Home / Educativ / Miron Manega: Umilirea lui Ioan Aurel Pop și lepădarea de Paulescu

Miron Manega: Umilirea lui Ioan Aurel Pop și lepădarea de Paulescu

Incorect Politic
August 19, 2021

Miron Manega: Umilirea lui Ioan Aurel Pop și lepădarea de Paulescu

Via Certitudinea:

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a anulat sesiunea omagială, programată pentru 1 – 3 septembrie, în onoarea savantului român Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei, înlocuind-o cu o conferință dedicată marelui savant Moses Gaster, membru marcant al Academiei Române”. 

Reamintim că pe 21 iulie a avut loc un simpozion informal organizat de Academia Română consacrat centenarului descoperirii insulinei, la care președintele Pop a fost absent și despre care, pe 26 iulie, declara la G4Media: „Mi se pare o acțiune decentă față de descoperirea științifică epocală pe care a făcut-o un român acum o sută de ani, el are întâietate, chiar dacă datele Nobel au consemnat alți doi oameni de știință.”

În urma acestui simpozion, dr. Peter Manu, profesor de medicină de la Universitatea Hofstra, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale a României, coautor, împreună cu istoricul Horia Bozdoghină, al cărții Polemica Paulescu, în care demontează teoria întâietății lui Paulescu la descoperirea insulinei, prezentându-l ca pe un antisemit fanatic și un rasist biologic, a scris un e-mail adresat organizatorului simpozionului, vicepreședintele Academiei Române, profesorul Victor Voicu, în care-i cere să renunțe la organizarea sesiunii din septembrie consacrate lui Paulescu.

„Vă spun deci, cu regret, că dacă delimitarea Academiei de această persoană, cerută de guvernul României, nu va fi publicată cât mai curând, voi notifica Anti-Defamation League, American Jewish Committee, și United Nations Commission for Human Rights”.

Ceea ce, probabil, s-a și întâmplat, căci, la foarte scurt timp, președintele Academiei i-a trimis lui Peter Manu acest e-mail destinat publicării: „Nu va avea loc în acest an, la Academia Română sau sub egida Academiei, nicio conferință despre descoperirea insulinei. Evident, o astfel de conferință nu ar fi inutilă, dacă ar fi fost pregătită, dacă ar fi fost invitați specialiști reputați de la mari universități ale lumii.  Este clar că descoperitorii insulinei sunt laureații premiului Nobel. S-au afirmat și alții pe drumul anevoios al descoperirii, dar o manifestare encomiastică la adresa lui Paulescu ar fi rușinoasă, de neacceptat. Am discutat pe această temă și cu dl prof. Jean Askensy – căruia îi port un mare respect – și am ajuns la aceleași concluzii. Vom organiza, în schimb, o conferință dedicată marelui savant Moses Gaster, membru marcant al Academiei Române, născut la București acum 165 de ani. Prin savanții săi evrei, Academia Română a prosperat deopotrivă științific și material. Fără Fundația Familiei Menachem Elias, am fi azi mult mai săraci, inclusiv din punct de vedere spiritual”.

Înainte de orice alte considerații, mai mult sau mai puțin hazardate, trebuie știut că Nicolae Paulescu a descoperit pancreina (denumirea dată de el celei ulterioare, de insulină) în 1921, iar în 1922 a obținut, de la Ministerul Industriei și Comerțului din România, brevetul de invenție nr. 6255 intitulat „Pancreina și procedeul său de fabricare”.

Brevetul a precedat cu 10 luni anunțarea, de către Fr. Grant Banting și Ch. Herbert Best din Canada, a descoperirii insulinei (același extract pancreatic, dar denumit altfel), pentru care au fost răsplătiți cu Premiul Nobel în 1923.

În 1969, răspunzând campaniei internaționale declanșată de fiziologul scoțian Ian Murray (care-i considera pe Banting și Best doar niște cercetători care au confirmat descoperirile lui Paulescu), Fundația Nobel a recunoscut meritele lui Nicolae Paulescu și prioritatea sa în descoperirea tratamentului antidiabetic.

Pe de altă parte, nu trebuie negată nici valoarea lui Moses Gaster (rabin, filolog, istoric literar, publicist și folclorist român-evreu de rit sefard, erudit în domeniul limbii și culturii române și al studiilor iudaice, luptător pentru emanciparea evreilor din România, mason sionist și Membru de Onoare al Academiei Române din 1929). Întrebarea este: de ce trebuie opus Moses Gaster lui Nicolae Paulescu, personalitate științifică de mult mai amplă anvergură, cel puțin în raport cu binele adus omenirii? Cine a vrut să-și arate mușchii și să demonstreze cine-i stăpânul Academiei Române, pe seama unei false concurențe în care Paulescu este din nou nedreptățit?

În concluzie: a cui academie este Academia Română?

P.S. Această umilitoare rocadă se înscrie într-o paradigmă mai largă, în care sunt demonizate toate reperele noastre culturale și istorice. Iată două exemple recente:

• După șase luni de la inaugurarea bustului lui Octavian Goga la Iași (1 aprilie 2021), la intervenția Institutului „Elie Wiesel”, primarul municipiului, Mihai Chirica, a trebuit să monteze pe bust o plăcuță cu următoarea inscripție: Din păcate, activitatea sa politică este una regretabilă pentru istoria României, întrucât a fost un militant antisemit și fascist”. Apropo de această demonizare: în 1929, la propunerea lui Sextil Puşcariu „antisemitul” de Octavian Goga este cel care a susţinut alegerea evreului Moses Gaster ca membru de onoare al Academiei Române!

• Tot anul acesta, la 30 iunie, după 19 ani de „ilegalitate”, Vergil Chițac, primarul orașului Constanța, la intervenția publică a ambasadorului Israelului la București, David Șaranga, a schimbat numele străzii care purta numele Mareșalului Ion Antonescu.

Întrebare finală: cine conduce statul roman?

14 comments

 1. Practic această “ACADEMIE ROMÂNĂ ” e infestată de o mulțime de așa ziși români care în realitate sunt plătiți de evrei să condamne statul român. Dezastru

 2. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Domnule Miron Manega, răspunsul corect: “România este o colonie a Israelului” iar Ioan Aurel Pop este un trădător de Neam românesc. Asocierea lui cu Patriarhul Daniela spune multe despre verticaltatea acestui om.

 3. A cui este Academia R.P.R., Anterior Academia Română și Societatea Academică Română? A alogenilor cotropitori. Să-l pomenească și pe fostul președinte Ioan Kalinderu, care era în același timp mareșalul palatului regal, administratorului domeniilor regale, confidentul și omul de bază în afacerile murdare ale lui Carol I.

 4. Nu exista om sănătos la cap care să mai creadă sau să mai dorească această farsă pe care slugile sistemului globalist electoralist o întrețin prin forța jidovului electric (“tv”, pentru inconștienți), numind-o “democrație”, de fapt, adevărată tiranie care constă în anihilarea socio-economică a celor care nu se lasă jidăniți mental sau, infinit mai grav, intravenos, cenzurarea lor pentru orice formă de protecționism organic, divinizarea brutelor negroide de pretutindeni, organizarea de parade turbo-anale și construirea edificarea irevocabilă a cultului ultra-religios vizavi de rasa sionisto-vaxx-cinatoare în numele și memoria holocaustului, tragedia incomensurabilă în urma căreia au supraviețuit bunicii lor, însă nu și ai noștri… Toate acestea în timp ce guvernul Pfizer global impune la conducerea coloniilor albe post-patriarcale, vagino-crația psihopatică de import care este activată pe patru direcții paralele: Sinagoga, cosmopolitism, LGBTQ, diluare etnică și capitalizarea teritoriului național. România sau poporul roman nu mai contează în acești termeni, aici este vorba despre supraviețuirea unui grup etnic destul de important, care să reînființeze bazele neamului pe pământul strămoșesc sau aiurea undeva în Est, posibila soluție temporala pana la o eventuala reașezare teritoriala post-Great Reset. In încheiere, având în vedere gravitatea biblică în care ne aflăm, să răspundă cineva la acestă întrebare: B.O.R. este o filială a Sinagogii, o filială a U.E. sau o filială a C.I.A., cum este Patriarhia Ecumenică din Constantinopol?

  • „„aici este vorba despre supraviețuirea unui grup etnic destul de important, care să reînființeze bazele neamului pe pământul strămoșesc sau aiurea undeva în Est, posibila soluție temporala pana la o eventuala reașezare teritoriala post-Great Reset.””
   — Primă deraiere ! – adică să plece neamul Românesc în Est „aiurea” ??? mi se pare noapte neagră a minții și un porumbel (cioară) pe care l-ai scăpat pe guriță, nene…
   — A doua deraiere „„o filială a C.I.A., cum este Patriarhia Ecumenică din Constantinopol”” – este și mai clară ! mătăluță vorbiși ca la „gavarit moskwa”, ăia de au sabotat Sinodul ortodox din Creta !! Nici prozacul nu-și mai face efectul…

 5. “luptător pentru emanciparea evreilor din România, mason sionist și Membru de Onoare al Academiei Române din 1929).” Deci antiromân 100%.

 6. Regret decizia lui Ioan Aurel Pop.Avea datoria morală față de Nicolae Paulescu

 7. Este clar că Ioan-Aurel Pop este ținut în chigi de către jidani, iar el joacă după cum este tras de căpăstru. Moses Gaster era un om corect, care lupta pentru interesele sioniste, care, parțial erau și antiromânești. Dar am scris de mai multe ori că eu sunt pro-sionist, în sensul directivei sioniste de a aduce toți jidanii în Israel. De aceea și Moses Gaster a fost expulzat din România și, deși a fost expulzat, cît a trăit la Londra, s-a mai preocupat de lucrările sale filologice referitoare la limba română.
  Dar, firește, cum s-a spus aici, meritele sale nu sunt așa de mari ca să fie opuse lui Nicolae Paulescu.
  Apoi, e greșită formularea „folclorist român-evreu”: jidanii rămîn jidani, și chiar Chaim Weissman, care avea să devină primul președinte al noului stat Israel spusese că-i incorect să se zică iudeu german, iudeu englez, iudeu rus etc. ci trebuie să se spnă corect „iudeu din Anglia”, „iudeu din Rusia”, etc., fiindcă jidanii rămîn jidani.
  Totodată, ca să vedeți cît de mult apreciază jidanii revista Incorect politic, numărați de cîte ori este citată aici:
  http://www.inshr-ew.ro/wp-content/uploads/2020/05/Raport-monitorizare-2021.pdf
  Succes pe mai depate în acțiunea de combatere a jidănismului. Trebuie să devenim tot mai sioniști: să-i determinăm pe toți jidanii să facă „alia” în Israel; dacă nu vor să plece, să îi alungăm. Pentru că, dacă nu le place în România, căci ne înjură tot timpul, să plece în Eretz Izrael.
  Pentru că, trebuie să fim atenți, că tot mai mulți jidani, deși au fost holocaustați aici, au prins drag de România și vor să vină cît mai mulți: a apărut o nouă doctrină, diasporismul, care le cere jidanilor să vină în țările Europei Centrale și de Est, că cică acestea ar fi „patriile lor”. românia, deși este într-o situație tot mai gravă din cauza jidanilor și jidăniților înșurubați la Putere, jidanii afluesc
  n țara noastră sub acoperorea gubernului trădăror.Vedeți aici:
  https://ioncoja.ro/evreii-cer-dreptul-de-a-pleca-din-israel/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *