Home / Dacă ești nou pe site / Despre Adevăr

Despre Adevăr

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Februarie 21, 2019

Viața înseamnă Adevăr

Omul nu este robul lui Dumnezeu, ci Fiul lui Dumnezeu.

Trezirea se merită, se cucerește prin luptă de fiecare clipă.

Orice om normal se naște revizionist. Revizioniștii sunt oameni care vor să știe dacă ceea ce se spune este adevărat sau fals. Criteriul adevărului este verificabilitatea. Învățăm și dezvățăm toată viața, adică revizuim permanent.

Cine caută, găsește. Cine caută bine găsește mai mult decât caută!

Cine caută Adevărul trebuie să știe un lucru teribil: într-o zi, va sfârși prin a-l găsi. Este el pregătit sa plătească prețul, să suporte acest Adevăr?

Adevărul este ocult

 • invizibil pentru ochii ce nu au învațat să vadă.
 • de neauzit pentru urechile ce nu știu să audă deși ascultă.
 • incomunicabil inteligențelor ce dorm.
 • de neînțeles pentru cei ce nu au experimentat îndeajuns deșertăciunea lumii.
 • de neconceput pentru cei incapabili să se înțeleagă pe ei înșiși.
 • inaccesibil celor ce nu au luat la cunoștință de propria lor constituție.

Adevărul este descoperirea continuă, bunul cel mai de seamă care poate fi dobândit, el trebuie permanent meritat.

Adevărul este sacrificiu

Sacrificăm aparența pentru esență.

Învățătura lui Hristos: adevărata credință este cultul adevărului și sacrificiul personal.

Adevărata credință – actul de sacrificiu personal pentru adevăr.

Scopul Vieții

Este separarea purului de impur, a spiritului de materie, printr-o muncă de alchimist, pentru a furniza un model corect și pur celui ce se estompează din punct de vedere material și se edifică în plan spiritual.

În sensul ei authentic, viaţa omenească nu este decât operă de dematerializare, de sacrificii materiale pe altarul spiritului. Această dematerializare este atât de avansată în cazul unora dintre înţelepţi şi sfinţii, ce şi-au impus totalitatea sacrificiilor de renunţare terestră, încât corpul lor fizic ajunge să nu se mai supună totdeauna gravitaţiei universale, să îşi piardă greutatea. În astfel de cazuri, sub influenţa altor atracţii dominante, fluidice, vitale, spirituale, se pot produce fenomenele de levitaţie, clarviziune sau bilocaţie, despre care aflăm câte ceva din biografiile şi vieţile sfinţilor.

Scopul imediat al vieţii constă în a o trăi într-o cât mai perfectă ordine de corp, suflet şi spirit, pentru a merita şi a obţine sănătatea corporală, pacea sufletească, protecţia cerească, creşterea spirituală, bucuria şi armonia întru perfecţiune.

Scopul mai îndepărtat şi ideal este sfinţirea printr-o viaţă tot mai spirituală și din ce în ce mai puţin materială, pentru a putea aspira la viaţa unitivă cu Cuvântul lui Dumnezeu, din care am purces şi în care trebuie să ne întoarcem, făcându-ne, prin sacrificiul personal, slujitorii Legii lui Dumnezeu.

Întoarcerea în Unitatea divină este scopul suprem al vieţii omeneşti, căci totul vine de la Dumnezeu şi trebuie să se întoarcă la Dumnezeu, totul pleacă din Sfânta Treime şi trebuie să se întoarcă la ea, totul îşi are originea în Principiul fără de principii şi trebuie să se întoarcă la acesta.

*

Texte extrase dintr-o discuție cu un filozof, din interviul de pe aaargh și din Manualul Bunului Creștin

5 comments

 1. Tu esti adevarul.

  Adevarul trebuie trait in fiecare moment.

  Oamenii nu inteleg ca Adevarul nu e ceva exterior ce cunosti. Nu e cunoastere intelectuala.

  Cei mai multi confunda cunoasterea intelectuala cu adevarul.

  Adevarul poate fi doar trait.

  Misticismul nu e cunoastere intelectuala… e o traire intuitiva.

  Cand devii una cu Dumnezeu – traiesti o stare de simplitate, de uniune.

  Nu e ceva intelectual.

  Nu e usor de obtinut, fiindca e ceva ce practici in fiecare moment – ceva fara cuvinte.

  Cand esti dincolo de minte — devii una cu Adevarul.

  Cand ego-ul dispare — tu esti divinul, tu esti adevar, tu esti una cu Dumnezeu.

  Nu e ceva ce poti obtine prin discutii.

  La fel cum un violonist profesionist trebuie sa exerseze la vioara 9 ore pe zi — cu aceeasi dedicatie — un cautator adevarat practica meditatia…

  Nu doar 20-30 de minute pe zi…. practica in fiecare moment.

  Cartile si cunoasterea intelectuala sunt total inutile — fiindca ADEVARUL E O TRAIRE INTUITIVA DIRECTA.

 2. Comentariul lui Mihai cade ca mucii în fasole, duce la eșapament, hârtia igienică, trasul apei. Ce știe Mihai despre adevăr, ca trăire intuitivă directă? Pe care zid al republicii sau bisericilor a citit el lozinca după care cărțile și cunoașterea intelectuală sunt total inutile? Care trăiri sunt directe? Care sunt indirecte? Cine-și trăiește viața pe direct? Cine și-o trăiește pe indirect? Pentru care trăiri vom fi judecați? Pentru cele directe, sau pentru cele indirecte? Nu cumva astea-s consecința botezului cu nisipul pustiei, nu cu aghiazma Iordanului, nici a busuiocului Bobotezii?
  Ce-o să facă Sfântul Petru, la Registratura Raiului, cu analfabeții funcționali ce dau buzna ca la șomajul cunoașterii? Ce-o să facă Sfântul Petru cu ridicolii și pretențioșii, pe deasupra? Care vor fi smintiții, care vor fi mișeii? Foc va fi și colo și colo, dar care vor arde la Pușcărie, care la Casa de Nebuni, să vină Țepeș-Domnul să le bage mintea la cap, să le ungă fermoarul prohabului inteligenței?
  Adevărul înseamnă muncă, frământare, transpirație, cam în proporție de 99 la sută. Inspirația de care vorbește Mihai este și ea necesară, cam în proporție de unu la sută. Putem face un fel de pâine fără drojdie, azimă. Pâine, azimă, aluat fără făină nu există, iar ortodoxia creștină nu înseamnă că drojdia trebuie să ni se ridice la cap, să ne crească milimetrul mintal cât Himalaia, să facem pâine doar cu drojdie, fără făină, nici măcar de insecte. Care copii se fac doar cu iubire pură, fără transpirație, metodă, cunoaștere, atenție, delicatețe, nu inconștiență pederasto-lesbiană și avânt lgbtq? Altfel cum? Nu cumva asta înseamnă prezervativ pe creier, adică tot un fel de tăiere cerebrală împrejur? Spermatozoidul o fi unu la sută, poate chiar la mie, dar fără el nu se poate. Comunitatea ortodoxă ar trebui să învețe pe credincioși să-și înfigă bine picioarele în pământ, abia apoi să cate înaltul misticii directe, al Enneadelor lui Plotin, de exemplu. Mistica supremă, unirea cu Dumnezeu nu crește printre ruine omenești și bălării mintale, n-are nimic comun cu lecțiile falsei înțelepciuni fariseice.
  Nu există casă curată fără mătură, fără aspirator, aerisire, coș de gunoi… Redacția Incorect Politic ar putea instala necesara pubelă mai la vedere. Negrii, cum sunt, puricii, păduchii încep să acopere întreg gulerul cămășii, ba chiar și papionul celor ce-și învârt mințile pe fluturași cu aripioare, zboară din floare în floare, pe moațele moțaților și chelia pletoșilor nostalgici…

 3. Viața POATE fi adevăr

 4. “Scopul mai îndepărtat şi ideal este sfinţirea printr-o viaţă tot mai spirituală și din ce în ce mai puţin materială, pentru a putea aspira la viaţa unitivă cu Cuvântul lui Dumnezeu, din care am purces şi în care trebuie să ne întoarcem, făcându-ne, prin sacrificiul personal, slujitorii Legii lui Dumnezeu.

  Întoarcerea în Unitatea divină este scopul suprem al vieţii omeneşti, căci totul vine de la Dumnezeu şi trebuie să se întoarcă la Dumnezeu, totul pleacă din Sfânta Treime şi trebuie să se întoarcă la ea, totul îşi are originea în Principiul fără de principii şi trebuie să se întoarcă la acesta.

  *

  Texte extrase dintr-o discuție cu un filozof, din interviul de pe aaargh și din Manualul Bunului Creștin”

  Eu cred ca nenea asta elucubreaza. Cat despre “CRESTINISM” (religie pentru OI), mai usor cu el pe scari.

  “Manualul bunului crestin”? Adica al oii fara creier. Pai cum altfel cand se tarasc in genunchi ca sa ajunga sa pupe un osicior al nu stiu carui sfant? Care sfant? Oaia crestina crede si azi ca sfantul ala a bagat o balega in cuptor si ea s-a transformat in paine buna, rumenita. Sau ca Moise ala Jidan Smecher, a dat cu bata-n balta si balta s-a despicat. Romanii in loc sa faca ce trebuie prin munca si hotarare, astepata sa le dea Dumnezeu, sa-i ajute, Dumnezeu, sa-i ierte Dumnezeu. Pai uite de-aia se pisa Jidanii in capul romanilor, pentru ca i-au pacalit cu crestinismul. Asa au ajuns romanii o turma mare de oi care nu stie decat sa rumege iarba uscata. Exact ca-n Miorita, unde ala moare ca prostu’. Si tot ca prostu’, da romanul tara tiganilor care se inmultesc precum paduchii si la un moment dat, hopa, RROMANIA. Fara lupta, fara razboi, romanii cedeaza tara unor behaiti, inculti, antisociali, neintegrabili si care in 10 ani o fac praf si o iau Jidanii gratis, dandu-le tiganilor niste tinichele Ahudi si BMW. Asta face religia distructiva numita CRESTINISM-ORTODOXIE.

  In fine, mi-a ajutat Dumnezeu sa scriu si eu acest comentariu.

  Doamne Ajuta!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *