Home / Educativ / Noul Legământ

Noul Legământ

Mihnea Codrescu
Incorect Politic
Decembrie 9, 2020

 

Noul Legământ

Natura sadică a jidanului nu mai trebuie demonstrată, nici ura rasială desăvârșită față de popoarele albe. Jidanii urăsc orice ar sedimenta identitatea colectivă în Europa, cum ar fi Crăciunul. În curând îi vom vedea pe acești asasini mârșavi atacând cu ferocitate fundamentele confucianismului din China, în încercarea de a-i submina fundațiile culturale și a reîncepe milenarul act de exploatare, atât de bine uzinat.

Indiferent dacă cineva este creștin sau nu – și, deși Crăciunul a devenit în apus o sărbătoare sub X dedicată întreținerii cultului consumatorist cu al său zeu, Mamona – jidanul urăște Crăciunul din cauze obsesive pe care Iisus le trezește în el.

Crăciunul este marea sărbătoare a nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, în condițiile care ar trebui reamintite.

Familia lui Iisus Hristos a fugit din Palestina, în timp ce regele jidanilor de atunci, Irod, a provocat în țară una dintre, dacă nu prima actiune bolșevică cu care, mai apoi și până în zilele noastre, sunt obișnuiți despoții jidovi. Magii i-au spus lui Irod că adevăratul rege al jidanilor se va naște în scurt timp, ceea ce l-a determinat pe Irod să măcelărească la propriu toți nou-născuții din regiune, inclusiv pe propriul său fiu. Această înclinație morbidă, însă naturală, îl va face pe împăratul Augustus să spună: “mai bine să fii porcul lui Irod decât fiul lui“.

Fecioara Maria, mama lui Iisus Hristos, a reușit să scape înainte să-L nască pe Împărat, omul care trebuia să cutremure dominația oligarhiei fariseilor prin extraordinarele sale predici publice.

Iisus Hristos este fără urmă de îndoială cel mai mare orator din istorie și unul dintre cei mai aprigi dușmani ai spiritului evreiesc denaturat prin materialismul dialectic. Trebuie doar să citiți Evangheliile pentru a realiza în ce hal fiecare aspect îi separă pe jidani de Iisus. De asemenea, prin aceste trăsături care întrunesc carisma pură, iubirea nemărginită, oratoriul și curajul, Iisus a biruit lumea lăsând în moștenire cea mai extraordinară mărturisire de Adevăr:

Noul Legământ.

Un astfel de Om nu trebuie luat cu ușurință, cu suficiență său aroganță, nici chiar de atei, de opuși sau de dușmanii declarați, precum Alexandru Florian.

Sunt de părere că trebuie să facem deosebirea, fie ea și temporară, între învățămintele lui Iisus și bisericile care pretind că sunt ale sale și care au avut întotdeauna grijă să-I denatureze Învățăturile.

Nemărturisirea factuală directă și onestă a Bisericii Ortodoxe Române, în privința monstruozităților care s-au desfășurat în România ultimilor 30 de ani, pribegind și persecutând poporul român până la sânge, demonstrează ceea ce noi trebuie să conștientizăm.

Despre Biserica Catolică, cu al său țăcănit Bergoglio, Papa Templului… Nu mă risipesc, dar ultima oară când am auzit de el, tuna împotriva celor care nu vor vaccinul ilicit Covid-19 și le spunea catolicilor “înțelegători și pioși” să se roage pentru “inteligența artificială”… Știe el ce știe și cui se închină.

Cert este că dacă Biserica își sacrifică oițele pe altarul fariseilor cu care S-a luptat Iisus Hristos, transmițând ceea ce era de transmis și de ÎNȚELES, Biserică nu este.

Maurice Bardèche a făcut un rezumat, într-o după-amiază din 1941:

“La început, creștinismul nu era decât o întruchipare a rasialismului exclusivist și destructiv, în fapt, a primului bolșevism. Cu toate acestea, Galileanul, care mai târziu a fost numit Hristos, avea intenții destul de diferite. Ar trebui să fie văzut ca un lider popular care a luat atitudine împotriva aristocrației iudaice. Galileea era o colonie în care romanii stabiliseră probabil legionari galici și este aproape sigur că Iisus nu era jidan. Jidanii îl considerau pe Iisus ca fiind fiul unei curve – o curvă și un soldat roman. Falsificarea decisivă a doctrinei lui Isus este opera Sfântului Pavel. A realizat această lucrare cu subtilitate și în scopul exploatării personale. Căci scopul Galileanului era să-și elibereze țara de opresiunea oligarhiei iudaice. El s-a opus capitalismului jidănesc și de aceea jidanii l-au lichidat, prin interpuși. Pavel din Tars (se numea Saul, înainte de drumul spre Damasc) a fost unul dintre cei care l-au persecutat cel mai sălbatic pe Iisus. Când a aflat că urmașii lui Iisus erau uciși pentru ideile sale, și-a dat seama că, folosind în mod inteligent învățătura Galileanului, va fi posibil să răstoarne acest stat roman pe care jidanii îl urau. În acest context trebuie să înțelegem faimoasa „iluminare” (a Damascului). Gândiți-vă, romanii au îndrăznit să confiște cel mai sacru lucru pe care-l aveau jidanii, aurul îngrămădit în templele lor! Atunci, ca și acum, banii erau zeul lor suprem. Pe drumul spre Damasc, Sfântul Pavel a descoperit că poate reuși să distrugă statul roman făcând triumfător principiul egalității tuturor oamenilor în fața unui singur Dumnezeu dincolo de mâna legilor omenești (romane): Idei personale și, prin urmare, susținute că sunt de inspirație divină. Dacă, în negociere, s-ar reuși impunerea unui singur om ca reprezentant pe pământ al singurului Dumnezeu, acel om (Pavel) ar avea o putere nelimitată.”

Descrierea expresivă a lui Maurice Bardèche, între comisarul bolșevic Saul din Tars pe de o parte și speculatorii Băncii deghizate în sinagogi pe de altă parte, se aplică perfect revoluției din 1917 din Rusia, așa cum descrie cuvânt cu cuvânt.

Noul Legământ

Practic, este ceea ce experimentăm în prezent cu Marea Resetare (Great Reset) și pretextul său pseudo-sanitar televizat Covid-19 (născut, Cohen-19) : o mână de ultra-capitaliști jidani, GAFAM și Banca, care finanțează revoluționarii jidani și slugile lor (care vor fi ulterior executați sau trimiși în gulag) să predice egalitatea plebei non iudaice pentru a-i încuia mai bine într-o tiranie completă a sclaviei digitale.

Mai mult, persecuțiile aduse lui Hristos sunt aceleași cu cele suferite de toți cei care vor să elibereze națiunile de sub jugul jidănesc, la un moment dat sau altul.

Ceea ce certifică autenticitatea Evangheliilor este acuratețea cu care este descris spiritul jidănesc profund, în special în timpul încercării lui Iisus Hristos.

Jidanii știu toate acestea mai bine decât oricine, motiv pentru care nu l-au considerat niciodată pe Hristos ca fiind unul dintre ei. Acesta este și motivul pentru care urăsc orice se referă la el. Când Mel Gibson a produs “Patimile lui Hristos”, s-a auzit un urlet universal din partea jidanilor care au făcut totul pentru a-l cenzura.

Ștergerea memoriei primului Om din istorie care a zdruncinat bazele puterii jidănești este o constantă în semitismul organizat de mai bine de 2000 de ani.

Indiferent de cruzimea diavolilor care au pus mâna pe România, care o să încerce să strice marea sărbătoare a Crăciunului – deja au interzis referirile la Mircea Vulcănescu ș.a., iar BOR-ul s-a aliniat imediat… – să fim drept mărturisitori și să ne pregătim pentru orice eventualitate blasfematorie.

Vorbiți cu prietenii voștri, cu familia, cu vecinii și fiți pregătiți să vă apărați dreptul de a sărbătorii cum se cuvine Nașterea Domnului.

P.S: În cel mai curat gând creștin, conștient de puterea iertării, îi chem pe toți jidanii din cotidian, acelora care nu se recunosc în acțiunea comunitară organizată, în genul fundației Elie Wiesel, la o reconciliere națională, acceptând în primul rând recunoașterea păcatelor și convertirea la Ortodoxie, luând apoi armele alături de români împotriva proiectului de distrugere a Neamului Românesc.

Mihnea Codrescu

24 comments

 1. dr. Sergiu Fendrihan

  LA PUSCARIE LEGIONARI MIZERABILI CU INCORECTITUDINEA POLITICA

 2. EXCELENT ESEU DE MARE ACUITATE ISTORICA SI RELIGIOASA !
  FELICITARI !
  SI MULTUMIRI CORDIALE !

  ADAUGAM INCA O OBSERVATIE DECISIVA CARE CONTRIBUIE LA CONCLUZIA CA IISUS NU ERA JIDAN LA ORIGINI SI CA JIDANII STIAU ASTA DE LA BUN INCEPUT :

  EI IL FAC PE GALILEAN SA FIARBA IN EXCREMENT IN CARTILE LOR “SFINTE” !
  URA ASTA RADICALA SI IREDUCTIBILA, DE MII DE ANI, DENOTA FAPTUL CA NU ERA D’AL LOR CI ERA, CEL MAI PROBABIL, SOLDAT ROMAN .

  • Eu cred că era grec (Iisus Hristos) din mai multe motive :în acea vreme se desfășura colonizarea Babilonului de greci, Nu se vorbește despre copilăria lui Hristos pînă la 10 ani, Maria a născut fără a avea o sarcină, ceeace înseamnă că a fost furat de mic de nomazi-jidani-țigani, așa cum fac și azi. Nu se spune că ar fi fost circumcis. Oricum ar fi fost importante sînt predicile Lui și nu copilăria

  • Nu era de-al lor in sensul ca nu era de-al satanei, ci al Lui Dumnezeu Tatal. El n-a venit, ca sa fie plasat intr-un neam, ci a venit pentru TOTI cei care il asculta, inteleg si urmeaza. Chiar Nicolae Steinhardt L-a urmat.

 3. În ce context, cu ce ocazie a scris Maurice Bardèche cele 27 de rânduri, despre o problemă căreia alți autori i-au consacrat volume întregi. Greu de spus că personalitatea istorică numită Isus (Ieschouah) nu ar fi fost Iudeu. Pe lângă textele evanghelice cunoscute, recunoscute sau nu, de către Biserică, o mulțime de alte texte vorbesc despre Isus Iudeul și de descendența lui din regele (iudeu) David, tatăl lui Solomon.
  Maurice Bardèche a fost un distins scriitor și ziarist francez, cumnat cu Robert Brazillach și coleg de redacție (la Je suis partout) cu o serie de alte personalități, inclusiv mai mulți viitori condamnați la moarte, după ocuparea Franței și a întregii Europe de către așa numiții eliberatori. În ce context mai larg, cu ce ocazie a scris Maurice Bardèche pasajul pe care îl citați. Fără îndoială, el a scris multe articole de-a lungul unei vieți de aproape 91 de ani. Trecerea de la Iudeul Isus la miticul Cristos a început cu Shaoul din Tars (care, de fapt, nu era din Tars și nici Iudeu, decât pe sfert) dar s-a terminat nici astăzi. În orice caz, Biserica a trădat pe Iudeul-zelot Isus, ca și pe Cristosul mitic sau cosmic – antroposofii creștini vorbesc și astăzi de un ”creștinism cosmic”.
  Pasajul citat și articolul Dv repun problema întregului curent idolatric numit ”creștinism”, problemă îndelung dezbătută în cei aproape 2000 de ani. În centrul acestei problematici stă atât viața și activitatea lui Isus, răstignit de Romani, nu de către Iudei, cum afirmă Biserica; nu mai puțin, în centrul aceleiași problematici stă și viața lui Shaoul-Saoul-Paul-Pavel, prinț idumeano-iudeo-nabatean, ajuns ”apostol” prin frauda de pe Drumul Damascului, rămas însă polițai și securist, cum se spune astăzi, vinovat de moartea mai multor adevărați apostoli (frați ai lui Isus) devenit incendiator al Romei, sub împăratul Nero, din care cauză i s-a și tăiat capul.
  Cât despre Noul, respectiv ”Vechiul” Legământ, chestiunea pune o mulțime de alte probleme, vechii Iudei împrumutând (unii zic șterpelind) de peste tot, fără să recunoască asta vreodată. Chestiunea ne privește și pe noi, ba chiar pe orice om, indiferent de timpul și locul unde a trăit. Până când o să cerșim așa numita ”mântuire”? Scopul actualei vieții ar fi mântuirea? Dacă da, ce înseamnă această mântuire? E suficient să freci ușile bisericilor și poala popilor pentru a te ”mântui”? Personal, refuz cu indignare ”mântuirea” cu care Biserica trădătoare ne șantajează de aproape 2000 de ani. Îi înțeleg perfect pe cei ce refuză ideea de a-și petrece eternitatea frecând țiparul prin Rai și jucând țintar sau barbut, ca sfinții Sisoe și Habacuc, din cunoscutul text satiric al lui Topâeceanu.
  Aprofundarea acestor lucruri cere o discuție aparte. Vorba fabulistului: ”Noi vrem democrație, dar nu pentru căței”. La fel și cu mântuirea, care se merită sau nu se merită, dar, în niciun caz, nu poate fi cerșită de toți saltimbancii și irozii. Prefer creștinii imperfecți, din punct de vedere dogmatic, dar întregi din punctul de vedere omenesc, al înțelegerii ADEVĂRULUI, al trăirii lui în toate cele ”mici și aparent neînsemnate”. Stâlpii de biserică, de exemplu, o critică, pentru zamolxianism, pe o cunoscută și vrednică româncă, ce merită să fie admirată, inclusiv pentru asta. Femeia în cauză nu este o mironosiță ci o personalitate mai puternică decât mulți dintre cei ce se cred bărbați, fără să o fi dovedit vreodată, fără ca măcar să știe ce înseamnă asta. Nu orice purtător de sutană este preot, nici orice posesor de couilles, cuim ar spune Bardèche, este bărbat,

  • Cand vezi scri Isus e semn de neintelegere si de opinie personala. Macar recunoasteti ca a existat, face parte din istoria vie, omeneasca.
   Oricum…, spuneti:
   “Greu de spus că personalitatea istorică numită Isus (Ieschouah) nu ar fi fost Iudeu.”
   A fost din Galileea = galileean.
   Nu a fost din Iudea ca sa fie iudeu.
   Descendenta din Casa lui David este recunoscuta, cea legala (mostenind prerogativele familiei davidice), fiind determinata nu si cea biologica, deoarece tatal era Dumnezeu.
   Sigur nu era zelot – membru al partidei anti-romane; daca ar fi fost zelot nu ar fi spus “Dati Cezrului ce e al Cezarului, …”. Logica elementara.
   ===============
   Confuzie totala spre spre finalul interventiei…
   Mironositele au fost femei FOARTE PUTERNICE, de aceea Ziua femeii crestine este sarbatorita in duminica dedicata lor. Sa ia si Dna Av. Sosoaca exemplul lor!
   “În dimineaţa Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, femeile mironosiţe au fost cele mai curajoase fiinţe umane dintre toţi oamenii care L-au cunoscut pe Hristos Mântuitorul. Dis-de-dimineaţă pe când se revărsau zorile sau pe când răsărea soarele, femeile mironosiţe, înfruntând întunericul şi teama că li se poate întâmpla ceva neprevăzut, întrucât mormântul fusese sigilat şi păzit de către ostaşii romani, …”

  • poate va yuitati si aici;
   https://secretelezeilor.ro/inventatorii-crestinismului…omul sustine ca a fost inventa de Philon dinAlexandria, evreu romanizat pt a stapani Imperiul roman si mare parte din Lumea cunoscuta atunci
   .
   https://ziarulrealitatea.ro/un-act-de-acuzare-adevarat-impotriva-evreilor/ un pamflet interbelic scris de Marcus Eli Revici (1884-1965) a fost un scriitor evreu născut în România, la Bârlad

   • Personal, pe baza doar a surselor din Biblia (ce o consider o carte fff corecta poltic si cenzurata al maxim, deci f.INTERPRETABILA) sunt convins ca ‘Sfantul Apostol Pavel” a fost agent cel putin roman, daca nu si iudaic al vreunor grupuri de Putere de atunci.
    ‘Pe ce ma bazez”?1`) de unde avea asemenea logistica sa calatoreasca prin tot Imperiul, ani la rand?
    2) evolutiile absolut surprinzatoare ale numelui si carierei; nu, nu cred in vreo interventie/revelatie divina
    3)_ instruirea Inalta inainte de ‘convertire”
    Cred ca asupra lui Saul/Pavel s-au aplicat f .bine mecanismele de stergere/ modificare a realitatii descrise atat de bine de catre evreul Stephan Heym in “Relatare despre Regele David” sau de “conspirationistul” G.Orwell in “1984”.
    Nu avem suficiente date credibile despre Saul, dar cred ca putem aproxima destul de bine ca;
    1) a existat
    2) a fost o Personalitate de prim rang in vremuri urate si sangeroase,care a “prigonit”( eu zic ca asta implica pe atunci si ucis in chinuri sau epurari etnice si religioase) o comunitate al carei lider a ajuns ulterior, fiind chiar sanctificat; si a fost executat de cei ce il tineau “in conservare’.
    In opinia mea ,e ceva fffff putred in viata lui Saul si, sa avem pardon, in crestinism.
    Nu cred ca putem intelege rolul evreimii in Mersul Lumii daca luam crestinismul de bun.

  • Ma indoiesc ca sunteti maica si ca va numiti Pelaghia!
   Poate nu stiti dar Pavel din Tars a murit pentru Hristos si moartea lui a fost proorocita atat de el cat si de proorocul Agav! Mai mult Sf. Pavel a suferit foarte mult pentru credinta in Hristos inclusiv din partea iudeilor care au dorit sa-l omoare!
   Scrierile lui demonstreaza din plin dragostea lui pentru Iisus, conceptiile lui nedisimulate fata de noul legamant si vechiul legamant si credinta in Iisus Hristos! Este apostolul care a scris/rostit de cele mai multe ori numele lui Iisus! Se poate vedea din scrierile lui ca nu era un om care sa se joace cu cuvintele!…
   Despre toate acestea scrie in Biblie!

   Din motive necunoscute/neintelese de mine aceste lucruri evidente scapa domniei voastre cat si multor oameni inteligenti din lumea asta!

   Vorbirea dumneavoastra nu este clara! Daca ati fi o persoana sincera si curajoasa ati vorbi pe fata! Ce vreti de fapt sa transmiteti? (Intrebare retorica!)

   Sfintii Parinti au dat multe invataturi! Una din acestea zicea ca tot ce este confuz este de la diavol!

   Trageti dumneavoastra concluziile!

  • Subscriu Măicuță Pelaghia .Trebuie sa fim atenți și la CONVERTIRILE DE FORMA.Sunt EVREI DIN NEAMUL LUI ANA SI CAIAFA CEI VECHI care s-au convertit de FORMA la ortodoxie Israelul cel Nou (DIN NEAMUL SFINTILOR PARINTI IOACHIM SI ANA) și 150 de ani asta doar că să facă jocul TALMUDIC al CAHALELOR după care au revenit la IUDAISM.Poate e cazul și acestui francez.Deci se merge până acolo LA CONVERTIREA DE FORMA.URA EVREILOR DIN NEAMUL LUI ANA SI CAIAFA NU ARE MARGINI.
   ACEASTA convertire nu este DE FORMA atunci când familia IUDEULUI CRESTINAT este groaznic PRIGONITA de ceilalți IUDEI.Dar dacă NU EXISTA PRIGOANA IUDEILOR a IUDEULUI CRESTINAT e CONVERTIRE DE FORMA.

   Maica Domnului să ajute Noul Israel:)

 4. Mi-a placut articolul dar am ramas cu o neplacuta constatare:
  Citatul din Bardèche nu avea ce cauta in articol.
  Nu era nimic din bolsevism “la inceputul Crestinismului”, bolsevismul fiind aplicarea proiectului iudaic, marxismul; evident, in completa opozitie.
  Referirile la Apostolul Pavel – presupuneri personale – denota ratacirea in care se afla Apusul de la lepadarea de Hristos.
  Cat de important a fost Bardeche, preocuparile lui artistice si politice nu se sprijin pe invatatura Crestinism.
  “folosind în mod inteligent învățătura Galileanului, va fi posibil să răstoarne acest stat roman pe care jidanii îl urau. În acest context trebuie să înțelegem faimoasa „iluminare” reprezinta o aberatie care dovedeste ca nu poate fi citat in proble religioase.
  La fel referindu-se la Pavel ca prigonitor al lui Hristos nu tine coint de realitate, ca PAvel s-a convertit fara a-L cunoaste personal.

  Pavel / Saul din Tars era din Cilicia, din parinti veniti de la Roma, mozaici din tribul lui Veniamin, nu dintr-al lui Iuda. … facea parte din partida fariseilor, avea si cetatenie romana.
  ” Desi era inca tanar, i s-a dat autoritatea oficiala de a persecuta pe crestini si ca un membru al sinagogii sau Sinedriului isi dadea incuviintarea pentru intemnitarea sau executarea crestinilor.”
  … de unde reiese ca voia sa rastoarne oligarhii?

  • Stimate cititor, nu ați înțeles sau nu ați citit cu atenție. Eu am analizat că Iisus voia să răstoarne oligarhii, iar Saul voia să rastoarne statul roman. Eu așa am înțeles acest text. Numai bine!

  • multi , de mult timp, au remarcat similitudinile intre crestinism si comunism; de ar fi numai ..originea::)); sau vedeti si in vremurile moderne, in Israel, kibutz-urile

 5. Mihnea Codrescu afirmă că este creștin.
  ”P.S: În cel mai curat gând creștin, conștient de puterea iertării, îi chem pe toți jidanii din cotidian la o reconciliere națională”.
  Dar spune asta:
  ”Fecioara Maria, mama lui Iisus Hristos, a reușit să scape înainte să-L nască pe Împărat, omul care trebuia să cutremure dominația oligarhiei fariseilor prin extraordinarele sale predici publice.”
  Iisus Hristos este Dumnezeu și om, nu numai om.

 6. coltescu sebastian, negru e negru si alb e alb

  Sa-i credem mai bine pe sfinti, pe cei care au inviat mortii si au redat bolnavilor sanatatea cu puterea lui Iisus Hristos, mai mult decat pe orbii care au scris istorie pe bajbaite sau din interes. Adevarul este doar cel revelat de insusi Adevarul. Acel Bardèche a facut rezumatul a ceva ce nu era in el revelat, ca daca era, vindeca bolnavii doar cu prezenta si il stiam azi de sfant.

 7. coltescu sebastian, negru e negru si alb e alb.

  o poveste foarte scurta a poporului evreu. poprul evreu este si nu este evreu. pana aici e clar , da?
  cine e poporul evreu? tribul indo tibetan mongoloid care s-a scurs de milenii inspre inspre africa si europa si a asimilat micile comunitati de pastori alese de Dumnezeu. Acesti narcisisti fii ai diavolului au descoperit o lege a creatorului care le spune ca sunt alesi sa conduca lumea si de atunci se tot zbat prin viclenie si minciuna sa conduca lumea. Fiind minoritari, singura cale de a confisca lumea e dezbinarea lumii, distrugerea si recrearea ei.
  DAca ar exista un test de apartenenta la legamantul original al lui Dumnezeu, acesta ar fi implinirea poruncilor pe care ni le-a lasat Iisus Hristos. Cine nu poate iubi si nu are mila, cine e mandru din fire si urmareste succesul si slava desarta, acela e un evreu neevreu. NU POTI SLUJI LA DOI DOMNI. Adevaratii evrei sunt arienii, Israelul cel nou, de aceea se incearca asimilarea estului ortodox, pe care se da cea mai crunta batalie, inclusiv apeland la armata nelimitata a rasei galbele si procedurile tehncratice de smintire prin rescrierea memoriei si genomului alcatuit de Dumnezeu.
  La Judecata finala nu il puteti pacali pe Dumnezeu ca sunteti alesi, chiar daca v-ati convertit in anume moment istoric.

 8. Pe cât de limpede este articolul, pe atât de încurcate sunt comentariile. Omul vă spune să aveți grijă că se lucrează la anihilarea Crăciunului din acest an. A fost anunțat de ONU cu un limbaj disimulat, vorbesc de “Buna gestionare a adunărilor de sfârșit de an”. Canada, Belgia au anunțat că în acest an nu se poate sărbători Crăciunul, iar Franța își pregătește planul de comunicare guvernamental în acest sens. Cioran spunea că noi, romanii, reținem întotdeauna ceea ce nu este important, blocăm pe detalii, iar Țuțea spunea că suntem idioți. Să terminăm cu prostiile astea și când cineva ne arată pădurea, să nu ne pierdem cu vorba în jurul unui copac… Eu nu știu ce origine exactă are Iisus, e roman, palestinian, galilean? Dar știu un lucru, nu permit nimănui să-mi interzică religia și tradiția milenară!

  • Bravo, Barbule. Mi-a plăcut ultima propoziție. Ea descrie tot adevărul. Restul sînt conjecturi destul de greu de dovedit Spre exemplu eu tind să cred că Iisus este grec nu numai după nume, dar la vremea aceea grecii colonizaseră Peloponezul. Adevărul îl știe doar Dumnezeu. Speculațțile ajută foarte puțin sau deloc în cercetarea adevărului. Oricum articolul e bun. O doamnă din comentarii s-a scandalizat. Habotnicia închide mintea, cuvîntul provenind din cuvîntul habad – o sectă jidovească – care se poate traduce liber prin încăpățînare sau fanatism – minte închisă.

 9. Constat cu regret ca autorul acestui articol strecoara in mod veninos idei eronate ,eretice, in ceeea ce priveste crestinismul invocat de el doar in scop propagandistic.
  Cum iti permiti, mai, neica nimeni sa il numesti pe Apostolul Neamurilor” comisar bolsevic”?
  De ce il citezi pe acel autor francez care spune ca Apostolul Neamurilor a falsificat invatatura crestina?
  Arunci cu cuvinte grele, invitand parca comentatorii sa adauge si ei alte jigniri, combini aceste idei apoi cu vaccinul , pentru ca , in final sa blasfemiezi crestinismul.
  Daca nu intelegi ce inseamna mantuire, esti un pagan /ateu redus la minte, care instiga la violente de limbaj inaccceptabile, care realmente nu-si au rostul.

  • Cu siguranta, acest Codrescu e anticrestin. Unul pervers, care se aliaza cu un alt ateu din tata-n fiu, francezul ala. E si antisemit, totodata. Ciudat om.

 10. Ce am uitat sa spun ,este faptul ca recunosc un mesaj “new age” in salata de cuvinte pretins crestina pe care o semnati.

 11. Daca lucrurile ar sta cum spune acest eseu profund anticrestin, atunci Nasterea Domnului nu ar avea nicio relevanta, pentru ca nu am avea de ce sa sarbatorim pe cineva care nu ar fi Mantuitorul lumii, Fiul lui Dumnezeu intrupat, ci un simplu revolutionar national. Il cinstim pe Hristos tocmai pentru ca este Fiul lui Dumnezeu venit in lume pentru a ne mantui, nu un simplu orator sau revolutionar. Pavel Apostolul ne spune singur ca daca Hristos nu ar fi inviat, zadarnica ar fi propovaduirea Apostolilor si credinta neamurilor. Daca a inviat inseamna ca e Fiul lui Dumnezeu intrupat, nu un simplu om. Si-ar fi dat apostolii vietile in chinuri, daca ar fi stiut ca totul e o revolutie sociala? Bineinteles ca nu. Acest eseu porneste de la panseurile ateiste ale unui frantuz si esueaza intr-o pledoarie din repertoriul celor pe care pretinde ca ii combate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *