Home / Chestiunea Jidănească / Antisemitul Ioan Aurel Pop vrea sa diminueze Holocaustul și suferințele Evreilor promovându-le pe cele ale Românilor

Antisemitul Ioan Aurel Pop vrea sa diminueze Holocaustul și suferințele Evreilor promovându-le pe cele ale Românilor

Sterian David Bruckman Shekelsteinberg
InCorect Politic
Octombrie 27, 2022

Antisemitul Ioan Aurel Pop vrea sa diminueze Holocaustul și suferințele Evreilor promovându-le pe cele ale Românilor

Dragi conaționali față de care nu am niciun interes ascuns,

Avem o problemă în Academia Română, președintele Ioan Aurel Pop minimizează memoria victimelor Holocaustului prin declarații antisemite.

R3Media:

Profesorul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a deplâns faptul că nu se fac filme despre suferințele românilor din Ardeal din secolele trecute, afirmând că „mediul internațional” nu permite realizarea unor astfel de pelicule.

Pe bună dreptate lumea civilizată nu permite realizarea unor pelicule care diminuează suferința victimelor Holocaustului, promovând o suferință alternativă, revizionistă și antisemită.

Prin declarațiile iresponsabile, Ioan Aurel Pop ajunge periculos de aproape de negarea holocaustului.

„Din punct de vedere al mediului internațional, nu dă bine să discuți despre suferința unui fragment din poporul român – poporul român din Transilvania – care este mai este și alb la culoare, mai este și creștin și conservator și care astăzi este acuzat de toate relele pământului”, a spus el în cadrul unui dialog cu Mihai Neamțu, de la Radio România Cultural.

Evident că popoarele albe, colonizatoare, genocidare trebuie să plătească o datorie pe care au făcut-o în trecut, ucigând și exterminând și însclavagizând alte popoare.

Datoria albilor nu se plătește într-un an, nici într-o sută, poate într-o mie, poate în veșnicie.

În ceea ce privește fenomenul recent de „a îngenunchea” în memoria victimelor rasismului din trecut sau de a-și cere scuze pentru ceea ce s-a întâmplat acum sute de ani, președintele Academiei a fost fără echivoc.

„A ne cere scuze, noi contemporanii, pentru greșelile făcute în trecut, mi se pare lipsit de demnitate. Nu recomand nimănui. Eu nu port nici măcar vina părinților și a bunicilor, dar să mă încarc pentru că niște înaintași de-ai mei, de-ai Europei, au avut sclavi, mi se pare a împinge lucrurile la nivelul absurdului”, a explicat istoricul clujean.

Ioan Aurel Pop ar trebui să-și bage mintile în cap și să renunțe la mentalitatea de fascist, să nu uite cine l-a pus în funcție!

Acest individ nu este la primul derapaj. Ultima oară când a derapat în favoarea xenofobiei s-au pus presiuni pe el pentru a-i reaminti de ce a fost susținut la funcția de președinte. Și-a amintit și a anulat evenimentul dedicat nazistului Nicolae Paulescu. A fost băgat în spital apoi, cu trei doze la bord.

Alt derapaj intolerabil: Academia Română, înainte să fie Ioan Aurel Pop președinte, a declarat că Mișcarea Legionară nu a fost fascistă, dând muniție neolegionarilor din România care vor să o reabiliteze.

Un document complet iresponsabil, care încalcă valorile democrației și pe care Ioan Aurel Pop nu l-a dezmințit!

În ceea ce privește naționalismul său, profesorul Pop a spus că mereu s-a exprimat cu dragoste pentru români și niciodată nu a atacat pe alții.

„În niciun discurs al meu, fie scris fie vorbit, nu am atacat un alt popor. Am exprimat dragostea pentru națiunea mea, cuvântul patrie înseamnă iubire. Când folosesc cuvântul „român”, mă gândesc cu iubire la neamul meu, așa cum ar trebui să gândească orice membru al unui alt popor. Continui să cred că dacă nu-ți iubești propriul popor, nu ai cum să iubești umanitatea”, a mai zis Ioan-Aurel Pop.

Naționalism = extremism generator  de ură. Ioan Aurel Pop trebuie să știe că astfel de derapaje nu vor fi tolerate de comunitatea iudaică din România.

Noi ținem minte Holocaustul și nu vom permite să se întâmple din nou.

14 comments

 1. “Naționalism = extremism generator de ură. Ioan Aurel Pop trebuie să știe că astfel de derapaje nu vor fi tolerate de comunitatea iudaică din România”.

  NATIONALISMUL NU ESTE GENERATOR DE URA .
  ATATA TIMP CAT ITI IUBESTI IDENTITATEA, TARA SI NEAMUL, NU INSEAMNA CA AGRESEZI PE NIMENI .
  CI INSEAMNA CA ITI EXERCITI CEL MAI NATURAL SI ELEMENTAR DREPT DE A TRAI IN DEMNITATEA IDENTITATII TALE .

  CEI CE URASC OAMENII NORMALI SUNT ANORMALI !

  CINE URASTE NATIONALISTII ROMANI DAR PRACTICA IN SCHIMB NATIONALISM, COMUNITARISM SI EXCLUSIVISM ETNIC IN NUMELE PROPRIEI LOR ETNII, NU AU DREPTUL SA CRITICE ROMANII :

  DECE NU DISCUTA NIMENI CRIMELE IUDEILOR BOLSHEVICI FATA DE ROMANI ????????????????????????????

  CRIMELE IUDEILOR BOLSHEVICI FATA DE POPOARELE CRESTINE PE CARE LE-AU MASACRAT SPRE A-SI IMPUNE BOLSHEVISMUL SUNT DE PESTE 100 de milioane, conform multor autori. UNII CITEAZA CIFRE MAI MARI DE ATAT.

  CRED CA LUMEA ESTE IN TREZIRE SI INTELEGE CA ESTE RANDUL CRESTINILOR DE A SPUNE : “NEVER AGAIN” !

 2. Statul National Legionar

  Nu se fac filme despre Ardeal, dar nici despre Basarabia și Bucovina de Nord

 3. Seserman Dorin Vasile

  Ioan Aurel Pop și cei vocali în Adevăr ca el , trebuie sprijiniți și apărați de noi cei mulți care mai simțim creștinește-românește , pentru că nu facem altceva decât să protejăm identitatea noastră națională în fața BUNULUI ȘI DREPTULUI DUMNEZEU ❗
  NU aducem atingere niciunui alt popor spunând Adevărul , totdeauna am stat în matca noastră , fiind buni samariteni cu ceilalți din jurul nostru dea lungul istoriei , inclusiv cea contemporană. Da , ADEVĂRUL doare❗ Nu l-a recunoscut nici Pilat , nici cei actuali ❗Noi trebuie să ascultăm de DUMNEZEU nu de oameni, cum a spus și Sfântul Apostol Petru. DOAMNE AJUTĂ românului curat și curajos ❗
  🙋‍♂️🙏🙏🙏🙏🙏🇷🇴✝️.

  • Nu e chiar așa de vocal? S-a înmuiat imediat când a fost vorba de comemorarea lui Paulescu și a declarat că nu e “necesară”.

 4. Până acum, nimeni n-a îndrăznit să cheme în instanță Institutul lui Wiesel pentru multiplele derapaje pe care și le-a permis. În schimb Florian a făcut-o din plin și cu neobrăzare și a instituit în societatea românească o adevărată teroare prin spionajul socio-cultural la care s-a dedat prin incriminarea unor mari personalități istorice și a altor cetățeni români pe motive de antisemitism, prin acțiuni de hărțuire și poliție politică, prin acțiuni care exced aria de activitate a unui institut înființat strict pentru cercetarea unui fenomen istoric, activități ce se suprapun cu atribuțiile organelor de cercetare judiciară și a serviciilor de informații.
  Era timpul să se sesizeze cineva și spre uimirea noastră, cel care o face nu este un român, ci un evreu, LUCIAN IONESCU, care îngrijorat de acțiunile aberante ale celor de la I.E.W, ce nu fac decât să genereze ostilități față de evrei și în ultimă instanță pot duce la un veritabil antisemitism, a constituit în 2020 COMUNITATEA EVREILOR CREȘTINI din ROMÂNIA „ Nicolae Steinhardt”.
  După decesul acestuia demersul este continuat de alte personalități , români și evrei , care au înaintat o petiție cu valoare de plângere prealabilă în perspectiva unui viitor proces !

  • Lucian Ionescu. Al dreacu’, ce nume neaoș are. Auzi la el, Asociatia Evreilor Creștini… Când te gândești câti fraieri înghit gogoșile astea… O și spune chiar el “problema e că goyimii s-ar putea să devină antisemiți”. Deci totul e la derută… O să facem circ ca să adormim vigilența fraierilor și să poată să spună, “uite nu toți sunt la fel și avem un aliat…” Și nimeni nu se învață minte…

   • Stii tu ce are in suflet, daca doar se preface ca e crestin? Asa se prefacea si Steinhardt? Normal ca nu toti sunt la fel, lupta e cu cei care se organizeaza in institutii gen I E W si ataca Romanismul, nu cu aia care n-au nicio treaba dăăh!

 5. Eu nu inteleg comportamentul directorului/redactorului sef sau ce este dl.Sterie Ciumetti, evident pseudonim dupa celebrul martir legionar, care permite a nu stiu cata oara acestui specimen numit Sterian David Bruckman Shekelsteinberg sa vomite asemenea articole impotriva romanilor si romanismului?! Ce vrea acest nou domn Sterie Ciumetti sa ne demonstreze, ca e democrat, ca da drept la replica chiar si dusmanilor miscarii legionare pe care o promoveaza de atata vreme in articolele publicate? Sau articolul vrea/ca si alte articole ale specimenului susmentionat sa compromita evreul sionist Sterian David Bruckman Shekelsteinberg? Mie nu mi se pare ci din contra imi creaza impresia unei atitudini duplicitare a dlui Sterie Ciumetti!😈

  • E un pamflet

  • De mult nu am mai ras cu pofta ca acum, citind articolul “rasturnat”, care incita si irita pe cine nu poate sta stramb ca sa judece drept!

   Strigate fariseice de disperare puse in gura unui personaj inexistent, …. care nu pot fi sanctionate de poltia jidanilor: CNCD si de neatacat de celelalte vipere aliniate la comanda oficinei talmudiste anti-romanesti si anti-crestine nevrednica de pomenire a numelui dar care imbogateste o jivina deghizata cu nume neutru… A. Florian!
   Floare de putregai mental!

 6. Nu mai pot de râs! La fel a pus botu și d-na Carolina…

 7. Este Ioan-Aurel Pop un intelectual veritabil? Este, indiscutabil! Este el un naționalist? Cu siguranță că da, în felul lui, ca mulți alții de altfel. Respectă el adevărul istoric, încească să clarifice obiectiv adevărul istoric cu privire la evenimentele sensibile? Cum ar fi de pildă istoria Mișcării Legionare și rolul jucat de aceasta în perioada interbelică? Eu v-aș trimite la recenta lui carte ,,Scurtă istorie a românilor” apărută la Editura Litera. Deschideți vă rog la paginile 518-519, citiți și apoi discutăm dacă eminentul istoric se abate măcar un milimetru de la linia oficială a ultimilor 70 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *