Home / Chestiunea Jidănească / Cazul Zilberman – O Nedreptate Machiavelică

Cazul Zilberman – O Nedreptate Machiavelică

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
August 16, 2018

Cazul Zilberman - O Nedreptate Machiavelică

 

Dramele cele mai dureroase ale popoarelor rezultă din crime săvârșite de semenii lor împotriva lor.

Incorect Politic prezintă în premieră CAZUL ZILBERMAN, un scandal rușinos, probabil fără precedent în istoria postdecembristă a Comunității Evreiești din România.

Cazul Zilberman reprezintă un exemplu răsunător de trădare, rea-voință și antisemitism (culmea!), în colaborare cu regimul comunist, săvârșit chiar de către comunitatea evreilor împotriva semenilor lor, ale căror interese pretind să le apere.

Prezentăm documentul adresat Federației Comunităților Evreiești din România, iscălit de dl. Jon Syllman, fost Zilberman, în care povestește cum trei generații de Zilberman (bunica, tata și fiul), au fost umiliți și jefuiți de comunitate, în colaborare cu nomenclatura comunistă…

Cazul Zilberman - O Nedreptate Machiavelică

PROLOG: SITUAȚIA EVREILOR DIN TIMPUL COMUNISMULUI

 

În anii ’60-’70, localitatea Roman găzduia 3000-5000 evrei, astăzi au mai rămas 6 (familia Vexler alcătuind aproape toată “comunitatea”).

Dacă erai evreu în timpul comunismului și nu făceai parte din partid sau nu erai informator la Securitate, erai persecutat, iar ca să pleci din țară trebuia să pleci cu întreaga familie și să dai o declarație de renunțare la succesiune, completă, benevolă și nesilită. Nu se specifica în favoarea cui renunți la proprietățile tale, deci Miliția și Partidul sau Securitatea puteau pune mâna pe case și să le repartizeze după interese.

Exemplu de declarație tipică:

DESFĂȘURAREA ACȚIUNII ÎN CAZUL ZILBERMAN

Dl. Zilberman (actual Syllman) este unul dintre aceia care au încercat să plece din România de foarte tânăr (21 ani), pe vremea lui Ceaușescu, dar cererile i-au fost respinse până când s-a înscris pentru plecare împreună cu tatăl său, Bernard (dânsul nu voia să plece, din motive serioase, dar s-a  înscris pentru a-și ajuta fiul să iasă din țară).

Bernard, fiind bolnav, nu a mai plecat, iar fiul său a încercat să-i asigure tratamentul în străinătate, redactând o scrisoare de chemare care a fost respinsă de autoritățile comuniste.

Mărturia:

Cazul Zilberman - O Nedreptate Machiavelică

Câteva case și afaceri le-au fost confiscate de regiul comunist în 1949-1955.

Alte două case s-au confiscat după ce Bernard a decedat în România, iar autoritățile l-au declarat pe dl. Jon Syllman “fugit din țară”, acesta neputându-se întoarce în contextul izbucnirii războiului de Yom Kippur din Israel (toți bărbații sub 45 de ani erau obligatoriu înrolați în serviciul militar și nu aveau voie să plece din țară fără aprobarea Ministerului de Apărare).

Nimeni nu a contestat renunțarea la succesiune a lui Bernard, intermediată de către Comunitatea Evreilor Roman, iar testamentul său a rămas în obscuritate. Comunitatea nu a considerat că dl Jon Syllman trebuie informat, iar avocatul comunității, în loc să-l apere, a participat la confiscare și la împărțirea proprietăților cu oficialitățile romașcane (și cu o persoană asociată cu situația).

Trebuie menționat faptul că familia Zilberman nu a fost o familie obișnuită de evrei, bunica lui Ionel (cum îi spunea ea nepotului) a rămas văduvă, bărbatul ei a luptat și a murit la Mărășești, în Primul Razboi Mondial (de partea României!), fiind unul dintre puținii evrei care au luptat pe front în condițiile în care mulți s-au sustras de la mobilizare, iar alții au dezertat (sursă).

Cazul Zilberman - O Nedreptate Machiavelică

După ce dl. Jon Syllman a pus întrebări în legătură cu succesiunea, răspunsul Comunității Evreiești a fost că lor li se cuvine moștenirea pentru că ei l-au ajutat pe Bernand “material și spiritual”, iar Jon, deși a fost singurul său copil, nu a avut o relație bună cu tatăl său.

L-au ajutat cu desăvârșire…l-au ajutat să scape de povara caselor, a bunurilor cu valoare considerabilă și a banilor din CEC (sume mari)!

Pierderile au fost considerabile… Proprietățile familiei Zilberman (cu terenul și sinagoga din curtea din spate) au intrat în posesia Comunității prezidate astăzi de Iancu Vexler.

Ulterior, sinagoga istorică a Romanului, parte a patrimoniului cultural evreiesc din România, construită pe terenul bunicii Zilberman, cu ajutor financiar din partea ei după moartea soțului, a fost “reabilitată” ca locuință (acoperișul cu turnulețe fiind înlăturat), dar s-a creat o nouă sinagogă în camera de dormit a lui Ionel.

Ceea ce ridică întrebări serioase este că în Roman există 17 sinagogi noi la 6 evrei, în condițiile în care legea mozaică cere minimum 10 bărbați pentru ca rugăciunea să fie oficiată în sinagogă…iar faptul că pentru sinagogi nu se plătesc taxe, dar se primesc chirii, ne oferă toate răspunsurile…

Șiretlicul cu camera de dormit devenită sinagogă scutește întreaga structură de plata impozitelor și poate ocoli regulile ANCPI (Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară) în registrele căreia nu figurează.

În curtea proprietății s-au mai construit 5 magazine, care plătesc chirii domnului Vexler sau comunității.

O altă structură de aproximativ 4×7 s-a construit lipită de spatele casei Zilberman. Schița mai jos conține proprietatea Zilberman (Sucedava 131).

Se știe bunăoară că pentru orice construcție – cum ar fi și montarea unei ferestre noi la un imobil deja existent – trebuie efectuat un proiect de către o firmă autorizată, iar proiectul și construiriea ferestrei trebuie aprobate de Direcția de Arhitectură a localității respective!

Pe o altă sinagogă din Roman, reabilitată în anii 2010-2011, este o placă de informare în legătură cu lucrările pentru reabilitare, lucrări efectuate cu fonduri primite de la Guvernul României, Federația Comunităților Evreiești din România (F.C.E.R.) și Primăria Roman.

Dacă Guvernul României și Primăria Roman finanțează asemenea lucrări, care este motivul? Guvernul este în afaceri de sinagogi sau Federația este în afaceri de guvernare?

Cazul Zilberman - O Nedreptate Machiavelică

Cazul Zilberman - O Nedreptate Machiavelică

Cine sunt oamenii care conduc Comunitatea și Federația?

Federația Comunităților Evreiești din România este condusă de Aurel Vainer, fost deputat al minorității evreiești și actual mentor al lui Silviu Vexler, iar Președintele Comunității Evreilor din Roman este Iancu Vexler, bunicul lui Silviu Vexler.

Cine lucrează la biroul de investiții de la primărie? Richad Vexler, fiul lui Iancu, tatăl lui Silviu Vexler, care este și “evaluator atestat” (sursă). Deci Richard va “evalua” cele 17 sinagogi din Roman pentru tatăl său Iancu, al cărui nepot Silviu Vexler va aduce fonduri din București, de la Guvernul României, pentru reabilitare? O adevărată afacere de familie. De asta au confiscat casa unei văduve de război. De ce nu! Dacă este evreică, se poate face!

Jon S. nu a vrut publicitate sau să rușineze comunitatea, pentru că și el este un evreu și a suferit pentru asta în regimul counist. Evreii au o regulă de milenii “înainte să te duci la tribunal, încerci să rezolvi între oameni”. Contactând Comunitatea din Roman pentru clarificări, aceasta l-a trimis pe dl. Jon Syllman spre București, iar Bucureștiul l-a trimis înapoi la Roman, o jonglare du-te vino tipică „mersului” birocratic din România, prin care ți se transmite să o lași baltă.

Dl. Jon Syllman, pentru că este un Zilberman (nu a fost niciodată pionier, UTC-ist, UTM-ist, membru de partid sau informator de Securitate), nu a vrut să o lase baltă și a corespondat cu Iancu Vexler însuși, acesta din urmă afirmând că nu știe nimic despre respectiva chestiune. Firește, domnului Jon i se transmitea, mai mult sau mai puțin subtil, să-și bată coasa, lăsându-i loc pentru o singură variantă; acționarea în instanță.

Cazul Zilberman - O Nedreptate Machiavelică

 

 

 

Concluzii?

Foştii si actualii lideri care conduc şi au condus Comunitatea Evreilor din Roman și Federația Comunităților Evreiești din România (F.C.E.R.) sunt niște profitori ce s-au îmbogățit fără efort de pe spatele semenilor lor. Pe lângă fățărnicia unor oameni care pretind să reprezinte interesele evreilor din Roman, fapta comisă contra d-lui Jon Syllman ar putea fi chiar caz penal!

 

DEZNODĂMÂNT

Nepotul lui Iancu Vexler, Silviu Vexler, dă legi împotriva pretinsului antisemitism care ar exista în România, în timp ce bunicul, Iancu Vexler, confiscă sau acceptă confiscările proprietăților evreilor din Roman: acest fapt constituie un exemplu flagrant de ipocrizie și nerușinare, de comportament prădalnic, îmbogățire prin șmecherie cică legală!

Cum ar trebui să ne raportăm la acești oameni care au rămas în România de pe vremea comunismului (aduși de iudeo-bolșevicii sovietici), au făcut pact cu partidul și cu Securitatea, au luat cu japca locuințele semenilor lor, iar astăzi ajung să facă legi antiromânești la noi în țară?!

Vezi și: https://www.petitieonline.com/petiie_contra_legii_propuse_de_silviu_vexler?!

Acest Silviu Vexler a devenit foarte agresiv, vrea să iasă în față – ca șarpele în drum –, se bagă peste tot, încât a început să îi irite și pe alții dintre coreligionarii săi: Eva Galambos se face purtătoarea de cuvânt a iudeilor din Comitetul director al F.C.E.R. și își arată dezacordul față de unele acțiuni comise de acest abominabil Silviu Vexler: „Votul d-lui Vexler nu ne reprezintă“ (cf. https://adevarul.ro/news/politica/votul-dlui-deputat-silviu-vexler-nu-reprezinta-1_5b422054df52022f75fc9e02/index.html).

Este evident că acest Silviu Vexler moștenește apucăturile bunicului său, Iancu Vexler!

Să sperăm că dl Jon Syllman va avea câștig de cauză. Rugăm persoanele care mai dețin informații despre modul în care acesta a fost prădat de Comunitatea Evreilor din Roman, despre nedreptatea acoperită și perpetuată de clica Vainer/Vexler (The grandfather & nephew) sau care l-ar putea ajuta pe dl Syllman în sprijinul cauzei sale, să ne contacteze.

Noi vom reveni cu detalii.

Colonel(rtg.) Vasile I. Zărnescu a contribuit la acest articol.

7 comments

 1. Propunere de articol.

  Continuare la articolul cu EURO Maidan (Partea 2a)

  CINE A TRAS (DE FAPT) ÎN NOI ?

  Cunoscând modul de operare al jidanilor în 2014 în Ukraina și la demonstrațiile de duminică trecută.

  Până la urmă intervine și întrebarea: cine a tras în noi la Revoluție?

  De ce nu a fost prins nici măcar 1(un) terorist?

  Lumea vorbea de mercenari, luptători de gherilă.

  Poate nu a greșit Ceaușescu când a vorbit de “agenturile străine”.

  http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Terori%C5%9Ftii_din_decembrie_1989

  Primul care a vorbit despre „terorişti” a fost chiar Nicolae Ceauşescu, când a condamnat în decembrie 1989 „acţiunile teroriste” ale „agenturilor străine”. Cei care au studiat sau au trăit evenimentele din 1989 au asimilat „teroriştii” cu:

  agenţi străini, veniţi din URSS, ţările arabe, alte state europene. Aceştia s-au organizat şi au acţionat înainte şi în timpul revoluţiei, iniţial că provocatori. Ţinta acestora era să provoace un război civil care ar fi dus la intervenţia armată internaţională, posibil soldată şi cu pierderi teritoriale în dauna României.

  Acum poate știm mai mult, și suntem mai treji…. și ne dăm seama că erau agenți israelieni ai Mossadulul.

  În perioada respectivă, Ceaușescu plătise toată datoria și era independent de sistemul bancar Mondial.

  Evreii urăsc când există o țară pe care nu o pot controla financiar.
  Dacă ne uităm în presă occidentală – pe Axa Răului se află Iran și Korea de Nord, țări care sunt independente de sistemul bancar evreiesc.
  Și Gaddafi în Libia a încercat să se elibereze de sub tirania petro-dolarului și să vândă petrolul pe aur, nu pe dolari.

  Știm toți ce s-a întâmplat cu el în 2011.

  Articol 1.
  Din email-urile lui Hillary reiese că NATO l-au ucis pe Gaddafi că să împiedice crearea unei valute bazate pe aur

  https://www.globalresearch.că/hillary-emails-reveal-nato-killed-gaddafi-to-stop-libyan-creation-of-gold-backed-currency/5594742

  Articol 2.

  https://www.thenewamerican.com/economy/markets/item/4630-gadhafi-s-gold-money-plan-would-have-devastated-dollar

  (Notă: când pun citatul și în engleză și în română, de fapt prefer să se folosească doar varianta română.
  Am pus și varianta engleză pt comparație.).

  According to more than a few observers, Gadhafi’s plan to quit selling Libyan oil în U.S. dollars — demanding payment instead în gold-backed “dinars” (a single African currency made from gold) — was the real cause. The regime, sitting on massive amounts of gold, estimated at close to 150 tons, was also pushing other African and Middle Eastern governments to follow suit.
  And it literally had the potențial to bring down the dollar and the world monetary system by extension, according to analysts. French President Nicolas Sarkozy reportedly went so far aș to call Libya a “threat” to the financial security of the world. The “Insiders” were apparently panicking over Gadhafi’s plan.

  “Any move such aș that would certainly not be welcomed by the power elite today, who are responsible for controlling the world’s central banks,” noted financial analyst Anthony Wile.

  Câțiva observatori au afirmat că planul lui Gadhafi de a nu mai vinde petrol pe dolari, cerând în schimb plata în dinari susținuți de aur (o moneda Africană din aur) – a fost adevărată cauza pentru care el a fost ucis.
  Regimul lui Gaddafi avea la dispoziție cantități mari de aur, estimate la cca 150 tone, și a îndemnat și alte țări din Africa și Orientul Mijlociu să facă același lucru.
  Această inițiativa avea literalmente potențialul de a face dolarul să se prăbușească, ducând astfel la prăbușirea sistemului monetar global, afirmă analiștii.
  Președintele Franței (((Nicholas Sarkozy))) chiar a numit Libia o “amenințare” la securitatea financiară mondială. Interese mondiale au intrat în panică când au auzit planul lui Gaddafi.
  Analistul financiar Anthony Wile a afirmat că “O asemenea inițiativa nu e deloc agreată de elitele puterii, cei ce controlează băncile centrale de pe tot mapamondul”.

  Hmm…. să ne gândim bine… cine controlează băncile centrale de pe tot mapamondul.

  Meme
  https://theuglytruth.files.wordpress.com/2015/09/jew-credit-card-ashx.jpg?w=620&h=433

  În 1989, și Ceaușescu al nostru făcea parte din Axa Răului.
  România își plătise datoriile și devenise complet independentă de băncile evreiești.

  (Bine, prețul pe care l-a plătit populația a fost sărăcia lucie. Însă eram independenți. Ceaușescu făcea afaceri cu Gaddafi, și alți “independenți”.)

  Mafia bancară evreiască vroia să pună gheara pe România.

  Dovadă că au reușit? Ne-am procopsit imediat după revoluție cu un prim ministru jidan.

  Petre Roman

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Petre_Roman#Originea_%C8%99i_studiile

  Tatăl său a fost Valter Roman (născut Ernst sau Ernő Neulander din Transilvania și de origine evreiască, un lider comunist. Bunicul său pe linie paternă provenea dintr-o familie hasidică stabilită la Oradea.

  Hmm, really makes you think. (meme)

  Cum a apărut acest Petre Roman de nicăieri la sediul TVR și i s-a dat prim plan pe camerele de televiziune.

  Hai să vedem cu arată tatăl lui Petre Roman

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Valter_Roman#/media/File:Valter_Roman.jpg

  Jidan radar activated.

  Să aflăm mai multe despre carieră politică a lui Valter Roman.

  Am spus Valter Roman? Vroiam să spun Ernest Neulander.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Valter_Roman#Familia_%C8%99i_studiile

  Numele său la naștere era Ernő (Ernest) Neuländer. S-a născut într-o familie de evrei de proveniență hasidică, stabilită la Oradea.

  Tipic cripto-evreu, își schimbă numele că să se confunde cu peisajul, că mai apoi să saboteze și să își submineze gazdă.

  Până la urmă cine dintre noi știa în 1990 că Petre Român e evreu?

  Vedeți? A funcționat!

  Să vedem cum și-a început carieră politică Valter Roman.

  Potrivit unor relatări, recrutarea să în mișcarea comunistă ar fi fost făcută în 1931 de (((Nicolae Goldberger))), care l-a ajutat să plece în URSS, tranzitând Cehoslovacia.

  Hmmm…. Really makes you think.

  A fost recrutat de un alt jidan, Goldberger, și a plecat în 1931 la instruire la Moscova.

  Pentru cine a studiat istoria, comunismul e o invenție a evreului Marx, prin care mafia evreiască a preluat controlul Rusiei. L-a asasinat pe țar cu toată familia, iar tortionarii evrei care controlau gulagul au ucis milioane de oameni.

  Revenind la Valter… el a fost recrutat de fapt de un evreu, în mafia evreiască, și a plecat în 1931 la Moscova, să primeasca instructiuni.

  Să vedem mai departe.

  “După 1936 s-a înrolat voluntar în Brigăzile Internaționale de partea forțelor republicane din Spania sub numele Walter Roman.”

  Aha, aici a început să folosească faimosul alias Walter Roman.

  Pentru cine nu știe istorie, în 1936 începea în Spania faimosul război civil, care a durat până în 1939.

  Pentru cine nu știe istoria ascunsă… a fost de fapt o tentativă a Mafiei Internaționale Evreiești de a lua controlul Spaniei printr-o revoltă armata, în același mod în care preluaseră controlul Rusiei în revoluția comunistă.

  Republicanii… erau comuniștii.

  De pe Wikipedia.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_Civil_War#Republicans

  Only two countries openly and fully supported the Republic: Mexico and the USSR. From them, especially the USSR, the Republic received diplomatic support, volunteers, and the ability to purchase weapons.

  Doar două țări îi susțineau în mod deschis pe republicani: Mexic și USSR. În mod special din partea USSR, republicanii au primit suport diplomatic, voluntari și armament.

  Deci Walter Roman a fost recrutat de un evreu Goldberger, a fost instruit la Moscova de evrei și a fost trimis în Spania să ajute Mafia Internațională Evreiască să preia controlul. Un fel de revoluție bolșevică 2.0.

  Naționaliștii, conduși de Franco, au oprit din fericire acest atac, altfel am fi avut gulag-uri probabil și pe Insulele Canare, nu doar în Siberia.

  Să vedem ce s-a întâmplat cu Walter.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Valter_Roman#Familia_%C8%99i_studiile

  După ce Republica Spaniolă a fost înfrântă în 1939, Valter Român s-a refugiat în Franța, apoi s-a reîntors în URSS. Acolo a condus, pentru o perioadă, departamentul emisiunilor în limba română la Radio Moscova, unde i-a avut în subordine pe Ana Pauker, Leonte Răutu și Iosif Chișinevschi.

  Mda… or fi aceiași Ana Pauker, Leonte Rautu și Iosif Chisinevshi care au preluat controlul României în 1946, și au trimis majoritatea intelectualilor în închisori și la muncă la canal (un gulag al nostru)?

  Hmmm… seamănă extrem cu ceea ce s-a întâmplat în Rusia după Revoluția Bolșevică… toți rușii inteligenți au fost trimiși în gulag la muncă silnică sau uciși.

  Dar ia să vedem cine făcea parte din echipa de șoc a lui Walter Roman.

  Leonte Rautu – evreu

  https://en.wikipedia.org/wiki/Leonte_R%C4%83utu#Early_activities

  His father, Nikolai Ivanovich Oigenstein – The Oigensteins were Russian-educated Jews.

  Hmm… aoleu. Și pe Rautu îl chema de fapt Olgenstein… la fel cum pe Walter Roman îl chema de fapt Neulander.

  Ana Pauker – evreică

  https://en.wikipedia.org/wiki/Ana_Pauker

  Pauker was born into a poor, religious Orthodox Jewish family

  Auleo… nu îmi vine să cred. Nici pe ea nu o chema Pauker, o chema de fapt Rabinsohn

  I see a pattern here.

  Iosif Chișinevschi născut Jakob Roitman la Chișînău,

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_Chi%C8%99inevschi

  De origine evreu rus.

  M-ați spart. Chișinevschi era de fapt Roitman. Chișinevschi fiindcă era născut la Chișinău.

  Deci ia să vedem ce vrăji au făcut acești 4 evrei cu nume false.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Valter_Roman#Familia_%C8%99i_studiile

  “În timp ce Ana Pauker s-a reîntors în România îmbrăcată în uniformă sovietică, Valter Roman s-a reîntors pe un tanc sovietic.”

  Mda.

  După ce armata lui Stalin a ocupat abuziv România (astfel se numește așa-zisă “întoarcere a armelor de la 23 august” cu care am fost spălați pe creier la ora de istorie) și mii de românce au fost violate de soldații ruși…

  La București a fost instalat cu forța un guvern comunist.

  Wikipedia

  Valter Român a fost numit șef al Direcției de Educație, Cultură și Propagandă a Armatei, iar între 1947-1951 ocupă postul de șef al Direcției Superioare Politice a Armatei. În 1951 devine ministru al Poștelor și Telecomunicațiilor ”

  Ana Pauker a fost aleasă secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Român și a jucat un rol important în organizarea guvernului de coaliție, intitulat “de largă concentrare democratică”, de fapt, controlat de comuniști, prezidat de Petru Groza, în anii 1945-1947.

  În 1947 a fost numită ministru de externe și viceprim-ministru, fiind prima femeie din lume care a deținut această funcție guvernamentală.Că lideră a PCR și a regimului dictatorial comunist, deosebit de nepopular și de represiv, și-a câștigat o reputație negativă.

  Leonte Răutu este recunoscut că a fost cel mai apropiat colaborator al lui Chișinevschi și deținea funcția de membru al Comitetului Central al PMR după anul 1948. Începând din 1956 a deținut funcția de șef al Direcției de Propagandă și Cultură a Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Român, el fiind de fapt dictatorul culturii române de sub Gheorghe Gheorghiu-Dej. Începând din acest an, Răutu era practic al doilea om în stat după Dej

  Iosif Chișinevschi – din 1948 intră în Biroul Politic. Între 1952-1955 a fost secretar cu propagandă și cultură al CC al PCR. În anul 1954 devine prim-vicepreședinte al Consiliului de Miniștri.

  Deci aceșți 4 evrei cu nume false, sub indrumarea lui Valter – s-au cocoțat în vârful nomenclaturii comuniste.

  Ia să vedem ce vrăji a mai făcut Valter.

  Pentru cine nu cunoaște istoria Ungariei, după al doilea război mondial – în vârful ierarhiei comuniste s-au cățărat niște personaje cu preponderență de origine evreiască.

  Conducătorul Ungariei era Mátyás Rákosi – Mátyás Rosenfeld (Mai să fie… Rosenfeld.) și o mare parte din nomenclatura comunistă era infiltrată de evrei.

  În 1956 a izbucnit Revoluția Ungară, despre care mulți spun că era o reacție antisemită la faptul că vârfurile nomenclaturii erau dominate de evrei. (Maghiarii sunt un popor foarte mândru. Ardelenii știu).

  Că urmare a Revoluției, Imre Nagy a fost desemnat că nou prim-ministru de partidul comunist maghiar.

  Să ne întoarcem la Valter, tatăl lui Petre Român, și să vedem ce vrăji a mai făcut.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Valter_Roman#Familia_%C8%99i_studiile

  “Documente recente demonstrează că Valter Român a fost amestecat în complotul K.G.B. și al P.M.R. care avea drept scop arestarea guvernului Imre Nagy, după Revoluția ungară din 1956 de la Budapesta. ”

  Mda. Caracatiței internaționale evreieșți nu i-a plăcut că Mátyás Rosenfeld… pardon Rákosi – precum și alte persoane de origine evreiască aflate în fruntea partidului comunist au fost arestați…

  Și l-au trimis pe (((Valter))) să rezolve problema.

  Să recapitulăm.

  Încă de la începuturile carieriei sale, Valter Roman a fost instrumentul intereselor evreieșți. Când i s-a cerut să plece în Spania, că să ajute (((Revoluția Spaniolă))) – a făcut-o.

  Împreună cu alți cripto-evrei de origine română, a condus emisiunea în limba română la Radio Moscova.

  Tot cei 4 evrei veseli și mititei au intrat în România cu Stalin și s-au instalat în vârful nomenclaturii comuniste. Când a avut revoluția anti-semită în Ungaria, Valter s-a prezentat din nou la datorie, să o inabuseasca.

  Privind în ansamblu carieră lui Valter în slujba Mafiei Internaționale Evreieșți..

  Ne punem o întrebare.

  Cum dracu’ a ieșit fiul sau, Petre Român, prim-ministru imediat după Revoluție?

  Va invităm să cugetați și să meditați profund la această întrebare.

  Poate va răspunde și la cealaltă întrebare: “Cine a tras (de fapt) în noi?

  Și poate răspunde și la a treia întrebare.

  “Unde au dispărut fără urmă acei terorișți israelieni de la revoluție?”

  Aceste 3 întrebări sunt legate una de altă.

  Unde au dispărut teroriștii?

  Nu degeaba cei mai mari magicieni sunt evrei: Harry Houdini, David Copperfield, David Blaine.

  Evreii sunt mari magicieni.

  Fac să dispară dovezile incriminatorii.

  Fac să dispară anumite persoane care știu prea multe.

  Fac să dispară banii și economiile cetățenilor, și pot creea o criză economică cum ai pușcă din degete.

  Îl fac să dispară pe Alex Jones.

  Ce e să faci să dispară câțiva terorișți ai Mossadului?

  Un fleac.

 2. Propunere de articol 2
  Articolul e o continuare a articolului anterior despre Valter Roman – tatăl lui Petre Roman

  (Am scris articolul în mod intenționat ca să fie accesibil persoanelor care nu știu nimic despre chestiunea evreiască.
  În fond asta e misiunea – to redpill the normies
  Stilul folosit e menit să atingă cititorul și la nivel emoțional.)

  “Oracolul de la Dămăroaia” și (((democrația))) românească

  Dacă dorim să aflăm mai multe detalii legate de

  1. Cine a tras în noi la Revoluție?

  2. Cine se află de fapt în spatele Revoluției?

  3. Cum a ajuns să avem un prim ministru evreu imediat după căderea lui Ceaușescu?

  În muncă noastră detectivistică, ne împiedicăm mereu de un personaj – un adevărat formator de opinie, cel care a definit (((democrația))) și era mereu prezent la televizor cu indicații prețioase.

  Silviu Brucan – profetul de la Dămăroaia.

  Silviu Brucan –
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Silviu_Brucan

  Silviu Brucan născut Saul Bruckner
  Născut într-o familie de origine evreiască,

  Mai să fie… un alt evreu cu nume fals. La fel că Valter Roman, Leonte Rautu, Ana Pauker, Iosif Chișinevschi…

  Hai să vedem ce vrăji a făcut Saul Bruckner la începuturile carierei sale.

  În 1944, îl găsim în compania lui Leonte Rautu – Lev Oigenstein

  Reamintesc articolul anterior (-link către articolul despre tatăl lui Petre Roman-). Valter Roman, tatăl lui Petre Roman împreună cu 3 evrei cu nume false, Leonte Rautu, Ana Pauker și Iosif Chisinevshi controlau departamentul de limba română la Radio Moscova.

  După ce trupele lui Stalin au invadat România, aceste 4 personaje s-au cocoțat în fruntea nomenclaturii comuniste.

  Aici îl găsim și pe tânărul Brucan, prieten cu Leonte Rautu.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Silviu_Brucan

  (NOtă: Link articol în engleză, care conține mai multe detalii. O să traduc în română fiecare citat.
  Să se folosească doar varianta română în articol.)

  În September 1944, upon România’s exit from the Axis câmp and the onset of Soviet occupation, he was named the general secretary of Scînteia (the deputy editor în chief to Leonte Răutu), the official newspaper of the Communist Party.

  În Septembrie 1944, când România a ieșit din alianța cu Axa la începutul ocupației Sovietice, Brucan a fost numit secretar general la Scânteia (editor șef adjunct – editorul șef fiind Leonte Rautu) ziarul oficial al Partidului Comunist.

  Silviu Brucan – Saul Bruckner era un alt evreu din aparatul de propagandă din care făceau parte Valter Roman, Leonte Rautu, Iosif Chișinevschi.

  E doar o coincidență goys!

  La fel cum e doar o coincidență faptul că 80% din bolșevicii care condus revoluția comunistă din Rusia din 1917 erau de origine evreiască.

  La fel cum e doar o coincidență că persoanele care au dat ordinul de a-l ucide pe țarul Nicolae al Rusiei și întreagă să familie (evreii Yakov Sverdlov link și Felix Dzerzhinsky link ) – precum și echipa care a pus în aplicare execuția (conduși de evreul Yakov Yurovsky link) – erau toți de etnie evreiască.

  (Notă – la Yakov Sverdlov Felix Dzerzhinsky Yakov Yurovsky să se pună link la pagină lor de Wikipedia pe nume

  https://en.wikipedia.org/wiki/Yakov_Sverdlov
  https://en.wikipedia.org/wiki/Felix_Dzerzhinsky
  https://en.wikipedia.org/wiki/Yakov_Yurovsky )

  La fel cum e doar o coincidență că imediat după instalarea comunismului în Rusia, s-a dat o lege împotriva antisemitismului. Pedeapsa pentru antisemitism era moartea.

  Hmmmm….

  Nu vroiau bolșevicii ca goyimii ruși să observe că 80% din Bolșevici erau evrei.

  Că lupta comunistă nu era de fapt o lupta de eliberare a clasei muncitoare de sub opresiune

  Ci era o lupta orchestrată de interesele Evreilor Internaționali – între clasa muncitoare și nobilime – ca evreii să vină cu forța și să preia puterea. Ceea ce au și făcut.

  Iar imediat după ce au preluat puterea: au dat o Lege împotriva Antisemitismului.

  Un fel de legea Vexler.

  Toate acestea sunt doar niște coincidențe, iar cine vede mai mult este evident un antisemit.

  A fost o pură coincidență că acest evreu cu nume fals Sivliu Brucan a devenit adjunctul unui alt evreu cu nume fals Leonte Rautu.

  Iar faptul că acest grup de propagandiști de la Moscova conduși de Valter Roman erau evrei și aveau toți nume false…

  E o pură și simplă coincidență.

  În perioada când zeci de mii de oameni erau trimiși de comuniști la muncă silnică la canal și înfundau închisorile…. ce făcea Silviu Brucan?

  http://www.ziare.com/cultură/documentar/falșîi-profeți-silviu-brucan-1066108

  “Începând cu anul 1944, moment la care cere, de la tribună ziarului Scânteia, condamnarea la moarte (nota: “moarte” sa fie scris ingrosat cu bold) a elitei românești (între care, printre alțîi, se numărau: Iuliu Maniu, Gheorghe I.Brătianu, Corneliu Coposu, Radu Gyr și Pamfil Seicariu), discursul politic al lui Silviu Brucan se va caracteriza prin radicalitate și prin distrugerea adevăratelor valori.

  Va fi un aprig susțînător al politicilor de represiune purtate de Gheorghe Gheorghiu-Dej, față de care manifestă un deosebit devotament.”

  Mda.

  Cine a instigat în Scânteia, încă din 1944, în momentul în care Rusia a invadat România, pornirea gulagului românesc și încarcerarea sau uciderea tuturor dizidentilor?

  Cine e autorul moral al gulagului românesc?

  Cine este initatorul și propagatorul acestei idei?

  Ați ghicit. Saul Bruckner alias Silviu Brucan.

  Petre Țuțea are numai cuvinte de prețuire pentru el,

  https://www.youtube.com/watch?v=nEqWt_sLzRY

  “A fost și profesor universitar cu 6 clase de liceu.
  Și șef-redactor la Scânteia care a cerut condamnarea la moarte a lui Maniu.
  Și în temniță tot el ne-a băgat… bestia!
  Văd că nici “Viitorul”, nici “Liberalul” nu fac caz de dobitocul asta.”

  Dar ia să vedem ce a făcut Silviu Brucan la Revoluție.

  Din articolul “Silviu Brucan – Omul care a comandat execuția lui Ceaușescu”

  https://historice.ro/silviu-brucan-omul-care-comandat-execuția-lui-ceaușescu/

  “Un lucru este cert: el este cel care a venit cu ideea lichidării lui Nicolae Ceauşescu. Dictatorul fugar fusese capturat la Târgovişte încă din seară zilei de 22 decembrie şi era ţinut sub pază. Pe 24 decembrie Silviu Brucan i-a sugerat lui Ion Iliescu să-l lichideze pe Ceauşescu, că soluţie pentru „liniştirea teroriştilor”. “

  Liniștirea (((teroriștilor))).

  Nu se liniștesc teroriștii evrei până nu îl văd pe Ceaușescu executat, la fel că și pe țarul Nicolae și familia sa.

  “Brucan nu a dorit să vorbească niciodată despre acest moment, însă s-au păstrat mai multe relatări asupra evenimentului, dintre care cea mai savuroasă îi aparţine lui Petre Român, făcută sub jurământ pe 8 martie 1994 în faţa Comisiei senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989. ”

  Acest asasin nemilos care a cerut moartea lui Iuliu Maniu… gulagul și muncă silnică la canal pentru mii de intelectuali.

  A fost inițiatorul și susțînătorul ideii executării soților Ceaușescu.

  Lupul își schimbă părul, dar năravul ba.

  P. Roman: (…) domnul Brucan a avut ideea că trebuie să facem ceva pentru a anihila imaginea lui Ceauşescu.

  Gabrielescu: Hotărârea asta de proces şi de execuţie – cine a luat-o?

  P. Roman: V-am spus puţîn mai înainte; deci în seară zilei de 24 a fost acea sugestie a domnului Brucan –

  “P. Roman: (după ce relatează execuţia Ceauşeştilor) Am vizionat casetă şi s-a hotărât atunci, bineînţeles, era obligatoriu, să dăm un comunicat. Care comunicat a fost elaborat de Brucan. Aici, la elaborarea acestui comunicat au intervenit nişte deosebiri de păreri. Adică Silviu Brucan insistă să se exagereze vinile lui Ceauşescu – adică chestia cu morţii revoluţiei. Pe urmă cu sumele în străînătate. Aici ştiu că domnul Iliescu s-a opus: „Domnule! Stai puţîn! E o sumă uriaşă! De unde ştii?” În fine … până la urmă a prelevat şi într-un caz şi-n celălalt părerea domnului Brucan.

  A fost frumos la lovitură de stat din 22 decembrie 1989: eroii au murit, Brucan a tras sforile.”

  https://historice.ro/silviu-brucan-omul-care-comandat-execuția-lui-ceaușescu/

  (((Petre Roman))), (((Silviu Brucan))) și Ion Iliescu orchestrează execuția lui Ceaușescu.

  Și totuși cum a intrat în scenă Adrian Năstase? Cum a apărut în viață politică? ne întrebăm

  http://www.ziare.com/adrian-năstase/psd/cum-a-intrat-năstase-în-politică-ne-am-dus-la-brucan-și-i-am-spus-că-am-dori-ceva-de-lucru-1241877

  Cum a intrat Năstase în politică: Ne-am dus la Brucan și i-am spus că am dori ceva de lucru

  Fostul premier Adrian Năstase mărturisește că intrarea să în politică se datorează fostului nomenclaturist comunist Silviu Brucan, care i-a dat “de lucru” în 1990.”

  I-a dat de lucru…

  Pentru cine e sceptic în privința implicării intereselor evreiești în în Revoluția din 1989, când evreii Silviu Brucan și Petre Român orchestrau uciderea lui Ceaușescu și preluarea puterii prin noul înființat FSN…

  Totul e o coincidență și o dovadă de antisemitism.

  Silviu Brucan însăși va înlătură dubiile.

  Iar din experiență noastră, atunci când un evreu neagă cu hotărâre ceva… înseamnă că negarea e un fel de SHUT IT DOWN, iar acel ceva e foarte adevărat.

  Silviu Brucan a organizat o conferință de presă după Revoluție

  https://mariusmioc.wordpress.com/2010/02/19/silviu-brucan-dacă-un-complot-ar-fi-fost-organizat-atunci-noi-conducătorii-frontului-am-fi-fost-primii-care-să-ne-lăudăm-cu-această/

  “În primul rând, trebuie să va spun sincer că am fost surprins să aflu că ziare serioase din Vest s-au lăsat inselate de povestea fantastică a unui complot, despre care se spune că a fost organizat în urmă cu șase luni, cu scopul de a-l înlătura pe Ceaușescu de la putere.”

  E doar o teorie a conspirăției, goys. E ceva fantastic și ridicol că Interesele Evreiești Internaționale, care controlează aproape tot mapamondul, ar fi putut conspira să dea jos un guvern al unei țări, că să acapareze și să controleze acea țară.

  Evreii nu au făcut niciodată așa ceva.

  Nici la revoluția bolșevică din Rusia din 1917. Nici la războiul civil din Spania în 1936. Nici la revoluția din Turcia când l-au înscăunat pe Ataturk, și care a fost urmată de un alt genocid: genocidul Armean, orchestrat de evrei. Nici la revoluția din Ukraina din 2014.

  Totul e doar o teorie a conspirăției, deci mucles și ciocu’ mic.

  Și totuși, o întrebare ar putea să apară în mintea cititorului.

  Ce s-a întâmplat cu Silviu Brucan, după ce a inițiat, susținut și aplaudat trimiterea a zeci de mii de intelectuali români în închisori și la canal.

  Desigur, ar fi trebuit arestat, la fel că tortionarul Visinescu. Nu?

  Sau dacă nu, ar trebui rușinat să se dea la fund, să nu atragă atenția asupra să.

  Nu.

  După ce a orchestrat din umbră împreună cu Ion Iliescu și Petre Roman uciderea lui Ceaușescu.

  http://www.ziare.com/cultură/documentar/falșii-profeți-silviu-brucan-1066108

  “Profet” al unui trecut printre artizanii căruia s-a numărat, Silviu Brucan a reușit, după căderea regimului Ceasușescu, să pozeze în purtătorul unei credințe de modernizare și a unui mesaj de democratizare al României.

  Devenit vedetă de televiziune, invitat constant, în calitate de analist politic, în cadrul emisunii “Profeții despre trecut”, bătrânul politician privea, de la înălțimea experienței sale diplomatice, asupra schimbărilor ce se succedau în procesul de tranziție al țării, evidenția greșelile și sugera direcțiile care ar fi trebuit urmate.

  Astfel, personalitatea lui Silviu Brucan a apărut aureolata, clarviziunea și luciditatea acestuia în ceea ce privește problemele politice fiind considerate că repere de maximă importantă. Brucan devenise, prin intermediul mass-media, profetul tinerei generații.

  Erijarea să în apărător al libertăților și valorilor democrației contrastează flagrant cu activismul de o viață unui om care a sprijit ascensiunea totalitarismului în România.”

  A devenit profetul tinerei generații – generația PRO-TV.

  Ne-a dat lecții de democrație.

  Asta e că și lupul care, după ce a venit la stana și a mâncat câteva oi…

  A devenit liderul organizației tinerelor oi… dându-le sfaturi despre cum să fie libere.

  Deci, care e răspunsul la întrebarea: cine a orchestrat Revoluția de la 1989, și cine sunt teroriștii care au tras în noi?

  Din păcate, nu vom ști niciodată.

  Va rămâne pentru totdeauna un mister.

  Saul Bruckner a dus cu el secretul în mormânt.

  Oricine nu e de acord, este un antisemit…. și știm cu toții ce se întâmplă cu antisemitii.
  Citiți legea Vexler.

  Trebuie să eradicăm orice formă de antisemitism din România.

  Cei ce nu se conformă, să fie aruncați la închisoare.

  Și mai ales trebuie să ne vârâm degetele în urechi și să le astupăm, atunci când auzim vorbele generalului Iulian Vlad

  https://mihailescubib.blogspot.com/2017/10/dezvăluiri-făcute-de-iulian-vlad-fostul.html

  Silviu Brucan – a fost agent al rușilor, al americanilor și al israelienilor

  “Brucan a fost creierul și, după părerea mea, manipulatorul principalelor personaje și evenimente din decembrie 1989 pe care le-a învârtit pe degete cum a vrut. Nu a făcut excepție nici Ion Iliescu. Ba dimpotrivă.

  Pe Petre Român el l-a propulsat în funcția de prim-ministru. Pe ce criterii? Putem deduce! ”

  Putem deduce și noi pe ce (((criterii))).

  “Brucan a fost implicat mai întâi că agent al sovieticilor. După ce a plecat că ambassador în America, a devenit agentul celorlalți și, pentru orice eventualitate, gândindu-se poate, nu numai la origini, ci și la viitor, a devenit și agent Mossad. Deci, a lucrat cu toți, pe care i-a servit cu credință și devotement, mai puțin România.”

  În concluzie.

  Goyimi!

  După cum a afirmat și Silviu Brucan, geniul de la Dămăroaia, într-o conferință de presă de după Revoluție: orice sugestie a unui complot e falsă.

  SHUT IT DOWN.

  Shut it down meme.

 3. Am trimis doua propuneri de articole prin sectiunea comentarii – un articol despre Valter Roman, si al doilea despre Silviu Brucan.

  Poti sa imi confirmi ca le-ai primit?

  E posibil ca articolele sa fi fost prea lungi si sa dea eroare.

  Am incercat sa le trimit prin formularul de contact si mi-a dat eroare.

  In caz ca nu le-ai primit, o sa le impart in bucati mai mici si le retrimit.

  Mihail

 4. Primul articol se numeste “Cine a tras (de fapt) in noi?” iar al doilea “Profetul de la Damaroaia si (((democratia))) romaneasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *