Home / Chestiunea Jidănească / În sfârșit a murit Aurel Vainer, inițiator de legi antiromânești, fost președinte al Federației Comunităților Evreiești din România

În sfârșit a murit Aurel Vainer, inițiator de legi antiromânești, fost președinte al Federației Comunităților Evreiești din România

Vlad Voicu
Incorect Politic
Octombrie 31, 2021

În sfârșit a murit Aurel Vainer

În sfârșit a murit Aurel Vainer, fostul președinte al Federației Comunităților Evreiești din România,

autor de inițiative leglsiative antiromâneșți și promotor al învinuirii românilor pe nedrept cu acuzații mincinoase despre holocost.

Via G4Media (link arhivat):

A murit Aurel Vainer, fostul președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, transmite duminică, agenția de presă din Israel animanews.org. Informația a fost confirmată pentru G4Media de Sorin Lucian Ionescu, președintele Comunității Evreiești din Constanța. Înmormântarea lui Aurel Vainer va avea loc marți, la ora 14:00, în cimitirul Filantropia.

A avut o contribuție esențială la dezvoltarea vieții evreiești din România. A insistat asupra necesității de depune eforturi masive pentru renovarea sinagogilor, chiar și în localități în care nu mai trăiau evrei, spunând că sinagogile erau cea mai bună afirmare și confirmare istorică a existenței evreilor pe meleagurile românești. A luptat cu toată puterea, în permanență, împotriva antisemitismului și a negaționismului Holocaustului, împotriva urii și a discriminării.

Combaterea antisemitismului înseamnă combaterea românismului. Din această cauză a fost dat în judecată colonelul Vasile Zărnescu, pentru “crima” de a fi publicat studii despre holocaust.

Toți antiromânii de serviciu au început să deplângă coborîrea lui Aurel Vainer în iad:

Maximillian Marco Katz, director al organizației Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului: ”A decedat Aurel Vainer, fost Presedinte FCER…. se spune ca despre morti trebuie vorbit numai de bine…. asa ca nu am nimic de spus…. sunt sigur ca Dumnezeu ii va asigura odihna pe care o merita conform faptelor sale pe acest Pamant”.

David Saranga, ambasadorul Israelului în România: ”Am aflat cu mare tristețe vestea decesului Dr. Aurel Vainer, fost Președinte al Federației Comunităților Evreiești din România și Deputat în Parlamentul României. Dr. Vainer a fost un lider extraordinar care a făcut eforturi neîncetate de a proteja comunitatea evreilor români și de a pune în lumină istoria și contribuția acesteia la dezvoltarea țării. De asemenea, a fost un adevărat prieten al Israelului, un om în care am găsit întotdeauna un partener de exceptie. Vom prețui mereu activitatea sa neobosită în slujba comunității evreiești, relația lui strânsă cu Israelul și contribuțiile aduse la continua aprofundare a acestei prietenii. Fie-i memoria binecuvântată!”.

David Saranga cu Aurel Vainer

Alexandru Muraru, consilier al premierului pe probleme de xenofobie și antisemitism: ”E o pierdere importantă pentru spațiul public românesc pentru că domnul Vainer a fost o personalitate nu doar a comunității evreiești, dar a spațiului public românesc. A fost ultimul președinte al comunității evreiești supraviețuitor al Holocaustului. Are și meritul de a fi unul dintre cei care au cotribuit esențial la introducerea pe agenda publică românească a memoriei Holocaustului și, de asemenea, atât timp cât a fost și reprezentantul comunității culturii mozaică în Parlament, a avut numeroase inițiative legislative care au contribuit și sunt astăzi parte din legislația românească care protejează memoria victimelor Holocaustului și care condamnă discriminarea pe motive etnice sau religioase și folosirea simbolurilor fasciste sau naziste în astfel de acțiuni. De asemenea, domnia sa s-a născut la Ștefănești, în Botoșani, deci unul dintre locurile cu comunități de evrei așkenazi și, din păcate, cu domnia sa dispare o lume care făcea trecerea între perioada dificilă a anilor 30-40 pentru comunitatea evreiască și traversase perioada comunistă și depunea eforturi ca memoria victimelor Holocaustului să fie protejată”, a declarat Alexandru Muraru pentru G4Media.

A avut numeroase inițiative legislative prin care a circumcis libertatea de exprimare. Memoria sa va fi una de om corupt, laș, șobolan colaborator al serviciilor secrete, antiromân dar și “antisemit”, întrucât el a preluat ilegal casele conaționalilor săi pe care nu i-a despăgubit, o pată neagră pe istoria României de care scăpând e ca și cum am scăpa de un cadavru urât mirositor. Aerul însă nu e limpede, alte mirosuri fetide sunt emanate de alți antiromâni în drumul lor spre groapa de gunoi a istoriei, Alexandru Florian, Alexandru Muraru, Marco Maximilian Katz…

Aurel Vainer era președinte de onoare al Federației Comunităților Evreiești din România (FCER) din noiembrie 2020, după ce în precedenții 15 ani fusese președinte al FCER și în perioada 2004 – 2016 deputat FCER, predecesor al actualului deputat și președinte FCER, Silviu Vexler. De profesie economist, Aurel Vainer a fost după 1990 vice-președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României. În vara lui 2021 el a fost criticat de mai multe personalități ale vieții publice din România pentru participarea la o sesiune a Academiei Române în care a fost marcat centenarul descoperirii insulinei, atribuită de academicieni profesorului de fiziologie Nicolae Paulescu, unul dintre cei mai virulenți antisemiți în primele trei decenii ale secolului XX.

Vainer s-a născut in 1932 la Ștefănești, un shtetl evreiesc de pe malul Prutului care desparte astăzi Romania de Republica Moldova. Una dintre amintirile sale timpurii era despre un comando al Mișcării Legionare, care era atunci la guvernare, spunându-i tatălui său că toate proprietățile lui urmau să fie confiscate pentru că era evreu, este citat el de site-ul Balkan Insight.

La scurt timp după ocuparea României de către Armata Roșie, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Vainer s-a alăturat unei mișcări sioniste de tineret de stânga, Dror Habonim, cu care s-a mutat într-un kibbutz din apropierea portului Constanţa de la Marea Neagră, în pregătirea emigrării în Israel. “Am dus o viață colectivă. Lucram în port, unde încărcam și descărcam nave”, își amintește el.

Dar, când a sosit nava care urma să-i ducă în Palestina, membrii Comitetului Democrat Evreu, aliniat comuniștilor, s-au urcat în schimb. Vainer și tovarășii săi au fost lăsați la țărm. Autoritățile comuniste au interzis în curând emigrarea, iar Vainer nu și-a îndeplinit niciodată visul din tinerețe de a se stabili în Israel.

Așa cum a dezvăluit domnul Zilberman, căruia Aurel Vainer i-a luat casele în numele FCER, jidanii care nu au emigrat pe timpul comuniștilor au făcut-o dintr-un singur motiv: Colaborarea cu Securitatea, destin pe care Vainer l-a acceptat.

Mi-am acceptat destinul”, spune Vainer, care și-a dedicat viața “misiunilor” care i-au fost date ca evreu din diaspora, mai scrie Balkan Insight.

Citiți toate amănuntele despre casele furate de Vainer aici:

Cazul Zilberman – O Nedreptate Machiavelică

S

8 comments

 1. Maximillian Marco Katz: “A decedat Aurel Vainer, fost Presedinte FCER…. se spune ca despre morti trebuie vorbit numai de bine…. asa ca nu am nimic de spus….”

  Gura păcătosului…

  • -Excelentă observația /(M-a amuzat tare)/auzi: …

   -„se spune ca despre morti trebuie vorbit numai de bine…. asa ca nu am nimic de spus….” ……..!!!!!!!!!!!!!!!!

   = Cu stimă. -„Mesia”.

 2. Bietul de el !
  Va dati seama cata ura era in acest omulets, fata de noi ?
  In mod sigur se rasuceste in mormant !
  Cum sa-si gaseasca pacea cu asa megapacat pe suflet !?
  Macar daca si-ar fi cerut iertare pe patul de moarte, tot mai era ceva de capul lui !
  Dar asa !?
  VANITAS VANITATUM .

  • [email protected](*caroline gunderode October 31, 2021 at 4:57 pm: …
   In mod sigur se rasuceste in mormant !*)

   -Se pare că te grăbești (?!!!);
   -Nu a ajuns încă la locul cu pricina!, …fiind vorba despre (așa cum este scris): …*marți, la ora 14:00, în cimitirul Filantropia.*

   -„Mesia”.

 3. La bariera Iadului așteaptă Liviu-Ștrul Beris, alt jidan antiromân înverșunat.
  Citiți aici:
  https://www.scribd.com/document/370346967/Liviu-Beris-Holocaust-sub-guvernarea-Antonescu-pdf

  • Domnule colonel, daca chiar sunteti dumneavoastra, ar fi vreo sansa sa gasim oameni in structuri, adica in Armata, ca in servicii sunt numai jidovi, care sa lupte la propriu impotriva invadatorilor si a tradatorilor??

   In curand e clar ca va fi prea tarziu, sunt prea multi colorati, romani tiganizati sau curve care tin cu ei, bugetari obedienti tampiti in politie, magistratura, ne ducem incet si sigur ca aia din vest. Si tineretul este distrus.

 4. Ce frumos, poză în care tovarășul ambasador umblă cu pistolul la brâu.

 5. Care a fost holocaustu’ lui?
  Ce jidan a fost ars de viu pentru ca era credincios Satanei?

  Cand am cautat acum vreo 2 ani in noua enciclopedia iudaica = WIKIPEDIA, am gasit 3 nume cu eticheta de morti “români” in holocaust…:
  1 in Basarabia, un jidanel care cica ar fi fost impuscat de soldati…
  1 in Bucovina, barbat – tot asa, impuscat…
  1 in Germania, femeie – “lucratoare” in filme porno, arestata…
  Atat era trecut, nici un link, nici o lista; de altfel era destul de greu sa faca o lista cu presupusi holocaustisti, ca lista de supravietuitori are mai multi decat traiau inainte de razboi.

  Nici un ars, nici o acuzatie religioasa.
  Concluzia limpede si pentru un inapoiat mintal, nu doar idiot: povestile para-normale nu inlocuiesc realitatea si nici nu “co-creaza” realitati.
  Fara dovezi materiale, fara nci o logica, fara martori oficiali – vezi memoriile lui Churchill, De Gaulle, Eisenhower… = NICIODATA NU SE VORBESTE DE GAZARE SAU DE INCINERARE!… totul este inventie criminala jidaneasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.