Home / Actualitate / Șah Multidimensional – Plângere Penală Împotriva BOR

Șah Multidimensional – Plângere Penală Împotriva BOR

Incorect Politic
August 10, 2019

Plângere penală împotriva BOR

 

Asociaţia NEAMUL ROMÂNESC                       Cod unic R.N.O.N.G.: 14031/A/2011, Petru Vodă,  Neamţ

telefon 0766.266764, e.mail: [email protected]

——————————————————————————————————–———-                                                                                                                                                                                           Comunicat de presă

SINODUL B.O.R. PROMOVEAZĂ SFÂNTA CRIMĂ ȘI UN DUMNEZEU UCIGĂTOR DE MAME ȘI COPII?

Teologul Vasilică Militaru, președinte al Asociației Neamul Românesc și preot al Credinței Neamului Românesc, a înregistrat o Plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, sub nr. A.101/13.09.2018, împotriva prezumtivilor făptuitori, Patriarhul Daniel Ciobotea și ierarhii care compun Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pentru săvârșirea infracțiunii de “promovare în public a unor concepții rasiste și xenofobe precum violența și crima pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase și inferioritatea altora” prevăzută și pedepsită de art. 2, lit.a, coroborat cu art. 5 din OUG 31/2002, completată și modificată.

Ierarhii Bisericii Ortodoxe Române, ca reprezentanți legali ai cultului, au obligația să răspundă în fața organelor judiciare pentru apologia xenofobiei, a crimelor religioase și a unor criminali din textele Bibliei ortodoxe, din Calendarul ortodox și din unele rugăciuni și predici. Dacă se dorește o eradicare reală a xenofobiei și rasismului din societatea românească, atunci trebuie curățate izvoarele unei educații religioase criminale care propagă extremismul în numele lui Dumnezeu. Etnia românilor creștini pașnici trebuie apărată, în egală măsură cu celelalte etnii, de către Justiția României prin legile în vigoare, față de ideologiile criminale agresive ale oricărei religii sau etnii care-și educă adepții că Dumnezeul lor poate comanda crime și violențe xenofobe.

Susnumiții promovează public Biblia ortodoxă în care se menționează: “Biblia sau Sfânta Scriptură tipărită cu aprobarea Sfântului Sinod și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”. De asemeni, aceiași susnumiți aprobă anual publicarea Calendarului Creștin Ortodox, în formă actualizată.

Acest demers este o acțiune de demascare a unei eclesiologii oculte, antinaționale și necreștine, promovată public de către cultul Biserica Ortodoxă Română, ce s-a intitulat statutar “Biserica Neamului românesc”. Pe de o parte, “Legea pentru prevenirea și combaterea incitării la ură națională, rasială sau religioasă, la discriminare și la săvarșirea de infracțiuni de genocid, contra umanității și de crime de război”, interzice și condamnă promovarea oricăror “idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase”, iar pe de altă parte, cultul religios B.O.R. promovează necondiționat și justifică discreționar sfinți criminali și crime religioase considerate “sfinte”.

Dacă, prin efectele legii, este interzis naționalismul românesc de orice orientare (mistic religios, politic sau ideologic) și încadrat la “extremism”, atunci se impune și o critică a textelor Sfintei Scripturi ortodoxe ce glorifică explicit acte criminale rasiste și xenofobe, ale reprezentanților unui “Neam ales”, în numele unui DumneZeu “naționalist extremist” al acelui Neam, oricare ar fi el. Mai ales că acest DumneZeu scripturistic este prezentat ca un rasist și xenofob cu accese de antisemitism de tip mistic religios.

Educația religioasă ortodoxă a copiilor și tinerilor din România permite accesul nelimitat la scrierile biblice ale Vechiului Testament în care se prezintă “sfinte” crime, săvârșite de reprezentanții unui popor denumit discriminatoriu “ales”, asupra a zeci de mii de copii nevinovați și asupra mamelor acestora.

În fapt, B.O.R. promovează credința într-un DumneZeu care instituie și comandă explicit crimele în masă și genocidul. De asemenea, se acreditează concepția, fascistă conform legislației în vigoare, că Dumnezeu, denumit frecvent “Dumnezeul lui Israel” sau “Domnul Dumnezeul evreilor”, ar fi decretat superioritatea unui “popor ales dintre toate neamurile”, denumit în Biblia ortodoxă “poporul evreu” sau “poporul israelit”, ce avea dreptul divin să omoare, să jefuiască și să ocupe teritoriile ne-evreilor pentru asigurarea supremației acestui “DumneZeu” pe întreg pământul. Potrivit prevederilor OUG 31/2002 actualizată, promovarea publică a unor asemenea concepții constituie infracțiune și este asimilată actelor de “rasism, xenofobie și de promovare a superiorității unei rase și a inferiorității altora”.

Ecleziologia B.O.R. adoră un DumneZeu exclusivist al Vechiului Testament, prezentat ca un Zeu nemilos, crud, răzbunător și însetat de sângele uman al tuturor ne-evreilor, din toate popoarele pământului, care nu I se supun. Acest Zeu, numit și Dumnezeul lui Israel, este asimilat deplin Dumnezeului Tată, din dogma Sfintei Treimi a cultului BOR.

Însuși Iisus Hristos, după salvarea unei femei adultere de la uciderea prin lapidare, a denunțat acest Zeu, care “de la început a fost ucigător de oameni”, ca fiind “mincinos și tatăl minciunii”. El s-a adresat unor conaționali israeliți, răzbunători criminali: “voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru” (Ioan 8,44). Fiul adevăratului Dumnezeu Tată afirma public: “Tatăl Meu este Cel care Mă slăveşte, despre Care ziceţi voi că este Dumnezeul vostru.” (Ioan 8,54). Iisus le vorbea conaționalilor evrei despre existența a doi Dumnezei: Unul era “Dumnezeu Tatăl Meu” “dătător de viață și iubitor de oameni”, adică Mântuitorul omenirii, și altul era DumneZeu “tatăl vostru diavolul și ucigător de oameni”. Adevăratul Dumnezeu a iertat și a înviat oameni, nu i-a ucis. Din iubire, Dumnezeu Fiul s-a lăsat ucis prin răstignire, pentru a da o lecție divină de iertare tuturor oamenilor criminali și răzbunători. Iar Fiul era din veșnicie cu Tatăl, deci nu putea fi criminal.

În acest context biblic ambiguu, credința religioasă precreștină a strămoșilor geto-daci ai poporului român este ridiculizată și catalogată “păgână”, “barbară” și “criminală”  de către clericii B.O.R.. Alogenii biblici sunt sfinți în calendar, în timp ce românii naționaliști sunt “criminali pe veci”. Prin efectele legii care nu iartă, zeci de mii de români torturați și uciși în temnițele comuniste sunt catalogați și astăzi, in integrum, ca și “criminali” pentru că au făcut parte din organizații naționaliste anticomuniste catalogate “extremiste”. După modelul biblic “extremist” al poporului israelit, aceste organizații interbelice promovau salvarea Neamului românesc de ideologiile periculoase ale altor neamuri, ce negau existența Dumnezeului creștinilor.

Aceeași ierarhie sinodală, contrar prevederilor legale și împotriva valorilor creștine, aprobă anual Calendarul creștin ortodox în care personaje biblice sunt venerate ca “Sfinte”, deși acestea au săvârșit crime în masă și acte de genocid sub pretextul ascultării de un DumneZeu “ucigător de oameni”. Totodată, bisericile și mănăstirile ortodoxe abundă de icoane și picturi murale ce înfățișează “Sfinții” criminali biblici ce au săvârșit atrocități.

Biblia ortodoxă prezintă cum Moise, care a adus evreilor Tablele Legii cu porunca “Să nu ucizi”, a ucis un egiptean, a comandat uciderea a peste 100.000 (una sută mii) de copii, femei și bărbați, și a comandat exterminarea în masă a întregii populații a șapte neamuri semite ne-evreiești din Țara Canaanului. Jafurile, distrugerile și incendierile au însoțit toate aceste masacre odioase. Din alte texte biblice aflăm cum fanaticul religios Ilie a omorât prin înjunghiere 450 de israeliți care practicau o credință religioasă a ne-evreilor. Acestea sunt idei antisemite, conform legislației în vigoare.

Însuși Patriarhul Daniel elogiază public activitatea criminalului Ilie, prezentându-l amenințător ca “răzbunător aspru” și “pedepsitor al celor care săvârșesc nedreptăți”, care apăra “credința adevărată, strămoșească a evreilor”. Astfel, xenofobul Ilie “devine o prefigurare a monahismului românesc”, în opinia președintelui Sinodului BOR.

Criminalul de copii, Moise, și măcelarul de oameni, Ilie, sunt pomeniți în Calendarul B.O.R., drept “Sfântul Proroc Moise” și “Sfântul și slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul”, ca reprezentanți ai “Neamului sfânt”. Cei doi xenofobi religioși sunt invocați de către zeci de mii de preoți în timpul fiecărei Sfinte Liturghii ortodoxe și în Sfânta Taină a Cununiei. De ziua cinstirii lor, se aduc rugăciuni speciale de glorificare denumite Canon de rugăciune și Acatist. Totodată, sute de biserici și mănăstiri ortodoxe poartă hramul în cinstea Sfântului Ilie, autorul a 450 de crime ritualice religioase în numele unui DumneZeu tată “diavolul”, “ucigător de oameni”, așa cum a fost denumit de Iisus Hristos, Dumnezeul Mântuitor al tuturor neamurilor pământului.

În textul Plângerii penale nu se face referire la actualul popor evreu, care nu poate fi acuzat de crimele săvârșite de unii strămoși de-ai lui, așa cum nici poporul român de astăzi nu poate fi acuzat de crimele asupra unor evrei produse de unii strămoși de-ai noștri.

Este de datoria noastră să supunem atenției organelor judiciare românești, texte religioase care intră sub incidența legilor actuale ale României. Azi, rasismul este considerat o crimă și există legi și convenții internaționale care protejează diversitatea culturală și apără de discriminare, ură sau violență din motive rasiale, etnice, naționale sau religioase. Or, la aceste legi și convenții actuale trebuie să ne raportăm, indiferent de Neam strămoșesc, credință religioasă sau Sfântă Scriptură.

Menționăm faptul că, până la o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, persoanele nominalizate ca făptuitori se bucură de prezumția de nevinovăție.

Preşedintele Asociaţiei Neamul Românesc

Preot ortodox al Credinței Neamului Românesc

Vasilică Militaru

73 comments

 1. “Biblia ortodoxă prezintă cum Moise, care a adus evreilor Tablele Legii cu porunca “Să nu ucizi”, a ucis un egiptean, a comandat uciderea a peste 100.000 (una sută mii) de copii, femei și bărbați, și a comandat exterminarea în masă a întregii populații a șapte neamuri semite ne-evreiești din Țara Canaanului. Jafurile, distrugerile și incendierile au însoțit toate aceste masacre odioase. ”

  Moise vrea sa zica: “Sa nu ucizi un alt evreu”.

  Poti sa ucizi cati goyimi vrei.

 2. Asta e teolog cum e o baba programator la NASA.
  Păcat de initiativa asociației. Sper sa fie o gluma proasta, daca nu, cazul e de spitalul 9.

 3. În sfârşit, cineva lucid face primul pas în direcţia curăţării şi stârpirii javrelor care manipulează şi îndobitocesc poporul Român !
  FELICITĂRI !

  Să vezi acum câţi netrebnici şi câţi fraieri prostiţi şi cu ceaţă în cap vor sări împotriva acestei intenţii de normalizare.

  • Preafericite Lutalo, si aici iti dai cu parerea. Baga tu una din aia comunista , cu spirit proletar , sa vada si lumea ce itelepciune ai primit de la apostolul neamurilor : stalin.

 4. Excelenta replica de final, Mihail!

 5. e dus rau cu sorcova individul…mai lipsea aia cu “religia e opiumul popoarelor” a lui taica Marx. propun sa dea in “judecata” si hinduismul (razboaiele “genocidale” din Mahabharata), budismul (ciclul chinuitor al karmei), islamismul (se stie de ce..), mozaismui (idem..), shintoismul (religie razboinica a japilor) etc.
  si pe aia din North Sentinel care mananca pe orice esueaza pe insula lor.

  • Bravo Hussar! Asta dupa ce ca e nebun , o mai baga si pe asta ca e preot ortodox al Neamului Romanilor. Sincer imi pare rau de cei din asociatia aia.

 6. Am citit de mai multe ori articolul și nu mi-a venit să cred ochilor. Ӑștia își trag un glonte în propriul picior.

  Asociaţia NEAMUL ROMÂNESC — o altă falsă opoziție, hârtie de muște pentru naivi.

  Se adeverește ceea ce istoricul Mircea Dogaru avertiza cu puțin timp în urmă: urmează distrugerea Armatei și a Bisericii.

 7. Așa cum Avraam a fost încercat de zeii semiților(Yahweh încă nu se inventase) prin sacrificarea lui Isaac – tot așa Agamemnon a trebuit să-și sacrifice fiica Ifigenia la începutul voiajului către Troia, iar după distrugerea și prădarea cetății când zeii s-au certat și marea era furtunoasă, Agamemnon a zis: „s-o îmbunăm pe zeița Athena sacrificând cât mai mulți prizonieri, ca să ne putem întoarce acasă”. Astea nu sunt atrocități, ci doar mituri care amintesc de vremi în care sacrificiul uman era pe larg practicat. Torah este 3/4 mitologie din mai multe surse.

  E bine să ne redescoperim cultura ariană, dar nu prin reîntoarcerea la întunericul superstițiilor și credințelor religioase. Mai important decât orice misticism este cultul morților(interzis de majoritatea religiilor), cultul învățaților, virtuoșilor, eroilor și martirilor – ai neamului și din rândul oamenilor mari ale altor neamuri. Decât să citească din Torah, mai bine popii ar citi din clasicii antichității, mergând până la primii mari gânditori creștini.

 8. Ce este aia ‘Biblia ortodoxă’ ? ‘Teologul’ Vasilică Militaru ar trebui să fie primul care să știe că Biblia este una pentru toți creștinii — ortodocși, catolici, reformați. De ce nu reclamă și Potopul lui Noe la CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) ?

 9. Militaru Vasilică

  @ Legiunea Regală și hussar Dincolo de catalogările de babe proaste la bărfa satului, vă rog să produceți un argument. Unde este problema? Sunteși creștini? Atunci cum puteți admite că Dumnezeu din Sfânta Treime poate fi în același timp și criminal și să se lase răstignit și ucis pentru salvarea omenirii. Dacă ați fi teologi, ar trebui să știți dogma Dumnezeului Sfintei Treimi. Cum putea ca Fiul, născut din Tatăl mai înainte de toți vecii să fi asistat la comanda Tatălui de exterminare a unor copii vinovați doar pentru faptul că nu s-au născut într-unul din cele 12 triburi alese ale lui Israel. Vă rog să mai reflectați, dacă sunteți de bună credință. Sunt convins că nici nu aveți vreo specialitate în psihologie sau psihiatrie, pentru a emite un verdict medical privind starea mea psihică. Păcat că venalitatea prostească țâșnește în voi înaintea rațiunii și a argumentării solide. Avea dreptate Mântuitorul în Ioan 14,7: Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, şi pe Tatăl Meu L-aţi fi cunoscut! Este grea teologia creștină pentru neofiți. De aceea mozaicii rătăcesc și acum, așteptând un Mesia care să le satisfacă poftele de dominare, așa cum le-a promis dumneZeul lui Israel prin Moise.

  • Cine esti tu sa jucdeci ce face Stapanul cu sluga Sa?
   Daca nu stii talcul si nu pricepi invatamintele ratacesti cu mintea iar cu vorba ratacesti pe altii, vai tie…. mai bine nu te nasteai!
   Satana iti este model.

 10. notiunile de bine/rau/ precum si limbajul politically correct (al dumitale) nu se aplica unei fiinte maximale/si nu vorbim de “zei”, aici. tot in Biblie sta scris ca “litera ucide iar Duhul face viu. pe dumneata te a ucis litera, iar eu nu dau multe replici la morti.

 11. Criticați articolul cu argumente, atacurile la persoană nu-și au rostul. Să presupui că e opoziție controlată pe baza unei singure fapte, fără a-l studia, denotă ignoranță. Pe site apar articole care șochează sau cel puțin provoacă disonanță cognitivă, iar răspunsuri scrise sub impuls emoțional nu ajută discuția ci deviează de la subiect. Mi-aș dori să avem un schimb de idei constructiv.

  • in credinta Ortodoxa scripturile NU se citesc ad literam. 2 Cor 3:6. avertisment negru pe alb, din ignorarea sa, au aparut toate ereziile vechi si/sau mai recent zecile de mii de secte ce isi zic “crestine” urmasele fariseilor si saducheilor “experti” in tora dar orbi si morti (in Duh), pe scurt daca Dumnezeu (conceptul crestin) este o fiinta omniscienta omnipotenta, omnipresenta si care exista in mod necesar (argumentul ontologic) e dincolo de bine/rau/xenofobie/genocid/rasism, s.a.m.d., so , daca doreste sa distruga pamantul si universul si sa creeze altele nu il putem “judeca” in termenii nostri precum toporul nu poate judeca mana care il tine de coada si taie lemne cu el. cam atat.

   • Ca de obicei, habotnicii nu văd niciodată greşeala în prostiile pe care le spun/scriu despre “cuvântului” lui dumnezeu.
    La fel şi aici, apare clar mesajul aiuritor al minţii aflate în beznă: “scripturile NU se citesc ad literam. 2 Cor 3:6. avertisment negru pe alb”.
    Deci, trebuie să repectăm ce scrie !

    Adică [ hussar ] scrie că nu trebuie să citim ce scrie.

    Iete PARADOXUL, dovada ignoranţei şi lisei de logică – invocate concomitent ca dovezi in favoarea religiei!

    • @dovezi,dovezi..
     prostane, un avertisment NU e totuna cu cititul ad literam al unor versete controversate (controversate pentru cei mai retarzi care au nevoie de explicatii suplimentare, lapte’n țăță, mura’n gura).

  • Dl. Sterie , ce face Dl Militaru este o absurditate. Loveste in singura institutie , care pe langa Armata Romana, mai este intreaga la minte. Gestul este unul public, de aceea trebuie si criticat ( bine sau rau) , tot public. Sper ca site-ul acesta sa fie o platforma libera si nu partinica unei orientari, altfel nu putem sa ne delimitam de extremism si cenzura.
   Cu respect.

   • Domnule Legiune Regala, daca institutia bisericii este intreaga la minte, de ce a esuat referendumul pentru casatorie?
    E bine ca au loc discutii despre crestinism si iudeo-crestinism chiar daca sunt incomode, daca asta va scoate adevarul la suprafata ele sunt necesare. Nu credeti ca BOR, cu resurdsele de care dispune , ar fi putut sa se implice mai mult in viata sociala? Daca sub scuza ca nu face politica nu se implica, la un moment dat va disparea sub tavalugul neomarxist.
    Daca plangerea domnului Militaru ii va trezi din somn, atunci e o initiativa buna.

    • Dl.Sterie, dvs. comiteti cateva erori:
     1. Nu din cauza BOR a esuat referendumul, el a esuat din cauza slabiciuni poporului roman, e bine ca a esuat intr-un fel pt ca acum stim cine e frate cu noi si cine nu, cine crede si cine se preface, cine gandeste romaneste si cine e o javra. Eu cred ca referendumul a fost o oportunitate unica pt poporul roman sa isi vada dusmanul in fata ochilor si sa stie sa se pregateasca de lupta cum trebuie.
     2. Ce este porcaria asta cu crestini impotriva iudeo-crestini? Alta bazaconie inventata, nu exista nici o diferenta intre termene. Este de o absurditate fara limite, facand acest lucru folositi materialismul dialectic a lui Marx.
     3. BOR nu face prozelitism , nu suntem catolici, BOR nu foloseste resursele decat pentru acte de caritate. Verificati aici : http://map.patriarhia.ro/
     Cea mai mare institutie de filantropie din Romania, va rog frumos sa nu mai inselati oameni spunandu-le ca BOR nu se implica in societate.
     4. Biserica nu va disparea niciodata , neo-marxismul nu va invinge niciodata Biserica, sa ma iertati dar aici vorbeste ateiismul din dvs.
     5. Biserica nu doarme, ba chiar Ea e cea mai trezvie din Romania.
     Mai multa nadejde in Dumnezeu, tot aveti nume de macedon, credinta mai puternica!

 12. Militaru Vasilică

  @ hussar Conform expunerii tale, trebuie să admiți că violențele și crimele musulmanilor radicalizați sunt comandate de același Dumnezeu Atoateștiutor și Atotputernic. Logica abordată de tine, ca și de oficialii BOR. induce adevărul divin că Hitler a avut acceptul lui Dumnezeu înainte de a declanșa războiul iar Stalin avea dese convorbiri intime cu același Dumnezeu. Nu se poate ca un Dumnezeu descris de tine să aibă în grijă vreo 250 milioane de ortodocși și vreo 13 milioane de evrei iar miliarde de pământeni să stea de capul lor pe pământul creat de El, Atotputernicul care face ce vor mușchii lui. Înseamnă că dumneZeul în care crezi nu este Dumnezeu ci doar acel Zeu, care “de la început a fost ucigător de oameni”, ca fiind “mincinos și tatăl minciunii”.
  Fiul este de aceeași ființă cu Tatăl și cu Sfântul Duh. Pentru ce același Dumnezeu, care comandă crime, i-ar mai fi certat pe evreii care nu credeau în Dumnezeul pacificator care cerea iertarea necondiționată a vrăjmașiloe “voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru” (Ioan 8,44). Să ne așteptăm că Dumnezeu va mai vorbi cu vreu descreierat care să ucidă sute de milioane de oameni pe motivul unor părinți criminali care afirmă “Eu te-am făcut, eu te omor.”.
  Conform textelor biblice considerate de tine în integralitate sfinte, Dumnezeu nu avea altă grijă pentru un popor refugiat, aflat într-o zonă deșertică, lipsit de hrană și de apă, decât promisiunea unor viitoare afaceri financiare profitabile, precum și asigurarea dominației “peste multe popoare”.
  “Domnul îți va deschide comoara Sa cea bună, cerul, ca să dea ploaie pământului tău la vreme și ca să binecuvinteze toate lucrurile mâinilor tale; și vei da împrumut multor popoare iar tu nu vei lua împrumut; vei domni peste multe popoare, iar acelea nu vor domni peste tine.” (Deuteronom, 28; 12).
  Dacă Dumnezeu se ocupă cu astfel de promisiuni, nu mă miră de ce Biserica Ortodoxă a luat-o razna și trebuie să ne așteptăm la o operare masivă a acesteia pe piețele de capital, având în vedere că ea se consideră succesoarea la grațiile divine după căderea în dizgrație a poporului ales.

  • Tu ai grija de mantuirea ta si nu mai face calcule cati si cine si cum vrei tu sa se mantuiasca…
   Una este caderea ierarhilor si alta este Biserica – se cuvenea sa distingi cu pretentii de teolog si si sef de ceva asociatie…
   Nu ai treaba cu neamul romanesc decat la capitolul “exceptii”, din pacate negative, intunecate…. inspirate de Satana.

 13. Militaru Vasilică

  Text special pentru Legiunea regală și hussar. “Nu e îngăduită crima ca armă de luptă creştină.”. Prezint niște extrase relevante din “Întoarcerea la Hristos” a lui Ioan Ianolide.
  “Nu am avut o educaţie religioasă şi cu atât mai puţin o instrucţie teologică, ba chiar creştinii şi preoţii pe care i-am cunoscut atunci, cu mici excepţii, puteau deruta şi pe un credincios convins. Atmosfera religioasă în care am trăit pruncia a fost roditoare în religiozitatea mea de o viaţă întreagă, căci nu instrucţia este esenţială, ci trăirea cu Dumnezeu împreună. Îmi dau seama că pe atunci chipul lui Hristos era confuz în mintea mea din punct de vedere intelectual, dar intens şi greu în trăire lăuntrică.
  Cu primii ani de temniţă L-am descoperit pe Iisus duhovniceşte.”.
  “Am fost lipsiţi de realism şi de spirit de conservare, am fost neînţelepţi şi am intrat în gura lupului, dar ce puteam face altceva? Căci nu am putut să ne pângărim sufletele. Intraţi în această bătălie, nu am avut simţul proporţiilor, dar am acceptat martiriul.”.
  “Descoperirea creştinismului i-a însufleţit pe cei mai buni dintre noi, dar nu fără reacţii negative şi brutale. Căci în rândul legionarilor erau mai multe curente şi dezbinări. De altfel, noi nu am pornit de la o ideologie, ci de la o credinţă şi pe parcurs am desprins din cuvântul lui Dumnezeu şi al Bisericii viziunea noastră despre lume şi viaţă. Nu am pornit să cucerim politic lumea, ci să cucerim propriile noastre suflete.”.
  “Valeriu (Gafencu- n.n.) a luat, într-o altă împrejurare, o atitudine la fel de frumoasă: întrucât se punea accentul pe pedeapsă şi pe răzbunare în lupta politică, el a susţinut că răzbunarea este a lui Dumnezeu; nimănui nu-i este îngăduit să-şi facă singur dreptate; creştinul iartă, creştinul se situează pe poziţia dragostei, singura virtute aducătoare de pace, singura atitudine care învinge şi nu este învinsă.
  Cine se afirmă creştin trebuie să se poarte ca un creştin. Nu e îngăduită crima ca armă de luptă creştină. E necesar să mărturisim public greşelile trecutului, pentru a pune un început nou. Nu sunt îngăduite nici tirania, fărădelegea şi abuzul.”.

 14. Asta are parohie cum am eu regat saxon… cred ca nu si-a facut injectia de seara!
  Daca publicati aberatii de oligofren cred ca nu voi mai deranja sa deschid site-ul….
  Ca ati fi scapat aceasta cufureala mentala…. sa zicem ca se mai poate , din viteza….
  Dar sa mai ceri sa fie respectata si comentata “decent” aceasta mizerie mi se pare in neregula.
  Aici.
  Poate nu am inteles cum se leaga treburile prezentate public.

  • Militaru Vasilică

   @ gheorghe Da,Gheorghe, ai intuit perfect. Nu am parohie. Cum să primesc parohie dacă nu i-am frecat mielul lui Corneliu Onilă sau altui episcop pidosnic din BOR! Și nici nu am plătiti dijma de cel puțin 10.000 de euro pentru o parohie. Limbajul tău de iudeo – creștin ortodox fundamentează teoriile mele.
   BOR naște naționaliști fundamentaliști periculoși care, fără să aducă argumente logice, desființează orice demers rațional cu abjecții de gen oligofren, bolnav psihic, eretic …

   • Dl Vasile,
    Ierarhia a apostaziat dar nu ninseamna ca Ortodoxia este propaganda criminala.
    Sa aperi credinta nu inseamna sa ii faci “binele” de a o desfiinta.
    Nu sint iudeo-crestin caci nu se poate sa slujesti Domnului si Mamonei.
    Crestinismul, invatatura hristica nu este de la iudei care promovau traditia spirituala evreiasca contrar Legii celei vechi prin farisei si carturari, exact acestia aveau alta inchinare, se opuneau lui Hristos si L-au dat mortii prin crunte suferinte..
    Cine foloseste aceasta asociere dintre iudaism si crestinism fie nu stie ce spune fie este propagandist protestant.
    Daca nici logica simpla ca galileeanul nu este iudeu nu o intelegi inseamna ca te ghidezi dupa altceva decat dupa logica.

  • Bravo Gheorghe

  • Militaru Vasilică

   Cu regret trebuie să-ți comunic faptul că ești într-o eroare de interpretare. Nu mă miră de ce ortodocșii ruși ai lui Berdyaev cu Putin în frunte au creat rachetele denumite Satan, cu care ei vor să-i ucidăpe dușmanii lui Dumnezeu, După Marcion din Sinope, există doi Dumnezei: un „Dumnezeu inferior”, imperfect, al Vechiului Testament, care a creat lumea, a dat Legea Mozaică și a inspirat profeții, care se mânie și se răzbună (conform „Legii talionului”) și un „Dumnezeu superior” al Noului Testament, perfect, Tatăl lui Isus Cristos, un Dumnezeu al iubirii, milei și iertării. Între cei doi Dumnezei, cel creator și cel răscumpărător, nu ar exista legătură. Eu am denunțat dumneZeul criminal notoriu confundat cu Unicul Dumnezeu care este în același timp, a fost și va fi, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. A crede într-un Dumnezeu dătător de viață și criminal notoriu în același timp, pentru că acum 3000 de ani este ca și astăzi sau peste alți 3000 de ani, pentru dumnezeire, înseamnă cădere satanică. Dacă Moise a primit Tablele legii vorbind cu Dumnezeu, de ce nu respectat porunca clară și fără drept de echivoc “Să nu ucizi!” comandând el însuși sute de mii de crime odioase ;i de pruncucideri? Cu ce era mai bun Moise decât Irod, care a comndat pruncuciderile???

   • ti ai dovedit ignoranta pana si la denumirea rachetelor nucleare rusesti. de fapt se numesc RS 36 denumirea “satan” a fost data de NAto.

 15. Militaru Vasilică

  Din observațiile mele îndelungate, am dedus că ortodocșii iudeo – creștini sunt un amestec dubios și periculos pentru abordarea creștină a societății. Dacă hussar citează un text din Corinteni. acela este literă de lege. Dacă eu citez din Evanghelia după Ioan sau din Ioan Ianolide, acestea sunt extrase din context, neconcludente.
  Concluzia: naționalismul românesc este infestat de ideologii care justifică violența și crima în funcție de context. Dacă iudeo – creștinii ucid în numele lui Dumnezeu este bine. Dacă iudeo – creștinii sunt uciși de alți psihopați, tot în numele unui Dumnezeu, aceia sunt indubitabil criminali notorii și vânduți Satanei. Chiar nu vedeți că ați căzut în plasa satanică? Practic, tot Vechiul Testament abundă de crime abonaminabile săvârșite de niște triburi sălbatice și necivilzate în numele unui Zeu macabru, absurd și inuman, denumit în mod rasist Dumnezeul lui Israel.
  În aceată logică teologică iudeo – creștină au acționat instinctiv legionarii, care, mai târziu, au regretat amarnic “greșelile colective ale trecutului”. Orice medic psihiatru cu diploma luată corect poate da diagnosticul medical al unui asemenea raționament criminal, “teologic ortodox corect”.

   • Militaru Vasilică

    @ Legiunea Regală Un articol tipic interpretării unui iudeo – creștin ortodox. Adică noi nu trebuie să vedem violul și crima lui Gheorghe Dincă, ce ținea în laptop imagini cu icona și cruciulițe alături de filme porno cu minore, decât simbolistica și să nu-l numic un criminal odios ci doar un braț al lui Dumnezeu care să atragă atenția bls, bla, bla … De aceea s-a ajuns la aberația Psalmului 50 care se contrazice în el însuși.
    Pe de o parte iudeo creștinul spune: “Izbăveşte-mă de vărsarea de sânge, Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide şi gura mea va vesti lauda Ta. Că de ai fi voit jertfă, ţi-aş fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima înfrântă şi smerită Dumnezeu nu o va urgisi.”.
    Pe de altă parte se roagă să jertfească din nou viței pe altarul Iersualimului reconstruit: “Fă bine, Doamne, întru bună voirea Ta, Sionului, şi să se zidească zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptăţii, prinosul şi arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viţei.”.
    Iar același ortodox iudeo – creștin spumegă la aflarea veștii că evreii vor să-și refacă Templul din Ierusalim, conform indicațiilor biblice date de Dumnezeul lui Israel, adică DumnezeTatăl lui Iisus Hristos. Noaptea minții!!!

 16. Militaru Vasilică

  Da, ai intuit perfect. Nu am parohie. Cum să primesc parohie dacă nu i-am frecat mielul lui Corneliu Onilă sau altui episcop pidosnic din BOR! Și nici nu am plătiti dijma de cel puțin 10.000 de euro pentru o parohie. Limbajul tău de iudeo – creștin ortodox fundamentează teoriile mele.
  BOR naște naționaliști fundamentaliști periculoși care, fără să aducă argumente logice, desființează orice demers rațional cu abjecții de gen oligofren, bolnav psihic, eretic …

 17. cititul scripturilor in MODUL protestant (literal) pe unii ii duce la ateism agresiv (cazul Dawkins), altii cred “rapiri”si devin fanatici , iar unele persoane (cazuri rare) sint chiar afectate psihic/ emotional de “ororile” VT.

 18. daca zici ca esti ortodox si “teolog” si crezi in Sf Treime, cred ca nu te ai obosit sa citesti macar un rand din Omiliile Sf Parinti (sunt mii) la VT. sau si Sf Parinti de 2000 ani s au inselat, iar tu esti Mafalda…

 19. Militaru Vasilică

  @hussar Îmi închipui un anahoret care postește cu o lingură de hrană în pustie și cu un pahar de apă pe zi, încercând să dobândească rugăciunea inimii și gândindu-se la modul cum “Domnul”, adică Tatăl, care era împreună cu Fiul dinainte de toți vecii, îi poruncea lui Moise: “Ucide toți copiii!” Iar eremitul acesta vede în acele momente energiile necreate ale Dumnezeirii.

  • Dl. Militaru Vasilica , dvs. cititi Biblia ca pe o carte istorica, desi ea are multe fapte istorice relatate in ea , nu este o carte istorica . Biblia nu se interpreteaza ad literam.
   Exemplul Maxim Marturisitorul:
   Întrebarea 17
   Dacă Dumnezeu a trimis pe Moise în Egipt, de ce căuta îngerul lui Dumnezeu să ucidă pe cel trimis de Dumnezeu? Căci desigur l-ar fi ucis dacă nu s-ar fi grăbit femeia sa să taie pruncul împrejur, oprind prin aceasta pornirea îngerului. Şi dacă era necesară tăierea împrejur a copilului, de ce nu i-a poruncit Dumnezeu cu blândeţe să facă aceasta înainte de a-l fi trimis? În sfârşit, dacă era o greşeală, de ce nu l-a sfătuit îngerul cel bun cu blândeţe pe cel trimis de Dumnezeu la o astfel de slujbă?

   Răspuns Cel ce cercetează cu frica lui Dumnezeu înţelesul locurilor grele ale Scripturii şi nu ridică acoperământul literii de pe duh decât pentru slava lui Dumnezeu, “va afla toate înaintea sa”,116 după Cuvântul înţelepciunii, negăsinduse nimic care să împiedice înaintarea fără greş a înţelegerii spre cele dumnezeieşti. Vom lăsa deci istoria, care din punct de vedere trupesc s-a împlinit încă de pe vremea lui Moise, şi vom înţelege cu ochii minţii sensul ei duhovnicesc, care se înfăptuieşte neîncetat şi din ce se înfăptuieşte mai mult, e tot mai viu. Pustiul din care e trimis Moise în Egipt spre a scoate din el pe fiii lui Israel sau firea omenească, sau lumea aceasta, sau deprinderea, lipsită de patimi, în ura din acestea aflându-se mintea după ce a dobândit cunoştinţa lucrurilor prin contemplaţie, primeşte din adâncul inimii de la Dumnezeu îndemnul ascuns şi tainic să scoată din Egipt, adică din trup şi din simţire, ca pe nişte Israeliteni, înţelesurile dumnezeieşti ale lucrurilor, ca să nu se mai ostenească acestea prosteşte în frământarea lutului, adică a patimilor trupului. Încredinţată cu această slujbă dumnezeiască, mintea porneşte, împreună cu înţelepciunea, care este unită cu ea, prin cunoştinţă, întocmai ca o soţie,117 şi cu chipul purtărilor alese, sau cu gândul de bun neam, născut din ea, pe calea virtuţilor. Calea aceasta nu îngăduie nici o oprire celor ce merg pe ea, ci aceştia trebuie să înainteze necontenit şi întins spre ţinta sufletului, adică spre cununa chemării de sus. Căci oprirea pe cale virtuţii este începutul păcatului, deoarece mintea se ocupă atunci pătimaş cu vreunul din lucrurile materiale, care stau pe amândouă părţile drumului şi face chipul şi gândul curat şi tăiat împrejur al purtării evlavioase, netăiat împrejur şi întinat. Când deci se opreşte, vede îndată prin conştiinţă, raţiunea118 mustrătoare, ca pe un înger, ameninţând-o cu moartea mărturisind că pricina ameninţării este oprirea pe cale virtuţii, oprire care face gândul netăiat împrejur. Înţelepciunea, soţia minţii, o împacă, tăind cu o piatră (cu raţiunea credinţei), ca şi Sefora, nălucirea materială ivită în gândul-copil şi usucă toată amintirea vieţii după simţuri. Căci zice: “Şi s-a oprit sângele tăierii împrejur a copilului”, adică a încetat viaţa pătimaşă şi nălucirea şi mişcarea ei, după ce gândul întinat a fost curăţit de către înţelepciunea credinţei. După această curăţire încetează, întocmai ca un înger, şi raţiunea de-a mai lovi prin conştiinţă mintea care păcătuieşte şi de a-i mai osândi orice gând care se mişcă altfel de cum trebuie. Căci calea virtuţilor e într-adevăr plină de mulţi sfinţi îngeri, care fac lucrătoare fiecare virtute după felul ei, adică de multe raţiuni şi moduri de lucrare,119 ca şi de îngeri nevăzuţi, care ne ajută la cele bune şi mişcă în noi aceste raţiuni.120 Cuvântul Sf. Scripturi înfăţişază în chip minunat totdeauna înţelesurile spirituale înaintea întâmplărilor istorisite, celor care au dobândit vederea sănătoasă a sufletului şi nu bârfesc pe Dumnezeu sau pe sfinţii Lui îngeri. Căci Moise când a fost trimis de Dumnezeu, n-a avut, după înţelesul spiritual al Scripturii, vreun fiu sau vreun gând netăiat împrejur. Căci altfel i-ar fi poruncit Dumnezeu mai întâi să-l taie împrejur şi apoi l-ar fi trimis. Nici n-a arătat îngerul cruzime, vestindu-i lui Moise că ar putea muri din pricina greşelii de a se fi oprit din drumul virtuţilor, căci de fapt oprirea pe drumul virtuţilor i-ar fi putut aduce lui Moise moartea. Privind adică mai atent la această istorie, veţi afla limpede că nu la începutul, nici la mijlocul, nici la sfârşitul drumului, ci “la un popas” l-a întâmpinat îngerul şi l-a ameninţat cu moartea pentru greşeala săvârşită în cuget din nebăgare de seamă. Deci dacă nu s-ar fi oprit din drum şi n-ar fi întrerupt călătoria, n-ar fi fost mustrat, primind prin înger ameninţarea pentru netăierea împrejur a copilului. Să rugăm şi noi pe Dumnezeu, dacă suntem pe calea poruncilor, ca la orice călcare să nu înceteze a ne trimite, ca pe un înger, raţiunea care să ne ameninţe în conştiinţă cu moartea din pricina greşelii, ca, trezindu-ne la simţire, să învăţăm să tăiem prin înţelepciunea înnăscută ca pe o netăiere împrejur, necurăţirea patimilor care s-a lipit de noi pe drumul vieţii, din negrijă.

   • Militaru Vasilică

    Iată că Maxim Mărturisitorul (Sfânt Părinte citat de Legiunea Regală) nu respecta canonul Noului Testament, citând copios din APOCRIFA Epistola a ii a lui Clement și analiza “mintea lui Dumnezeu” în Dialogul cu Pyrhus.
    Cea mai veche mărturie că Noul Testament al secolului al IV-lea avea 27 de cărţi, o găsim în „Pastorala” Episcopului Atanasie din anul 367, care mergea după Codexul Niceean. Deci, vedem o mărturie certă că aceste 27 de cărţi chiar erau folosite în Noul Testament. Sunt ele aceleaşi cu cele folosite astăzi? Nici vorbă! De pildă, scriitorul Epifanie de Salamina (315-403), scrie în preajma anilor 380: „Trebuie să se ştie că există o a doua epistolă a lui Clement; dar noi nu avem o cunoştinţă precisă despre ea, ca de prima epistolă, pentru că nu ştim dacă cei vechi au folosit-o”[1]. Acelaşi lucru îl găsim şi în scrierile lui Ieronim (347-420), care spune: „circulă şi o a doua epistolă sub numele lui Clement, dar nu-i recunoscută de cei mai dinainte de noi”[2]. Vedem că acei episcopi ce merg după Codexul Bizantin, recunosc o epistolă a lui Clement ca fiind autentică, iar pe cealaltă, o consideră eronată. Sunt mai mulţi autori care menţionează una sau ambele epistole ale Apostolului Clement[3]. Apoi, dacă ne îndepărtăm în istoria bisericească, până la Maxim Mărturisitorul (580-662), găsim contrariul.

    Dacă tot am ajuns până la acest capitol, fiind unul dintre reperele cultelor ortodoxe faţă de iconografia din Biserică, subiect ce până la urmă nu ar fi avut ce căuta în istorie, devreme ce există Icoane antice, din vremea sumerienilor şi a lui Adam. Totuşi, în cultele politice au fost posibile aceste controverse. Fiind vorba de Maxim, trebuie să menţionăm că într-una dintre scrierile sale, anume dialogul cu Pyrhus, nu găsise altceva mai bun de făcut decât să stea şi să filozofeze asupra faptului dacă „mintea Lui Dumnezeu” este tot una cu Dumnezeu, care ar fi o blasfemie grosolană a mândriei unui episcop sau cleric, mai cu seamă a unui călugăr, să stea să-l dezbrace pe Dumnezeu în toată nuditatea şi să-i analizeze fiecare componentă. Blasfemia de a sta să teologhiseşti dacă Dumnezeu are sau n-are minte, este parte din El sau nu este, denotă nu că unii oameni citesc prea mult, ci se supraestimează şi cad în patima sau sindromul lui Diotref.

    Erezia o găsim tocmai prin faptul că acest Maxim citează apocrifa lui Clement, despre care cei din secolul al IV-lea citaţi mai sus, spuneau că nu a fost primită nici de creştinii cei vechi, nici de ei. Totuşi, Maxim citează erezia, o mărturiseşte şi o scrie, parafrazând o apocrifă nerecunoscută nici măcar de propria lui ierarhie din trecut. Aşadar, Maxim apăra el Icoanele; dar, totuşi, să nu uităm că îşi bătea joc de „nuditatea” Dumnezeirii, lucru ce întrece măsura bunului simţ teologic şi nu-şi are rostul în nici un dialog cu absolut nimeni[4]. Nouă ne este util doar faptul că acest Maxim citează o epistolă pe care cei dinaintea sa o considerau apocrifă şi nu pe cealaltă, care era considerată autentică, încă din primele secole[5].

 20. divaghezi, ai citit Omiliile Sf Parinti ref la VT inainte sa ti dai cu parerea? le recunosti autoritatea in exegeza biblica, da sau nu? daca nu, sa ti fie de bine, subiect inchis.

  • Militaru Vasilică

   Te ascunzi în spatele sintagmei “Sfinți Părinți” ca să argumentezi că Dumnezeu este, pentru că, dacă a fost, El este și acum, în imuabilitatea Sa divină, un criminal notoriu de copii. Dacă textele biblice trebuie interpretate doar simblostic, atunci un text satanist poate fi interpretat ca un mesaj divin. Adică Dumnezeu pierdea vremea să transmită mesaje iubitoare subliminale prin pilde criminale, violuri, jafuri și atrocitățile unor triburi sălbatice rasiste și xenofobe. Nu mă mai miră de ce ortodocșii iudeo – creștini ajung criminali în serie, de inspirație divină.

   • Cine culege roada nu este criminal ci cel ce o fura…
    Dumnezeu da, Dumnezeu ia si cine nu intelege ca nu are drept de condamnare isi aroga dreptul de a hotari acolo unde nu are nici un drept.
    Cel luat de Dumnezeu paraseste lumea fara suferinta traita de altii sau inchipuita de unii ca dumneata, ca un vis frunos de calatorie.
    Cand vine vremea hotarata de Dumjnezeu pleaca sufletul de pe acest Pamant, nu cand afirma unul sau altul dupa gandirea proasta si infumurata a omului.
    Lipsa de smerenie te lasa sa faci lucrarea duului minciunii.

  • Nu a citit nimic Dl. Militaru. Eu nu stiu cum e teolog. Intelege Biblia si crestinismul cum a inteles Stalin la seminar .

   • LR
    lel, asta cu “ortodocsi iudeo crestini” e priceless. multa lume necajita.

    • Militaru Vasilică

     Legiunea regală și hussar Indicați ultima lucrare scrisă de Omilii ale vreunui Sfânt Părinte, citită de voi. în legătură cu interpretarea crimelor Vechiului Testament. Dați-mi textul explicit al justificării acestor crime, jafuri și violuri atribuite în mod mincinos lui Dumnezeu.

     • “scrisa de Omilii” lol. macar stii ce inseamna omilii? hai ca emigrez pe blogu Lorenel lupu s o conving sa imbrace rasa monahala..

     • Militaru Vasilică

      @ hussar Asta este ticăloșie, să scoți din context. Eu am scris: “Lucrare scrisă de Omilii”. Taotae lucrările scrise păstarte se numesc: “Omilie a Sfântului … la …”. Omilia, adică predica, a fost rostită și păstrată în scris. Unde am greșit. Emigrarea pe alt blog din plictiseală demonstrează că tratezi aceste probleme ca pe un divertisment.

 21. Militaru Vasilică

  CONCLUZIE Pe baza unor interpretări aiuristice ale unor teologi și preoți iudeo – creștini ortodocși, o generație de români s-a aruncat în bătălia vieții lor, activând în Mișcarea Legiunii. Primul care a capotat, a fost Corneliu Codreanu care a înțeles că Arhanghelul Mihail și Dumnezeul răzbunării din Vechiul Testament nu are nici o legătură cu creștinismul lui Iisus Hristos, Cine citește Însemnări de la Jilava, înțelege ce vreau să spun. A preferat să se lase omorât decât să continue pe panta criminalității pe care se înscrisese, instinctual, Mișcarea Legiunii. Primii care au înțeles, direcția greșită a Mișcării, au fost cei 4000 de legionari arestați de iudeo – creștinul Ion Antonescu. Printre cei arestați și condamnați în anul 1941, s-au aflat sute de liceeni legionari, adică minori. Aici duce setea de putere a unor scelerați ca și Antonescu.
  Cea mai frumoasă mărturie o dă preotul Gheorghe Calciu Dumitreasa în prefaţa lucrării lui Dumitru Bacu Piteşti – la Buchenwald se murea mai uşor: “Pe targa murdară şi măruntă, în mijlocul curţii uriaşe, păzit de gardianul în uniformă era trupul gol al lui Costache. Slab- doar piele şi os – (incredibil cum putea fi acela un trup de om!), sub lumina dură care îi scotea în evidenţă slăbiciunea şi urâciunea corpului emaciat, zăcea acolo ca un monument al morţii. Şi nici un înger nu-l păzea cu sabia de foc de profanările ulterioare. Nici unul. Doar un gardian în uniformă.”.
  Arhanghelul Mihail cu sabia lui de foc i-a lăsat pe mâna comuniștilor pe bieții legionari intoxicați de textele criminale ale iudeo – creștinismului ortodox. O profeție a călugărului Agatanghel spunea că numai lacrimile Maicii Domnului și rugăciunile Sfântului Ioan vor face ca o parte dintre ei să fie eliberați din temnițe, așa cum s-a și întâmplat. Cei mai mulți au intrat iudeo – creștini dar au ieșit creștini. A se vedea și exemplul Aspaziei Oțel Petrescu.
  Cu umilele mele puteri, voi sta de veghe ca astfel de teologii criminale iudeo – creștine să nu mai înfierbânte mințile unor naivi ce se cred apărătorii Neamului Românesc, manipulați de popi avari și ticăloși, pentru a-și menține ei supremația ideologică asupra ROBILOR.
  De ce credincioșii nu mai sunt numiți FII ai lui Dumnezeu ci ROBI ai lui Dumnezeu? Pentru că ei sunt ținuți de hoardele de popi ca robi ai păcatului, adică ai Satanei.
  AMIN.

  • amice
   existau zvonuri pe net ca te ai convertit la islam, dar nu, concluzia mea e ca doar bati campii..

   • Militaru Vasilică

    @ hussar Știu că mulți ar vrea să trec eu la islam, dar din păcate pentru ei, după ce am renunțat la telogia criminală a iudeo- creștinismului ortodox, nu pot să cobor la nivelul unei alte teologii criminale. Dumnezeul în care cred eu nu are nici o legătură cu crima divină.

  • Dl. Militaru , cu parerea de rau va zic ca sunteti intr-o inselare tragica pt. dvs. Cred ca sunteti un om bun in sinea dvs. dar ca sa interpretam Biblia ca si cum ar fi un dosar al unei crime , pe masa unui procuror, si sa nu ascultam de cele 7 Sfinte Sinoade, Filocalia Sfintilor Parinti, Patrologia Greaca de Migne, Sfanta Traditie este o eroare fatala spiritual pt oricine vrea sa fie crestin sau se da crestin. Nu cred ca prin a ataca una din singurele institutii , pe langa Armata Romana, Care mai are mintea intrega , si Care a adus , aduce si v-a aduce beneficii neamului Romanesc , vom avea un viitor stralucitor.

   • Militaru Vasilică

    Să înțeleg că reproșul la adresa lui Ion Antonescu, care a trimis în pușcării sute de elevi de liceu, este atac la Armata Română??? Ce apăra Armata Română când împușca legionarii pe marginea drumului?

 22. M V
  du te sa iti gasesti linistea sufleteasca in pustie la Man Sf Ecaterina din Sinai (construita de “extremisti iudeo crestini ” protoromani) ca esti tulburat rau, amigo..

 23. Militaru Vasilică

  Mulțumesc pentru purtarea de grijă a sufletului meu. Nu am ce să caut în vreo mănăstire pentru că sunt căsătorit de vreo 30 de ani. M-am mutat la “rugăciune în boscheți”, cum îmi spunea Patriarhul Daniel, la Petru Vodă de vreo 16 ani.

 24. Militaru Vasilică

  Dacă tot aveți grija mea, o să redau cvuvintele lăsate de părintele Iustin Pârvu, în olograf pe un Molitfelnic. Aceste cuvinte sunt părerea părintelui despre mine.
  “În memoria celor șapte ani de conviețuire apropiată pe meleagurile nemțene (Petru Vodă). Las o semnătură umilă fratelui Vasile, vrednic bărbat și teolog iscusit, familist șica un creștin retras în munți, asemenea anahoreților de altădată. Arhim Iustin. 2009.”. O găsiți postată aici: https://www.facebook.com/asociatia.neamul.romanesc/photos/a.2339482086077201/3471683699523695/?type=3&theater

 25. Militaru Vasilică

  @ Litera Regală și hussar Sfântul Apostol Pavel vă desființează toate alegațiile din comentariile anterioare.
  În Epistola a IIa către Corinteni afirmă: “Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru că litera ucide, iar duhul face viu.” (II Corinteni 3, 6). Litera era textul Legii, adică Tora. LITERA, adică LEGEA UCIDE.
  Iată ce spune și despre citirea Vechiului Testament: “Având deci o astfel de nădejde, noi lucrăm cu multă îndrăzneală Şi nu ca Moise, care îşi punea un văl pe faţa sa, ca fiii lui Israel să nu privească sfârşitul a ceea ce era trecător.
  Dar minţile lor s-au învârtoşat, căci până în ziua de azi, la citirea Vechiului Testament, rămâne acelaşi văl, neridicându-se, căci el se desfiinţează prin Hristos;
  Ci până astăzi, când se citeşte Moise, stă un văl pe inima lor; Iar când se vor întoarce către Domnul, vălul se va ridica.” II Corinteni, 3, 12-16.
  Legea este considerată “slova cea veche” iar creștinii lui Hristos “s-au desfăcut de Lege”.
  “Dar acum ne-am desfăcut de Lege, murind aceluia în care eram ţinuţi robi, ca noi să slujim întru înnoirea Duhului, iar nu după slova cea veche.” (Romani, 7, 6)

  • Crezand ca ti-a dezvelit Sfantul Duh exact Adevarul este proba de lipsa de credinta crestina.
   “|cu mult post si rugaciune” se mai poate repara ceva din gresala pe care o generalizezi.
   Nu stii nimic despre Antonescu, n-ai inteles niminc din spirirul Miscarii Legionare iar desprew Cornelliu Zelea Codreanu – daca intelegeai ceva – ai fi miliotat sa-i faci statuie oriunde ar fi localitate romanesca…
   Tot stai blocat in struto-camila inventata de jidani = iodeo-crestinism care impinge intai in confiuzie intelectuala apoi in ratacire spirityuala pe cei lipsiti de smerenie si de ascultare duhovniceasca/
   Poti sa citesti ce vrei dumneata, daca te-apuci sa-L judeci pe Dumnezeu inseamna ca esti cazut in sminteala, in supunerea fata de Satana.
   Cat respiri mai ai timp sa iti revii, nu mai construi scenarii din propozitii rupte din context si/sau din impresii personale din lecturi grele, fara suport in smerenia fata de Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh.
   Insusindu-ti posibilitate treimica a ipostasurilor vei putea vedea (si cu mintea) lipsa contradictiilor de orice fel intre ipostasuiri si vei putea macar intui ca ceea ce este de lka Dumnezeu nu se potriveste judecatii omenesti.
   Cat de pierdut in ingamfare ori in deznadejde trebuie sa fii ca sa te apuci sa te certi cu Dumnezeu….!!!
   Si cum?
   Apeland la inventia jidaneasca a masonilor – institutia zeitei Justitia, criminalul “platit” al Satanei!

   • Chiar are rost sa-l acuzati ca-i cu Satana? Vazand ce-a scris parintele Iustin Parvu despre el, faceti oricum acuzatia fara sa constientizati ce faceti? Serios acum, hai sa nu ne mai acuzam ca suntem cu Satana si sa raspundem cu argumente.

   • Militaru Vasilică

    Gheorghe, de ce emiți alegații acuzatoare nefondate? Nu am afirmat nicăieri despre vreo revelație personală provenită de la Duhul Sfânt sau de vreo altă divinitate. Am trecut de demult de pasa mistică a vieții. A ținut din anul 2001, când l-am cunoscut pe părintele Iustin, până în anul 2007 când am absolvit teologia pastorală.
    Eu am descoperit toate aceste detalii de interpretare, plecând de la condamnarea publică a legionarilor pentru actele criminale. Despre istoria Mișcării Legiunii am scris o carte de 371 de pagini. https://www.librarie.net/p/155960/credinta-neamului-romanesc
    Unul din capitole se intitulează “Corneliu Zelea Codreanu . Patriarhul Neamului Românesc”.
    În ceea ce-l privește pe Ion Antonescu, mie îmi este suficient ceea ce am citit despre el din meorialistica din închisori. Un român care-și bagă în pușcărie proprii români pentru a accede el la putere, nu este un erou. Voi ați căzut în capcana Securității care l-a ridicat în slăvi pe Antonescu și i-a diabolizat pe legionari. Legionarii în viață, de după 1989, au fost hăituiți până la moarte. Antonescu este mort și este bun ca simbol de luptător pentru fraierii din armată.
    Justiția este o instituție a Statului român. Bună sau rea, trebuie să apelăm la mijloacele legale. A-ți face dreptate de unul singur, este o gravă eroare.
    Nu ca să-i condamne Justiția pe sinodali, am făcut eu demersul penal, ci pentru a atrage atenția asupra modului de educare criminală a unei societăți așa zis creștin ortodoxe.
    Eu pot dormi cu conștiința împăcată. Mi-am făcut datpria să atrag atenția asupra unor texte criminale care pot devia comportamentul credincioșilor, justificând crimele. Vei vedea că filmele americane se bazează pe acest tip de răzbunare divină prin intermediul unor salvatori mesianici. Totdeauna apare un om cu pistolul în mână care face dreptatea în numele lui Dumnezeu. Nu-ți doresc să dai peste un astfel de psihopat. Abia atunci o să înțelegi ce înseamnă criminalitatea în numele lui Dumnezeu.

    • Dl Vasile,
     … mai e mult pana departe…
     Daca citesti o mie de carti de matematica si sustii ca 2 plus 2 rewzulta 5, degeaba ti-ain pierdut timpul.
     Chiar daca ai primit o diploma de absolvire – nu ai fi nici primul, nici ultimul.
     Am vazut examen luat fara sa se rezolve vreun subiect doar pentru ca “ai o barba frumoasa, da’ sa nu spui cuiva ca esti paralel cu cartea!”…
     Nu spune ca ai scris despre Corneliu Zelea Codreanu daca il consideri responsabil ca a trimis oamenii in inchisoare…. nici o vorba sau actiune de-a sa nu indica asa ceva – oamenii si-au aparat credinta si neamul in fata jidanirii tarii economic si politic prin actiunile subversive. criminale ale bolsevicilor.
     Maresalul Antonescu este erou nu doar al primului razboi mondial dar si al celui de-al doilea… a respins bolsevicii si s-a sacrificat pentru intregirea Tarii refuzata tot de jidanimea mondiala, desi a scutit jidanii din Romania de judecare pentru crime bolsevice si pactizare cu URSS – cazul Iasiului unde lumea stingea luminile ca sa nu fie bombardati de sovietici iar jidanii aprindeau focuri pe strada ca sa fie omorati romanii care-i tolerasera si-i facusera cetateni… nici un progrom, au scris chiar jidanii despre asta, ca germanii s-au declarat raspunzatori pentru agresare dar jidanii arestati au fosst plimbati cu trenul ca sa nu-i bata lumea ca pe niste criminali care s-au dovedit fara indoiala!
     Si altele, dar este prea mulot deja pentru cineva care este orientat intr-o directie contrara Adevarului si care fuge de realitate.
     Textele pe care le invoci nu sint criminale ci arata cum se plateste pentru fapte, vorbe si ganduri dar si ce in ce cadere ajung oamenii cand se iau dupa minte lor.
     Si mai mult decatr atat, este nedemn sa incerci sa judeci pe cel ce iti da viata si … minte; daca morala lui Dumnezeu nu este baza de apreiere, de distingere a “binelui|” de “rau” inseamna ca ai alta baza de judecata, de la un dumnezeu personal care nu este Dumnezeu cel Adevarat – care te-a facut! ci opozantul Sau, vrajmasul…
     —-
     Cred ca ti-a aratat respect Parintele Justin – cred ca a iubit oamenii mai mult decat pe sine, … a-l lua partas la cele ce le afirmi este tare trist pentru dumneata… nimic din ce am citit si ascultat de la Sfintia Sa nu are legatura cu cele pe care le-ai spus aici…
     Da, vorbeste romaneste, foloseste multe cuvinte care le regasesc – pe bucatele – in ce spui dar este “alta mancare de peste”… alte fraze, alt inteles, alt mesaj: iubirea si marturisirea Adevarului, smerenia, cinstirea inaintasilor, aflarea invataturii celei adevarate, ortodoxe…

     Unde ai auzit ca vreun preot (ortodeox, desigur) sa povatuiasca mirenii, duhovnicii sa infaptuiasca asasinate?
     Cum sa avertizezi asupra unei – practic si teologic – imposibilitati?
     Ce mirean ar da ascultare unui preot care-i aminteste de iubirea aproapelui daca i-ar spune sa-l si omoare???
     Intelege ca logica expusa de dumneata este anti-rationala.
     Ca te-au facut sa suferi unii si altii – astia sint oamenii…
     Da’ de-aici sa ajungi “sa te superi pe sat” este drum lkung.
     Din pacate si – inteleg – cu suferinta l-ai parcurs.
     Dar, ajunge!
     Trageti sufletul si nu mai dormi “linistit”, … “cu constiinta impacata”… nuimeni nu-ti astepta avertismentul – ca dovada ca majoritatea celor care ti-au raspuns aici au facu mai delicat si mai cuviincios decat mine.
     Nu crede ca este vreo institutie umana care sa poata sa judece teologic – institutiile umane se ocupa cu tinutul in lesa a domesticitilor – dresati sa fie buni executanti dar robi tacuti si inofensivi, colectarea de bani si materiale pentru “stapanire” si cu pedepsirea celor care se opun lor pentru motivele aratate mai sus.
     Institutiile umane au alte zeitati carora li se inchina de la o vreme incoace de cand aau fost preluate si convertite de franc-masonerie care este creatia jidanilor in care atrag crestini (de credinta sau culturali = papistasi, sectanti) si ne-crestini sa le indeplineasca ordinele, pentru cativa arginti.
     Sa te lumineze Sfantul Duh si sa te ierte Dumnezeu…. ca – se vede – ca nu stii ce rau iti faci asi dumitale si celor care – mai slabi si ignoranti – chiar te pot crede!

 26. Militaru Vasilică

  @ gheorghe Nu mai citi în diagonală. Eu am afirmat că sceleratul de Ion Antonescu, pentru a prelua totalputerea, s-a folosit de legionarii naivi și apoi i-a vânat, băgând în închisoare 4000 de români dintre care câteva sute de elevi. În mod mincinos mi-ai atribuit afirmația că și Codreanu ar fi băgat români în închsoare. Eu am spus altceva: Codreanu a preferat să rămână în închisoare și să fie asasinat (lucru știut de el) decât să continue pe panta criminalității pe care se înscrisese Mișcarea Legiunii. Citește atent Însemnări de la Jilava. Iată ce scria Codreanu înainte de a fi asasinat.
  “Condamnarea Bisericii
  Nu ştiu dacă ar trebui să numesc astfel discursul către tineret al Patriarhului Miron Cristea, în care acesta condamna în cuvinte grele Mişcarea Legionară a tineretului. Biserica ortodoxă ia atitudine făţiş ostilă tinerimii româneşti. … Luptăm, jertfim, cădem, ne ţâşneşte sângele din piepturi, să ne apărăm bisericile… şi Biserica ne condamnă ca periculoşi Neamului, ca rătăciţi, ca străini de Neam. Ce tragedie în sufletele noastre! … Biserica părintească. Biserica străbună ne loveşte. Patriarhul e şi Prim-ministru, în numele căruia se fac toate, de la care ne vin în fiecare zi atâtea chinuri.”
  Codreanu mărturisește că a citit integral Evangheliile abia în ultima detenție.
  “În sfârşit, cu cât pătrundem mai mult în citirea scrisorilor, ajungem la concluzia:
  1. Că nu suntem creştini, că suntem departe de a fi creştini. Cât de departe…
  2. Că ne creştinăm în formă, dar că ne descreştinăm în conţinut.
  3. Că omenirea a suferit acest proces de descreştinare de-a lungul veacurilor până la noi, cu mici svâcniri spre adâncuri… creştinarea în suprafaţă pare că a preocuat mai mult lumea.
  4. Caracteristica timpului nostru:
  Ne ocupăm cu lupta dintre noi şi alţi oameni, nu cu lupta dintre poruncile Duhului Sfânt şi poftele firei noastre pământeşti.
  Ne preocupăm şi ne plac victoriile asupra oamenilor, nu victoriile împotriva Diavolului şi păcatului.
  Toţi oamenii mari ai lumii de ieri şi de azi: Napoleon, Mussolini, Hitler, etc., sunt preocupaţi mai mult de aceste biruinţe.
  Mişcarea legionară face excepţie, ocupându-se, dar insuficient şi de biruinţa creştină în om, în vederea mântuirii lui.”.
  Ion Antonescu, asemenea lui Napoleon, Mussolini, Hitler, Stalin, etc., s-a preocupat mai mult de biruințe.

 27. Nenea Vasilica ,
  In contextul celor afirmate de matale , cum explici referirile la Moise si Ilie din Evanghelii , mai ales cele din momentul schimbarii la fata de pe muntele Taborului ? Atunci , dupa parerea ta , care Dumnezeu le spune apostolilor care erau cu Iisus : “Acesta este Fiul Meu Cel iubit intru carele am binevoit; de Acesta sa ascultati”

  Oare nu Iisus a spus ca n-a venit sa strice Legea ci s-o implineasca ?

  Alunecarea pe panta neoprotestanta a fost usoara mai ales pentru cei ce considerau ca le stiu pe toate sau pentru “cei ce ispiteau…”

  • Militaru Vasilică

   Băi Fănele, citește. Citește băi Fănele, citește și pe urmă gângurește.
   Neoprotestanții nu neagă crimele Vechiului Testament. Sunt la fel de tăuni în cele dumnezeiești ca și cei ce se consideră a fi din vechime. Du-te pe Speranța TV să vezi cum dau ăia examene despre interpretarea crimelor din Vechiul Testament. America protestantă a cerut să-și facă dreptate cu pistolul în mână, ca în Vechiul Testament, și vezi toată ziulica demenți care se împușcă între ei.
   Îmi poți relata ce a vorbit Mântuitorul cu cele două personaje bănuite a fi Moise și Ilie? Știe vreun om că aceasta era o recunoștere a celor doi criminali în serie?
   Iisus a spus: “Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau prorocii. n-am venit să stric, ci să plinesc.”.
   Aici sunt două aspecte importante. Legea înseamnă cele 10 porunci și Punct. SĂ NU UCIZI a spus Dumnezeu, iar Moise a încălcat primul porunca divină și a comandat tribului leviților să-i omoare pe cei din celelalte triburi. Deși frate-său Aaron a participat la turnarea vițelului din aur, gângavul de Moise nu a cerut uciderea lui. L-a luat complice la masacrele viitoare. Oare de ce Dumnezeu, în preștiința lui i-ar fi cerut lui Moise să jefuiască egiptenii de toate vasele din aur și argint, în condițiile în care Atotștiutorul Dumnezeu, trebuia să știe că evreii vor turna un vițel din acele vase topite? Și ce sa fi făcut evreii cu vasele din aur, în condițiile în care Dumnezeu știa că-i va plmba 40 de ani prin pustie?
   Al doilea spect este legat de proroci. Ai citit prorocii care acuzau aplicarea literei Legii și condamnau lipsa de umanitate a evreilor?
   Ce Dumnezeu a vorbit cu Moise să-i aducă arderi de animale dacă prorocii spuneau că Domnului nu-i plac fumigațiile lor de carne???????????????????
   Uite ce zicea profetul Isaia:” Când ridicaţi mâinile voastre către Mine, Eu îmi întorc ochii aiurea, şi când înmulţiţi rugăciunile voastre, nu le ascult. Mâinile voastre sunt pline de sânge; spălaţi-vă, curăţiţi-vă!
   Nu mai faceţi rău înaintea ochilor Mei. Încetaţi odată!
   Învăţaţi să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ajutaţi pe cel apăsat, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă!”(1,15-17)
   “Dar şi aceştia se clatină de vin şi rătăcesc drumul din pricina băuturilor tari; preotul şi proorocul se poticnesc de băutură, sunt biruiţi de vin, au ameţeli din pricina băuturilor tari, în vedenii se înşală, în hotărâri şovăiesc.”(28,7)
   “Nu ştiţi voi postul care Îmi place? – zice Domnul. Rupeţi lanţurile nedreptăţii, dezlegaţi legăturile jugului, daţi drumul celor asupriţi şi sfărâmaţi jugul lor. Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăposteşte în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l şi nut e ascunde de cel de un neam cu tine.
   Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi tămăduirea ta se va grăbi. Dreptatea ta va merge înaintea ta, iar în urma ta slava lui Dumnezeu.”(58,4-8)
   Iată ce zicea și Ieremia: “Cum puteţi voi să ziceţi: Suntem înţelepţi şi avem legea Domnului? Căci iată, pana cea mincinoasă a cărturarilor a prefăcut-o în minciună. S-au făcut de ocară înţelepţii, au turbat şi s-au prins în curse; iată, au lepădat cuvântul Domnului şi atunci unde este înţelepciunea lor?(8,8-9)”
   Iată ce spunea Miheia: “Dar, oare, Domnului Îi vor plăcea miile de berbeci, zecile de mii de râuri de untdelemn? Oare Îi voi da pe cel dintâi născut al meu ca preţ pentru fărădelegea mea şi rodul pântecelui meu pentru păcatul sufletului meu? Ţi s-a arătat, omule, ceea ce este bun şi ceea ce Dumnezeu cere de la tine: dreptate, iubire şi milostivire şi cu smerenie să mergi înaintea Domnului Dumnezeului tău!”(6,7-8)
   Iată ce spunea Osea: “Că milă voiesc, iar nu jertfă, şi cunoaşterea lui Dumnezeu mai mult decât arderile de tot.”(6,6).
   Exmplele pot continua.

 28. Militaru Vasilică

  Pentru toți deștepții, comentatori la acest articol care m-au catalogat în toate felurile, le prezint o mostră de gândire a unui pastor evreu, originar din România, Marcus Eli Ravage. Textul este preluat din articolul publicat în anul 1928 în revista Century Magazine. Lectură plăcută.
  “Ne acuzați că am stârnit revoluția la Moscova. Să presupunem că admitem taxa. Ce? În comparație cu ceea ce a realizat Pavel, evreul din Tars, la Roma, revolta rusă este o simplă luptă de stradă.
  Faceți mult zgomot și furie cu privire la influența evreiască nejustificată din teatrele și palatele voastre de filme. Foarte bine; cu condiția ca reclamația dvs. să fie întemeiată.Dar ce este asta în comparație cu influența noastră uluitoare în bisericile voastre, școlile, legile și guvernele voastre și gândurile pe care le credeți în fiecare zi?
  Dar nu v-am lăsat în pace. V-am luat în mână și am dat jos structura frumoasă și generoasă pe care ați crezut-o și am schimbat întregul curs al istoriei. Te-am cucerit ca niciun imperiu al tău niciodată subjugat Africa sau Asia. Și am făcut totul fără gloanțe, fără sânge sau tulburări, fără forță de niciun fel. Am făcut-o doar prin puterea irezistibilă a spiritului nostru, cu idei, cu propagandă.
  Obiceiurile noastre tribale au devenit nucleul codului tău moral. Legile noastre tribale au furnizat bazele fundamentale ale tuturor constituțiilor și sistemelor juridice imperii. Legendele noastre și poveștile noastre populare sunt adorarea sacră pe care o încântați pruncii voștri. Poeții noștri v-au umplut imnurile și cărțile voastre de rugăciune. Istoria noastră națională a devenit o parte indispensabilă a învățării pastorilor și preoților și savanților. Regii noștri, oamenii de stat, profeții, războinicii noștri sunt eroii voștri. Țara noastră străveche este Țara Ta Sfântă. Literatura noastră națională este Sfânta ta Biblie. Ceea ce au gândit și învățat poporul nostru a devenit țesut în mod deosebit în discursul și tradiția voastră, până când nimeni dintre voi nu poate fi numit educat dacă nu este familiarizat cu moștenirea noastră rasială.
  Artizanii evrei și pescarii evrei sunt profesorii și sfinții voștri, cu nenumărate statui sculptate în chipul lor și nenumărate catedrale ridicate în amintirile lor. O fetiță evreiască este idealul tău de maternitate și de femeie. Un evreu rebel-profet este figura centrală în cultul tău religios. V-am dat jos idolii, am lăsat la o parte moștenirea voastră rasială și i-am înlocuit pe ei cu Dumnezeul nostru și tradițiile noastre . Nici o cucerire din istorie nu se poate compara de la distanță cu această măturare curată a cuceririi noastre asupra ta.

  V-am făcut purtători dispuși și inconștienți ai misiunii noastre în întreaga lume, la rasele barbare ale lumii, la nenumăratele generații nenăscute. Fără a înțelege pe deplin ceea ce vă făceam, ați devenit agenții la nivelul tradiției noastre rasiale, ducând Evanghelia noastră până la capetele neexplorate ale pământului.”.

  • Cum ar zice un hâtru : “asa, si ?!”.
   Crezi ca spui ceva nou prin asta ? Crestinismul in general si ortodoxia in special au fost si vor fi tinta tuturor atacurilor , pana in ziua revenirii lui Hristos.
   Din pacate pentru tine , nu realizezi ca tu insuti faci acelasi lucru. Ai studiat (ispitit) atat de mult slova Scripturii incat mandria ti-a amalgamat informatiile ca-ntr-un blender.
   Geniule , care esti , nu ti-a trecut deloc prin cap ca de vreo 2000 de ani si multime de milioane de crestini adevarat-traitori , nu au interpretat lucrurile asa cum o faci tu ? Doar si numai argumentul asta ar trebui sa iti provoace o criza de smerenie , mai ales ca te declari un ucenic al par. Iustin Pârvu. Sau tocmai efectul laudelor Sfintiei Sale te-au adus intr-o asemenea stare ? Nu cred ca se bucura , vazand ce giumbuslucuri iti debiteaza mintea . Oi fi avand mataluta ceva de impartit cu mitropolia , patriarhia , cu alti reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane dar de-aici si pana la ceea ce faci , e cam de … spitalul 9 .

   • Insinuările că naționaliștii sau cei ce cred în “teoria conspirației” sunt nebuni este o tactică bine cunoscută de discreditare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *