Home / Chestiunea Jidănească / Klaus Iohannis despre proteste: “Vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului”

Klaus Iohannis despre proteste: “Vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului”

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 31, 2021

O lichea la Cotroceni

Noiembrie 2019: MAE elaborează strategia pentru dictatura corectitudinii politice. Este descrisă astfel: “strategie națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură 2021-2023”.

Iunie 2020: Institutul Pentru Studierea Holocaustului în România “Elie Wiesel (I.N.S.H.R.E.W.) a publicat un raport despre antisemitismul în mediul online.

Februarie 2021: Vasile Zărnescu este primul român condamnat pentru că a publicat studii despre holocaust.

Martie 19 2021: Maia Morgenstern scrie pe Facebook că se simte rănită după ce cineva ar fi spus cuvîntul cu J (Jidan) la un eveniment cultural.

Martie 28 2021: Maia Morgenstern primește o amenințare cu moartea” și presa vorbește de antisemitism în România. Amenințarea a fost ulterior confirmată ca fiind scrisă de un om cu probleme psihice

Martie 30 2021: Președintele iese la pupitru și condamnă protestele pentru libertate ca fiind vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului.

Momentan suntem aici. Antisemitismul generat artificial este abia la început, conform strategiei MAE pe 2021-2023.

PRȘEDINTElE ANTI-LIBERTATE

Protestele au izbucnit împotriva măsurilor aberante prin care statul-dădacă așteaptă să fim acasă la ora 20:00 și magazinele să se închidă la 18:00.

Klaus Iohannis a condamnat protestele  şi le-a catalogat drept xenofobe și extremiste. Antiromânul de la Cotroceni precizează că singurele căi prin care vom stopa această pandemie sunt, pe de o parte, restricțiile iar, pe de altă parte, vaccinarea.

Declarația completă a lui Klaus Iohannis:

România este o democrație funcțională și matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată. Libertatea de gândire nu poate fi îngrădită, toți avem dreptul la opinie și dreptul să ne-o putem exprima public. Acesta este un principiu nenegociabil și fundamentul unei societăți libere.

Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale.

Intolerabile și complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor. Inclusiv ale celor care protestează și neagă efectele dramatice ale unei pandemii care a îmbolnăvit peste o sută de milioane de oameni și a răpus milioane de suflete la nivel global.

Condamn cu fermitate orice încercare de a captura politic protestele pentru a le transforma în vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului. Politicienii, indiferent de partidul din care provin, au o responsabilitate uriașă în aceste momente dificile pentru țara noastră.

Violența, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viața românilor, extremismele de orice fel promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice și nocive. Ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate și, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România.

Țara noastră a reușit până acum să depășească toate așa-numitele valuri ale pandemiei tocmai pentru că cetățenii, în marea lor majoritate, au înțeles necesitatea măsurilor, le acceptă, le respectă și le mulțumesc pentru asta.

În același timp, fricile, temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt firești și îndreptățite. Știu că este din ce în ce mai greu, știu că suntem obosiți după mai bine de un an de criză sanitară. Știu că este descurajant că restricțiile nu pot fi încă ridicate, deși cu toții ne-am dori ca acest lucru să fie posibil imediat.

Din păcate, aceste măsuri sunt singurele care ne pot ajuta să reducem răspândirea coronavirusului. Cu cât le respectăm mai bine, cu atât mai scurtă va fi perioada în care este necesară impunerea lor.

Aceasta este o alegere pentru viață, pentru viața și sănătatea cât mai multor români. Sunt deja mult prea multe familii din România care au pierdut pe cineva drag din cauza acestui virus teribil. Eforturile și sacrificiile tuturor, chiar dacă sunt foarte grele, salvează vieți, salvează viețile celor dragi nouă.

Nu există altă alternativă pentru a stopa o creștere galopantă a numărului de îmbolnăviri, care ar duce la blocarea sistemului sanitar, cu consecințe dintre cele mai dramatice.

Virusul nu are culoare politică, nici opinii. Acționează fără discernământ și infectează oamenii indiferent dacă aceștia cred sau nu în existența sa. De aceea această pandemie este atât de periculoasă, pentru că toată lumea este expusă infectării, iar cei mai vulnerabili dintre noi riscă să facă forme extrem de grave. Dar nimeni nu este complet ferit în fața COVID-19, nici măcar tinerii.

Singurele căi prin care vom stopa această pandemie sunt, pe de o parte, restricțiile menite să stopeze mobilitatea și aglomerările umane iar, pe de altă parte, vaccinarea.

Vestea bună este că, în România, campania de vaccinare este bine organizată și accelerează în fiecare zi.

Vedem deja în țările care au fost puternic afectate de pandemie și care au vaccinat o bună parte din populație cum imunizarea influențează în bine rata de infectare.

După un an de luptă cu această teribilă pandemie începem, așadar, să întrezărim finalul și speranțele noastre că această perioadă grea se va încheia curând sunt pe deplin justificate și îndreptățite.

Trebuie să mai avem puțină răbdare și să trecem împreună, așa cum am făcut-o de fiecare dată, peste această situație de criză. De aceea, în aceste momente solidaritatea este atât de importantă.

În același timp, autoritățile responsabile cu gestionarea pandemiei trebuie să facă mai mult, să dialogheze mai mult cu oamenii, să le explice de ce au fost implementate unele măsuri, care este eficiența și eficacitatea lor, ce sperăm să se întâmple și, mai ales, să le ofere milioanelor de români care respectă măsurile, fac sacrificii și renunță temporar la confortul și libertățile lor, un orizont de timp rezonabil la care speră că aceste măsuri vor produce efecte și vor fi ridicate.

Într-o pandemie în care singura certitudine a fost incertitudinea, toți facem greșeli. Nu au existat rețete certe, ci doar o adaptare permanentă a măsurilor pentru a câștiga un război inegal cu un virus a cărui principală componentă este impredictibilitatea.”

11 comments

 1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  “NU VEI PUTEA SĂ-ȚI PUI REGE PESTE TINE UN STRĂIN, CARE NU ESTE DIN FRAȚII TĂI” (Deut 17,15)
  Domnule Președinte Kaus Werner Iohannis și-a dat arama pe față. Uite cine vorbește despre xenofobie și antisemitism în România. Un etnic german votat de Neamul românilor, președinte al României. Este culmea tupeului. Domnul Iohannis este Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, continuatorul Grupului Etnic German, organizație nazistă de pe teritoriul României. Iată ce părere are Dumnezeul iudeilor despre alegerea unui rege străin. Să redăm un pasaj din Vechiul Testament “Când vei ajunge tu în pământul ce ţi-l dă Domnul Dumnezeul tău şi-l vei lua în stăpânire şi te vei aşeza în el şi vei zice: Îmi voi pune rege peste mine, ca celelalte popoare, care sunt împrejurul meu, Atunci să-ți pui rege peste tine pe acela pe care-l va alege Domnul Dumnezeul tău: dintre fraţii tăi să-ţi pui rege peste tine; nu vei putea să pui rege peste tine un străin, care nu este din fraţii tăi.”. (Deuteronom 17,14-15).
  Cred că domnului Iohannis i s-a ridicat Puterea la cap. Este un lucru foarte grav pentru românii majoritari.

  • Du-te mă de aici cu gogostile tale despre naziștii cei răi și antisemiți. N-oi fi jidan, dar sigur vorbești ca unul.

 2. Iohannis, demisia!
  Duci o politică antiromaneasca

 3. Secatura saseasca mergi la jidovii tai acolo in Israel si lasa-ne in pace in tara noastra . Toti alogenii nenorociti ne conduce in tara asta de 31 de ani . Mergi Yohaniss la Merkel la sparanghel acolo .

 4. Apropo de “xenofobie”, în atenția redacției: https://www.bursa.ro/nou-centru-pentru-refugiati-la-timisoara-cel-mai-mare-din-lume-00145145
  Disclaimer: patronul ziarului e Florian Goldstein, dar nu e german, dacă înțelegeți ce vreau să zic.
  “Ne aflăm la centrul de tranzit în regim de urgenţă din Timişoara, singurul centru de trazit din lume cu capacitate de 200 de locuri. Au fost investite sume de bani de la Uniunea Europeană, o acţiune specifică a Fondului de Imigraţie şi Integrare. Ne aflăm în continuare în posibilitatea cu acordul tripartit pe care îl avem în implementare între Înaltul comisariat ONU pentru Imigranţi şi Organizaţia Mondială privind migraţie. Având o capacitate de 200 de locuri, în prezent avem cazate 16 persoane, în 22 decembrie să vină alte 22 de persoane şi începând cu anul 2021, în conform cu prevederile acordului tripartit, urmând să umplem întreagă capacitate la nivelul Centrului de Tranzit în regim de Urgenţă. Vor fgi cazatio refugiaţii care sutn aduşi în România cu Acordul Tripartit, cu Înaltul comisariat ONU pentru refugiaţi şi cu sprijinul Organizaţiei Mondiale privind Migraţia pe o perioada de 6 luni urmând să fie prelungită succesiv perioada cu încă 6 luni. Persoane care sunt evacuate în regim de urgenţă având în vedere situaţia din ţările lor de origine” a declarat comisarul şef de Poliţie Florin Medrega, inspector general al Inspectoratului General pentru Migranţi din cadrul MAI.

  În acest moment, în noul centru pentru refugiaţi sunt cazate 16 persoane.

  “Suntem operationali din 4 decembrie, dar centrul a fost înfiinţat din 2008 prin acordul Tripartit între Guvernul României, Organizaţia Internaţională a Migraţiei şi UNHCR, capacitate de 200 de locuri. În prezent sunt 16 refugiaţi cazaţi, vor ajunge un grup pe 22 decembrie. Din cauza COVID şi a restricţiilor de zboruri internaţionale nu au putut să ajungă mai devreme mai mulţi refugiaţi, dar până în dată de astăzi peste 3000 de persoane au fost evacuate în centrul de tranzit de urgenţă din Timişoara. Sunt persoane din Eritreea, Sudan, Sirtia, ţări de război, sau din ţări în care viaţă lor e în pericol şi au nevoie de protecţie internaţională”, a declarat Elena Băluţă, reprezentant al Centrului de Tranzit în regim de urgenţă Timişoara.

 5. Extras din declaratie:

  “România este o democrație funcțională și matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată.”

  Pai daca libera exprimare a opiniilor este garantata, de ce Dl Vasile Zarnescu este condamnat pentru opiniile si scrierile altora?

 6. Klaun Johannis e un trădător împuțit. Să-și bage ”xenofobia” și ”homofobia” în dos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *