Home / Actualitate / Guvernul taie cei 1.500 lei pe lună pentru părinții cu copii la creșă și grădiniță și va plăti 150.000 euro pentru refugiați sirieni

Guvernul taie cei 1.500 lei pe lună pentru părinții cu copii la creșă și grădiniță și va plăti 150.000 euro pentru refugiați sirieni

Incorect Politic
Martie 31, 2021

Via R3Media:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, va acorda în 2021 un sprijin financiar de 150.000 de euro pentru refugiații sirieni şi va onora angajamentele multi-anuale asumate anterior, informează un comunicat de presă.

Bogdan Aurescu a susținut marți o intervenție în cadrul sesiunii ministeriale a celei de-a cincea Conferințe privind sprijinirea viitorului Siriei şi al regiunii (Bruxelles V Conference), organizată de Uniunea Europeană și Organizația Națiunilor Unite şi desfășurată prin sistem videoconferință.

Pe lângă acești bani, statul român va sprijini refugiații sirieni și cu burse, așa cum a făcut-o deja și anii trecuți.

Astfel, a precizat că tara noastră a acordat 143 de burse pentru studenții sirieni în anul academic 2019-2020 şi a exprimat angajamentul de a continua acest tip de sprijin.

Șeful diplomației române a asigurat că România va continua să sprijine ameliorarea situației umanitare din Siria, dezvoltarea şi reziliența statelor din regiune care găzduiesc un număr important de refugiați, precum şi demersurile UE şi ONU care vizează soluționarea crizei siriene.

În acest context, reamintim decizia Guvernului de a suspenda ajutorul de 1.500 de lei pe lună, pe care părinții îl primeau de la angajator pentru creșă și grădiniță și care era acoperit de stat prin deducere din impozitele plătite la buget.

Aplicarea acestei măsuri se suspendă, începând cu data de 1 aprilie 2021 până la data de 31 decembrie 2021, inclusiv, a transmis Educație Privată.

Aproximativ 600.000 de copii români cu vârsta între 3 și 6 ani ar fi beneficiat de această măsură. Conform Ministerului Finanțelor, motivul invocat este acela că noile reguli fiscale reglementate chiar de Guvern, s-au dovedit insuficiente pentru a putea fi aplicate.

De asemenea, MF spune că măsura reprezintă o cheltuială de 4,5 miliarde lei „ceea ce ar presupune o creștere a deficitului bugetar cu 0,4 pp, până la 7,56% din PIB, cu impact atât din perspectiva spațiului fiscal restrâns determinat de măsurile curente de susținere și stimulare economică pe fondul pandemiei Covid-19, cât și din perspectiva procedurii de deficit excesiv în care se află România, ajustarea fiscal-bugetară fiind o condiție necesară pentru accesarea fondurilor alocate țării noastre din Mecanismul pentru Redresare si Reziliență”.

3 comments

  1. Vor aduce borâții de talibani islamici si in Romãnia ..din pâcate .Sa le ia acasa idiotii care ne conduc niste nenorociți alogeni .Jos cu talibanii si musulmanii

  2. Cine face asa ceva este un ticalos adica aducerea in Romania unor pagani spurcati si islamizati marea lor majoritate din neamul lui Arahat Raed acel agent mossad un nenorocit 100% cu tot cu vechea garda din SRI care il sustine pe ciuhapul mahomedan spurcat . Sa se aleaga praful la propriu de acest Arahat si samanta lui musulmana si yohaniss si alogenii care ne conduc de 31 de ani in Romania . Se doreste depopularea tarii si in locul Romanilor sa fie adusi boratii mahomedani si jidanii din Israel .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *