Home / Chestiunea Jidănească / Amenințările cu moartea primite de Maia Morgenstern – o provocare de manual

Amenințările cu moartea primite de Maia Morgenstern – o provocare de manual

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 28, 2021

O provocare de manual

Victimizarea actriței Maia Morgenstern continuă, ultimul episod fiind legat de o absurdă absurdă amenințare cu moartea, pe care a pus-o și pe Facebook:

N-am putut s-o citesc pe toată fără să izbucnesc în râs. Parcă e luată din desene animate.

Să tragem câteva concluzii logice:

În primul paragraf, autorul textului menționează că Maia ar fi vorbit ceva împotriva unui prieten de-al său, că ar fi “stârnit” ceva. Foarte vag până aici. Acest motiv se regăsește pe parcursul textului, motivul este “vorbit împotriva prietenului meu“. Nu știm cine este prietenul și ce i-a spus.

Apoi avem seria de descrieri caricaturale în care ni se spune cum îi va face felul ei și tuturor actorilor din teatrul idiș, ceva parcă scos dintr-o bandă desenată. “Nu mă voi opri până nu va fi jupuită de vie. Până nu voi termina de măcelărit.” Cine scrie așa? “Nimeni din țara asta nu va mai vorbi despre târfa asta urâtă si dezgustătoare atâta timp cât trăiesc” Cam complicat, și dacă moare Maia, despre ea tot se va vorbi, deci textul n-are nici un pic de sens, e nonsensic și ridicol, iar Maia se folosește de el ca să mai atragă un reflector, să mai primească niște atenție, să arate cât este ea de persecutată, biata jidancă.

Textul e scris extrem de prost, pe alocuri parcă a fost trecut prin google translate, acorduri puse aiurea (E moartă, jidanca asta e mort), cratime unde nu-și au locul (Nenorocit-o), diacritice lipsă,  etc.

Pe final menționează că are “o mică comunitate de minți similare” (expresie parcă tradusă mot-a-mot din limba engleză) în “cartierul meu“, care poate fi orice cartier din orice oraș, deci să ne așteptăm oare la altă vânătoare de “naziști”? Să ne pregătim pentru “pericolul terorismului domestic” ca în state, unde dacă ai orice părere anti-progresistă ești automat catalogat ca supremasist alb și potențial terorist?

Petarda finală este semnătura “Din partea partidului AUR“, care arată în mod clar că autorul vrea să provoace. Cred că este evident pentru oricine că AUR n-ar fi scris așa ceva sau dacă, prin absurd, ar fi scris, ar fi scris mult mai bine și nu s-ar fi semnat în felul acesta.

Ipoteze

1. E o provocare declanșată de servicii pentru a justifica strategia națională de combatere a antisemitismului?

2. E un puști cu probleme mentale sau un troll de pe 4chan care a vrut să facă zgomot și să râdă?

3. E un jidan care urmărește să genereze în mod artificial antisemitism, folosindu-l mai apoi pentru a justifica activitatea asociațiilor jidănești și a permite continua victimizare a comunităților lor?

Toată treaba asta seamănă cu un scenariu tipic “Ce făcuși, rabine?”

Ce făcuși, rabine?

Au fost reacții din partea AUR, prin George Simion, care din ceva motiv crede că amenințarea este pe bune și o descrie ca fiind “un atac degradant, antisemit și suburban”.

Digi24:

Președintele AUR, George Simion, condamnă amenințările primite de actrița Maia Morgenstern și se dezice de acestea, numindu-le “un atac degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni”. Actrița a făcut public mesajul în care este amenințată cu moartea, semnat: “Din partea AUR”.

Președintele formațiunii politice a transmis un comunicat de presă prin care se dezice categoric de acele afirmații.

„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Firește, fiind pus în dificultate de către retardatul care a semnat “din partea AUR”, George Simion era nevoit să iasă la rampă și să spună câteva cuvinte, dar acestea puteau fi mai bine gândite.

Adică mergem cam departe dacă spunem că cultura evreiască din România face parte din fibra culturală a poporului român, e ca și cum ai spune că viermele face parte din măr. E adevărat că se află în măr, dar n-are legătură cu fibra mărului, cu natura lui, ci este, în fapt, un corp străin care parazitează gazda.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate. Sunem alături, cu spiritul treaz și inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern și de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătorește Paștele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporurului evreu. Sus să avem inimile!” – se precizează în comunicatul transmis de George Simion.

Cel mai probabil cetățeanul Andrei Ilarie nu există.

În loc să intrăm în clișeele de tipul “suntem alături de comunitatea evreiască” și să ne prefacem că Maia Morgenstern chiar este în pericol, mai simplu ar fi fost un comunicat scurt:

Dezavuez textul, care este în mod transparent o provocare ordinară care nu are nici o legătură cu partidul și care nu reprezintă decât o încercare jalnică de a pune gaz pe foc, de a crea antisemitism acolo unde nu este. – George Simion

 În fine, cazul a ajuns și la poliție, ancheta a concluzionat că nu se știe cine a trimis textul.

Digi24:

Actrița Maia Morgenstern a depus plângere la poliție, după ce a primit un mesaj de amenințare cu moartea pe internet. Direcția de Investigații Criminale a început urmărirea penală pentru infracțiunea de amenințare. 

În urma analizării mesajului primit de artistă, anchetatorii au ajuns la concluzia că adresa de IP a autorului nu este cea reală. Oamenii legii au investigat dacă adresa de email folosită de autorul amenințării este asociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web, dar nu a fost descoperită nicio astfel de legătură.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 în vederea continuării cercetărilor.

Ion Cristoiu a condamnat publicarea mesajului de către Maia Morgenstern, spunând că ea ar trebui sancționată.

Soluția este dialogul

N-am folosit cuvinte dure ca și “târfă” și “nenorocită” pentru că Maia Morgenstern este o actriță cu vechime și se bucură de un anumit prestigiu. Jidancă nu este un cuvânt peiorativ, îmi pare rău că o deranjează atunci când cineva îi pune oglinda în față, dar de natura ta nu poți scăpa.

Cu toate acestea, îi propun actriței Maia Morgenstern să deschidem un dialog, mai ales dacă se simte în pericol sau amenințată.

Să vorbim despre ceea ce te sperie, să clarificăm temele sensibile, camerele de gazare, cuptoarele, săpunul, să le luăm pe toate la rând si să le discutăm, iar la finalul discuției noastre mulți vor fi surprinși de ce vor afla. Nu este nevoie de amenințări cu jupuitul pe viu sau violatul, e suficientă conversația. Ar fi normal să putem discuta într-o democrație, nu-i așa?

Există destule argumente să ne susțină punctul de vedere fără să trebuiască să scoatem Zyklon B, care era un gaz folosit pentru deratizarea hainelor, nu era folosit la gazarea prizonierilor, lucru confirmat de expertizele chimice făcute la Auschwitz. Iată de ce nu se vrea un dialog; minciunile ar cădea la pământ, nu există argumente împotriva Adevărului.

Anchetă de urgență cerută de reprezentantul guvernului

Alexandru Muraru (PNL)

Înscenarea semnăturii “din partea partidului AUR” a fost destul pentru sistem ca să înceapă o nouă prigoană împotriva naționaliștilor. Reprezentantul Guvernului, Alexandru Muraru, i-a solicitat Poliției să înceapă de urgență o anchetă în cazul amenințărilor primite de Maia Morgenstern și să “ia în considerare că parlamentari ai AUR elogiază criminali de război de la tribuna Parlamentului încurajând astfel acțiunile antisemite”.

Muraru susține că din cauza lui AUR a crescut antisemitismul și cere autorităților să înceapă represiunea.

“Dar ultimele luni conduc la ideea că scensiunea unei formațiuni politice în Parlament a degradat masiv discursul public și a reluat o amplă operațiune sistematică de punere în discuție a faptelor istorice din anii 40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului. Toate acestea reprezintă o escaladare fără precedent după anii 90” scrie comunicatul de presă semnat de Alexandru Muraru.

Concluzia lui Muraru este că “avalanșa mesajelor reprobabile la adresa memoriei victimelor Holocaustului face partidul AUR un exponent al acestor acțiuni precum cea îndreptată împotriva actriței Maia Morgenstern.” Nu-i pot suspecta de prostie, cine citește amenințarea realizează că nu e scrisă de AUR, dar ideea că AUR ar fi generatorul de antisemitism este susținută și alimentată prin astfel de reacții din aprtea politrucilor.

Și Silviu Vexler a comentat știrea. „Bun venit în anii ’30! Amenințările cu moartea și violul adresate doamnei Maia Morgenstern și familiei sale sunt mai mult decât un atac antisemit inuman. Mai mult decât un atac împotriva tuturor Comunităților Evreiești și a evreilor din România. Poate că nu pare așa, dar aceste amenințări sunt un atac virulent împotriva fiecăruia dintre dumneavoastră. Sigur, de data aceasta ținta a fost doamna Morgenstern. Dar… dacă fiecare dintre noi nu va lua poziție, dacă autoritățile publice nu vor pune în aplicare legislația în vigoare și nu vor identifica urgent autorul, dacă societatea în sine nu va lua poziție împotriva acestor atitudini … Întrebarea corectă este care va fi următoarea țintă. Mă doare înfiorător că treceți prin așa ceva, doamna Maia Morgenstern. Nu meritați asta.”, a scris Silviu Vexler, deputat din partea Federației Comunităților Evreiești din România.

 

Aviz cititorilor și tuturor grupurilor naționaliste

AUR a luat acest glonte pentru echipă, cum s-ar spune, dar el putea lovi pe oricare dintre noi.

Amenințarea a apărut la o zi după ce am publicat articolul Stereotipul este bazat pe realitate, Maia Morgenstern confirmă – “Mă simt rănită” spune ea după ce este numită Jidancă

Imaginați-vă că vor trimite astfel de amenințări semnate din partea naționaliștilor. Imaginați-vă că astfel de texte provocatoare pot la fel de bine să fie semnate “Din partea Noii Drepte” sau “Din partea lui Ion Coja” sau “Din partea INCORECT POLITIC”, lucru care va alimenta narativa celor ca William Totok, care susțin că de la vorbe la fapte mai e un pas, insinuând faptul că dacă avem voie să ne exprimăm liber se va ajunge la crimă, deci trebuie cenzurat internetul. Acesta este adevăratul subiect al acestei știri. 

Prigoana antiromânească accelerează de doi ani și ceva, intrând în turbo anul acesta ca urmare a condamnării la închisoare a colonelului Vasile Zărnescu pentru “crima” de a fi publicat studii, precedent periculos pentru viitorul poporului român.

Salvați site-ul și toate cărțile de la secțiunea de Literatură, căci cine știe ce urmează?

29 comments

 1. Corecte observatii.
  Cred ca vexler sau alex florian este autorul…

  • Azurana Mărgărit

   Când vom avea o lege care să combată antiromânismul? Chiar ne-am obișnuit cu ideea că românii nu au nicio valoare. Numai ceilalți trebuie ocrotiți. Noi când vom fi ocrotiți prin lege?
   Când în Covasna și Harghita se arborează doar steagul ungar și politicienii noștri tac, nu se cuvine să avem o lege care să combată antiromânismul?
   Când politicienii noștri ocrotesc doar interesele băncilor cu capital străin care nu fac altceva decât să jupoaie bieții români, nu se cuvine să avem o lege care să combată antiromânismul?
   Când pământurile noastre sunt vândute, bogățiile țării la fel, istoria acestui neam călcată în picioare nu se cuvine o lege care să combată antiromânismul?
   Cu toată dragostea pentru această doamnă, probleme reale ale acestei țări sunt altele.

   • Exista un plitician actual care nu tace, Dan Tanasa. Ii urmaresc activitatea de vreo 5 ani de zile, cu mult dinainte de a fi afiliat politic.

 2. Am postat pe contul Maiei următorul comentariu:
  ,,Doamna Morgenstern, domnia voastră sunteți o actriță autentică, talentată și o femeie foarte inteligentă totodată. În plus, v-ați asumat identitatea etnică și nu faceți politică. Domnia voastră n-ați făcut parte din guverne sau parlamente, ca atare n-ați contribuit cu nimic nici explicit nici implicit la deciziile care au nenorocit această țară. Domnia voastră nu v-ați asumat falsă identitate de român, calitate în care să conduceți România prin decizii economice și politice dezastruase, n-ați îndatorat România într-un an prin împrumuturi la dobânzi exorbitante cât alții în zece ani. Ca atare, ce să aibă cineva cu scaun la cap cu domnia voastră?!? Sunt două posibilități aici: 1. Ori cineva are probleme la mansardă, caz în care nu trebuie să vă supărați pe un nebun; 2. Este un joc politic ieftin iar domnia voastră ați picat întâmplător la mijloc, caz în care ar trebui să vă amuzați de precaritatea clasei politice.”
  Cum comentați?

 3. Jidovi eterne “victime”, dar nu spun dece au fost alungati din 140 de tãri din lumea toatã?!

  • 109 țări, de 353 ori.

  • Romanul suveran vs One World Corporation

   Si degeaba, ca tot ei le conduc, samanii. Cate secole va trebuie sa intelegeti tactica diavolului care inventeaza dusmani si isi pune salvatorul pe tron? Evreii ca neam imprastiat din neamuri, au suferit prigoana din cauza satanistilor, care l-au inrobit si condus autoritar prin rabinii satanisti, de milenii.

 4. Un ”anti-semit” nu ar fi făcut referire la camere de gazare pt că ”anti-semitul” nu crede în așa ceva.

 5. Nu cred in ” inocenta” Maiei Morgenstern! Nu e la prima diversiune!

 6. înscenaea făcută de răuintenționații politici e mizeailă….. Mârlani!

 7. Astia care au ca obiect al muncii calomnierea romanilor , trebuie ca au scris aceasta abjectie de abrutizat al mortii , formulata in stil de retardat mintal !
  Refuz sa cred ca nu poate fi identificat autorul!
  E sigur ca nu se doreste .
  Dece oare coopereaza Maia Morgenstern cu astfel de primitivi si nu-i da in vileag ? Vad ca e vorba de anumite persoane din cadrul unei certi !
  Sau este santajata sa coopereze de vreo organizatie comunotarista care vrea sa terorizeze romanii spre a-i baga ulterior la inchisoare ???

 8. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Naționaliștii români ar trebui să umple căsuța electronică a S.R.I. și STS. Astăzi ar fi trebuit să avem un Comunicat oficial care să anunțe românii că expeditorul a fost identificat și se află la cercetări. Ion Cristoiu a afirmat fără dubii: DIVERSIUNE ORDINARĂ. https://www.youtube.com/watch?v=7SBnsgni0MY

 9. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Dacă autoritățile nu descoperă rapid făptașul, ar trebui cerută demisia directorului S.R.I.. Unii doreșc să închidă definitiv gura naționaliștilor români. Se consideră că aceștia au prins prea mult curaj. Această diversiune este un asasinat la adresa ființei naționale. Gogorița cu antisemitismul românilor o s-o înghită chiar diversioniștii din umbră.

 10. Romanul suveran vs One World Corporation

  APEL catre DIicot si toate organele de ancheta.

  Declansati urgent cercetarea acestei inscenari penibile. Nu stiti sa faceti expertiza IT? Atunci acuzati direct AI de la ALPHABET( GOOGLE) pt bug- uri la adresa securitatii natiinale a Romaniei. Retineti: Alphabet ,companie in slujba sinedriului mondial, este partenerul ilegal al guvernului in scolarizarea ilegala online si prelucratorul datelor personale ale intregii populatii.
  Incheiati conturile cu CORPORATIA SI CU MEDIUMUL ROMGLEZESC ATLANTIC- BRITANICUS.

 11. CAND VOM AVEA IN TARA ASTA LEGI ANTITROMANESTI . NU MAI POTY EU DE TEATRUL EVREIESC SI JIDANCA DE MAIA MOGERSTEOIN SAU DE VAXLER ALT JIDAN CARE NU SE MAI LASA DUS DIN TARA ASTA ROMANEASCA . PE NOI ROMANII NE CONDUC JIDANII , TIGANII BORATI SI BOZGORII astia au in Romania drepturi si legi care sa-i protejeze. Suntem condusi de jidani khazari gen Chiorul alcoolist de basescu , Ponta , Yohaniss , Videanu , Berceanu , si altii care din pacate au distrus Romania . SUS NATIONALISMUL , PATRIOTISMUL , ROMANISMUL , RASISMUL XENOFOBISMUL , CRESTINISMUL , JOS ,,POLITICALL CORECT ,, SI ALTE MIZERII SI LGBTQ , LESBIENE ,.TRANSEXUALI , SI ALTE MIZERII ACUM MAI NOU VACCINAREA ASTA NENOROCITA CARE NI SE BAGA PE GAT CU DEA SILA .

 12. În 21 martie a.c., pe portalul ziare.com (cf. https://ziare.com/cultura/stiri-cultura/comentarii-maia-morgenstern-jignita-la-o-intalnire-a-oamenilor-de-cultura-1668343-pag2#comentarii), am postat acest comentariu:

  Vasile Zarnescu
  Rank user: x2
  21.03.2021, 13:30

  Maia nu este “evreică”, ci așkenază

  Maia Morgenstein nu este “evreică”, deoarece printre cei 12 fii ai lui Iacob – redenumit, cică, Israel fiindcă s-ar fi “luptat cu Dumnezeu și l-ar fi invins pe Dumnezeu (auziți ce blasfemie!) – nu există nici unul numit “Evreu” sau “Ebreu”, care să fi dat numele tribului de descendenți “evrei” sau “ebrei”, cum mai sunt numiți in unele ediții ale Bibliei. Ca atare, un popor “evreu/ebreu” nu a existat. Cuvintul “evreu” este o invenție literară ca Cahalului și, sub forma de “yevrei” este folosit in scrierile autorilor jidovi din Imperiul Țarist. Autorii ruși, ca Nicolai Gogol, Taras Șevcenko și alții scriu numai “jidovi”.
  Așa cum am scris in comentariul anterior, numai in Romania a fost impusă, indeosebi după 1945, utilizarea cuvintului “evreu”. In Occident se utilizează formele derivate din latinescul judeo/judaei, cu deformarea fonetică și grafică din țările respective: Jews, Juifs, Hudio, Giudei etc. Doar germanicul Die Juden este mai apropiat – fonetic și grafic – de forma latinească, iar din această formă derivă și varianta “***” – care este o combinație intre “jid” din Ungaria, “Żido” din Polonia și “jidov” din Rusia. Din aceste țări au imigrat și jidanii in Romania, firește, prin părțile nordice ale Maramureșului, Bucovinei și Basarabiei. Dar toți jidovii din Imperiul Țarist sunt descendenții (k)hazarilor cărora li s-a impus, in anul 740, de către șeful triburilor, Bulan, adoptarea iudaismului.
  Jidovii din Imperiul Țarist – care cuprindea la vest Polonia, Cehoslovacia, Țările Baltice și din provinciile romanești acaparate de țarism – erau, deci, descendenți (k)hazari care vorbeau atunci și vorbesc și acum limba idiș (yidish), prin care se și definesc. Atunci cind erau intrebați de unde provin, ce “națiune ” sunt, ei răspundeau atit “Idiș!” Sunt cunoscuți in istorie și chiar se autodefinesc drept ashkenazi (așkenazi). Or, in Romania toți jidanii au vorbit și VORBESC IDIȘ! Limba idiș este limba etnică a așkenazilor! Marea hartistă nemerită Maia Morgenstein este, de ceva vreme, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat, fost “Barașeum”, inființat in 1941 de Radu Gyr, pe care jidanii nerecunoscători și ranchiunoși ca Radu Ioanid, Alexandru Florian, Leon Volovici, Liviu-Ștrul Beris, Silviu Vexler etc. il condamnă in continuare.
  In ultimii ani ai mandatului său, jidănita primăriță Gabriela Firea-Pandele a organizat cu mare pompă, impreună cu “T.E.S. – Teatrul Evreiesc de Stat” mai multe ediții ale “Festivalului internațional de teatru IDIȘ” (cf. https://www.incorectpolitic.com/gabriela-firea-uportera-a-holocaustului/). Așadar, doamna Maia Morgenstein, marea actriță lansată și la Hollywood, nu este evreică, ci este așkenază. Deci nu are de ce să se simtă oripilată.

  ( revenire la forma initiala )

  Iar în 27 martie a.c., am postat (cf. https://ziare.com/stiri/eveniment/amenintari-cu-moartea-la-adresa-actritei-maia-morgenstern-trimise-din-partea-partidului-aur-catre-teatrul-evreiesc-de-stat-1670029#adaugare-comentariu) mai multe comentarii dar cel mai lung și explicit este acesta:

  Vasile Zarnescu

  Rank user: x2
  27.03.2021, 22:16

  Care-i poanta?

  Poanta tocmai asta e: că nu e romancă! Așa cum am comentat pe știrea inițială (cf. https://ziare.com/cultura/stiri-cultura/comentarii-maia-morgenstern-jignita-la-o-intalnire-a-oamenilor-de-cultura-1668343-pag2#comentarii), Maia Suskracinskaia nu e romancă și nici jidancă nu este. Așa că s-a supărat degeaba. E așkenază! Ashkenazii au ca limbă etnică limba idiș. Limba idiș nu este un dialect al limbii germane, cum scriu idioții sau apolgeții iudeilor, ci e limba maternă a așkenazilor, adică a descendenților (k)hazarilor convertiți, in anul 740, la ordinul lui Bulan, șeful triburilor turco-mongole, la talmudism, denumit iudaism de către Flavius Josephus. Cit despre ambasadorul David Saranga, este evident că este un diversionist – ca orice sionist -, pretextind că semnificatia cuvantului “jid…” ar fi alta decit este, confirmată științific și istoric incă de dinainte de Lazăr Șăineanu: cuvintul “jiidani” provine din germanicul “Die Juden”, iar cuvintul “jidov” este preluat din limbile slave. Și acum in Rusia și țările care au aparținut Imperiului Țarist – ca Polonia, Cehia, Țările Baltice, Ucraina etc. se spune, in mod curent “zydo”, și chiar oficial, “zydowski”!
  Cuvantul “jidani“ semnifică un concept geopolitic si istoric, prin care se indică aria geografică initială de atestare istorică a existentei jidanilor, cu cele două ramuri foarte diferite genetic, dar “unite“ cultic: jidanii-sefarzi și jidanii-așkenazi. Jidanii-sefarzi, atați cați mai sunt și considerați ca fiind descendeții “evreilor“ biblici, s-au răspandit in Orientul Apropiat și in jurul Mediteranei. Jidanii-așkenazi iși au obarșia geografică in zona situată la nordul si nord-estul Mării Caspice, iar originea etnică este cea turco-mongolă a poporului respectiv: khazarii. De aceea, termenul “***“ nu are nimic peiorativ in el, cum pretind apologeții iudei, inclusiv “somitățile” din Academia Romană jidănită. Vedeți, pe larg, aici: https://www.academia.edu/32219302/Colonel_rtg_Vasile_I_Z%C4%83rnescu_Cuv%C3%A2ntul_evreu_trebuie_scos_din_uz;
  și aici: https://www.justitiarul.ro/cuvantul-jidani-concept-geopolitic-si-istoric/
  Așa că musiu Saranga să se ocupe de atribuțiilel ui ambasadorești și să nu mai dea lecții de filologie, călcindu-i pe urma escrocului vamal cu dosare penale mușamalizate de DNA, Maximilian K. Katz, fiindcă fusese in cirdăție cu somitățile din conducerea Romaniei (cf. http://www.ziaristionline.ro/2015/09/09/maximilian-katz-tovarasul-de-antisemitism-al-lui-alexandru-florian-intre-spaga-pentru-duty-free-si-chestiunea-evreiasca-in-romania-i-ion-spanu-katz-si-florian-au-raspandit-in-lume-ca-suntem-84/?__cf_chl_jschl_tk__=).

  ( revenire la forma initiala )

  Am postat și pe R3media, dar Șomănescu nu a catadicsit să mi le publice: vă recomand să nu mai citiți acest site și, implicit. să nu-i mai donați bani, fiindcă este fals naționalist.
  Deși aici, autorul, dl Sterie Ciumetti, demonstrează că textul este un flas, apoi, alte site-uri au comentat la fel, totuți MIhai Șomănescu scrie că Andrei Illarie a fsot identificat: cf. aici: https://r3media.ro/a-fost-identificat-andrei-ilarie-cel-care-a-amenintat-o-pe-maia-morgenstern-un-tanar-cu-probleme-psihice-din-bucuresti/?utm_source
  Iar aici, https://www.incorectpolitic.com/deznodamantul-diversiunii-maia-morgenstern-autorul-amenintarilor-cu-moartea-a-fost-prins/, Incorectpolitic face o trecere în revistă a comentariilor care condamnă ceea ce unii publiciști au numit „diversiunea Maia” și cer anchetarea ei și a celui cu fața de bidon-turtit, Dacian Cioloș!
  Cum l-o fi prins S.R.I.-ul pe Andrei Illarie, autorul „amenințării” la o adresă de Ip care, se spusese anterior, că nu există? O mare minune mare! Începe să-mi revină mîndria că am fost S.R.I.-st! Poate, vorba unui comentator, vor descoperi și pe poponarii care au scris mizerii pe Biserica din Parcul I.O.R.! Ar fi tare kușer!

 13. Iată și textul postat, în 27 martie, pe R3Media, dar nepublicat de Mihai Șomănescu:

  Vasile Zarnescu
  Prin ceea ce spune George Simion se dovedește o lichea și un ignorant: „promotor al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român”. Jidanii au început să afluiască în Țările Române îndeosebi după anul 1830 – precizează Nicolae Iorga -, după ce Austria și Imperiul Țarist impuseseră recrutarea generală în Armată. Or, judenii nu voiau să își dea viața pentru alte popoare, fiindcă ei se considerau „poporul ales” și voiau să conducă toate celelalte popoare, pe goyimi! De aceea au recurs la o altă șmecherie, tipică doctrinei talmudiste: plăteau familiilor altor tineri care se înrolau în armată în locul lor!
  Acest ignorant, George Simion, este un habarnist și nu știe ce înseamnă „fibra poporului”. Marele fizician jidan onest, Arthur Koestler, scrie în cartea sa celebră, AL 13-LEA TRIB, că jidanii nu au o cultură proprie, ci parazitează cultura popoarelor în care s-au aciuat prin perfidie. Măi Simioane, mai pune mîna pe carte și mai fă niște cornete, ca să nu mai scuipi cojile de semințe pe jos.
  Cît despre Andrei Ilarie, cel care a amenințat-o pe Maia-directoarea-TES, într-adevăr, nu este zdravăn la cap: asemenea chestii se fac direct și discret, nu se trîmbițează pe internet. Și, apoi, și-a greșit adrisantul: Maia Suscracinskaia este cam nevinovată. Tartorii sunt Alexandru Florian-Fenstein, Maximilian K. Katz, Aurel Vainer, Liviu-Ștrul Beris, Michael Șafir, Radu Ioanid și toți jidanii și jidăniții – ca Alexandru Muraru, Adrian Ciolfîncă, care denigrează poporul român. Dar, pe ăștia nu-i pedepsesc autoritățile statului român, fiindcă – așa cum precizase academicianul Dinu. C. Giurescu –, „statul român îi apără pe străini, nu pe români!”

  Firește că am postat și pe alte site-uri, dar am făcut imprudența să nu le salvez separat și acum nu le mai găsesc.

 14. -domnule Zărrnescu
  “Institutul Naţional pentru Studierea” nu există!
  (ca o picanterie:mossad e un institut,stiti asta).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *