Home / Știrea zilei / Agenda Sistemului Ticăloșit din Republica Moldova: ANIHILAREA patriotului Iurie Roșca

Agenda Sistemului Ticăloșit din Republica Moldova: ANIHILAREA patriotului Iurie Roșca

Incorect Politic
Iulie 4, 2024

Agenda Sistemului Ticăloșit din Republica Moldova: ANIHILAREA patriotului Iurie Roșca

De câteva săptămâni sistemul judiciar din Republica Moldova execută abuz după abuz în scopul de a-l încarcera cât mai repede pe renumitul scriitor, jurnalist, activist civic și fost politician Iurie Roșca. Faptul că avem de-a face cu un proces fabricat la comandă politică este în afara oricărei îndoieli la o minimă cercetare a dosarului. Este un caz lipsit de orice fel probe, construit în mod absurd de la un simplu denunț, în care drepturile „inculpatului” sunt ignorate cu desăvârșire.
Care este miza reală a procesului?

După 20 de ani în care a avut funcții de prim rang pe scena politică a Republicii Moldova (președinte al unui partid de guvernământ, viceprim-ministru, vicepreședinte al Parlamentului) Iurie Roșca a început să devoaleze adevărul despre jocurile murdare din culisele puterii. Nu doar la nivel național, ci și internațional. A scris numeroase articole și cărți, iar video-urile sale au ajuns să trezească la realitate sute de mii sau chiar milioane de oameni. De asemenea, a organizat ani la rând o serie de Congrese Internaționale sub egida „Forumul Chișinău”, la care au participat de fiecare dată zeci de personalități de renume din întreaga lume.

Este mai mult decât evident că activitatea deosebit de intensă a lui Iurie Roșca a deranjat teribil Mafia Globalistă, care a dat ordin păpușilor soroșiste din administrația Maia Sandu să reducă la tăcere vocea dizidentului de la Chișinău.

Indiferența noastră în fața acestui abuz în desfășurare ar însemna eliminarea mârșavă a încă unui reper al conștiinței nației române.
Este cazul să spunem STOP represiunii și să îl apărăm pe unul dintre foarte puținii oameni de mare curaj care și-a pus în joc viața pentru trezirea și salvarea fiecăruia dintre noi.

Invitați:
– Iulian Rusanovschi, avocat;
– Valeriu Reniță, jurnalist;
– Mihai Șerban, scriitor.

Realizator: dr. Calistrat M. Atudorei.

Emisiunea a fost difuzată în direct de televiziunea Global News în data de 3 iulie 2024.

Pentru a urmări mai multe emisiuni realizate de Calistrat Atudorei accesați canalul său de Telegram: https://t.me/CalistratMarvinAtudorei

IurieRoșca.docx

Scriitorul Mihai Șerban

3 comments

 1. Rosca under threat in Moldova again — Roșca este din nou amenințat, în Moldova
  https://tapnewswire.com/2024/07/rosca-under-threat-in-moldova-again/
  Dl Iurie Roșca, fost politician în Moldova și fost vicepremier, este victima unui atac politic. Sute de persoane au apreciat analiza sa asupra evenimentelor mondiale. Poate doriți să contactați autoritățile din Moldova cu privire la cazul său – MERYL NASS 4 iulie 2024
  Pur și simplu TREBUIE să citiți asta. Dl Iurie Roșca, un fost politician din Moldova, oferă cea mai bună descriere generală pe care am văzut-o vreodată, a ceea ce se întâmplă în lume :
  RĂZBOIUL FĂRĂ RESTRICȚII: O abordare holistică a marii resetări […] ( F.buna analiza …)
  https://arcaluinoe.info/en/blog/2024-01-14-466g3tft/

  • Subscriu integral excelentelor referinte postate de celebra luptatoare pentru adevar si dreptate , Meryl Nass, asa cum le-a postat Orlando in traducerea sa – sa dam deci si originalul in engleza spre a fi citit si de altii :

   Rosca under threat in Moldova again
   Thu 4:56 pm +01:00, 4 Jul 2024
   posted by Tapestry
   Mr Iurie Rosca, former politician in Moldova and former deputy PM, is the victim of a political attack. Hundreds enjoyed his analysis of world events
   You may wish to contact the authorities in Moldova about his case
   MERYL NASS
   JUL 4

   READ IN APP

   This is his very popular article, posted on my substack, which you may want to reread.

   You simply MUST read this. Mr. Iurie Rosca, a retired politician from Moldova, provides the best overall description I’ve ever seen of what in the world is happening
   MERYL NASS
   ·
   MAR 9

   PROBLEMA ESTE CA PUTREGAIUL SOROSIST DIN MOLDOVA ACTUALA ISI FACE DE CAP – DACA NU FORMAM O CONTRAPUTERE DINAFARA , N-AM FACUT NIMIC .

   Priviti ce face acest putregai otravit inlocuind peste tot pe unde poate, judecatorii neutri cu noxa sorosisto-CIA: FOSTILOR JUDECATORI DE STANGA LE LIPSESTE ETICA.

   https://6jm9c.r.ag.d.sendibm3.com/mk/mr/sh/SMJz09SDriOHTaKBOrDdysZlOHyN/taQKPssL5RjD
   CEDO E INFILTRAT SI PRELUAT DE JUDECATORI DE STANGA CARE NICI MACAR NU SUNT MAGISTRATI CI POLITRUCI . DAR NU INTEGRAL !!!
   Ba unul isi si falsifica numele de familie eliminand o litera ca sa nu se afle unde a mai lucrat si astfel fiind implicat in conflicte de interese si deci eliminabil , din pdv legal .Este cazul profesorului Mateja Durovic.
   Deci in forurile judecatoresti misuna escroci care isi ascund incompatibilitatea cu pozitiile oficiale pe care le ocupa . Ei trebuiesc demascati cu tenacitate si inlocuiti !
   Traducere mecanica:

   Vizualizați acest e-mail în browserul dvs

   ECLJ

   Dragă,

   În timp ce Franța se concentrează pe alegerile sale legislative, două alegeri din această săptămână în cadrul Consiliului Europei vor determina direcția viitoare a instituției. Această rubrică, publicată în Current Values ​​, indică un risc de preluare de stânga în fruntea acestei instituții.

   Marți, 25 iunie, viitorul secretar general al Consiliului Europei va fi ales pentru un mandat de cinci ani. Miercuri, 26, trei noi judecători ai Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) vor fi aleși pentru nouă ani. Este Adunarea Consiliului Europei care va vota, printre candidații propuși de guverne. Această Adunare este formată din parlamentari din cele 46 de state membre și se întrunește săptămâna aceasta în ședință plenară. Rezultatele acestor două alegeri vor avea un impact asupra direcției generale a Consiliului Europei și asupra jurisprudenței CEDO pentru următorii zece ani. Explicații.

   Cele două poziții cheie de secretar general și comisar pentru drepturile omului

   Din 2019, secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, a fost un politician croat de dreapta. Ea va fi înlocuită de unul dintre cei trei candidați care au fost propuși de guvernele Consiliului Europei. Ceea ce au în comun este să fie de stânga și progresist: Alain Berset, fost președinte socialist al Confederației Elvețiene (2018-2023), Indrek Saar, fost președinte al grupului socialist în Parlamentul Estoniei (2019-2023) și Didier Reynders , om politic belgian al Renew Europe, comisar european pentru justiție în Comisia von der Leyen (2019-2024).

   Comisarul pentru Drepturile Omului, o altă figură cheie în Consiliul Europei, a devenit, de asemenea, recent o figură de stânga. Michael O’Flaherty, un universitar irlandez, a fost ales în aprilie 2024 de Adunarea Consiliului Europei pentru un mandat de șase ani. Aceste alegeri au trecut neobservate. Aceste alegeri au trecut neobservate. Hirotonit preot în 1987, domnul O’Flaherty a fost redus la statutul de laic și a devenit activist pentru drepturile omului și LGBT la Consiliul pentru Drepturile Omului și Agenția pentru Drepturile Omului.

   Un nou judecător CEDO din rețeaua Open Society?

   A trecut deja aproape un an de când un nou judecător sârb ar fi trebuit să fie ales la CEDO. Adunarea Consiliului Europei a respins o cerere în toamna trecută, cea a unui avocat care colaborase cu două organizații din rețeaua Open Society Foundations (OSF), fondată de miliardarul progresist George Soros. Serbia a menținut două candidaturi similare, cea a Natasei Plavsić, magistrat care a colaborat cu două asociații OSF ( Centrul AIRE și Apărătorii Drepturilor Civile ), și cea a profesorului Mateja Durovic.

   Acesta din urmă, care a vrut să rămână discret, nu a ezitat cu ocazia să-și ștergă o litera din numele de familie de pe CV-ul său de candidat la CEDO. Parlamentarii de dreapta din Consiliul Europei au înțeles greșit identitatea lui și intenționează să-l voteze, deoarece nu are un angajament politic aparent. Cu toate acestea, cu numele „Djurovic”, sub care este cunoscut, a lucrat cu Centrul de Politică Europeană , o organizație finanțată direct de OSF a lui Soros. El apare în continuare pe site-ul organizației ca unul dintre colaboratorii acesteia, informații pe care le-a omis din CV-ul său de cinci pagini de candidat.

   Printre candidații la CEDO, un adversar al lui Viktor Orbán

   Viitorul judecător al CEDO în ceea ce privește Austria va fi, probabil, un progresist. Actualul guvern austriac este format printr-un acord de coaliție între ÖVP și Verzi, care prevede ca selecția candidaților pentru CEDO să fie efectuată de Verzi. Guvernul a propus ca candidat un profesor maghiar, András Jakab, care înmulțește intervențiile mass-media pentru a se opune premierului ungar Viktor Orbán. Cercetarea sa este finanțată în special din fonduri de la Uniunea Europeană și OSF. O altă candidată pentru Austria, academica Ursula Kriebaum, a fost angajată la Amnesty International .

   În cele din urmă, Adunarea Consiliului Europei va vota și viitorul judecător finlandez al CEDO. Alături de doi magistrați, Finlanda a mai propus un profesor de stânga, Juga Lavapuro. Acesta din urmă pledează pentru interzicerea mișcărilor anti-imigrație în Finlanda, considerând că au încălcat drepturile omului din cauza presupusului lor „rasism”. Domnul Lavapuro a mai condus o campanie media împotriva lui Timo Juhani, fostul ministru al Afacerilor Externe al Finlandei (2015-2019), după ce a participat, în viața sa privată, la o priveghere de rugăciune pe tema „avort”.

   Fostilor judecători activiști de stânga le lipsește etica

   Ar fi logic și coerent ca judecătorii de la CEDO să fie magistrați profesioniști. Acesta este și cazul pentru jumătate dintre ei. Minorității judecătorilor care provin din activismul de stânga îi lipsește crunt etica . Printre aceștia, Yonzo Grozev, a fost judecător între 2015 și ianuarie 2024. Înainte de a deveni judecător, a fondat și a condus Comitetul Helsinki din Bulgaria timp de douăzeci de ani; în timpul mandatului său la CEDO, a participat la deliberări de afaceri introduse de aceeași comisie, adică într-o situație de conflict de interese .

   Cel mai rău dintre judecătorii de stânga ai CEDO este Darian Pavli, vărul prim-ministrului socialist al Albaniei. Înainte de a fi ales judecător pentru Albania în 2019, dl Pavli a lucrat pentru Human Rights Watch (2001-2003) și Open Society Justice Initiative (2003-2017), finanțate de OSF. El s-a prezentat ca avocat în CV-ul său oficial al Consiliului Europei, deși se pare că aceasta este o minciună , și a lucrat în cadrul CEDO în situație de conflict de interese în numeroase ocazii. Domnul Pavli este, însă, încă judecător la CEDO, până în 2028.

   În curând 60.000 de semnături pentru petiția noastră:

   Încheierea conflictelor de interese la CEDO

   https://6jm9c.r.ag.d.sendibm3.com/mk/mr/sh/SMJz09SDriOHTaKBOrDdysZlOHyN/taQKPssL5RjD

  • Seven years in prison for refusing to be a government bootlicker? Iurie Roșca may pay a high price for inconveniencing our oligarch-overlords
   Șapte ani de închisoare pentru că a refuzat să fie un lingău al guvernului? Iurie Roșca ar putea plăti un preț mare pentru că îi incomodează pe stăpânii noștri oligarhi
   https://tapnewswire.com/2024/07/16/seven-years-in-prison-for-refusing-to-be-a-government-bootlicker/

   […]
   “Există martori? Nu! Există dovezi? Nu! Atunci ce este? Păi, există o dorință arzătoare de a-l condamna pe Iurie Roșca ca să nu mai iasă cu criticile lui. Este un caz care trenează de atâta timp…”

   Jurnalistul Valeriu Reniță a comentat și el cazul: “Ce vrea guvernarea de la Iurie? Imposibilul… Vrea să îi închidă gura jurnalistului. Și nu doar puterea de la Chișinău vrea asta. Îl urmărește și elita globală, care nu este niciodată cruțată [în articolele și postările video ale lui Roșca]”.
   […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *