Home / Educativ / Voi, cei care tăceți…!

Voi, cei care tăceți…!

Incorect Politic
Februarie 22, 2023

Voi cei care tăceți…!

Voi, cei care tăceți…!

Via Certitudinea:

De la Crăciun încoace parcă s-a stîrnit iadul! Un iad surd, silențios, ca tunul sonic al lui Gogu Constantinescu. Fără bombe, fără rachete, fără fumigene, fără jandarmi, dar nimicitor fără să pară. O canonadă pustiitoare, venită parcă din toate părțile, menită să ne stingă definitiv, prin implozie provocată. În esență, atacuri în lanț asupra simbolurilor. Enumerăm câteva:

 • în decembrie, tentativa de substituire a Crăciunului cu Hanuka, în părculețul Radu Beligan de lîngă Piața Universității;
 • tot în decembrie, a doua zi după Sfântul Ștefan, ședința Consiliului local de la Sectorul 2, pentru demolarea statuii lui Mircea Vulcănescu din Piața… Sfântul Ștefan (în timp ce, la Oradea, statuia lui Mihai Viteazu zace într-un garaj, după ce a fost înlocuită cu statuia regelui Ferdinand);
 • în ianuarie, după ce a „îndrăznit” să cânte „Doina” lui Eminescu într-un spectacol, Adrian Naidin a primit o atenționare din partea Comunității evreilor din Iași, cum că ar fi bine să n-o mai cânte, că se supără Mossad-ul; recent, o altă tentativă anti-simbol, la Liceul tehnic Mircea Vulcănescu din București, pentru schimbarea numelui, la sesizarea mai multor „foruri”, printre care și Institutul Elie Wiesel;
 • în județul Satu Mare urmașii românilor expulzați și deportați de horthyști sunt discriminați în favoarea deportaților de alte etnii; la Universitatea din București, mareșalului Antonescu i se retrage titlul de Doctor Honoris Causa;
 • la fel de silențios ca tunul lui Gogu Constantinescu, vecinii și „prietenii” noștri ucraineni draghează canalul Bâstroe și ne fură apa din Deltă, încălcând cu nesimțire legislația internațională și chiar „corectitudinea politică” de care se face atâta caz, în timp ce noi îi găzduim, îi plătim și le asigurăm locuri de muncă;
 • trupele NATO ne invadează protector, ca să ne apere de dușmanii pe care ei îi stârnesc;
 • la Valea Uzului, în cimitirul internațional, ungurii ne scot morții din morminte, cu complicitatea unor magistrați români, vânzători vânduți cui dă mai mult;
 • în timpul ăsta, se tranzacționează rețeaua spitalelor CFR și Poșta Română, pentru privatizarea sau preluarea lor de unele servicii mai mult sau mai puțin românești…

Iar voi tăceți! Iar când spun „voi”, nu mă refer la „acești netrebnici care ne conduc”, cum îi numea, avant la lettre, Mihai Eminescu. Pentru că ei, cei de atunci, și ei, cei de azi, n-au avut și nu au legitimitatea funcțiilor ocupate samavolnic. Fără ei nu se putea fura sau vinde niciun ac din țara asta. Și pe ei îi blesteama Eminescu în cumplita sa „Doină”, pe ei, cei care ne-au adus străinii, nu pe străini („cine a-ndrăgit străinii”, „cine ne-a adus jidanii”, „cine ne-a adus pe greci”, „ cine ne-a adus muscalii”).

Nu mă refer, deci, la trădătorii din vârful statului, al căror singur Dumnezeu e banul, ci la voi, cei care sunteți „beneficiarii” acestei trădări continue. A voastră, ca indivizi, ca popor, ca țară. Voi de ce tăceți? Nici voi n-aveți Dumnezeu? N-aveți copii sau nepoți? Credeți că-i apărați tăcând din gură? Credeți că soarta lor este doar individuală, fără legătură cu poporul sau specia din care fac parte? Credeți că vor trece neobservați de tăvălugul care strivește lumea? Sau că vor fugi undeva, în străinătate, unde urgia n-a ajuns încă? Chiar credeți că mai există vreun asemenea loc pe pământ?

Nu simțiți că se apropie Marele Sfârșit, la care contribuiți cu tăcerea voastră, și că a venit vremea „decontului”, a Judecății? Viața asta, fericită sau nefericită, trăită până la capăt sau întreruptă de un virus invizibil sau de un cutremur devastator, este oricum mai scurtă decât eternitatea. Și cred că e important să știm ce alegem: viața veșnică sau osânda veșnică! Restul e tăcere vinovată.

4 comments

 1. argumentu cu “aiti tacut,ati tacut,ati tacut si ati omorat” ni l-a aruncat elie wiesel in fatza,jidanu a plecat Nobel a ramas!

 2. Vasile I. Zărnescu

  Da, este necesară o tăcută! O tăcută mare, a vreunui milion de oameni care să înconjoare Guvernul și Parlamentul! Fără tobe, fără fuiere, fără vuvuzele, fără megafoane, fără lozinci! Că au fost inutile! Acestor zgomote, autoritățile le-au contracarat cu lozinca halucinogenă „Avem nevoie de stabilitate!” Ca hoții să fure în liniște, în continuare. De aceea e nevoie de o mare tăcută, dar cu ghioage, cu lănci, cu topoare, cu sticle incendiare, cu funii și cu săpun! Că așa scrie în al treilea Considerent al Declarației Universale a Drepturilor Omului: „Considerind că este esenţial ca drepturile omului să fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul să nu fie silit să recurgă, ca soluţie extremă, la revolta împotriva tiraniei şi asupririi,… (https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/22751)!” Statul nu-l mai apără pe cetățean, statul nu mai apără Canalul Bîstroe, statul nu mai apără România, ci apără criminala Ucraina. Ucraina este un stat criminal, generată de Pactul Ribbentrop-Molotov, criminal prin anexa secretă! Statul român este condus de trădători, iar pentru trădătorii de țară, totdeauna și peste tot li s-a aplicat o singură pedeapsă: spînzurătoarea!
  Așa că voi, care tăceți, veniți în tăcere, cu funii și săpun! Transformați stîlpii în spînzurători! Nu mai așteptați soluția „electorală”. Am spus-o de mai multe ori și la OTV, și la postul 6TV: „Toate alegerile au fost furate!” Au fost măsluite de autorități! „Revoluția” a fost furată, apoi România a fost și este furată angro și andetail! Acum ni se fură viața, ca să îi întreținem pe niște venetici prezentați ca „refugiați de război”! Sunt doar niște paraziți, care trebuie linșați. În vremea războiului contra Iugoslaviei, sîrbii nu au fugit nici unul, au rămas șă își apere țara! Acum toate hotelurile noastre sunt pline de curve ucrainene, care ne sfidează cu luxul și cu mașinile lor fițoase!
  Români! Tăceți, dar umpleți spînzurătorile! Pînă atunci, pregătiți psihologic poporul: afișați pe ziduri varianta originală a DOINEI lui Mihai Eminescu!

 3. Vasile I. Zărnescu

  Vă dau aici poezia DOINA. Organizațiile naționaliste să o redacteze pe două sau trei coloane, să încapă pe o foaie A4, spre a o putea multiplica mai ușor.
  Trebuie să o lipiți pe ziduri, pe stîlpi, pe panourile de afișaj, pe mijloacele de transport în comun, afară pe caroserii, dar și în interior, pe autoturisme. Multiplicați-o și distribuiți-o românilor patrioți, să o multiplice la rîndul lor și să o afișeze unde pot.
  Trimiteți la redacția IncorectPolitic fotografii cu poezia afișată, ca să răspîndim multimplicat efectul acestei campanii.

  DOINA

  de Mihai Eminescu

  De la Nistru pân’ la Tisa
  Tot românul plânsu-mi-s-a,
  Că nu mai poate străbate
  De-atâta străinătate
  Din Hotin şi pan’ la Mare
  Vin Muscalii de-a călare,
  De la Mare la Hotin
  Calea noastră ne-o aţin
  Şi Muscalii şi Calmucii
  Şi nici Nistrul nu-i înneacă
  Săraca ţară, săracă!
  Din Boian la Cornu Luncii
  Jidoveşte-nvaţă pruncii
  Şi sub mână de jidan
  Sunt românii lui Ştefan.
  Vai de biet român săracu
  Că-ndărăt tot dă ca racul
  Fără tihnă-i masa lui
  Şi-i străin în ţara lui.
  Din Braşov pân’la Abrud
  Vai ce văd şi ce aud
  Stăpânind ungurul crud
  Iar din Olt până la Criş
  Nu mai este luminiş
  De greul suspinelor
  De umbra străinilor,
  De nu mai ştii ce te-ai face
  Sărace român, sărace!
  De la Turnu-n Dorohoi
  Curg duşmanii în puhoi
  Şi s-aşează pe la noi;
  Şi cum vin cu drum de fier
  Toate cântecele pier
  Zboară paserile toate
  De neagra străinătate
  Numai umbra spinului
  La uşa creştinului
  Codrul geme şi se pleacă
  Şi izvoarele îi seacă
  Săraca ţară, săracă!
  Cine ne-a adus jidanii
  Nu mai vază zi cu anii
  Şi să-i scoată ochii corbii
  Să rămâie-n drum ca orbii
  Cine ne-a adus pe greci
  N-ar mai putrezi în veci
  Cine ne-a adus Muscalii
  Prăpădi-i-ar focul jalei
  Să-l arză, să-l dogorească
  Neamul să i-l prăpădească,
  Iar cine mi-a fost mişel
  Seca-i-ar inima-n el,
  Cum duşmanii mi te seacă
  Săraca ţară, săracă!
  Ştefane, Măria ta,
  Lasă Putna, nu mai sta,
  Las’ arhimandritului
  Toată grija schitului,
  Lasă grija gropilor
  Dă-o-n seama popilor
  La metanii să tot bată,
  Ziua toată, noaptea toată,
  Să se-ndure Dumnezeu
  Ca să-ţi mântui neamul tău…
  Tu te-nalţă din mormânt
  Să te-aud din corn cântând
  Şi Moldova adunând
  Adunându-ţi flamurile
  Să se mire neamurile;
  De-i suna din corn odată
  Ai s-aduni Moldova toată
  De-i suna de două ori
  Vin şi codri-n ajutor;
  De-i suna a treia oară
  Toţi duşmanii or să piară
  Daţi în seama ciorilor
  Ş-a spânzurătorilor.
  Ştefane, Măria Ta,
  Lasă Putna, nu mai sta
  Că te-aşteaptă litvele
  Să le zboare tigvele
  Să le spui molitvele
  Pe câţi pari, pe câţi fuştei
  Căpăţâni de grecotei
  Grecoteii şi străinii
  Mânca-le-ar inima câinii
  Mânca-le-ar ţara pustia
  Şi neamul nemernicia
  Cum te pradă, cum te seacă
  Săraca ţară, săracă!

 4. Subscriu la cele spuse de dl colonel Zarnescu! Romani , nu mai putem rabda, trebuie sa trecem la fapte! Istoria se repeta! Sesizati cata dreptate are genialul nostru Eminescu in poezia “Doina”? Aceleasi lucruri se petrec azi , aici in tara noastra! Tara a incaput pe mainile strainilor datorita tradatorilor care ne conduc, dar si din cauza lipsei de reactie a romanilor! Nu va infioara ideea ca putem disparea ca natie, ca putem ajunge sclavi in propria noastra tara? Nu mai stati romani cu mainile in san! Vorba lui Arghezi:” Ia-l pe ciocoi Ioane si da-l pe razatoare!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *