Home / Știrea zilei / Urmează Carantină Militară?

Urmează Carantină Militară?

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 5, 2020

One comment

  1. Îmi cer scuze, nu vreau să se panicheze populația. Acela e doar un filmuleț artistic. L-am asamblat după ce am văzut articolul https://incorectpolitic.com/experimentul-dictaturii-militare-in-franta/
    Nu înseamnă că așa o să fie și la noi, chiar dacă s-ar face carantină militară. Virusul cu care aveau de a face în film era mult mai puternic, era catastrofal. Practic, în filmul respectiv moare 90 % din populația Terrei într-un timp foarte scurt. Din cei rămași, cam 90 % se transformă în niște zombi turbați și cu apucături de vampir, în care nu se mai vede comportament uman. 1 % din populația globului sunt imuni la acest virus, din motive care nu se explică în film.
    Acest virus fictiv a apărut după ce oamenii au încercat să găsească un leac pentru cancer, modificând genetic virusul pojarului. Virusul modificat a vindecat 10.009 din 10.009 pacienți. Dar a început să sufere mutații genetice, iar oamenii nu au mai putut remedia problema. Când virusul începe să aibe mutații și să se răspândească rapid, situația devine foarte dramatică. Practic, Președintele SUA ordonă ca orașul New York să fie închis de armată (carantină militară). Situația este atât de gravă încât armata aruncă în aer podurile dintre cartierul Manhattan și restul New York-ului, cu excepția unuia singur (probabil ca să poată desfășura trupe mai târziu, în caz că e nevoie). Chiar și așa, armata nu poate opri răspândirea virusului.
    Filmulețul poate sluji ca reprezentare artistică pentru inconștiența oamenilor de știință, care se bagă în niște lucruri care îi depășesc – din cauză că nu pot anticipa în ce s-ar putea transforma invenția lor (la fel ca la decoperirile nucleare). E un mesaj care reiese din filmuleț.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *