Home / Internațional / UNESCO Decide: Chiloți pe Nudurile din Marmură (Nu-i Satiră)

UNESCO Decide: Chiloți pe Nudurile din Marmură (Nu-i Satiră)

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Octombrie 30, 2019

UNESCO Decide: Chiloți pe Nudurile din Marmură

ZiarulProfit:

UNESCO i-ar cerut artistului plastic Stéphane Simon să acopere sexul unor nuduri din marmură expuse la sediul organizației din Paris, pentru „a nu răni sensibilitatea publicului”, iar acesta a optat să facă acest lucru cu ajutorul unor piese de lenjerie intimă, potrivit Le Figaro.

M-am născut prea târziu să văd Sarmizegetusa în toată gloria.

M-am născut prea devreme să văd colonizarea spațiului.

M-am născut exact la timp să văd cum Unesco decide să pună chiloți pe nudurile din marmură. Pentru a nu răni sentimentele cuiva.

Este limpede că trăiesc într-o societate.

Aceia care laudă occidentul pentru înaltul grad de civilizație au ce să laude. Este atât de civilizat încât a adoptat absurdul ca stare de fapt, plonjând cu repeziciune în noaptea minții.

Într-un editorial semnat de Sophie Coignard în ediția din 14 octombrie a publicației franceze Le Point, aceasta a scris despre „surpriza dezagreabilă” rezervată vizitatorilor care au vizitat sediul UNESCO cu ocazia Zilelor Patrimoniului, pe 21 septembrie.

Două nuduri create de Stéphane Simon, parte a proiectului „In Memory of Me”, au fost îmbrăcate în lenjerie intimă, „pentru a nu răni sensibilitatea unor persoane”.

Informația a provocat indignare pe rețelele de socializare online, internauții denunțând absurdul situației.

„A fost abordată chestiunea nudității statuilor”, a declarat artistul. „Înțeleg că poate deranja. Atunci am propus ca, de Zilele Patrimoniului, să stau în apropierea statuilor, cu un cearșaf și, în funcție de vizitatori, să acopăr sexul statuilor”, a mai povestit acesta.

Propunerea nu a fost înțeleasă de cei de la UNESCO. Potrivit lui Stéphane Simon, conducerea organizației l-a rugat cu câteva zile înainte de eveniment să confirme că a prevăzut să acopere permanent sexul statuilor. Cu o zi înainte de sărbătoare, artistul, „consternat”, a propus să își îmbrace statuile cu piese de lenjerie intimă.

Contactați de presa franceză, reprezentanții UNESCO au spus că „nu le-au impus nimic artiștilor”, recunoscând totodată că este vorba despre „o eroare”.

„Dacă subiectul ne-ar fi fost adus în vedere, am fi putut să îi spunem artistului că putea, dacă dorea, să nu le pună lenjerie intimă”, potrivit reprezentanților directorului general al UNESCO, Audrey Azoulay.

UNESCO Decide: Chiloți pe Nudurile din Marmură

Acest plonjaj este spectaculos.

Societatea este un tren pe șinele progresului sub călăuzirea vatmanilor aleși. Pasagerii jubilează!

Există oameni care se supun mutilării; de bunăvoie și nesiliți de nimeni, ba chiar plătesc bani grei, apoi ies cu curcubeul în aer și se mândresc cu bolunzeala lor.

UNESCO Decide: Chiloți pe Nudurile din MarmurăOperație chirurgicală pentru schimbarea sexului

Există “savanți”care au găsit în canibalism soluția pentru salvarea planetei de la armagheddonul climateric.

Și există instituții mondiale culturale care cer artiștilor să acopere nudurile din marmură.

Spune drept, nu simți că progresăm?

 

4 comments

  1. Desigur ca solutia e rizibila. Dar sa nu uitam ca nudul in sine, ca o infatisare dezgolita a trupului uman, in contextul evidentierii armoniei sale, dar si al scoaterii in fata a umanitatii absolute, a fost “inventat” de clasicii greci si romani ai antichitatii precrestine. Odata aparut crestinismul, trupul material uman nu a mai fost considerat central in comunicarea artistica, aici primand mai degraba realitatea spiritului. Renasterea a marcat o intoarcere la materie, la Eros, la corporalitate, erodand eforturile Bisericii de a concentra atentia omului spre spirit. In zilele noastre traim o neo-antichitate sau neo-renastere, mult mai apriga decat prima, in care TRUPUL, cu formele, poftele si prioritatile sale castiga teren intr-o lume dedata cu totul materialismului. Da, subiectul ramane sensibil, atat timp cat se pierde fie mesajul de ansamblu al unei opere (in care nuditatea are un rost intr-in context mai larg), fie dispare spiritul uman, inecat si scos din scena in marea de trupuri si de carne, de corp si corporalitate de pe plajele artei, comertului si lifestyle-ului contemporan.

  2. imi amintesc aceeasi dezbatere cand s-a dat in folosinta statuia lui Traian din Bucuresti.

  3. Le a pus chiloți de babe😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *