Home / Actualitate / FOCURI APRINSE de Unguri Pentru AUTONOMIE

FOCURI APRINSE de Unguri Pentru AUTONOMIE

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Octombrie 30, 2019

Se încinge atmosfera înainte de alegeri, ungurii fac o tumbă de publicitate și organizează manifestații separatiste în sânul patriei.

FOCURI APRINSE de Unguri Pentru AUTONOMIE

Preluat de pe  EVZ:

În 80 de sate din „secuime” ard focuri de veghe, ca semn al dorinţei populației de etnie maghiară de a primi autonomie teritorială. Zoltan Gazda, organizatorul manifestării, a declarant pentru agenția maghiară de știri MTI că s-au colectat semnături pentru sprijinirea acestei inițiative!

Lângă fiecare dintre cele 80 de focuri de veghe organizatorii au citit petiţia prin care solicită autonomia Ţinutului Secuiesc. Potrivit documentului, Uniunea Europeană trebuie să revizuiască interpretarea rigidă şi învechită a dreptului la autodeterminare, care spune că acesta i se cuvine doar poporului unui stat.

„Este incredibil şi inacceptabil faptul că, în secolul 21, atât Spaniei, cât şi României i se răspunde cu închisoarea la aspiraţiile legitime ale comunităţilor naţionale care formează o majoritate în regiunea în care trăiesc. Atât liderii catalani, cât şi cei doi tineri condamnaţi cu acuzaţia de terorism sunt victimele unor procese înscenate. În calitate de adepţi totali al democraţiei, respingem revenirea metodei dictatoriale şi protestăm hotărât împotriva unor asemenea cazuri, ca în Uniunea Europeană, oameni nevinovaţi să fie condamnaţi în cadrul unor procese politice, de către teroarea de stat”, se arată în documentul transmis MTI.

Strânși în jurul focului, secuii au pus țara la cale, scrie hirado.hu. Astfel, ei anunță că doresc să preia rezolvarea unei părţi semnificative a problemelor de interes public. Toate astea se vor realiza printr-un organism de conducere care va avea rolul de moderator între statul român şi comunitatea de secui și care va dispune de prerogativele de autoadministrare.

Legenda spune că dacă maghiarii vor ține focurile aprinse până în 2020, un cavaler răzbunător se va ridica din mormînt și le va da ceva din patru litere care începe cu M…

Kuvahaun tulos haulle vadim tudor muie autonomie

One comment

  1. Ultima fraza rezuma totul :-)))

    Cred ca ati vrut sa puneti linkul cu filmul asta, dar a iesit doar o poza: https://www.youtube.com/watch?v=7UUHRyHDY6g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *