Home / Actualitate / Tâlhăria e stabilită! 13 noi generali la SIE și 8 noi generali la STS cu 5 zile înainte de alegerile desfășurate pe softul STS

Tâlhăria e stabilită! 13 noi generali la SIE și 8 noi generali la STS cu 5 zile înainte de alegerile desfășurate pe softul STS

Incorect Politic
Decembrie 1, 2020

13 noi generali la SIE și 8 noi generali la STS

Avem decretele de avansare la secret: 13 noi generali la SIE!

Via Național:

Nu a trecut decât o zi de când dezvăluiam ”strania coincidență” prin care președintele Klaus Iohannis acorda nu mai puțin de noi opt stele de generali pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale care la rândul său tocmai anunța implementarea unei noi aplicații pentru alegerile de la 6 decembrie. Totul în cadrul unei operațiuni cel puțin controversate în plină pandemie, când românii cad unul câte unul pradă COVID-ului. Însă grija cea mare a președintelui Klaus Iohannis, pe lângă apelurile deja deșănțate de a se merge la vot cu orice risc, a fost să se pună încă o dată bine cu sistemul.

A ”plouat cu stele” peste agenții secreți

Astfel că șeful statului s-a așezat la birou și a semnat ”ca la xerox” nu mai puțin de 48 de decrete prezidențiale prin care acorda tot atâtea stele de chestori și generali pentru 1 Decembrie. Dintre care, așa după cum spuneam, opt doar pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale care va asigura imparțialitatea alegerilor. Asta în timp ce civilii se chinuie încă neputincioși, zile întregi, ca să poată lua legătura cu Direcția de Sănătate Publică. DSP a cărei ”disponibilitate” recent evidențiată de către președintele Iohannis o fi ea una sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Numai că printre cei 48 de ”aleși” din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază și mai ales Serviciul de Telecomunicații Speciale nu se numără și noii generali din cadrul altor structuri informative avansați la gradul de generali prin decrete prezidențiale la secret! Dar care iată însă că până la urmă au intrat totuși în posesia noastră, până și membri de la cel mai înalt nivel al sistemului fiind totuși siderați cum deși România nu se află, cel puțin oficial vorbind, angrenată în vreun război internațional pe viață și pe moarte, la Serviciul de Informații Externe tocmai ce au mai fost făcuți încă 13 generali! Nu mai puțin de 13!

Dacă Despescu are patru stele, de ce să nu aibă și Bălan trei?

 

Adică s-a atins astfel un nou record absolut al avansărilor la gradul de general, acordate prin decrete prezidențiale ținute la secret, pe timp de pace!

1.691 generali la 73.000 de militari!

Și uite cum, după cum arată ultimele calcule ale inițiaților sistemului, în anul de grație 2020, România a ajuns să aibă nu mai puțin de 1.691 de generali! În condițiile în care Armata Română dispune de doar 73.000 de militari activi! Și dacă este să scădem și gradele superioare din această ecuație cel puțin șocantă pentru un stat membru al Uniunii Europene și care nu se află în război aproape că vom ajunge să avem o paritate deplină între generali, chestori, colonei și militarii profesioniști! Cu toate că, într-adevăr, mai nou ”grosul” generalilor nu provine neapărat din rândurile Ministerului Apărării Naționale, ci de la alte ministere de forță sau servicii secrete! Acolo unde situația chiar că pare cu totul scăpată de sub control, mai ales dacă ne referim aici la Serviciul de Telecomunicații Speciale și, mai nou, Serviciul de Informații Externe.

Prea mulți generali! Prea multe stele!

Acum, normal că nici nu mai are rost să facem referire la alte timpuri, când ofițerii trebuiau să treacă prin războaie mondiale sau să fie răniți în urma unor fapte de vitejie pe câmpurile de luptă și tot nu îndrăzneau nici măcar să spere la primirea gradului de general.

Geme sistemul de generali și chestori

Sau chiar la ceea ce se întâmplă și în prezent în alte state membre ale Uniunii Europene sau ale Alianței Nord – Atlantice, acolo unde raportul generali – restul ofițerilor a rămas totuși unul extrem de echilibrat. Ceea ce și explică de altfel în bună măsură prestigiul de care se bucură un general în aceste țări. La noi însă, cu 1.691 de generali la 73.000 de militari, chiar că nu prea mai are rost să sperăm la păstrarea unei calități umane sau profesionale deosebită pentru toți aceștia.

Cealaltă problemă fiind nu doar că avem prea mulți generali și chestori, dar și că aceștia au prea multe stele! Cel mai relevant exemplu fiind cel al chestorului cu patru stele Bogdan Despescu. Fără însă ca să poată cineva din Ministerul Afacerilor Interne să lege cele patru stele de cine știe ce fapte de arme cu adevărat deosebite! Și poate cel mult de scandaluri precum cel al polițistului pedofil sau cel al plagiatului.

Pupat Piața Independenței!

Desigur însă că ținând cont de afinitatea șefului statului pentru generalul de acum cu trei stele Ionel Sorin Bălan, pe care de altfel l-a și adus special de la Sibiu ca să îi predea conducerea Serviciului de Telecomunicații Speciale, situația de aici ar mai fi oarecum de înțeles. Pe lângă trecerea pe care Bălan, identificat mai nou drept ”omul președintelui” din sistem, o oarecare influență putând avea totuși și aplicația ”BLOCKCHAIN”, cea pe care STS-ul a terminat-o de implementat tocmai acum, în aceeași zi cu cele opt decrete semnate de Klaus Iohannis. Și cu doar câteva zile înainte de 6 decembrie… În schimb, cu totul altfel stă situația la Serviciul de Informații Externe. Mai ales că doar timorarea de ultimă oră a lui Daniel Motreanu a făcut ca acesta să nu fie numit noul șef al SIE și astfel Gabriel Vlase să rămână pe poziție în fruntea serviciului. Numai că, mai mult sau mai puțin surprinzător, iată că se pare că s-a ”pupat Piața Independenței” și aici… Altfel fiind greu de explicat de ce tocmai la SIE s-a înregistrat recordul absolut de avansări la gradul de general dintre toate celelalte servicii secrete…

6 comments

 1. Avem prea multi generali care nu fac nimic in timp ce tara se duce de ripa

 2. HAHAHAAA !

  ABRUTIZATII CRYPTO !

 3. Da, și la noi n-o să existe nici măcar unul ca Trump care să conteste frauda.

 4. Nu e nevoie de sisteme informatice, calculatoare, tablete…
  E suficient sa se opereze MANUAL, cu reprezentarea neingradita a partidelor/candidatilor si cu semnatur originale pe exemplarele proceselor verbale.
  FARA INFORMATICA.
  Se poate trimite “mai sus” o fotografie luata cu telefonul dupa procesul verbal de la sectie.
  Curat si repede.
  Etajul urmator face adunarea manual cumuland rapoartele pe masura ce vin: pana la pranz termina pe judet.
  La fel, poza si trimis la “centru”
  Pentru cate circumscriptii sint se termina manual adunarea intr-o ora…
  ——–
  Cand ai 6-10 persoane in sectie la un nr de 1.000-2.000 de posibili prezenti la votare, numararea voturilor tine doar cateva ore, unii termina pana la 12 noaptea.
  Fiecare sectie sa afiseze procesul verbal pe usa sectiei, pentru informarea publicului.
  Sa ramana STS si pretenii cu destu’n gura…

 5. neamul obiditilor

  acest sistem de vot fara verificare incrucisata cu cel care voteaza si fara audit independent e o mare batjocura la adresa romanilor.
  acesti generali au fost periati ca sa nu se revolte daca observa ca s-a furat, e o mita pentru furtul alegerilor

Leave a Reply

Your email address will not be published.