Home / Chestiunea Jidănească / Străinii care ne conduc: Ministrul Bogdan Aurescu nu este Român. Pe tatăl său îl chema Goldenberg înainte să-și schimbe numele

Străinii care ne conduc: Ministrul Bogdan Aurescu nu este Român. Pe tatăl său îl chema Goldenberg înainte să-și schimbe numele

Cornel-Dan Niculae
Incorect Politic
August 9, 2022

Străinii care ne conduc: Ministrul Bogdan Aurescu nu este Român. Pe tatăl său îl chema Goldenberg înainte să-și schimbe numele

Străinii care ne conduc: Ministrul Bogdan Aurescu nu este Român

Pe tatăl său îl chema Goldenberg înainte să-și schimbe numele

Un înaintaş al lui, Iosif Aurescu (înrudit ca neam cu bunicul de tată al lui Aurescu), a emigrat în Israel. Iosif Aurescu, care în perioada interbelică, înainte de a scrie în presa pro-comunistă din București, îl chema Iosif Goldenberg (la Arhivele Naționale, îl găsim şi ca Iosif Goldemberg, cu m în loc de n, pe o listă a comuniştilor ilegalişti din România), dar şi-a schimbat numele (ca şi alţii din familia lui) ca să pară mai „român“ (gold = aur).

În Israel, Iosif Aurescu (fost Goldenberg, unchi al tatălui lui Bogdan Aurescu) a fondat o presă de limba română ce este în prezent finanţată şi susţinută de ministerul de Externe român, condus de Bogdan Aurescu.

Acești Aurescu-Goldenberg se trag din negustorimea evreiască din Brăila-Galați (cu afaceri în porturi și zonele comerciale / magazine, târguri). Strămoșii lui Bogdan Aurescu, care încă mai are rude cu numele Aurescu la Brăila-Galați, s-au deplasat spre Focșani la un moment dat, dar au dobândit proprietăți (terenuri) pe lângă Râmnicu Sărat. De aici, din zona Râmnicu Sărat, a ajuns, cu numele C-țin Aurescu, tatăl lui Bogdan Aurescu în București, ofiţer la MapN, apoi din 1998 director la Lukoil România (care nu aparține statului rus, ci unor afaceriști “ruși” propulsați cu sprijin american inclusiv la București, pe lângă președintele Emil Constantinescu).

(Dosarul Aurescu-Lukoil-familia israeliană Ofer ar fi foarte interesant pentru cine l-ar parcurge, dacă ar fi publicat; israelienii Ofer – Sammy Ofer & family -, originari din zona Galați, ca și familia Aurescu-Goldenberg, au început să cumpere mari hălci din România în același an sau concomitent cu propulsarea lui Bogdan Aurescu la MAE).

11 comments

 1. Dan Diaconu: Aurescu si „Sarabanda trădării
  Nu v-aţi săturat să tot vedeţi cum cei cocoţaţi la butoane nu fac nimic altceva decât acte de trădare a ţării? Iată, din păcate, un nou episod: Canalul Bâstroe. Aurescu Bogdan, cu de la sine putere, şi-a dat acordul în numele nostru ca Ucraina să utilizeze Canalul Bâstroe.
  Respectivul canal reprezintă o dispută pe care avem de mult timp cu partea ucrainenană. Acesta a fost făcut strict pentru a lua României exclusivitatea în ceea ce priveşte accesul la Gurile Dunării. Însă, dincolo de dorinţele ruso-ucarinene(în această privinţă cele două ţări beligerante sunt într-un consens deplin), respectivul canal e cât se poate de ilegal, producând daune atât mediului, cât şi Canalului Chilia. Este practic o forţare pentru devierea cursului Dunării pe teritoriul Ucrainei şi care are ca efect colmatarea Braţului Chilia.
  Ei bine, din gâtul palmei, Aurescu a autorizat de facto Canalul Bâstroe. Este ceea ce dorea Ucraina. Aceeaşi Ucraină care ne-a mai blocat Dunărea scufundând nava Rostock pe partea cea mai îngustă a Braţului Sulina, scoţând acel braţ din uz pentru mai mulţi ani şi aducându-ne nouă serioase costuri suplimentare…“
  https://trenduri.blogspot.com/2022/07/sarabanda-tradarii.html

 2. că Aurescu este un nume de evreu clandestin o spun chiar specialiştii evrei:
  ~
  În lucrarea de specialitate despre numele luate de evrei, scrisă de doi profesori americano-israelieni (evrei), H.W. şi E.H. Guggenheimer, „Jewish Family Names and Their Origins: An Etymological Dictionary”, publicată în 1992, la pagina 43 se arată că „Aurescu“ este un nume de familie evreiesc din România şi că înseamnă aur (gold). La data apariţiei acestei cărţi, în România nu se auzise încă de Bogdan Aurescu. Evreii români nu afirmă (deschis) că ministrul Aurescu ar fi evreu, ci spun doar că acesta, ca ministru, este „un mare prieten al comunităţii evreieşti” (conform periodicului comunităţii, „Realitatea Evreiască” nr. 444-445, din 1-28 februarie 2015, în care Aurescu era lăudat de redactorii evrei deoarece „Pentru prima dată, Ministerul de Externe a semnat, într-o ceremonie solemnă, un Protocol de colaborare cu Forumul B’nai B’rith.”).
  Detalii în „În serviciul cui ești, domnule Bogdan Aurescu?”:
  https://www.justitiarul.ro/in-serviciul-cui-esti-domnule-bogdan-aurescu/

  • Conform politicii khazare, “ei” spun ca au “Jewish origin” dar daca le spui ca sint Jew/Jews esti anti-semit!
   Logica, ratiunea nu se regasesv in dialectica talmudica.

   De exemplu, daca spui ca jidanu’ sa nu se casatoreasca cu ne-jidan este OK! Asta zice cartea lor, cica…
   Daca insa spui invers, ca ne-jidanu’ sa nu se casatoreasca cu jidanu’ – GATA! …. esti anti-semit (sau antisemit ca tot e facatura, ei NU sint semiti.

   Adica A = B dar B ≠ A…. comutativitatea nu merge acolo ….

 3. mai este de vanzare,mai!

 4. Jidanii astia sunt peste tot….. în toate tarile….în guverne, în presa, televiziune, banci, fac comert, spre exemplu, cu cereale, dar n-au dat nici-o data cu sapa…..

  Aurescule, sarpe veninos, ia primul avion spre Israel ! Te-am suportat destul!

 5. Deşi au bani, tatăl lui Bogdan Aurescu – adică C-tin A.T. Aurescu -, care locuieşte central în Bucureşti, şi-a scos la vânzare din 2007 terenul pe care îl avea în comuna Băleşti-Vrancea (localitate situată sub Focşani – epicentrul sionismului evreiesc din România, în trecut -, spre Râmnicu Sărat, sau între Râmnicu Sărat şi Brăila, după altă orientare). Apoi şi-au făcut o fermă, mai aproape de Bucureşti, după cum se ştie.
  Râmnicu Sărat, de care ţine întrucâtva comuna Băleşti, era şi el, ca şi alte zone moldoveneşti, plin de afaceri evreieşti (în farmacii evreii având chiar monopolul).
  Până în anii 1940, în zona Râmnicul Sărat, unde aveau Aureştii teren, peste 10% din populaţie era compusă din evrei. La Brăila erau mult mai mulţi, la Focşani („centrul sionismului est-european“) şi mai mulţi, foarte mulţi. Majoritatea acestor evrei, sioniştii, au plecat spre Palestina sau în Occident. Cei comunişti şi unii dintre cei căsătoriţi cu românce au rămas. Evreii din zonă s-au reorganizat după ocuparea militară a României de către Uniunea Sovietică în „Comitetul Democrat Evreiesc“, secţia Râmnicu-Sărat, lansându-se astfel în campanie electorală în blocul „Frontului Democraţiei Populare“, un cal troian al Partidului Comunist Român, favorizat şi preferat de ocupantul sovietic.
  ~
  Bogdan Aurescu şi-a început ascensiunea în minister în 1998, când ministrul Andrei Pleşu, un CIA-ist soroşist, l-a făcut consilier la cabinetul său.
  Când Bogdan Aurescu a apărut, imediat după ce a terminat Facultatea de Drept, ca referent la Ministerul de Externe în 1996 (cu ajutorul premierului Adrian Năstase, alt cooptat la interesele evreieşti şi cu un „evreu de casă“ în persoana lui Alexandru Bittner, care spolia la rândul lui România), tăică-său, C-tin A.T. Aurescu, era încă ofiţer la MapN, dar când, propulsat de Pleşu din 1998 (an în care evreii israelieni aveau foarte mari intrări şi la guvern şi la Cotroceni, la preşedinţie), Bogdan Aurescu trecea în funcţii importante în minister, taică-său trecea director la „ruşii“ de la Lukoil (în acţionariatul căruia se regăseau misterios şi nişte americani – ConocoPhillips oil company -, trăgători ai sforilor la Bucureşti), care erau primiţi cu cinste spre a fi sprijiniţi chiar de preşedintele Constantinescu.

  MAE – unde era Aurescu – a ţinut concret partea Lukoil în procesul (internaţional, deja, de la un moment dat) în care directorii acestuia au fost trimişi în judecată de către fiscul român pentru o mare evaziune fiscală în România (aceasta fiind reprezentată în instanţele străine de direcţia juridică a MAE, unde se învârtea cu mari atribuţii chiar Aurescu junior). Aceşti directori au fost achitaţi în 2016, când Bogdan Aurescu era consilierul lui Iohannis. (Acum fiscul român – ANAF – nu se mai luptă cu corporaţiile transfrontaliere evazioniste instalate la noi, ci se luptă cu cetăţenii români, care trebuie jupuiţi şi pe care nu îi mai apără nimeni, precum a apărat un Aurescu pe Lukoil.)
  În 2011, când Aurescu tatăl era director la Lukoil, aceasta începea lucrările de explorare geologică din perimetrul EX-30 Trident (Marea Neagră) prin LUKOIL Overseas Atash B.V. (deţinută în proportie de 100% de „Compania Publică pe Acţiuni LUKOIL“) în baza acordului de concesiune încheiat cu Guvernul României, guvern din care făcea parte şi fiul directorului Lukoil, Bogdan Aurescu, ca secretar de stat la ministerul de Externe.
  Acum perimetrul EX-30 Trident din Marea Neagră este exploatat de Lukoil împreună cu Romgaz (tot statul român cu munca), dar vom vedea la iarnă vreun metru cub de gaz de aici?
  Nici nu mai sunt nevoiţi să facă evaziune fiscală pe spinarea românilor, căci guvernarea PSD-PNL le-a dat o lege off-shore prin care sunt practic scutiţi de taxe.

  ~
  Lukoil a intrat pe piaţa din România în anul 1998, prin cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni (51%) a rafinăriei Petrotel Ploieşti de la statul român pentru numai 53,2 milioane de dolari SUA, o sumă ridicol de mică pe lângă cifra de afaceri pe care a câştigat-o în România, 1,6 – 2 miliarde de euro anual, fară a plăti mare impozit, căci îşi expatriază „inteligent“ profiturile.
  „Nu ştiu exact care au fost motivele care l-au determinat pe dl Constantinescu să decidă că această privatiziare [a rafinăriei Petrotel] trebuie făcută cu Lukoil, dar el a luat acestă decizie sub influenţa lui Dorin Marian şi a lui Cătălin Harnagea, în principal.“ (Valentin Ionescu, fost ministru al Privatizării atunci.)
  „Tranzacţia a avut loc într-un context geopolitic care presupunea cumpărarea grupului Lukoil de către americanii de la ConocoPhilips. La vremea respectivă, imaginea Lukoil în România era celebrul personal al serialului Dallas, JR Ewing.“ (Cătălin Harnea, pe atunci şef al SIE, spionajul românesc.)
  Dar oricine poate afla, cercetând, că din start în spatele afacerii Lukoil în Rusia şi în afara ei a stat evreul Yevgeny Maksimovich Primakov, şef de serviciu secret societic şi rusesc (spionajul KGB, apoi SVR), ministru de Extren rus şi apoi premier al Rusiei cât timp preşedinte era Boris Elţân, păpuşa oligarhilor „ruşi“, majoritatea fiind evrei, de fapt.
  Părinţii lui Primakov îşi schimbasera numele din Finkelstein, pentru a nu se mai vedea că sunt evrei, cum şi înaintaşii lui Aurescu şi l-au schimbat din Goldenberg.

  • Evreul Primakov-Finkelstein conducea serviciul secret al Rusiei când azerul Vagit Alekperov şi-a creat compania petrolieră Lukoil în 1991-1993 (din care finalmente deţinea doar cca 10%), după ce a fost ministru al Energiei al Uniunii Sovietice gorbacioviste şi a profitat de prăbuşirea acesteia, luând pur şi simplu pentru compania sa privată trei zăcăminte mari de petrol controlate de minister.
   (De fapt, mandatat de Gorbaciov, Primakov, venind la conducerea KGB, i-a distrus pe kaghebiştii loiali şi de la vârf şi pe ci de jos, operativi, între care şi pe Putin.)
   Pentru serviciile ce le-a făcut tot timpul pentru compania petrolieră „rusă“ listată la Londra, asigurând companiei protecţia şi promovarea, patronul-preşedinte al Lukoil, azerul Alekperov, l-a angajt drept consilier la Lukoil pe fostul premier evreu „ucrainean“ (din Kiev) al Rusiei pre-putiniste şi fost şef al serviciului secret, pe Primakov-Finkelstein (premier al Rusiei între 11 september 1998 şi 12 mai 1999, anterior ministru de Externe rus din ianuarie 1996 – perioadă cât timp a asigurat intrările în România).
   Vedeţi asta („Yevgeni Primakov, Advisor to Lukoil“) aici: https://www.intelligenceonline.com/corporate-intelligence/2004/12/17/yevgeni-primakov-advisor-to-lukoil,12431850-bre
   Dar Lukoil se lansase şi în politică pentru Primakov-Finkelstein împotriva lui Vladimir Putin. Astfel, Alekperov (asociat atunci în afaceri şi politic şi cu oligarhul evreu Boris Berezovsky, un mare duşman al lui Putin) a susţinut mişcarea politică Patria-Toată Rusia (Fatherland-All Russia Otechestvo – Vsya Rossiya, OVR) a fostului prim-ministru Evgeni Primakov, ce a concurat fără succes cu partidul lui Putin, Unitatea (Yedinstvo), nereuşind însă să oprească ascensiunea şi succesul acesteia.
   Aceasta este una din feţele nevăzute ale Lukoil-ului servit reciproc avantajos de familia Aurescu-Goldenberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.