Home / Actualitate / Statul lovește în crescătorii de animale, porcii obligați să aibă buletin

Statul lovește în crescătorii de animale, porcii obligați să aibă buletin

Incorect Politic
Ianuarie 16, 2022

Statul lovește în crescătorii de animale porcii obligați să aibă buletin

Statul antiromânesc lovește în crescătorii de animale, porcii obligați să aibă buletin

Via Nationalisti:

Toți românii care cresc animale în gospodării vor fi obligați să le înregistreze oficial și să le asigure condițiile de biosecuritate. Potrivit unui Ordin al ANSVSA, publicat deja în Monitorul Oficial, medicii veterinari vor inventaria animalele din bătătură, iar proprietarii nu vor mai putea sacrifica animalele decât pentru consum propriu. Totodată, orice transport al unui animal, obligatoriu microcipat sau ștanțat, trebuie să dețină documente de circulație.

Ca să nu deranjeze fondurile de vânătoare, prin impunerea obligației de a reduce numărul de mistreți, principalii vectori de răspândire a pestei porcine africane, autoritățile au decis să lovească exact în zootehnia de subzistență. Astfel, noua Normă a ANSVSA stabilește reguli atât de stricte, încât românii nu vor mai putea în niciun fel să-și vândă porcii din bătătură. Mai mult, aceștia vor fi obligați să înregistreze fiecare animal, pe care să-l microcipeze sau să-l ștanțeze, sacrificarea făcându-se numai cu permisiune de la autorități. Potrivit actului normativ, animalele din speciile bovine, ovine, caprine, porcine, camelide, cervidee și reni vor circula pe teritoriul României numai dacă sunt identificate și înregistrate și însoțite de documente de circulație și, în cazul camelidelor, cervideelor și renilor, de documentul de identificare unic pe viață. Totodată, bovinele, ovinele, caprinele, porcinele, camelidele, cervidele și renii existente/existenți pe teritoriul României vor fi supuse/supuși procesului de identificare și înregistrare prin crotalie convențională, crotalie electronică, transponder tip bolus, transponder injectabil sau tatuaj. Ulterior aplicării mijloacelor oficiale de identificare, datele aferente animalelor vor fi înregistrate în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIÎA).

Cod unic pentru fiecare proprietar

 

Fiecare exploatație din România trebuie înregistrată în SNIÎA, inclusiv cea nonprofesională, adică ferma de suine de subzistență cu maximum 5 capete, prin atribuirea unui cod alfanumeric unic și permanent generat de medicul veterinar de liberă practică împuternicit sau de DSVSA pentru exploatațiile comerciale.

Pentru înregistrarea exploatațiilor nonprofesionale, proprietarul care dorește deschiderea unei exploatații va notifica medicul veterinar de liberă practică împuternicit, precizând speciile de animale pentru care se solicită deschiderea exploatației. Notificarea trebuie însoțită de cartea de identitate a proprietarului și de documentele de proprietate pentru suprafața de teren unde dorește să deschidă exploatația sau documentele care, conform legii, atestă dreptul de utilizare a spațiului destinat creșterii/îngrijirii animalelor, spațiu care trebuie să fie bine delimitat față de alte exploatații, în vederea verificării realității datelor înscrise în notificare.

Medicul veterinar de liberă practică împuternicit se va deplasa la fața locului și va verifica existența spațiilor necesare creșterii animalelor. În cazul exploatațiilor cu porcine, noua exploatație va fi înregistrată doar după ce a verificat respectarea condițiilor de biosecuritate stabilite de legislația sanitar-veterinară în vigoare și a constatat îndeplinirea acestora.

Veterinarul e tătic

Proprietarii de exploatați și deținătorii de animale sunt obligați să permită medicului veterinar să desfășoare controale pentru a verifica animalele. În termen de 3 zile lucrătoare de la nașterea sau achiziționarea oricăror animale din speciile bovine, ovine, caprine, porcine, camelide, cervidee și reni, deținătorul de animale va notifica nașterea/prezența respectivelor animale în exploatație medicului veterinar de liberă practică împuternicit, prezentând acestuia documentul de circulație pentru animalele achiziționate.

Fiecare deținător de animale va avea obligația de a notifica medicului veterinar de liberă practică împuternicit orice intenție de mișcare a animalelor din speciile bovine, ovine, caprine, porcine, camelide, cervidee și reni. în acest scop, solicită acestuia înregistrarea și eliberarea documentului de circulație, în format electronic sau tipărit, și pune la dispoziția acestuia animalele pentru verificarea identității.

9 comments

 1. Sa mai zica cineva ca porc la porc nu-si scoate ochii!

 2. Deci “porcii” care sunt în Parlamentul și Senatul României nu au buletin?ANSVSA nu mai avea nevoie să schimbe nicio lege.

 3. Si de unde stiu autoritatile ca-s actele porcului sau caprei, semneaza documetele porcul sau capra?

 4. Neaparat animale trebuie sa aiba nume, prenume, data nasterii, grupa sanguina, etc, precum cele din parlament, guvern si presedentie!

 5. Da porcii cu perciuni oare sunt obligati sa se inregistreze?

 6. -si medic de familie,
  suna cunoscut?

 7. Asta e Agenda 2030! La urmă va fi ilegal să ai o floare în ghiveci sau un animal de companie. Goyimii vor fi hrăniți de stat în circurile foamei cu „alimente” gen făină de greieri, după ce au primit vaccinul lunar.

 8. Au decis satanele astea sa-i ia omului din batatura, ultima gaina si ultimul porc….
  Blestemati sa fie acesti criminali care înfometeaza o planeta întreaga!

 9. mafia de stat trebuie oprita cu blesteme, altfel nu se opresc

  ilegal, neconstitutional, nu trebuie respectata aceatsa lege, proces colectiv de urgenta altfel ne pune cu botul pe labe si ajungem ca in progetia care spune ca toate fiintele si pantele vor fi inventariate si nimic nu va circula sau creste fara autorizatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *