Home / Actualitate / Refugiații afgani respinși de AUR. Iohannis anunță ședință CSAT

Refugiații afgani respinși de AUR. Iohannis anunță ședință CSAT

Incorect Politic
August 19, 2021

Președintele Iohannis anunță ședință a CSAT 

Via R3Media:

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe 25 august, a anunțat marți Administrația Prezidențială. În cadrul ședinței se va discuta situația tensionată din Afganistan, informează Agerpres.

Șeful statului a dispus trimiterea avioanelor aparținând Forțelor Aeriene Române pentru evacuarea a 35 de cetățeni români, aflați în acest moment, în Afganistan.

AUR se declară împotriva primirii de refugiați afgani

Via R3Media:

În acest moment, prioritatea noastră sunt românii. Cerem Președintelui, CSAT și Guvernului să nu facă partenerilor externi nicio promisiune care să expună cetățenii români unor presiuni sociale și amenințări teroriste. Câtă vreme trăim ca țară din împrumuturi, Președintele, CSAT și Guvernul nu au mandat să-și asume în numele României vreun angajament care să supună la eforturi financiare un buget național deja insuficient pentru nevoile interne”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„Nu este cazul ca România să deconteze erorile sau eșecurile altora. Nu i se poate cere României să rezolve crize de asemenea anvergură, când guvernul Cîțu și președintele Iohannis sunt și așa incapabili să facă față multiplei crize interne – medicale, demografice, sociale, economice, politice, educaționale”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor mulțumește celor 32.000 militari români care au participat la misiunea din Afganistan în cei 19 ani de implicare cu structuri militare și aduce un omagiu celor 27 de militari căzuți și 227 răniți în acest teatru de operațiuni. Ei și-au îndeplinit misiunea cu cinste, chiar dacă pentru o cauză în final pierdută.

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), care va avea loc la Palatul Cotroceni miercuri, 25 august 2021, începând cu ora 16:00, transmite Administrația Prezidențială.

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica referitoare la situația de securitate din Afganistan și implicațiile acesteia pentru România.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a afirmat, la reuniunea extraordinară a miniştrilor de externe din statele membre ale UE, că România îşi manifestă deschiderea şi evaluează posibilitatea de a prelua, acolo unde se consideră justificat, personalul local afgan care a sprijinit autorităţile române care şi-au desfăşurat activitatea în Afganistan, după o analiză a fiecărui caz, inclusiv din punct de vedere securitar.

Totodată, România îşi exprimă deschiderea şi analizează posibilitatea de a prelua temporar personal afgan care a sprijinit misiuni ale organizaţiilor europene şi euroatlantice, după parcurgerea etapelor procedurale, inclusiv validările de securitate care se impun, a arătat Aurescu

6 comments

 1. AUR se pot da si cu…curul d e pamant , Johannis va face tot ce-i va fi dictat din afara ! Trag nadejdea ca si refugiatii afgani vor fi macar precum irakienii sau somalezii si nu vor dorii sa se stabileasca in Romania ci o vor folosii doar ca tara de tranzit caci , altminteri ne vor nenoroci . Am citit pe undeva ca AUR unit cu PSD ar avea vreo 60% in intentiile d e vot ale romanilor in vreme ce , ale celorlalti nu depasesc…40% . Crede cineva ca asta-l va face pe KWJ sa-i ia in consideratie pe ei sau poporul roman ? Atata vreme cat POATE , atata vreme cat are sprijin total din afara tarii , atata vreme cat STEI , ESTE CONVINS ca nu va raspund e NICIODATA pentru ce-a facut acestei tari si-acestui popor , nu-l va durea nici in acel papillon purtat la Ziua Marinei .

 2. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Propun ca refugiații afghani să fie dirijați către un stat care dă lecții de democrație internațională și care a generat criza din Afghanistan: Statele Unite ale Americii, țara tuturor posibilităților. În caz că SUA consideră că deplasarea refugiaților iubitori de democrație este prea costisitoare, recomandăm preluarea refufiaților de către aliatul nr.1 al SUA, statul Israel. Democrația Israelului, clamată de evreii români acuzatori ai antisemitismului latent al românilor, poate oferi siguranța maximă afghanilor prigoniți de talibani. Convertirea lor la iudaism este sigură.
  Potrivit HOTNEWS.RO “Pastunii, principalul grup taliban, ar putea fi descendenti ai evreilor”. În realitate, afghanii se numes paștuni și sunt descendenții tribului lui Efraim unul dintre cele zece “Triburi disparute ale Israelului”. https://www.hotnews.ro/stiri-international-6810947-pastunii-principalul-grup-taliban-putea-descendenti-evreilor.htm
  Având în vedere că publicații serioase din România reclamă că “Un sondaj IRES din 2019 scoate la iveală că 58% dintre români nu au încredere în persoanele de altă religie decât cea ortodoxă, iar 46% nu au încredere în evrei”, este evident că paștunii vor avea o viață fericită doar în Israel, țara de origine a celor 12 triburi ale lui Iacov-Israel.
  https://www.dw.com/ro/sunt-rom%C3%A2nii-antisemi%C8%9Bi-cazul-fostului-colonel-sri-care-neag%C4%83-holocaustul/a-56343387

  • @Vasilică Militaru – Asociația Neamul Românesc ” Propun ca refugiații afghani să fie dirijați către un stat care dă lecții de democrație internațională și care a generat criza din Afghanistan: Statele Unite ale Americii, țara tuturor posibilităților. ” AMIN NEA VASILE , MACAR DE TE-AR AUZII … CINE TREBUIE !!!

 3. Problema refugiaților afgani nu trebuie să fie problema României pentru că la urma urmei toate statele care au beneficiat de pe urma resurselor și ocupației Afganistanului trebuie să se ocupe și de refugiați. Dacă conducătorii Europei ne impun cote de refugiați,să facă bine să plătească României banii pt întreținerea refugiaților. Nu ajungem noi să ne împrumutăm la bănci . Rușine Iohanis și gașca.

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   Stai calm Virgil. România a ajuns prostituata Europei. O ia din orice poziție i se permite. Oralul înseamnă să primească contra cost o cotăî de refugiați afghani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *