Home / Internațional / O nouă criză de refugiați pentru Europa

O nouă criză de refugiați pentru Europa

Incorect Politic
August 19, 2021

O nouă criză de refugiați pentru Europa

Via ActiveNews:

În condițiile în care Washingtonul a anunțat că este gata să-și mențină prezența diplomatică pe aeroportul din Kabul și după data de 31 august, cu condiția ca situația din capitala afgană să rămână „sigură”, întrebarea care se pune este cum va reacționa UE la puhoiul care stă să năvălească peste granițele sale. În tot acest timp, Casa Albă nu a avansat deloc cu privire la natura viitoarelor sale relații diplomatice cu talibanii, dar Uniunea Europeană deja a transmis că este gata „să vorbească cu ei”. Cu noii lideri ai Afganistanului.

După două decenii de așa-zise încercări de a cuceri tabăra talibană, puterile occidentale se văd acum puse în fața unei dificile alegeri, aceea de a stabili relații cu grupul fundamentalist care guvernează acum Afganistanul. David Sassoli, președintele P.E. și, deci, o voce de luat în seamă la Bruxelles, s-a grăbit să anunțe că Europa este obligată să-și deschidă granițele în fața refugiaților afgani. Cu alte cuvinte, linia a fost trasată, iar calea trebuie urmată fără crâcnire.

În plan internațional, insurgenții talibani par, deja, să aibă parte de o primire mai caldă decât în timpul primului lor regim, considerat a fi unul extrem de brutal (1996-2001). Rusia, China și Turcia au salutat primele declarații publice făcute de șefii talibanilor.

5 comments

  1. Cu motivul preluării puterii de niște sălbatici talibani, au să ne trimită invadatori din Afganistan ,Doamne fereste de năvălirea altor popoare asupra noastră🙏☦️

  2. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    Criza refugiaților afghani este o manipulare ordinară. O româncă demască minciuna mediatică.
    https://www.stirisuceava.net/2021/08/mesajul-unei-romance-care-refuza-sa.html?fbclid=IwAR0yuSV3qtLkAj9xLNjHtze0JRqPh7OcZXS778WG70UAmaSOThGWQL1cIxg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *