Home / Problema Țigănească / O scrisoare deschisă din partea unui țigan adresată naționaliștilor români privind problema țiganească

O scrisoare deschisă din partea unui țigan adresată naționaliștilor români privind problema țiganească

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
August 15, 2021

text primit pe email:

Dragi Români

Sunt țigan și sunt naționalist, sunt printre voi, poate nu m-ați văzut drept țigan, poate ați bănuit că sunt dar nu ați zis nimic din politețe, chiar daca eu, în sinea mea mă mândresc cu acest lucru.

Problema țiganească nu afectează pe nimeni mai mult decât pe mine, o minoritate printre minorități. Înainte de toate vreau să vă amintesc că etnia mea se află pe teritoriul acestei națiuni de 6 secole, de-a lungul acestor secole strămoșii mei au ascuțit coasele românilor, au făurit vasele româncelor, au cântat la nunțile voastre, au luptat pentru voi, cât și pentru ei, cât și pentru națiune. Au fost robi cât și emancipați, criminali și inadaptați cât și membri ai societății de bună reputație.

La fel ca Ștefan cel Mare și Sfânt, și Ștefan Răzvan a fost domnitor al Moldovei, a detronat tirani și a luptat împotriva Imperiului Otoman. Când țiganii condamnați și fără ocupație precisă au fost deportați spre Transnistria din motive de ordine publică, printre ei se aflau și veterani de război și familii ale căror bărbați se aflau pe front, consătenii români ai acestor oameni simpli au petiționat cu succes revenirea acestora.

De-a lungul secolelor ne-am câștigat cetățenia română. Intereselor concetățenilor voștri țigani sunt aceleași, chiar dacă ei, sau poate chiar voi nu vă dați seama. Aceleași ONG-uri care denigrează românii încurajează printre țigani atitudinea de victimă implacabila și veșnic discriminată deja înrădăcinată în africanii din America, această atitudine patologică duce doar la ruină și complezență.

Sărăcia, coruperea, grupurile de crimă organizată, degradarea culturală, aceste maladii ne afectează pe toți, pe unii mai mult decât pe alții iar ele pot exista doar prin complezența românilor și țiganilor la un loc.

Care este soluția problemei țigănești? Deportarea? Statul de tip Apartheid? Genocid? Istoria demonstrează că aceste măsuri nu sunt fiabile sau morale. Soluția este redeșteptarea naționala colectiva a tuturor românilor, inclusiv a minorităților în absența grupărilor de interese etnice ce caută separatism sau avantaje nemeritate.

Fisura dintre etnii pe teritoriul României avantajează doar creaturile care joaca jocul de-a-divide et impera, interesul tuturor Românilor pot fi apărate doar de un stat unitar, stabil demografic în care fiecare membru își poate atinge potențialul maxim fără bariere indiferent de origine. Cum poate avea loc această redeșteptare? Prin educație civică, prin diseminarea culturii chiar și în cele mai sărace colțuri ale României, prin sprijinirea și reabilitarea copiilor săraci sau care au suferit părinți cu un comportament antisocial, ignorant, abuziv.

Atunci poate și voi ne veți vedea ca pe niște frați, cum eu vă vad acum ca pe niste frați. Vă mulțumesc pentru timpul acordat

*

Nota lui Sterie: Nu în fiecare zi primesc astfel de texte pe email. Excepțiile confirmă regula, iar regula nu se face pentru excepții. Sunt câțiva țigani care au o aversiune față de predispozițiile etniei lor spre infracționalitate, își doresc să se integreze și se consideră parte a poporului nostru. Nu trăim însă într-o lume ideală și cu toate că au trecut secole de când țiganii sunt aici, au trecut milenii de când strămoșii noștri daci există în acest spațiu geografic, menționat în izvoarele antice.  Olăritul, lăutăritul, meseria de fierar, aportul adus în războaie, acestea sunt într-adevăr puncte albe răsfirate pe o pânză neagră. Dar având în vedere cât de numeroasă este etnia țigănească și ce pericol demografic reprezintă în timp pentru Națiunea Română, singura soluție realistă este separarea prin înțelegere bilaterală. În acest sens redau următorul text care a fost inițial publicat ca răspuns la acuzațiile departamentului Românilor de pretutindeni:

 Soluția Reală:

Dialog în vederea separării

Soluția reală pe care le-o propunem instituțiilor care sprijină interesele Țiganilor cât și liderilor comunităților țigănești este dialogul în vederea separării. E timpul să ne maturizăm și să înțelegem că adunarea unor grupuri diferite, cu interese diferite, pe același spațiu geografic duce inevitabil la conflict. Babilonul nu e sustenabil. Cea mai bună politică de evitare a discriminării, a urii și a conflictului inter-etnic este separarea. Spre deosebire de Jidani, Țiganii au avut dintotdeauna o țară mamă și nu oricare, ci India, care este o putere nucleară și se preocupă, pe lângă altele, de cercetare spațială. În India deja s-au făcut pași spre recunoașterea țiganilor. Repatrierea lor spre o viață mai bună depinde de voința politică a liderilor politici și de activismul civic al organizațiilor care dacă susțin interesele Țiganilor ar milita pentru separare.

Fenomenele pe care unii pretind că le combat, ale “antisemitismului” și “antițigănismului”, fenomene răspândite în toată lumea civilizată, au cauze ușor explicabile prin raporturile respectivelor etnii față de populațiile gazdă. În cazul Țiganilor amintim incapacitatea lor de a se asimila, predispozițiile spre infracționalitate cauzate de tarele culturale adânc înrădăcinate care îi determină să perceapă munca cinstită ca fiind umilitoare. Ar fi o barbarie înjositoare să pretindem că-i putem schimba prin reeducare, iar cea mai mare eroare pe care o putem face este aceea de a  perpetua comportamentele lor antisociale prin politici de toleranță și antidiscriminare.

Ion Antonescu a urmărit o soluție pragmatică pentru binele etniei majoritare din țară, într-o vreme în care perspectiva războiului și instabilitatea politică nu permiteau metode democratice de soluționare a problemelor, probleme impuse sau apărute fără consultarea poporului (nu s-a făcut vreodată un Referendum în România pentru dezrobirea Țiganilor sau pentru acceptarea imigranților cazari).

12 comments

 1. Cursa de soareci

  in India la radacini, Dar dc vin pakistanezi si afgani e mai rau.

  Li s a spus oare sefilor tiganilor ca vin vremuri de genocid in Europa si sa fuga …ca sobolanii?

 2. partea interesanta e aia cu “peutere nucleara”
  -de ce nu este Romania putere nucleara?!
  ne vom apara tzara cu bata si piatra?!
  (izrael are 240 de “obiecte nucleare” de 800kT;
  nu e nicio problema:aia nu au semnat “tratatul de neproliferare”,
  problema este a Frantei care a dezvoltat impreuna cu izrael acele “obiecte nucleare”,Franta e parte a npt).

 3. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Problema cea mai serioasă și nediscutată în spațiul public românesc este faptul că etnicii țigani au fost aduși și folosiți ca sclavi de boierimea din România și de mănăstirile Bisericii Ortodoxe. O rugăciune păstrată din Evul Mediu pomenește de existența “slugilor mirenești” din mănăstirile ortodoxe. A acuza toți românii de xenofobie și de exploatarea etnicilor țigani este o jignire la adresa poporului român. Țăranul român a fost de prea multe ori mai exploatat decât slugile boierești. Țăranul român a murit de foame și de frig, în timp ce slugile aveau un adăpost și primeau o strachină de mâncare de la boieri sau de la călugării din mănăstiri. Boierii și călugării aveau nevoie de slugile lor permanente, pe când țăranul român putea să moară. Am descoperit în arhive cum țărani români erau exploatați de călugării, care dețineau moșii imense pe teritoriile din Moldova. La acea vreme, moșiile mănăstirești erau comparabile cu cele ale boierilor. Să nu uităm de zecile de mii de hectare de pădure pe care le cerea Pimen, Arhiepiscopul Sucevei, de la Statul român. Țărani români au fost uciși de călugări fiind prinși la furat lemne în pădurile mănăstirești. Deci Biserica Ortodoxă Română trebuia să lămurească și să rezolve de mult timp problema integrării fostelor slugi mânăstirești exploatate doar în folosul episcopilor și al călugărilor.
  Românii i-au acceptat pe etnicii țigani. Dovadă stau sutele de mii de țigani românizați de bunăvoie și nesiliți de nimeni, care nici nu se mai declară aparținători ai etniei, considerându-se etnici români.
  În România există o problemă stringentă a clanurilor interlope compuse majoritar din etnici minoritari care fac deja legea străzii. Aceste clanuri sunt din ce în ce mai organizate și mai violente în spațiul public. Iar autoritățile asistă pasiv la proliferarea infracționalității. Populația majoritar românească este violentată zilnic de această infracționalitate. Pentru cine vrea detalii, pot oferi probe concrete.

  • Nu te lasi – dai in Biserica, dai in calugari, dai in manastiri – esti suparat tare pe Crestinismul obiectivat, trait si maplicat de oameni. Lovesti din toate pozitiile – ce vorbesc “aia”, ce fac, ce au, cum arata, … tot ce are leghatuyra cu Biserica romanilor te deranjeaza.
   Ia fii atent putin: spiritualitatea precrestina de pe teritoriul tarisoarei noastre a evoluat in sens numai bun de a a primi revelatia Crestinismului.
   Si poate iti amintesti ca Dumnezeu pe om “bine” l-a facut, asa ca sa nu crezi ca daca erau gospodari acum 5000 de ani, i-a facut alt-cineva asa, au avut alt Facator pe care – se pare – ca-l cauti, nemultumit de cel cunoscut crestinilor.

   Chestia cu mangaiatul pe crestet a tiganilor tine-o pentru mataluta; cand samarineanul a gasit in tarana un om batut de talhari i s-a facut mila si i-a legat ranil, l-a dus la o casa de oaspeti, a platit… da’ nu l-a acasa la intoarcere sau “de crescut”.
   …”etnicii țigani au fost aduși și folosiți ca sclavi de boierimea din România și de mănăstirile Bisericii Ortodoxe.”
   S-au dus boierii si calugarii dupa ei in Pakistan si i-au adus? … bati boschetii, pardon – campii!
   Daca au platit sa aiba forta de munca adusi de altii, ar fi bine sa nu amesteci borcanele.
   Asta se facea in toata lumea, dinainte de Hristos.
   Si erau legi care opreau rumanii sa faca rau tiganilor si tigancilor.
   Daca voiau sa fie fara “contract” puteau alege sa cutriere…. si sa scoata aur din rauri si sa dea o anumita cantitate Domnitorului.

   Nu confunda amestecul de rase/etnii cu adaptarea la regulile societatii – romanizarea.
   Cum s-au dus (fraudulos de altfel) talmudistii babilonieni “la Palestina” ca sa isi faca tara, asa sa le faca Pakistanul si India tara lor si sa le dea bani, tehnologie… cum da Israelul mare – SUA la Israelul mic care ocupa Palestina.

   Invata sa asculti si “partea cealalta” si – mai ales sa ierti ce e in mintea ta greseala aproapelui.

   Hai sanatate, voie buna si mai relaxeaza-te, ca face bine la toate!

   • Nu te obosi, ăsta e postac plătit (mare minune dacă nu e jidan, că le ia mereu apărarea chiar dacă face pe antisemitul). Să nu uităm de Tommy Robinson marele apărător al Angliei care se lăuda că e agent Mossad (cu alte cuvinte, n-ar fi prima oară). Veșnica întrebare. Ce caută ăsta aici pe site, de i-au dat cheile regatului și poate să posteze și articole? N-ar trebui să fie la congresul USR cu concepțiile pe care le are, vaccinat cum se cuvine?

  • canta la alta masa

   Vasilica, tiganii nu au venit aici liberi si i-au facut calugarii aia batrani su psaltirea in mana sclavi, au fost adusu de ai lor confrati jidani si vanduti ca orice marfa. Iar la eliberare au speriat Romania cu crimele si jafurile si furtul de copii.

 4. “Ne veti vedea ca pe niste frati”. Mare nerozie mi-a fost dat sa citesc pe “incorect politic”. Cum, in ce sens poate fi Românul frate cu tiganul? Ce fel de nationalist jidanit ar gandi la asa ceva? Singura fiinta mai rea decat un tigan, e un iubitor de tigani. Niciun Român nu s-ar vedea vreodata umăr la umar cu tiganul, cu atat mai putin un nationalist.

  Recomand dl. Sterie Ciumetti sa reciteasca Carticica Sefului de Cuib de CZC. Poate isi aminteste ce scria Capitanul si onoreaza pseudonimul pe care si l-a ales aici. Capitanul si Miscarea militau pentru infiintarea statului national etnic, bazat pe rasa, fapt care nu doar il mentioneaza de atatea ori, dar il sfinteau cu fiecare actiune a lor. In fine… indiferent de scopul articolului, sa fie clar tiganusului ca el nu e frate cu noi, nu a fost acum “6 secole”, nu va fi nici peste alte 6. Poate intre timp se intorc la fratii lor genetici din Asia de Sud.

 5. “Care este soluția problemei țigănești? Deportarea? Statul de tip Apartheid? storia demonstrează că aceste măsuri nu sunt fiabile sau morale.” Și ăsta e exact țiganul. Care exploatează slăbiciunea noastră. Ca și jidanul.

 6. intre austrieci care jefuiesc tara asta imbracati in costume si in fata paharelor de sampanie si tigani, ii prefer pe tigani. tiganii nu reprezinta in opinia mea o urgenta, ba chiar s ar putea sa ne scape de mizeria asta cu covid.

 7. Pai , domnule Ciumetti dar asi intreba , diferit de faptul ca , in regimul trecut { ala de dinainte d e 1990 } erai numit tzigan doar daca aveai pielea ceva mai inchisa la culoare { vai mama lor aia ce lucrau pe santiere sau pe tractoare si combine } in rest…erau cu totii integrati micile exceptii fiind supravegheata foarte atent d e catre organele statului ? Cum au reusit aia asa ceva in saizeci de ani iar dupa 1990 s-a dus dracului totul si-n plus , tziganii se mai si plang ca nu-s considerati reprezentativi pentru tara asta ? Sa-i trimeti in India…nu-i o solutie . Aplicarea Legii fara discutie si mai ales , fara sa-ti pese ca vei fi acuzat de discriminare etnica din interior sau de-afara , asta DA este o solutie . Legionarii sau Maresalul n-au avut nimic cu tziganii care munceau cinstit fie la binale fie la fierarie in Grivita sau Malaxa si nici macar cu aia de erau tzigani lautari . Au avut ce-au avut doar cu lepadaturile ce , azi treceau cu carutzele printr-un sat iar a doua zi , constatau saracii oameni ca le-au disparut gainile din batatura sau ca le-a fost pradata casa …in vreme ce ei se aflau la camp iar nevasta casca ochii la ce flecareau tzigancile alea cu ghiocu’ . Am cunoscut prin anii ’60 pe cand am intrat pe tarlaua muncii socialiste , tzigani carora NIMENI n-avea ce sa le reproseze , tzigani care treceau oricand , inaintea romanilor si-o faceau cu fruntea sus . Azi , vad tzigani si…prefer sa-i evit : este mai sanatos . Culmea este ca , romanii neaos le-au luat locul tziganilor dar , doar in materie d e ticalosii , d e faradelegi . Tziganii…au devenit bombardieri .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *