Home / Actualitate / Nevertebratul Ioan Aurel Pop: “Episodul legionar din istoria noastră nu este de cinste”

Nevertebratul Ioan Aurel Pop: “Episodul legionar din istoria noastră nu este de cinste”

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
August 15, 2021

Nevertebratul Ioan Aurel Pop: "Episodul legionar din istoria noastră nu este de cinste"

Iată răspunsul academicianului Ioan Aurel Pop la scrisoarea deschisă adresată lui din partea tânărului naționalist de 17 ani, Cătălin Mladin:

via IonCoja:

Stimate Domnule Mladin,

Mă surprinde faptul că la 17 ani dați cu atâta dezinvoltură lecții Academiei Române și chiar mie, care nu sunt nici incult și nici analfabet funcțional. Dar, conform obiceiului meu, vă răspund:

1. Iubirea de țară nu are nimic de-a face cu ura de rasă și cu ura etnică, nici cu xenofobia.

Noi nu avem nevoie să urâm alte neamuri ca să ne putem afirma în lume. Episodul legionar din istoria noastră nu este de cinste, iar dacă dascălii dumneavoastră v-au învățat altceva, răi dascăli ați avut sau aveți …

2. Academia Română nu are nicio dovadă că savantul Nicolae Paulescu a descoperit insulina. Nu există, după știința mea, niciun savant care să poată dovedi acest fapt. Nicolae Paulescu a fost pe calea descoperirii acesteia epocale, dar nu a ajuns până la capăt. În știință, descoperirile și invențiile nu au naționalitate. Adesea, s-a întâmplat în istorie să fie controverse legate de multe descoperiri și invenții (inventarea telefonului, a becului electric, descoperirea Polului Sud etc.). Uneori, adevărul este greu de stabilit, iar adevărul absolut îl deține doar Dumnezeu. Așa că nu mai spuneți cu atâta enfază că știți sigur cine a descoperit insulina… Comunitatea internațională dă prioritate laureaților Premiului Nobel.

3. Degeaba îmi scrieți mie, pentru că eu nu am voie să iau decizii singur. Academia Română este o comunitate savantă în care deciziile se iau colegial, de comun acord. Așa că eu nu am anulat nimic.

Cu viziunea pe care văd că o aveți, cu citate despre „jidani” și cu orgolii nemăsurate, nu vom câștiga nimic în lume, nu vom obține niciun succes în privința priorităților românești. Repet: poporul nostru nu are nevoie să înjure, să jignească sau să înjosească alte popoare ca să trăiască, ca să fie cunoscut și apreciat.

Ascultați-mă un pic și veți judeca mai târziu dacă am dreptate: nu dați sfaturi celor mai mari ca vârstă și, cu atât mai puțin, Academiei Române. Deocamdată ascultați, învățați, aplicați cumpătarea și buna cuviință …

Cu urări numai de bine,
Ioan-Aurel Pop

*

Nota redacției IonCoja– Nu putem fi de acord cu domnul președinte Ioan-Aurel Pop în legătură cu „episodul legionar”! Personal am prezentat cititorilor mei motivele pentru care „episodul legionar” poate fi considerat un capitol glorios din istoria Neamului românesc! Aștept ziua în care Academia Română va organiza o dezbatere liberă pe acest subiect! Deocamdată am înregistrat cu satisfacție faptul că la ultima sesiune de comemorare a morții lui Nicolae Iorga nici unul dintre vorbitori academici nu a reluat acuzația adusă legionarilor ca autori ai asasinatului din noiembrie 1940. Este începutul, sper, al reabilitării adevărului despre legionari.

*

Iată replica tânărului naționalist:

Stimate domnule președinte,

 

V-am adresat scrisoarea precedentă, la fel ca și pe aceasta, cu mult respect și apreciere. A fost o părere personală despre modul în care era necesar să acționeze Academia Română, dar nu doresc să dau lecții nimănui.  Mai jos, voi face trimitere la declarațiile unor colegi de-ai dumneavoastră.

 

În 1921, Nicolae Paulescu a reușit să obțină un extract apos de pancreas, hormon denumit de el „pancreină”, cu câteva luni înainte de descoperirea, de către Frederick G. Banting Și Charles .H. Best, a insulinei, pentru care cei doi cercetători canadieni au primit, în 1923, Premiul Nobel. A inventat și primul procedeu de obținere a hormonului antidiabetic din pancreas (1922). Rezultatele cercetărilor sale le-a publicat în Archives Internationales de Physiologie (Recherches sur le role du pancreas dans l’assimilation nutritive, 1921), precum și într-o serie de lucrări, între care: Divers procedes pour introduire l’extrait pancreatique dans l’organisme d’un animal diabetique (1923); Traitement du diabete (1924). Invenția sa a fost înregistrată, la 10 aprilie 1922, la Oficiul Român de Brevete, sub titlul „ Pancreina și procedeul fabricației ei” (brevetul nr. 8322).  Aceste publicații au precedat cu 8-10 luni anunțarea de către Frederick Banting și Charles Herbert Best din Canada a descoperirii insulinei. În cartea „The Priority of N.C. Paulescu in the Discovery of Insulin”, publicată în 1976 profesorul Ioan Pavel a prezentat documente incontestabile care atestă meritele lui Nicolae Paulescu.

 

Regretatul academician Nicolae Cajal, fost vicepreședinte al Academiei Române și fost președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, alături de academicianul Eugen Simion, fostul președinte al Academiei Române, în timpul cărora Nicolae Paulescu a fost declarat membru post-mortem al Academiei Române, au declarat contrariul la spusele dumneavoastră. Domnul Eugen Simion declara următoarele:

„Dl. Radu Ioanid nu uita să-mi reproșeze cu această ocazie și faptul că în 2009 am acordat premiul de eseistică lui Sorin Lavric pentru volumul „Noica și Mișcarea legionara” apărut la Editura Humanitas. Țin să-i precizez că premiul a fost acordat prin vot secret de secția de Filologie și Literatură a Academiei Române și, contrar opiniilor sale, în carte nu-i vorba de o tendință de reabilitare a Gărzii de Fier, ci de o încercare de a analiza complexitatea și contradicțiile unui intelectual din generația „criterioniștilor”. Ca dovadă, iată ce scrie, de pildă, dl. Vladimir Tismăneanu despre aceasta carte: „este o explorare lucidă, onestă și dezinhibată a logodnei dintre un aristocrat al spiritului, îndrăgostit de tradiția umanismului clasic, și o mișcare revoluționară de dreapta, care a cultivat naționalismul mistic și a celebrat cu morbida patimă funcțiile pretins purificatoare ale violenței. Excelent scrisă, este o carte care îți dă sentimentul că stai de vorbă cu autorul, dar și cu subiectul ei (…) Cu fina sensibilitate psihologică, Lavric detectează originea automutilării intelectuale a lui Noica în îmbrățișarea dogmei legionare (…) Ceea ce vrei cu disperare este să înțelegi mecanismul logic prin care un om de o indubitabilă ținută morală și de o ireproșabilă curățenie sufletească – era cazul lui Noica – ajunge să capete figura unui demon măcinat pe dinlăuntru de o încrâncenare neistovită (…)”.

Acad. EUGEN SIMION

Așadar, domnule academician, se pare că nu am avut profesori „răi” , ci chiar din contră, mi-au spus adevărul despre evenimentele petrecute. Termenul „jidani” a fost folosit de mine într-un citat al strălucitului Mihai Eminescu: ,,Noi nu îi apărăm pe jidani, ci adevărul!” O țară își duce istoria mai departe prin cinstirea strămoșilor și mai ales, prin a spune adevărul, indiferent dacă e bun sau rău.

Scrisoarea aceasta nu necesită un răspuns al dumneavoastră. Eu îmi iubesc țara, nu urăsc niciun popor, însă străinii sunt stăpâni pe pământurile câștigate de eroi. Cum ați dori să reacționez într-o astfel de situație, știind că urmașii mei vor plăti cu îndesat împrumuturile făcute de guvernanți?

P.S: Aceste două scrisori le-am redactat din pasiune și apreciere pentru savantul român Nicolae Paulescu, nefolosind niciun termen care să incite la ură de rasă sau de etnie. Am folosit termeni istorici, nume de personalități, cuvinte obișnuite și un citat. Concluzia o puteți deduce singur din declarațiile colegului dumneavoastră, academicianul Eugen Simion și din lucrările în limba franceză ale profesorului Nicolae Paulescu.

Vă mulțumesc!

Cu respect și apreciere,

Cătălin Mladin

Concluzie Sterie Ciumetti:

Ioan Aurel Pop a folosit aceleași etichete și răspunsuri șablon pe care le-ar folosi un neomarxist. Vorbind despre ură, xenofobie și apoi condamnând “episodul legionar“, acesta și-a dat arama pe față și mă văd nevoit să fac mea culpa. La început am sperat că Ioan Aurel Pop ar putea reprezenta cu cinste cauza națională și l-am susținut în articole, chiar dacă unii comentatori mi-au atras atenția că ar fi mason sau securist, am acordat sprijin până la o greșeală capitală…care a venit în aceste zile. După enormitățile pe care Ioan Aurel Pop le-a debitat în scrisorile cu Cătălin Mladin mi s-a făcut scârbă. Concluzia dezamăgitoare este că loazele jidovite ocupă funcțiile cele mai înalte din Academia Română, care ar trebui să aibă alt rol decât învinuirea Românilor, rol deja îndeplinit de organizațiile antiromânești și institutul Elie Wiesel, la presiunile cărora Pop a cedat, întinând memoria celor mai bravi Români din secolul trecut. Fie-i soarta după cum și-a ales.

Acei ce vor cădea dintre voi vor avea nume şi morminte de eroi, iar cei ce ne vor ucide vor purta nume de trădători şi vor fi blestemaţi din neam în neam. – Corneliu Zelea Codreanu

17 comments

 1. Sa spui despre Codreanu si ai lui ca sunt rasisti pt ca voiau o Romanie curata, e ca si cum spune ca Dumnezeu si sfintii sunt diabolici pt ca nu i lasa pe indraciti si vicleni (care pretind ca s alesi) sa intre in Rai.

  Acest om a fost pus sa aduca calul troian in academie, acel institut cabalist sorosist de studii informationale

  • “Dumnezeu si sfintii sunt diabolici pt ca nu i lasa pe indraciti si vicleni (care pretind ca s alesi) sa intre in Rai”

   Tot un …drac(vorba populară).Chiar sunt.
   Detalii, de-or fi cerute.
   Totuși, un amendament:
   Definiți-l pe….dumnezeu.
   Succes

 2. La academia militara West Point se preda marxismul conform unui oficial de rang inalt:

  https://neonnettle.com/news/16306-top-military-official-blows-whistle-west-point-academy-teaching-marxism-to-cadets

  Iar copiii de peste patru ani nu vor mai avea nevoie de consimțământul părinților pentru a-și declara genul la scoală, în urma unei directive introduse în Scoţia:

  https://www.rostonline.ro/2021/08/scotia-copiii-de-peste-patru-ani-incurajati-sa-si-aleaga-singuri-genul-cu-care-se-identifica-la-scoala/

 3. Domnule presedinte Ioan-Aurel Pop,

  Domnia voastra, ce afinitati istorice aveti, de considerati si prezentati cuvantul “jidan” drept denigrator , in scrierea si vorbirea limbii romane ???

  Eu am aici in Belgia , peste o mie de tarani romani bucovineni care habar n-au de cuvantul “evreu” !
  Ei nu cunosc, pur si simplu, DECAT cuvantul “jidan” – chiar vreti sa-i bagati, in calitate de istoric al neamului nostru, vreti sa-i vedeti pe toti la inchisoare, pe motivul ca nu place unor propagandisti romanofobi – MULT PREA ADESEA , gata de PROCESE FOARTE LUCRATIVE contra bietilor romani ?

  Domnule presedinte, va voi repeta aceasta intrebare magistrala pana imi dati un raspuns public aici, pe acest blog , caci pentru “situatia noastra” actuala , lucrurile sunt intr-adevar o stare de atac din toate azimuturile asupra fibrei neamului romanesc .
  Adica ne aflam intr-o agresiune asupra noastra, dusa pe viata si de moarte, din partea asa zisei, “international community “, despre care toata lumea stie ca nu-i deloc internationala , caci exclude tot ce nu-i ca ea – o spun membrii ei – cititi-l de exemplu pe Martin Buber !

  Chiar credeti ca romanii vor ignora pe ce latura va situati in materie de etimologia vocabularului de baza al limbii romane pe care il distortionati cu atata inconstienta, nu doar ignoranta?
  INTREBARE CAPITALA LA CARE VA ASTEPT RASPUNSUL :

  PENTRU CE DATI APA LA MOARA DUSMANULUI CARE ESTE PUS PE DISTORSIONAREA OARBA A VOCABULARULUI DE BAZA AL TARANULUI ROMAN ?

  REPET, CU TOATA TENACITATEA UNUI NEAM REVOLTAT IN CEL MAI LEGITIM MOD:

  EU VA ASTEPT RASPUNSUL AICI, PE ACEST BLOG !

  Cu urari de ceva mai intensa, scrupuloasa in fata lui Dumnezeu si penetranta cercetare stiintifica asupra adevaratei limbi romane,

  Va astept raspunsul,

  Caroline Gunderode
  Profesoara de limbi straine , pe doua continente
  Prin forta lucrurilor, azi:
  Whistleblower .

  PS.
  V-ati pus intrebarea: dece “Academia” si colegii “academicieni “ pe care ni-i prezentati drept martori decisivi, adica drept autoritate absoluta in materie de legionari ca fenomen istoric, dece acesti colegi nemaipomenit de docti , nu au avut loc in Academia romana” , pentru Maresalul istoriografiei romane, mult regretatul profesor Gheorghe Buzatu, daca tot isi permite sa se numeasca “ROMANA” ?

  Caroline Gunderode
  Comentariul asteapta aprobarea.
  Scuzele mele: am omis o specificare – profesorul Gheorghe Buzatu NU A FOST PRIMIT IN „ACADEMINA ROMANA” IN TIMPUL VIETII !!!
  Se pare ca fatarnicii alogeni suprematisti, exclusivisti , si comunitaristi, care domina „Academia” , si l-au anexat ulterior – n-am verificat, caci este fara relevanta .

 4. e interesant ca Pop isi etaleaza ideile intr-o enumerare cu liniuta si de la capat. Indiferent de ce sustine, am gasit aceasta metoda uzitata mai curand de oameni insuficient pregatiti, foarte stricti si autoritari. chestie de psihologie.

 5. Presupun că dacă-l întrebi pe nenea ăsta dacă e creștin o să spună că da. Și pe urmă-l întrebi dacă e de acord cu căsătoria între homosexuali și o s-o dea cotită. De fapt asta e valabil pentru mulți “creștini” care nu au curaj să fie “radicali”, deși nu e potrivit cuvântul, pentru că nu e nimic radical în a te opune unor chestii cum e mutilarea copiilor sub pretextul că nu s-au născut cu “genul” potrivit. Chiar și un liber cugetător normal la cap ar spune că așa ceva e o aberație.

 6. Mediul universitar Clujean este un mediu al globalistilor. Nimic bun nu vine de acolo. Laudata universitate de la Cluj are parte de laude tocmai pentru ca si bazeaza pe ideile neomarxismului. Prin intermediul pretinsului nationalist Ioan Aurel Pop s-a reusit tocmai atacarea nationalismului romanesc chiar in bazele sale. Si la liberali exista un baiat asemanator lui I.A. Pop – Daniel Gheorghe, care apare exprimand niste idei lesinate pretins nationaliste si este sustint asiduu de ActiveNews care la sustinut si pe Marian Munteanu – alta lepadatura lansata cu scopul de a lua voturile nationalistilor si care apare si dispare in functie de necesitatile de manevra in alegeri. Si apropo de IA Pop – foloseste stilul bolshevic de a acuza fara dovezi sau argumente -“defineste” episodul legionar ca nefiind de cinste si atat – nici o explicatie, nimic, apoi acuza caliatea unor profesori de istorie (incorecti politic) care cica l-ar fi invatat prost pe elevul nostru (care spre cinstea lui este un elev citit), de parca oamenii ar avea incredere absoluta in istoria oficiala. Ca orice bolshevic in suflet IA Pop pretinde profesorilor de istorie sa fie corecti politic. Ce-i drept profesorii de istorie de astazi chiar sunt niste corecti politic – ce naste din IA Pop si alti universitari – legionari ataca!

  • Foarte corect comentariu! Ati sesizat foarte bine ca orasul Cluj-Napoca este sediul globalismului in Romania! I.A. Pop si primarul liberal Boc, fac parte din asanumitul grup de la Cluj, grup pe fata antiromanesc! Felicitari!

 7. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Ioan Aurel Pop și-a dat arama pe față. Ăsta vrea să șteargă pe jos cu istoria Neamului Românesc. Îi amintesc acestui istoric de două parale că “episodul legionar” invocat de el a reprezentat unica organizație românească anticomunistă. Lingătorul de clanțe al Patriarhiei s-a aliat cu un antilegionar consacrat: Patriarhul Daniel Ciobotea. Ăsta își amenința studenții teologi să nu meargă la Petru Vodă, legionarul de Iustin Pârvu, că o să aibă de suferit.
  Pop și Ciobotea au aceeași educație antinațională.
  Pop a îndrăznit să pună pe picior de egalitate Neamul Românesc cu biserica. Națiunea invocată de academicianul Pop nu este totuna cu Neamul. “Biserica noastră este egală cu națiunea română”: Ioan-Aurel Pop la Putna. Acest istoric specializat pe problematica Ardealului, nu cunoaște nici un pic de istorie bisericească. Îl întreb pe acest analfabet într-ale istoriei unde era Biserica atunci când strămoșii noștri geto-daci se luptau cu “civilizatorii” romani? Sau locuitorii din neolitic, care au lăsat cultura Cucuteni, de care Biserică și de acre Dumnezeu erau binecuvântați să trăiască pe aceste meleaguri? Spiritualitatea românească este mult mai profundă decât ceea ce expun teologii de doi bani gen Ciobotea și compania de popi falsificatori ai istoriei românilor. Să afle fundamentalistul iudeo-creștin Ioan Aurel Pop că Biserica este a Neamului Românesc și nu viceversa. Îl întreb pe istoricul Pop ce Biserică organizată a funcționat timp de 1000 de ani pe teritoriile românești? Poate doar pseudo-peștera Apostolului Andrei. Asta s-o povestească proștilor.
  https://basilica.ro/patria-noastra-sa-fie-credinta-noastra-biserica-noastra-este-egala-cu-natiunea-romana-ioan-aurel-pop-la-putna/

 8. Q.E.D. Exact ce spuneam despre hârtia de turnesol. Acești căldicei de teapa lui Ion Aurel Pop sunt mai periculoși decât marxiștii pe fata, gen USR. Pe dușmanul “cinstit” îl apreciezi macar pentru faptul că îți arată fara ezitare că vrea să te distrugă.

 9. _ @(*Reprezentara / Fotografia: -„Nevertebratului Ioan Aurel Pop: -Episodul legionar din istoria noastră nu este de cinste”*).

  -Reprezentarea simbolică / fotografică, din postare, …în context Scripturistic / Profetic (_ Psalmul 78/1-4) privitor la fapte și evenimente din Evoluția Umanității / Vremurile de pe Urmă, care nu au mai fost niciodată, niciodată, niciodată _ Daniel 12/1,3,7- Poporul Roman,13; _ Isaia 6/8-13), …

  trebuie „tîlcuită / decodificată” (vezi _ Daniel 12/4; _ Apocalipsa 5/1-9) ca reprezentînd „Un Șarpe, care va înghiți trupurile nevertebratelor”, in cazul de față, al aceluia (fals „Academician Roman” (la propriu și figurativ) _ Ioan Aurel Pop) căruia i-a rămas afară doar căpățîna batjocorind memoria Înțelepților Poporului Roman / Istoria Poporului Roman (vezi _ Isaia 6/13), …

  „în care -Popor Roman”, …„Prin Cuvîntul Întrupat în Noua Eră Astrală” _ Ioan 1/1,2,5,(11),14; _ Romania 10/4,(14),16-2021, …acum „în viitor”/„în vremea de pe urmă – îndepărtată” _ Daniel 12/1-9, …

  fiind vorba /„vorbirea (codificată / parabolică)”, despre: -„Răstignirea prin Cruce” _ Efeseni 2/15-17; _ Fapte 3/(16-20),2021,(22), …adică „în / prin Evoluție, implicit în Știință” /(nu stricto-senso / netîlcuit, …„pe Cruce / Crucioi de lemn”), …și, adică, …

  vorbind despre Răstignirea Domnul Slavei, „dorită de Apostoli, în / prin Faptele Apostolilor 3/(16-2021),22-26: -„În Romania / La poporul Roman” _ Romania 1/14,15, …& … (citește cu ATENȚIE) _ 1 Corinteni 2/1-9; _ 1 Petru 2/(1-3),9,10,(15),16, …

  în contextul următor: …

  -1) „Șarpele”, ca (noțiune simbolică)/ parabolică / pildă – pilduitoare (_ Matei 13/13-2021,(22),23,34,35) reprezintă Înțelepciunea „care se deplasează în Pămînt / „pe Pămînt, fără gălăgie” _ Isaia 6/8,(9-13); 42/1-9; _ Fapte 7/(20,2021,22,23,29,30, …„la vîrsta de 40 de ani – în 1995”, …implicit în Genetică /„Evoluție, de la Alfa la Omega”/ Geneza / Facerea 3/1-8: …

  -*1. ȘARPELE era mai ÎNȚELEPT decat toate fiarele campului pe care le facuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: -“Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: -“Sa nu mancati din toti pomii din gradina”?”
  4. (.) “Hotarat, ca nu veti muri,
  5. dar Dumnezeu stie ca, in ziua cand veti manca din el, vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raiul.”
  6. Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui si a mancat, a dat si barbatului ei, care era langa ea, si barbatul a mancat si el.
  7. Atunci li s-au deschis ochii la amandoi, au cunoscut ca erau goi, au cusut laolalta frunze de smochin si si-au facut sorturi din ele. …& …(și, abia „apoi”): …
  8. Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu care umbla prin gradina in racoarea zilei: si omul si nevasta lui s-au ascuns de fata Domnului Dumnezeu printre pomii din gradina.*, …

  context în care, …dacă „Femeia nu ascultă și nu are încredere în Șarpe” !!!, …

  #(Q-?!: …-Dar, cine este „Femeia” ?!!! _ Ioan 4/25; _ Facerea 3/6)#, …

  este inevitabilă „moartea a doua” _ Apocalipsa 21/8; _ Iuda 1/10-16, …implicit *nedepășirea stării genetice de „mort în Adevăr”* _ Apocalipsa 3/1-3; _ Ioan 3/3-7; _ Romania 11/33,34; _ Isaia 53/1-11, …dacă nu ascultați de Mine _ Fapte 3/(16-2021),22,(23); _ Apocalipsa 3/(9-13),14-2021,(22).

  … & … & … & …

  _ Matei 18/15: -*15. O inima priceputa dobandeste Știința, si urechea celor Înțelepți cauta Știința.*;

  _ Ecleziastul 9/(1-11),12: -*12. Caci omul nu-si cunoaste nici macar ceasul, intocmai ca pestii prinsi in mreaja nimicitoare si ca pasarile prinse in lat, ca si ei sunt prinsi si fiii oamenilor in vremea nenorocirii, cand vine fara veste nenorocirea peste ei.*

  – Proverbe 14/16: -*16. Înțeleptul se teme si se abate de la rau, dar Nesocotitul este Îngamfat si fara frica.*

  _ Amos 5/13: -*13. De aceea, in vremuri ca acestea, Înțeleptul trebuie sa taca, caci Sunt Vremuri Rele. … & … _ Geneza / Facerea 6/(5-13),17-2021,(22);

  _ Isaia 44/25: -*25. Eu zadarnicesc semnele prorocilor mincinosi (_ Matei 23/2-34) si arat ca inselatori pe ghicitori, fac pe cei intelepti sa dea inapoi si le prefac stiinta in nebunie.*

  _ 1 Corinteni 1/19-2021,25: …
  -*19. Caci este scris: -“Voi prapadi intelepciunea celor intelepti si voi nimici priceperea celor priceputi.”
  20. Unde este inteleptul? Unde este carturarul? Unde este vorbaretul veacului acestuia? N-a prostit Dumnezeu intelepciunea lumii acesteia?
  21. Caci intrucat lumea, cu intelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu in intelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a gasit cu cale sa mantuiasca pe credinciosi prin Nebunia Propovaduirii („crucii”) Științei / Evoluției.*

  = Cu stimă. -„Mesia” _ Ioan 1/1,2,5,14; 3/16-2021; 4/25,(26); 5/39, … & … Romania 5/14; 10/4,16-2021, … & …

  _ Ioan 10/8,13,20,2021: …

  -*8. Toti cei ce au venit inainte de Mine sunt hoti si talhari; dar oile n-au ascultat de ei.
  13. Cel platit fuge, pentru ca este platit si nu-i pasa de oi. … & … (_ Matei 23/2-34);
  20. Multi dintre ei ziceau: -“Are drac, este nebun; de ce-L ascultati?”
  21. Altii ziceau: -“Cuvintele acestea nu sunt cuvinte de indracit, poate un Drac sa deschida ochii orbilor?”*

  _ 1 Corinteni 1/25: -*25. Caci nebunia lui Dumnezeu este mai inteleapta decat oamenii, si slabiciunea lui Dumnezeu este mai tare decat oamenii.*, … & … _ Isaia 53/1-11.

 10. Domnul Ioan-Aurel Pop este obișnuit cu lectura și de aceea îi propun să mai adauge ceva la cultura sa, citind și luînd notițe de aici:
  https://web.archive.org/web/20160203180944/http://www.altermedia.info/romania/2015/01/05/bomboana-pe-coliva-jidanilor/
  Atfel va avea ocazia să nu mai dea cu mucii-n fasole în fața unui imberb care, iată!, l-a băgat în cofă. Este îmbucurător că avem tineri ca acest adolescent de 17 ani, care l-a făcut de două parale pe d-l (c)academician Ioan-Aurel Pop. Avem viitorul asigurat dacă tineri ca elevul Cătălin Mladin vor fi cît mai mulți și mai incisivi.
  Și-i mai atrag atenția președintelui Academiei Române: cuvîntul „xenofobie” este un cuvînt idiot, creat de francezi. Vedeți aici: https://www.incorectpolitic.com/cuvantul-xenofobie-trebuie-scos-din-uz/; https://dobrevioro.wordpress.com/2015/06/01/col-rez-zarnescu-cuvantul-evreu-trebuie-scos-din-uz/

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   Preocupat cu linsul clanțelor Patriarhiei, chiar și în Putna moldavă, nu știm dacă domnul Ion Aurel Pop mai are timp să citească un asemenea studiu istorico-teologic. Nu știm nici dacă Preafericitul Daniela îi va da dezlegare să citească de unul singur Sfânta Scriptură, că se poate rătăci domnul Pop, și devine eretic sectar. Mai bine să facă o sută de metanii mari și măcar are șanse de mântuire. Mai mult de istoria Ardealului, nu cred că se poate obosi intelectual domnul Președinte I.A. Pop. Văd că la chestiunea cu legionarii este deja doctor în … neștiință. Mâine sau poimâine va decreta că episodul ștefanian cu turcii hăcuiți necreștinește, nu face cinste poporului român prostit de toți șmecherii. Românii, în viziunea unor trădători, sunt buni de țapi ispășitori, de hristoși veșnic răstigniți pe crucile nemerniciei lor viclene. Mă mir că nu le este rușine să mai țină și discursuri patriotarde.

 11. Nea Ioane ! Bre , matale te invarti ca Bula dupa copac ! Pune mana si citeste si nu mai manca pui cu pene , ca esti plin de puf la bot ! Se vede ca nu esti roman . Este o rasa de tradatori de sange strain care -si atarna salbe de diplome la gat ca sa creada lumea ca lor le crapa capul .Sa-ti fie rusine de idioteniile pe care le scoti pe gura. Dute bre sa tresti acasa la matale in Israel si lasa romanii sa-si elogieze stramosii .In tot occidentul chiar daca fractiunile militare si politice au luptat intre ele …..TOTI SUNT CONSIDERATI EROI NATIONALI . Pentru ca si unii si altii in felul lor au vrut binele tarii si neamului lor. UN SINGUR NEAM DE OAMENI SUNT INTRE EI FARISEI SI CU POPORUL CARE II GAZDUESTE SUNT SADUCHEI . Asa ca mergi acasa la matale in Israel treste acolo 10 ani si daca inima te indeamna sa te intorci la noi in Romania cu mintea limpede , sa stii ca noi te primim cu drag .
  P.S. Sute de mii de evrei nascuti in Romania s-au intors sa triasca cu noi si intre noi ! De ce ¬Nea Ioane ¬, De ce

 12. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Ca să rămână scris, îi avertizez în mod public pe Daniel Ciobotea și pe Ion Aurel Pop că serviciile secrete, în care ei nici plevușcă nu mai sunt, pregătesc noul președinte al României. Dacă Iohannis a primit avertisment public penal ca să-și ia labele de pe subiect, Daniel trebuie să se aștepte la altele mai convingătoare. Suntem convinși că le va primi cu dedicație pe persoană fizică.
  Citiți cu atenție articolul
  https://www.national.ro/dezvaluiri/iohannis-a-cazut-pe-tehnica-procurorul-la-care-are-17-dosare-730751.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *