Home / Internațional / O bancă îi obligă pe angajați să spună dacă sunt vaccinați

O bancă îi obligă pe angajați să spună dacă sunt vaccinați

Incorect Politic
August 2, 2021

O bancă îi obligă pe angajați să spună dacă sunt vaccinați

O bancă îi obligă pe angajați să spună dacă sunt vaccinați

Via yogaesoteric:

În Statele Unite, angajatorii pot solicita dovada vaccinării de la angajații lor, atâta timp cât păstrează secretul acestor informații.

Se pare că viața privată nu este prioritatea numărul unu a autorităților americane de sănătate. Banca americană de investiții Goldman Sachs a cerut angajaților săi din Statele Unite să declare dacă au fost sau nu vaccinați împotriva covid-19, și aceasta în deplină legalitate.

Potrivit agenției federale americane care se ocupă de respectarea legilor împotriva discriminării la locul de muncă (EEOC), angajatorii pot solicita dovada vaccinării cu condiția păstrării confidențialităţii acestor date medicale. Pot chiar să-și oblige angajații să fie vaccinați împotriva covid-19, cu excepții din motive medicale sau religioase.

„Siguranța” la birou

Potrivit unei note a băncii Goldman Sachs, consultată de AFP, Goldman Sachs a asigurat personalul că dorește să faciliteze „organizarea întoarcerii la birou”. „Înregistrarea stării dumneavoastră de imunizare ne permite să planificăm ca toți angajații să se întoarcă în siguranță la birou, în timp ce continuăm să respectăm măsurile locale de sănătate publică”, se arată în nota respectivă. Angajații trebuiau să precizeze statutul lor de vaccinare într-o anumită aplicație.

O alegere personală și nu prea

Dacă vaccinarea în sine nu este impusă de banca americană, „vă încurajăm cu tărie să primiți un vaccin împotriva covid-19, înțelegem că este o alegere personală”, se adaugă în notă.

La începutul lunii mai, Goldman Sachs și-a invitat angajații să facă aranjamentele pentru a fi gata să se întoarcă la birou începând cu 14 iunie în Statele Unite.

Facebook a anunțat recent că angajații săi vor putea lucra de acasă pe termen lung. Compania Apple ar dori ca angajații săi să revină cel puțin trei zile pe săptămână la birouri, începând din toamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *