Home / Educativ / Fântâna Legionarilor

Fântâna Legionarilor

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
August 2, 2021

Fântâna Legionarilor

Și iarăși o ispravă de cuib. S-au strâns bani, i-au cumpărat o vacă. Ba încă D-l Sever Teodorescu, fiu al satului, care avea un magazin de textile în Brașov, a adus un camion cu lucruri și a îmbrăcat copiii săraci din sat. Era și el legionar. L-am întâlnit cu bucurie în preajma Căpitanului în 1937 la o cooperativă legionară.

*

Faptele de mai sus sunt reale și mulți le cunosc. N-am schimbat nume, fapte, am socotit că așa e mai bine. Așa i-am cunoscut eu pe cei din satul nostru. Așa m-am atașat cu tuată curățenia sufletească și elanul adolescentin, la îndemnul părinteluic are a încercat să pună și bazele unei organizații de tineret (Frățiile de Cruce), dar n-a mai fost vreme.

În vara aceluiași an, 1937, s-a construit din temelie în izlazul comunal o fântână. “Fântâna Pandurilor” i se zicea înainte. O cișmea atât de necesară adăpării vitelor în arșița verii. Un izvor binecuvântat la vreo 3 km de șoseaua Craiova-Calafat. A fost dărâmată de secretarul PCR Gh. Cătănescu, pentru că era construită de legionari și avea pe frontispiciu deviza “Hristos, Regele, Națiunea”.

Au șters nu numai inscripția, dar și fântâna, mai ales că lumea îi zicea “Fântâna Legionarilor”.

Așa se explica afluența intrării în Mișcare, care mai ales în județele Dolj și Arad a fost masivă.

Fragmente din cartea Un an lângă Căpitan, de Ilie Tudor, tatăl lui Tudor Gheorghe.

8 comments

 1. : … @ (* Fragmente din cartea Un an lângă Căpitan, de Ilie Tudor, tatăl lui Tudor Gheorghe. *).

  _ (Q-?): -O fi vorba despre Tudor Gheorghe, din videoclipul relevînd și revelînd / descoperind, fapte din contemporaneitate în concordanță și conformitate cu profețiile (?!!!) _ 2 Petru 1/19-2021, …acesta: …

  _ https://www.facebook.com/watch/?v=520799268782205 ;

  = Cu stimă. -„Mesia” din din B”rai”la, …adică din „Rai” / rai-ul din Bărăgan, din Romania 10/4,(14-?!!!),16-2021 (vezi „similitudinea” implicită, în *Cuvînt*”) _ Ioan 1/1,2,5,(11),14; 3/16-2021; 4/25,(26); 5/39; _ Matei 1/18-2021; 5/17, 10/34; 12/18-2021; … 13/13-17,(34,35), 57; … & … _ Luca 8/5-8,(15),18; 16/29-31; (18/7,8), …

  urmînd „Adeverirea Proverbului Romanesc / Dumnezeiesc / Latinesc – Ancestral” – *Vor vedea Orbii Braila!” (coroborează) _ Ioan 1/1,2,5,14; 9/4,5,39-41; _ Isaia 53/1-11; 55/1-11; … & … _ Romania 10/14- Cum ?!!! (vezi) _ Isaia 52/6 -*Gheorghe – Iată-Mă!*; 65/1 _ *Iată-Mă! Iată-Mă!*.

 2. Jewish scum talking about humans as “hackable animals” and the end of free will

  https://www.youtube.com/watch?v=ltJTRnNLYqY&t=1475s

  • Asta e transumanismul pe care-l promoveaza, debarasarea de corp pe care ei il privesc ca fiind o povara, downloadarea constiintei intr-un cloud unde se vor afla si celelalte miliarde. Toti vom avea acces la gandurile celorlalti instant, noi le vom auzi pe ale lor, ne vom transforma intr-o specie cu gandire de stup, asemanatoare cu Borgul din Star Trek.

   Asta se va intampla in cazul in care ei castiga.

 3. Nu stiu daca ati observat inca de la inceput, ce inseamna puterea exemplului, relatiile de intrajutorare, credinta in Dzeu si in izbanda! Aveau mult curaj si dragoste de tara si popor, legionarii! In momentul de fata nu se poate spune acelasi lucru la romani! Suntem dezbinati, rautatea striga tot mai mult in noi, lasitatea creste dar si numarul tradatorilor. Dupa parerea mea, ceea ce lipseste in momentul de fata la romani este iubirea, sub toate aspectele ei! Iubirea este datatoare de empatie, de dragoste pentru aproapele tau, de curaj, de credinta in Dzeu! Trebuie sa ne intoarcem la datinile strabune, la morala ancestrala a lui Zamolxe(cele 10 legi ale lui!). Trebuie sa ne incarcam in fiecare zi cu dragostea fata de pamantul acesta strabun, datator de roade si recolte nemaiintalnite la altii, cu dragostea fata de muntii nostri, care chelesc pe zi ce trece din cauza exploatarilor forestiere, cu dragostea pentru apele noastre care odata erau cristaline iar acum sunt pline de pesticide! Legionarii au fost si raman cea mai curata miscare a ROMANISMULUI!

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   Ajutorul legionar a fost o formă de întrajutorare cu un impact major în acei ani. Mișcarea Legiunii Sfântului Arhanghel Mihail a practicat multe din acțiunile denumite acum “civice” și de “voluntariat”. Stați liniștiți că nu mai pupă românii o altă Mișcare a Legiunii. Nu o merită!
   Aș fi vrut să vedeți spectacolul sinistru al unor legionari, mulți dintre ei trecuți deja în cealaltă lume, care cântau Sfântă tinerețe legionară într-un 14 septembrie la Aiud. M-a cuprins o milă profundă și un dezgust de societatea care i-a așteptat să moară ca pe niște câini abandonați. Arhiepiscopul Ioachim Băcăuanul nu a vizitat-o niciodată, cât a fost în viață, pe Aspazia Oțel Petrescu. Femeia a stat la doi pași de Arhiepiscopia Romanului. Îi era frică să nu-l catalogheze Vexler drept legionar antisemit. S-a prezentat să-i facă slujba de înmormântare, ca un prădător ce-și aștepta hoitul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *