Home / Actualitate / Klaus Iohannis: România va ELIMINA treptat CĂRBUNELE până în 2030

Klaus Iohannis: România va ELIMINA treptat CĂRBUNELE până în 2030

Incorect Politic
Septembrie 24, 2023

Klaus Iohannis: România va ELIMINA treptat CĂRBUNELE până în 2030

Klaus Iohannis: România va ELIMINA treptat CĂRBUNELE până în 2030

Via Ortodoxinfo:

România va elimina treptat cărbunele până în 2030 și va ecologiza complet siturile minelor de cărbune până în 2032, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis, la New York, în cadrul Summitului privind Ambițiile Climatice.

„Din 1990, România și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu peste două treimi, multiplicându-și în același timp PIB-ul. În prezent, România are unul dintre cele mai scăzute niveluri de astfel de emisii pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Ne angajăm ferm să accelerăm în continuare atingerea țintei net-zero emisii!

România va elimina treptat cărbunele până în 2030 și va ecologiza complet siturile minelor de cărbune până în 2032. Două miliarde de euro au fost angajate recent la nivel național pentru generarea, stocarea și transportul de energie regenerabilă, precum și pentru eficiența energetică, prin REPowerEU. România găzduiește unele dintre cele mai mari centre europene de formare pentru tehnicieni în energie regenerabilă, inclusiv din țări în curs de dezvoltare.

România este, de asemenea, o gazdă din ce în ce mai atractivă pentru producția de panouri și baterii solare. Interacțiunile mele diplomatice cu lideri din America Latină din această primăvară au consolidat dialogul nostru privind economia circulară și abordarea tranziției verzi”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a menționat că mediul și schimbările climatice vor constitui o prioritate pentru asistența oficială pentru dezvoltare a României pentru următorii 4 ani.

„România lucrează, de asemenea, pentru adaptarea agriculturii la schimbările climatice și pentru îmbunătățirea accesului la alimente în întreaga lume. Având în vedere succesul nostru în Malawi și Tanzania, ne propunem să extindem astfel de programe în următorii doi ani, în special în țările africane.

Schimbările climatice nu cunosc granițe naționale și nicio țară sau cetățean nu sunt feriți de impactul lor. Să fie clar, trebuie să fim îndrăzneți în deciziile și acțiunile noastre!”, a mai spus președintele Iohannis.

6 comments

 1. Ceea ce este clar este distrugerea pe care o urmărește această ideologie a ” schimbării climaterice” atît la nivel agricol cît și societal și comportamental uman. Forma cea mai ieftină și nepoluanta de energie, cea nucleară, este complet eludată și neadusa nicicînd în discuție, ori poate doar sub forma sperietorii atacului nuclear.
  Morile eoliene sunt extrem de poluante din pricina materialelor din care sunt realizate, nu pot fi reciclate, sunt periculoase pentru pasari, și mai mult stau. Nici vorbă de vreo utilitate, rămîne doar forma lor dizgrațioasa , extraplanetara, care să zgîrie ochiul de cîte ori le vede, prin aspectul total desprins de lumea oamenilor, inestetic.
  În ce privește panourile solare…Ar trebui să ne incinga și mai bine decît au făcut-o în vara aceasta, pentru a avea electricitatea necesară consumului cotidian.
  Toate cu scopuri financiare și de indatorare și mai mare dacă se poate. Carbonul e un element prezent în tabloul lui Mendeleev, el este necesar vieții, ce vor acești oameni să facă dacă nu să ne impovareze cu taxe triple, căci nu sunt idioți ca să nu știe că de carbon nu ne putem dispensa decît dacă murim cu toții?

  • Perfect adevărat tot ce ai spus. La morilede vânt aparent mai există si problemă poluării fonice.
   în ce privește provestea cu clima e o escrocherie cap-coadă. Se fac escocherii cu subvențiile pentru eoliene și panouri solare, precum și cu certificatele de emisii de carbon, care se tranzacționează pe bursă. Și toate astea pentru o problemă fictivă. Au ajuns chiar să spună că trebuie tăiați copacii pentru că produc dioxid de carbon (!!!).

   Traducere rapidă cu Gogle: Directorul tehnic CNN, Charlie Chester, într -o îregistrare făcută pe ascuns de Veritas Project din aprilie 2021: Odată ce publicul nu se mai sperie de „Covid”, „Schimbarea climatică” va lua rolul central, ca noua sperietoare imaginară pentru a îngrozi pe toți să se supună.

   “Au anunțat deja în biroul nostru că, odată ce publicul va fi receptiv, vom începe să ne concentrăm în principal pe climă … există un final definitiv pentru pandemie. Se va reduce până la un punct unde nu mai e o problemă. Chestia cu clima va dura ani de zile, așa că probabil vor putea să o stoarcă destul de mult. ”

   https://gab.com/Humanitywins_17/posts/111120018876256606
   Clipul se poate salva foarte usor pe gab. Click dreapta save video as.

   Și ce să fie, doi ani și jumătate mai târziu, vedem cum își face apariția în mass -media – într-o sincronizare pefectă, la fel ca în povestea cu „Covid”.

  • Romania il va elimina treptat pe nimicul Klaus, desi regret ca nu a fost in stare sa il elimine mai iute.

  • Este inimaginabil de idiot penibil: marile noastre succese din Malawi si Tanzania (!!!). De ce tine Dumnezeu pe lume astfel de nulitati arogante? Dar de ce le tinem noi pe lume?

 2. Presupun că asta înseamnă să tăiem și pădurile, nu? Ca să fim într-adevăr “eco”.

  https://www.forbes.com/sites/christopherhelman/2023/07/28/chop-down-forests-to-save-the-planet-maybe-not-as-crazy-as-it-sounds/

  Având în vedere succesul nostru în Malawi și Tanzania, ne propunem să extindem astfel de programe în următorii doi ani, în special în țările africane.

  Nu știu la ce se referă, dar un lucru e sigur: avem nevoie de și mai mulți africani. Pentru că nu știu zău ce ne-am face fără ei.

 3. În primul rând dioxidul de carbon este benefic plantelor, dacă vor reducerea lui să refacă pădurile nu să le dea cadou austriecilor. Panourile fotovoltaice în maxim 10 ani își pierd eficiența și nu pot fi reciclate, ce vor face ele? Ca să nu zic de perioadele în care sunt nori constant pe cer și panourile dacă vor atinge jumătate din potențialul, iar ca bonus eficiența unui panou fotovoltaic de cea mai bună calitate este de 20 maxim 30% dar probabil e prea optimist acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *