Home / Actualitate / Jurnalistul dizident Marius Albin Marinescu, directorul revistei Justițiarul, a trecut la ceruri

Jurnalistul dizident Marius Albin Marinescu, directorul revistei Justițiarul, a trecut la ceruri

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Decembrie 15, 2020

 Jurnalistul dizident Marius Albin Marinescu a trecut la ceruri

Astăzi a plecat dintre noi Marius Albin Marinescu, luptător al condeiului, jurnalist de investigații profesionist, mărturisitor al adevărurilor fundamentale și un bun român.

Contribuțiile și sacrificiile sale pentru cauza națională sunt multe și importante. Revista Justițiarul pune de peste zece ani informatii reale la dispozitia romanilor, în rândurile ei intrând adevăruri atât de periculoase pentru ATGOR încât sistemul l-a interzis prin ANCOM în timpul stării de urgență din aprilie 2020, încălcând grav Constituția României. Marius Albin Marinescu nu s-a oprit nici atunci, trecând publicația pe domeniul justitiarul.press și continuând să scrie în ciuda persecuțiilor.

Cu toate greutățile și problemele de sănătate cu care s-a confruntat, în tot acest timp a menținut vie flacăra Justițiarul, publicând aproape în fiecare zi, luminând calea pentru căutătorii de Adevăr.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am apucat să îi cinstesc lupta, scriind articolul Eroi Naționali Contemporani (I) – Marius Albin Marinescu,  făcându-i bucuria de a ști că munca sa este apreciată, respectată si va fi dusă mai departe.

Să-l onorăm prin a nu-l uita, astfel spiritul său va fi mereu printre noi.

Marius Albin Marinescu, PREZENT!

 

*

Sriitorul Mihai Șerban, omagiu pentru Marius Albin Marinescu:

 

E greu, e greu să accepți că s-a terminat. E greu să accepți plecarea unuia dintre puținii rămași în picioare. E greu să numeri inversat rândurile tale. E greu să-ți dedici viața unei cauze care să-ți depășească propria persoană. E greu să te agăți de nuanțe aproape invizibile, de firmituri. Și totuși, poate că e și mai greu să nu-ți pese, să te preocupe numai de interesul tău atunci când totul se destramă în jur. În mod firesc trebuia să învingă, aici printre noi, chiar detașat, dar nu a fost să fie. A iubit sincer acest neam, fără să-i numere defectele, aproximările, incoerențele, formele fără fond. Căutați o stea pe cer în noaptea asta, una mare și strălucitoare, acolo o să-l găsiți de-aici înainte.

Mulți tineri l-au cunoscut prin colaborarea cu revista Justițiarul, așa l-am cunoscut și eu. Mi-a dat o șansă să mă exprim, un spațiu de libertate, l-am onorat așa cum am știut.

Un gând sincer pentru familia îndoliată.

La antipodul presei mârșave din România, salut cu respect memoria celui ce a fost, Justițiarul Marius Albin Marinescu.

Dumnezeu să-l odihnească.

*

Presa liberă a reactionat la vestea morții sale, cu articole din partea ortodoxinfo, activenews, luju , știrea fiind preluată si de publicații mainstream.

Justițiarul, acum administrat de camarazii săi, va merge mai departe. Au publicat următorul articol:

Jurnalistul dizident Marius Albin Marinescu

Justiţiarul presei româneşti, sibianul Marius-Albin Marinescu, ne-a părăsit astăzi, în cursul după-amiezii, în urma unui stop cardio-respirator. Cumplita veste am primit-o de la soţia apreciatului jurnalist, Maria Mihu, care i-a fost alături până în ultima clipă. Sunt printre cele mai dureroase rânduri pe care trebuie să le scriem, este momentul cel mai greu pentru colegii din presa, prietenii sau camarazii de idealuri: când regretele devin dureroase la fiecare atingere a tastaturii, când cuvintele se pierd în lumina electrică a monitorului ca nişte fluturi care se ambiţionează să găsească rosturi în beznă călăuziţi doar de lumina din sufletele lor…Pentru cei ce l-au îndrăgit, durerea este grea: chiar şi în cazurile când ne auzeam rar, ştiam că la Sibiu găseam oricând căldura unui prieten drag. Iar pentru toţi jurnaliştii cenzuraţi în România, din „vina” de a nu face compromisuri cu efemerele presiuni politice, Justiţiarul era mereu un sprijin şi un permanent reper de determinare.

Despărţirea de cei dragi nu l-a surprins pe regretatul om de presă: deşi suferea de cancer pulmonar, a continuat ani la rând activitatea publicistică reuşind “performanţa” de a fi singura voce a presei autohtone, rămasă neînregimentată politic, cenzurată de guvernul liberal de două ori, sub pretextul stării de urgență, la data de 23 aprilie şi ulterior, pe 30 aprilie, la doar câteva ore după ce se revenise asupra deciziei. Adevăratul motiv pentru care publicaţia fondată în urmă cu două decenii de Marius-Albin Marinescu, justitiarul.ro, deranjează este cunoscut chiar şi pe plan extern: a dezvăluit în detaliu toate afacerile de corupție în care este implicat numele actualului preşedinte al statului şi al fostului primar al Sibiului, Klaus Werner Iohannis.

S-a dus un luptător dar a lăsat o redută, justitiarul.ro. Prietenii l-au îndrăgit pentru caracterul său onest, altruist, pentru nădejdea creştină pe care o aprindea în inimile din jurul său şi îl vor pomeni în veci în rugăciuni. Dusmanii au pierdut însă mai mult decât toţi: un adversar care nu a condamnat oameni ci fapte dintr-un singur dor, dragostea nesecată de Ţară şi Neam.

Marius Albin Marinescu a dorit ca site-ul justitiarul.ro să aibă continuitate şi după plecarea sa, în acelaşi spirit curat naţionalist, fără coperte şi culori de partid. Motiv pentru cei care îi vor păstra amintirea să nu lase garda jos ci să lupte pentru ceea ce îi reprezintă.

Vom reveni cu articole şi informaţii despre personalitatea şi cauzele susţinute de regretatul nostru coleg, prieten şi camarad.

Sicriul regretatului jurnalist va fi depus la biserica din strada Mihai Viteazu din Sibiu cu hramul “Înălţarea Domnului” (n.r. – hram sărbătorit chiar de Ziua Eroilor…) iar înmormântarea va fi joi.

Sincere condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l primească la dreapta Sa!

                                                                                                                           Codruţ BURDUJAN

 

Avocatul naționalist Mihai Rapcea a reacționat printr-un videoclip postat pe Facebook:

 

Printre personalitățile care l-au susținut pe camaradul Marius Albin Marinescu se numără și profesorul universitar Corvin Lupu, autor de cărți care deranjează sistemul:

Jurnalistul Marius Albin Marinescu a trecut la ceruri

Marți 15 decembrie 2020 a murit jurnalistul Marius Albin Marinescu, fondatorul revistei „Justițiarul”, directorul ei și autorul unor investigații jurnalistice de mare profunzime care au contribuit mult la devoalarea faptelor de corupție și imoralității unor politicieni, oameni de afaceri și conducători de instituții publice. Și-a dedicat viața luptei pentru dreptate, adevăr și libertatea semenilor săi.

A avut de îndurat represalii colosale ale sistemului ticăloșit, deranjat la culme de investigațiile sale, de articolele pe care le scria și de arhiva publicației „Justițiarul”, unde cititorii revistei și toți cei interesați găsesc adevăruri crude despre faptele unora dintre mai marii societății noastre.

A fost acționat în judecată în repetate rânduri, câștigând numeroase procese împotriva unor persoane foarte influente. Marius Albin Marinescu a fost un om neîndurător cu sine însuși, muncind până în ultima clipă a vieții, în ciuda unei insuficiențe pulmonare evolutive care l-a ros, l-a țintuit în casă, făcându-l dependent de oxigen și, în cele din urmă, l-a răpus.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și fie ca harul lui să fie transmis și altor cât mai mulți jurnaliști, pentru ca ei să îmbrățișeze profesiunea cu aceeași onoare și demnitate severe și drepte cu care a făcut-o Marius Albin Marinescu.

 Fie-i țărâna ușoară!

Prof. univ. dr. Corvin Lupu

4 comments

 1. Justitiarul: ”Justiţiarul presei româneşti, sibianul Marius-Albin Marinescu, ne-a părăsit astăzi, în cursul după-amiezii, în urma unui stop cardio-respirator. ”

  Eu nu zic că a murit prin tahicardie indusă de la distanță, dar vă semnalez un articol:

  https://issossproject.wordpress.com/2020/03/12/ghid-de-supravietuire-27-auto-salvarea-din-tahicardie-indusa-otravire-atac-psi-atac-psihotronic-metoda-james-bond-vs-practica-ortodoxa-monahala/

  Dacă vă uitați ce scrie acel om, vă recomand să fiți cu discernământ, pentru că nu tot ce scrie pe blogul lui e bun. Omul pretinde că e ortodox, dar mi s-a părut că are erezii de tip yoghin.
  Acel articol întocmit de el este, probabil, cel mai documentat articol pe care-l găsiți pe acest subiect (cum să scapi în caz că se încearcă omorârea ta prin infarct).

 2. E posibil dar nu cred. D-ul Marinescu suferea de ani buni de cancer pulmonar, boală care are de obicei un singur deznodământ. Dumnezeu să-l odihnească și un colțisor de rai să-i dăruiască!

 3. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace alaturi de cei Drepti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *