Home / Educativ / Întrebarea Zilei : S-ar opune Rusia anulării normale a tuturor efectelor Pactului Molotov – Ribbentrop?

Întrebarea Zilei : S-ar opune Rusia anulării normale a tuturor efectelor Pactului Molotov – Ribbentrop?

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 27, 2022

S-ar opune sau nu Rusia anulării normale a tuturor efectelor Pactului Molotov – Ribbentrop?

Incorect Politic vă prezintă o nouă rubrică, Întrebarea Zilei, în cadrul căreia ne vom adresa unor personalități din lumea naționalistă și intelectuală pentru a clarifica situații care ne macină pe fiecare dintre noi. Revoluție prin educație nu se poate face fără dezbateri deschise, fără dialog și un schimb de informații onest, în care realitățile incomode sunt discutate și analizate.

Sterie Ciumetti: Întrebarea zilei a fost sugerată de cititorul-comentator al site-ului nostru, Alexandru Balcu, care, într-un comentariu, a scris:

Alexandru Balcu: „Bun, să zicem că Rusia anului 2022 nu e totuna cu Rusia anului 1992 (?) S-ar opune sau nu Rusia anulării normale a tuturor efectelor Pactului Molotov – Ribbentrop? Adică n-ar avea nimic împotrivă dacă România s-ar reuni cu Basarabia? Ce are de gând cu Armata a XIV-a din Transnistria?”

Corvin Lupu: La întrebarea comentatorului site-ului dumneavoastră, doresc să amintesc câteva aspecte.

Înaintea definitivării proiectului de aderare a României la NATO, în anul 2003, președintele Vladimir Putin a transmis oficial României să nu adere la NATO. În schimbul acestei decizii, Federația Rusă se oferea să restituie României restul nerestituit din Tezaurul României aflat în Rusia din anii primului război mondial, că Rusia va dota armata României cu armament foarte modern care să-i asigure superioritatea netă în fața vecinilor cu care a avut probleme în istorie și a altor potențiale pericole, inclusiv cele mai moderne sisteme SS. Cu acest prilej, președintele Putin a declarat că Ucraina este un stat artificial și ea se va dezmembra. La dezmembrare, România își va primi înapoi teritoriile care au fost încorporate Ucrainei de-a lungul istoriei.

Deci, Rusia nu a făcut referire la restituirea Republicii Moldova, țară care cuprinde și Transnistria, teritoriu pe care se află sate eminamente românești, dar care nu a fost în componența statului român niciodată. În 1941, Hitler ar fi dorit ca România să anexeze Transnistria, inclusiv cu regiunea Odessa, iar în schimb să nu mai solicite restituirea părții din Transilvania anexată de Ungaria în urma Diktatului de la Viena (30 august 1940). Atunci, Antonescu i-a scris guvernatorului Transnistriei, profesorul universitar George Alexianu, unchi prin alianță al mamei mele, să nu facă nici un gest politico-administrativ care să sugereze intenția de anexare la România a Transnistriei, pentru că ea nu este a noastră și România trebuie să-și recupereze Ardealul românesc.

După dezmembrarea URSS, apartenența Transnistriei la Republica Moldova a reprezentat garanția că ea nu se va uni cu România. Restul au fost vorbe patriotarde, sentimentalisme și dorințe de unire a Moldovei cu România care nu aveau la bază nici un proiect viabil. De altfel patrioții noștri din Basarabia au eșuat în toate proiectele unioniste dintr-un motiv simplu: proiectele erau toate formulate în adversitate cu Rusia. Nici unul nu a fost construit decât pe baza sentimentelor de ură față de Rusia și nu au fost calculate „la rece”, de conivență cu Rusia. Astăzi, Republica Moldova a făcut cerere de aderare la UE. Aceasta este garanția că, dacă Rusia nu va ocupa Moldova, companiile multinaționale ale UE vor acapara toate resursele naturale și umane ale Republicii Moldova, cum s-a întâmplat și în România. UE va lăsa Moldova de la est de Prut „în pielea goală”. Vest-europenii nu practică nici un alt model de cooperare cu noile state pe care le achiziționează decât modelul colonial. De aceea, au pierdut europenii Africa, în întregimea ei. China a construit în Africa parteneriate solide, bazate pe egalitate în drepturi și profit și pe respectul față de popoarele africane cu care chinezii fac afaceri colosale. Până și cea mai dezvoltată și mai pro-occidentală țară africană, Republica Sud-Africană, a întors spatele Occidentului și este partenera Rusiei, Chinei și Indiei, fiind și parte a BRICS. Recent, președintele Africii de Sud a declarat că NATO este vinovat de războiul din Ucraina.

Colonialismul occidental, condus cu multă determinare de kazaro-evrei, este dezavuat de majoritatea popoarelor. Acum, Uniunea Europeană, controlată integral de evreii de pe Wall Street, se sinucide economic, social și moral, implementând la ordin măsuri care îi afectează grav propriile interese. Uniunea Europeană și NATO ne împing și pe noi să-i susținem pe kazaro-evreii care stăpânesc Ucraina și care au făcut și fac și românilor  mult rău și ne obligă să luptăm împotriva național-suveraniștilor din Rusia.

Tot legat de întrebarea formulată astăzi, doresc să menționez că în perioada mandatului de ambasador la Moscova al domnului general Dumitru Prunaru, unicul nostru cosmonaut, el a fost chemat la sediul Ministerului de Externe al Federației Ruse și i s-a spus că președintele Vladimir Putin transmite președintelui României, pe atunci Traian Băsescu, să trimită o delegație căreia să i se înmâneze tăblițele de aur de la Sinaia, care au fost descoperite când s-a săpat fundația Castelului Peleș și care au ajuns la Moscova în împrejurări controversate. Lui Prunaru i s-a spus: „aceste tăblițe aparțin poporului român”. Acestor tăblițe li s-au făcut niște copii de plumb, care se află la București, care sunt și ele controversate, după unele păreri. Președintele Traian Băsescu a refuzat oferta președintelui Putin, probabil la ordin american și l-a demis pe dl. general Prunaru, rechemându-l din misiune.

Ce să mai spunem că în anul 2008, în sediul Casei Poporului din București, în ultima zi a summit-ului NATO, în lumina camerele de filmat și în prezența mai multor șefi de stat, inclusiv cel al SUA, președintele Putin i-a spus lui Traian Băsescu că el dorește să vândă României tot gazul pe care îl vindea până atunci Ucrainei, la prețul zilei, iar România să-l revândă Ucrainei cu cât vrea ea. O afacere colosală. În mod normal, de nerefuzat. Ucraina n-are gaz deloc, avea 45 de milioane de locuitori și o suprafață de trei ori mai mare ca România. Ca să nu crească simpatia față de Rusia în rândul poporului român, oferta a fost declinată, iar România, a continuat să cumpere gazul de la o firmă germană, care îl vinde țării noastre de trei ori mai scump decât îl cumpără din Rusia!!! Vă dați seama, cât de imbecil este regimul politic care a făcut și continuă să facă acest lucru?

Privitor la întrebarea referitoare la fosta Armată a XIV-a a Federației Ruse care a staționat în Transnistria, actualmente mai sunt la Tiraspol doar niște rămășițe ale ei și un foarte mare depozit de armament convențional, muniție și proiectile de toate felurile, vechi de câteva decenii. Prezența militarilor ruși acolo a fost o garanție că Republica Moldova nu va putea fi complet acaparată de occidentali. De altfel, la ora când scriem noi aceste rânduri, 65% dintre cetățenii Republicii Moldova se opun unirii cu România. Între ei sunt și etnici români/moldoveni. Este greu de anticipat viitorul Republicii Moldova și al celor patru regiuni românești din cuprinsul frontierelor Ucrainei.

De altfel, eu nu sunt sigur nici de viitorul României, după acest război. Știu doar sigur că situația actuală este una neprielnică României profunde și poporului român, mai ales etniei române, că țara noastră este jefuită la sânge și orice posibilă schimbare de regim politic nu poate fi decât de bine. În cazul nostru, în acest moment istoric, zicala „Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor!”, nu mai este valabilă. Eu am mai spus, în mod repetat, că recunoașterea eșecului regimului euro-atlantic în România este doar o chestiune de timp.

7 comments

 1. Yuri Knutov, ofițer rus de intelligence militar, susține că, la finalul conflictului militar din Ucraina, regiunile de la Harkov până la Transnistria vor deveni rusești, iar vestul Ucrainei va fi împărțit între Polonia, Ungaria și România.
  Aici: https://www.incorectpolitic.com/rusii-propun-romaniei-impartirea-ucrainei/
  „Putin invită vecinii Ucrainei la revizionism“
  apărea şi în 22 februarie 2022, ca ştire, căci preşedintele rus spunea, chiar înainte de operaţiunea militară rusă, că „Ucraina modernă“ a fost creată ca un stat artificial în întregime de Rusia bolşevică, comunistă, cu ocazia „revoluţiei“ din 1917 „Apoi -– a continuat Vladimir Putin -, în ajunul şi după cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin a anexat deja Ucraina la URSS şi a încorporat în Uniunea Sovietică şi a transferat Ucrainei câteva teritorii care au aparţinut anterior Poloniei, României şi Ungariei…“ etc.
  *
  Ungaria deja intenţionează ca la momentul potrivit din conflictul ruso-ucrainean să ocupe Transcarpathia, care conţine şi Maramureşul (nostru) de Nord, aflat la Ucraina acum, în regiunea Zakarpatska Oblast, creată de Ucraina sovietica în 1919 din teritorii răpite (cu tot cu cea mai mare parte din Maramureş).
  Probabil că slugile obediente străinilor, care conduc România, în frunte cu Iohannis, vor sta cu mâinile în sân, în loc să o ia înaintea Ungariei.
  https://balkaninsight.com/2022/05/04/ukraine-war-feeds-dreams-of-hungarian-far-right-reclaiming-lost-land/

 2. Alexandru Balcu

  Multumim domnului profesor pentru analiza si pentru (unele) lamuriri. Într-adevar, parcă am fi într-un moment chiar mai prost decât cel din preajma anului 1940. Poate că într-adevăr politica criminală de deznaționalizare a Basarabiei, dusă feroce de URSS începând chiar din iulie 1940, să aibă efecte ireversibile. Datoria noastră e să încercăm unirea în orice condiții (cu cine, asta e o altă întrebare). De Occident știm clar că e împotriva Unirii. Pe de altă parte, domnul profesor nu a răspuns totuși clar la întrebarea dacă Rusia s-ar opune sau nu unirii României cu Basarabia. Probabil nimeni nu știe cu exactitate răspunsul, iar vreo întrebare oficială de acest gen din partea nevertebratelor din fruntea statului român este de domeniul trilogiei “Hobitul”.

  • Din păcate pentru noi, Rusia nu vrea să se tot apropie NATO de ea, iar a ne da nouă teritorii înseamnă a le da către NATO. Dacă rămân la o Ucraină devastată şi neutră nu sunt la NATO. Conducătorii Românei, ca slugi ale :unchiului Sam” (SUA), sunt cauza pentru care Rusia ar putea avea toată reticenţa ca noi să ne recuperăm teritoriile, deşi în acest moment ar vrea să vadă Ucraina ciopârţită.
   Şi ungurii sunt în NATO, dar au avut înţelepciunea să le arate ruşilor că nu sunt nişte slugi ale Vestului, aşa că ruşii i-ar ajuta mai degrabă pe unguri să ia Transcarpathia de ucraineni, decât pe noi să (re)luăm Bucovina de Nord sau Buceagul.
   „O minune se poate întâmpla!“, totuşi, în acest sens, de a ne recupera teritoriile, a spus azi dl. profesor Ion Coja.

 3. Dar tablitele de aur le-a topit Carol I de aia le-a turnat in plumb. Le-a topit ca sa cumpere arme sau faca Pelesul ,nu mai stiu exact.

  • Ştiam că nu le-a topit chiar pe toate, ci doar o parte. Deşi s-a spus de către sceptici că sunt un fals (deci nici nu ar fi existat în aur), unele simboluri dacice de pe aceste tăbliţe au fost descoperite de arheologii ce au făcut săpături la cetăţile dacice, ulterior apariţiei tăbliţelor de la Sinaia. Deci sunt elemente de autenticitate la ele şi, atunci, e posibil să mai existe şi o parte din originalele de aur.

 4. Vasile I. Zărnescu

  Pînă în 1917, U Kraina (care înseamnă La Margine) a fost o zonă la marginea de vest a Imperiului Țarist – zonă care, împreună cu Polonia, care fusese inclusă în Imperiul Țarist, împreună cu Țările Baltice, constituia „Zona de rezidență” obligatorie instituită de Împărăteasa Ecaterina cea Mare, în care fuseseră deportați jidovii din Imperiu. Pînă la înscpunarea la conducerea U Krianei a lui Bogdan Hmelnițki, un șleahtic polon fugit din Polonia, toți hatmanii zonei Ukaina fuseseră români. În 1917, la începutul „ Marii Revoluții Socialiste din Octombrie (M.R.S.O.) – care nu fusese o revoluție „rusă”, ci jidovească (cf. https://www.printrecarti.ro/299203-nikolai-starikov-1917-dezlegarea-enigmei-revolutiei-ruse.html) -, liderii naționaliști ucraineni, printre care erau mulți români, au încercat să profite de sloganul lui Lenin privind „autodeterminarea națiunilor” din fostul Imperiu Țarist și au cerut independența Ucrainei. Dar Stalin, care era comisarul pentru problema naționalităților, le-a închis gura naționaliștilor ucraineni cu cîte un glonte, iar în locul acestora a pus lați „naționaliști ucraineni” exclusiv dintre jidovi, care erau lideri importanți ai B.U.N.D.-ului. După destrămarea U.R.S.S., din 1991, generalul Pavel Sudoplatov, care fusese director al Serviciului de Acțiuni externe al G.R.U. și care condusese Serviciul Special de asasinare a dușmanilor Revoluției, a avut neinspirația să recunoască acțiunea de asasinare a naționaliștilor ucraineni, în cartea sa MISIUNI SPECIALE (cf. https://www.targulcartii.ro/pavel-sudoplatov/misiuni-speciale?coperta=Brosata%20(paperback)&pid=119239&campaignid=9925646126&adgroupid=102255248564&network=g&keyword=&matchtype=&creative=432572633258&adposition=&device=c&gclid=CjwKCAjwkMeUBhBuEiwA4hpqEMqhtqZ5UI1G0p1sWelQzTgv_I2gXqt89i5zgrCN7KgpUwdyP3FXnBoCEo8QAvD_BwE), motiv pentru care urmașii celor asasinați l-au acționat în judecată penală.
  Din 1917 pînă acum, U Kraina a fost condusă de jidovi, deveniți iudeo-bolșevicii cunoscuți în Istorie. Iulia Timoșenko, Petro Poroșenko, Volodimir Zevzenski etc. sunt jidovi și, împreună cu ashkenazii din S.U.A., vor să înființeze un al doilea Israel în Ukraina, ca țară de rezervă pentru cînd arabii se vor deștepta și îi vor arunca pe izraelieni în Mediterana. România a rămas ca să fie al treilea Israel. Dintre țările vecine, Ucraina este cel mai mare dușman al României. În 2005, netrebnicul Emil Constantinescu, Zoaie Petre și Adrian Severin au făcut Tratatul cu Ucriana, calificat ca „Tratatul trădării Naționale” (cf. https://www.edituraprestige.ro/tratatul-cu-ucraina…). Anul trecut ticălosul de Klaus Iohannis a făcut – pe „șest”, cum zic țiganii noștri – un tratat militar secret cu Ucraina, iar acum România și Polonia dau arme Ucrainei! Vedeți de ce trabuie alungați de la Putere? Vedeți de ce trebuie alungați ucrainenii din țară? Profesorii nu au salarii decente, bătrînii nu au pensii decente, jumătate din populațâia României trăiește sub limita sărăciei, iar ticăloții care ne conduc acordă azil dușmanilor țării, ucrainenilor,, în loc să nu îi primească, iar acum ar trebui dați afară. Centrul Bucureștilor este plin de curve de lux ucrainence, iar guvernul le acordă „casă și masă” gratuite! Pînă cînd îi mai răbdați?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.