Home / Actualitate / Guvernul se gândește să impună raționalizarea gazelor pentru companii

Guvernul se gândește să impună raționalizarea gazelor pentru companii

Vlad Voicu
Incorect Politic
Iulie 11, 2022

Guvernul se gândește să impună raționalizarea gazelor pentru companii

Guvernul se gândește să impună raționalizarea gazelor pentru companii

R3Media:

Guvernul ia în calcul ca în această iarnă, dacă nu se reușește aducerea din import a cantităților de gaze așa cum sunt planificate, să impună o raționalizare a consumului pentru companii, au declarat, luni, surse guvernamentale, precizând că populația nu va fi afectată de o posibilă raționalizare a gazelor, relatează Agerpres.

La nivelul Guvernului s-a format un consiliu consultativ care urmează să funcționeze în perioada următoare. Acesta va analiza evoluția crizei energiei, în urma conflictului din Ucraina. Potrivit surselor guvernamentale, România își asigură, în prezent, 90% din producția de gaze.

„Se va continua livrarea. Nu există nicio limitare pentru consumatorii casnici. Limitarea în procent echitabil îi vizează pentru operatorii economici, dacă nu reușim să aducem cantități de gaz din import așa cum sunt planificate”, au arătat sursele indicate.

Când au fost restricții aberante în domeniul HORECA, patronii de restaurante și hoteluri nu au făcut nimic.

Bine, au făcut câteva proteste anemice, tăcute, fără să participe la protestele societății civile. Patronii nu vor face mare lucru în cazul acestor raționalizări.

Oricum, dacă vin restricții/raționalizări la nivel individual, căldura din case, gazul de la aragaz, curent, etc, atunci s-ar putea să avem odată revoluția aia.

2 comments

  1. O sa aveti odata la pastile cailor revolutia aia.

  2. Pai, și cum să-și câștige oamenii salariul dacă firmele lucrează doar parțial!? Cu ce sa plătească facturile lincalzirii ocuintelor? Cu bani de la Werner?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *