Home / Educativ / Îndemn legionar pentru tineri: “Pune mâna și sparge cu lovituri de trăsnet lespedea grea pe care cei fără Dumnezeu și Țară au așezat-o peste sufletul nostru!”

Îndemn legionar pentru tineri: “Pune mâna și sparge cu lovituri de trăsnet lespedea grea pe care cei fără Dumnezeu și Țară au așezat-o peste sufletul nostru!”

Incorect Politic
Iulie 11, 2020
Republicat în Iulie 4, 2022

Îndemn legionar pentru tineri: “Pune mâna și sparge cu lovituri de trăsnet lespedea grea pe care cei fără Dumnezeu și Țară au așezat-o peste sufletul nostru!”

Via Buciumul:

Cerul te cheamă! Strigă morții din morminte. Ridică-te tinere, e rândul tău, ai curaj! Refuză cu demnitate tragicul și ridicolul politicienilor și conducătorilor de azi.

Reînvie în memoria ta credința strămoșilor tăi. Reînvie demnitatea omului de altădată, dăruirea și curajul celor ce au luptat în munți; refuzând umilința, îngenuncherea, trădarea și pagânizarea ta.

Se zvârcolesc și nu au odihnă cei căzuți în adâncurile minelor de plumb, în adânc de haznale, cei sfârtecați în anchete de zbirii securiști, cei uciși de demonii cruzimii din temnițe, cei arși de vii, cei înmormântați de vii, cei fără cruci și fără mormânt. Ei au murit aici pe pământ biruind moartea cu moartea lor. Au murit că să rămână veșnici în cer.

Tu tinere, ești moștenitorul și continuatorul unei istorii fără pereche, fiul unui neam mereu în furtună cu vitregiile vremii, un neam de viteji, de mucenici și de martiri, vegheat de cneji și sfinți voievozi. În tine ard speranțele omului de mâine, în ține sălășluiește scânteia divină, în tine arde sublimul faptelor de mâine. În tine, sub loviturile dezmățului și mișeliilor de azi, suspină troite la răscruci de drum cu icoana lui Iisus plecată, altare doborâte, în tine suspină durerea străbunilor.

În tine sună prelung dangătul de clopot care cheamă la rugă și luptă, ca altădată pe părinții tăi în primejdii și bejenii. Tu, tinere, ești fiu și urmaș al celor ce au luptat și au murit pentru că tu să fii liber, să ai sub tine un loc de veci, să fii tu însuți demn și fruntea să nu-ți pleci, să fii stăpân în casa ta.

Tu, tinere, ești o putere, o flacără, ești ziua de mâine și porți pe umerii tăi o răspundere. Răspunde! Faptele mari se scriu cu clocotul tinereții, cu dăruire, cu răzvrătire împotriva răului.

Tu ești „înaltul” spre care trebuie să mărșăluiești și care duce la Dumnezeu. Dumnezeu te așteaptă! Tu ești conștiința nepervertita cu dimineți din ceruri, cu albe primăveri. Întoarce-te cu fața la trecut și fii vrednic de tot ce ți-au lăsat străbunii; nu risipi, nu da înapoi în fața primejdiei, nu părăsi lupta. Sunt ceasuri ale istoriei care te îndeamnă și cer: acum! Nu niciodată!

De când te-ai născut, ai crucea ta, tinere, și porți cămașa morții. Fii creștin și român! Moartea eroică, moartea creștină e un privilegiu, e un dar. Primește-o! Fii hotărât și calcă cu pas de foc spre acel tărâm dorit, cu soare și liniști fără sfârșit.

Nu părăsi pământul țării tale, căci lași loc dușmanului tău care te vrea învins sau alungat, dușmanul părinților tăi.

Înfruntă cu bărbăție toate adversitățile și toate vicleniile!

Rămâi înfipt în pământul țării tale și al istoriei!

Aici ești tu stăpân, la altul vei fi rob. Pune mâna și sparge cu lovituri de trăsnet lespedea grea pe care cei fără Dumnezeu și Țară au așezat-o peste sufletul nostru, peste mormintele marilor străbuni, peste istoria noastră, peste Biserica ta.

Plugul nostru-i de oţele, Face brazda bucăţele...

Tu, tinere, ești chemat la fapte mari. Tu ești făuritorul unei noi ere de refacere economică a țării tale, de libertate, de prosperitate, de moralitate, de zidire a noi altare. Crede, roagă-te, muncește, luptă și vei birui. Adună-te și tu, tinere plecat pe meleaguri străine, la casă ta și fă din pământul Patriei tale o stea. Fără tine, fără brațul tău, tinere, fără creierul tău, viața celor rămași în țară – bătrânii și nevolnicii – va fi pustie, va fi neagră, va fi blestem căci ei te-au crescut și te-au ridicat în lume pentru ca tu, la rândul tău, să iei pe umerii tăi continuitatea.

Răspunde! Nu lăsa ca peste sufletul tău să se pogoare blestemul celor din morminte, celor de azi și celor ce vor veni după noi. Amin!

de Petru C. Baciu

3 comments

  1. TRĂIASCĂ LEGIUNEA !

    TRĂIASCĂ CĂPITANUL !

  2. Trebuie sa luptam, pentru ca suntem nu doar cu un picior in groapa, ci suntem in groapa pana la gat. Au ajuns tiganii sa aiba milioane de euro, cartiere rezidentiale (militari residence e a unor ciori), parlamentari, afaceri si noi sa muncim pe salarii de mizerie pentru ei!!!! Sau restaurante islamiste si indiene si chinezesti la tot pasul!!!!

    DAca nu luptam consecintele sunt clare: inlocuirea noastra, dar mai intai o viata de mizerie, si o batranete scurta si mizera pentru cei care azi nu vor sa lupte de frica !!!! Luati imprimante, spray-uri, markere si raspanditi mesaje!! apoi luati arme de care puteti si haide sa ne apucam de ei, ca dusmanii alogeni si tradatorii nu vor pleca de buna voie!!!

    Nu aveti incredere in partide, mass media, statul roman sau organizatii de orice fel, urmati modelul rezistentei individuale sau in grupuri mici cu oameni de incredere, ghidati de principii!!! Nu asteptati sa apara altii sau vreun lider ca nu va aparea nimeni. Nu fiti lasi si nu va temeti de consecinte, nu exista nimic mai rau decat viata in “diversitate”, nici moartea, nici saracia, nici parnaia!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *