Home / Chestiunea Jidănească / Guvernul Propune Comasarea Muzeului Satului, Țăranului și Antipa Pentru a Face Loc Muzeului pentru Holocaust

Guvernul Propune Comasarea Muzeului Satului, Țăranului și Antipa Pentru a Face Loc Muzeului pentru Holocaust

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iulie 21, 2019

Dacă nu au reușit să obțină Palatul Dacia și mai apoi curtea Muzeului Antipa, (((aleșii))) apelează la ministrul culturii slugoiul care propune comasarea a trei muzee pentru a face loc unui muzeu pentru Holocaust.

Și nu e vorba despre primul Holocaust autentic din istoria omenirii, în care, conform Vechiului Testament, iudeii lui David au genocidat poporul din cetatea Raba:

„    29. Atunci a adunat David tot poporul și s-a dus asupra cetății Raba, s-a luptat împotriva ei și a luat-o.

 1. Și a luat David de pe capul regelui ei coroana, care era de un talant de aur și cu pietre scumpe, și a pus-o pe capul său; a luat și foarte multă pradă din cetate.
 2. Iar pe poporul care se afla în ea l-a scos și l-a pus sub ferăstrău și sub grapă de fier și sub securi de fier și l-a aruncat în cuptoarele de ars cărămidă. Așa a făcut el cu toate cetățile Amoniților. După aceea David s-a întors la Ierusalim cu tot poporul“ (2, Regi1229-31)[1].

ActiveNews:

ACTUALIZARE 17:35 În urma anunțului Ministerului, Muzeul Național al Satului, „Dimitrie Gusti” a reacționat cu următorul comunicat:

„În urma comunicatului dat publicității aseară de către Ministerul Culturii și Identității Naționale, suntem în măsură să facem și noi următoarele precizări:

Am luat act cu surprindere de decizia domnului Valer- Daniel Breaz, ministrul Culturii de a înființa un complex muzeal din care să facă parte și Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” alături de Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național de Istorie Naturală «Grigore Antipa» și viitorul Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România. Această inițiativă de comasare a fost luată fără o consultare prealabilă a celor implicați și vine în contradicție cu actul de înființare al muzeului în 1936 de către sociologul Dimitrie Gusti, proiect susținut de Fundațiile Regale. Solicităm domnului Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale, o revenire asupra acestei decizii prin care vor fi distruse trei muzee reprezentative ale neamului românesc în Anul Omagial al Satului Românesc, așa după cum este declarat de către Patriarhia Română”.

Știrea inițială :Ministerul Culturii a anunțat crearea unei megastructuri, prin comasarea mai multor muzee, pentru a face loc și viitorului Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al holocaustului din România.

Se plănuiește un mega-muzeu al Holocaustului.

În fapt, pentru ca o mega-minciună să dăinuie de aproape un secol, este nevoie de mega-structuri care să o proptească în mod constant. Aceste mega structuri nu se limitează la structuri fizice, ci pot fi premii Nobel, filme artistice, documentare, cărți cu kilogramul, propagandă mediatică internațională, grupuri de lobby, etc.

„Având în vedere articolele apărute în presa de astăzi, 18.07.2019, referitoare la înființarea Muzeului Holocaustului, Ministerul Culturii și Identității Naționale face următoarele precizări: va fi creat un complex muzeal care să cuprindă Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și viitorul Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România, pentru care se are în vedere locația existentă între Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Muzeul Național al Țăranului Român”, se arată în anunțul Ministerului Culturii publicat pe siteul oficial.

Daniel Breaz(FOTO) a afirmat joi, la prezentarea bilanțului Ministerului Culturii și Identității Naționale pentru primele șase luni din anul 2019, că „Nu există nicio dispută cu Muzeul Antipa. Sunt subiecte de presă, e o scrisoare deschisă și chiar le-am mulțumit celor care au scris acea scrisoare în care au prezentat o anumită situație, pentru eleganța… și sincer vorbesc aici, nu sunt nici ironic… chiar au fost eleganți în acea scrisoare deschisă.

Clar, Guvernul României are în programul de guvernare înființarea acestui Muzeu al Holocaustului (…). Avem susținerea, după cum ați văzut în acea scrisoare deschisă, inclusiv din partea Academiei Române. Deci, toți spun că este necesară construirea unui astfel de muzeu. În momentul de față, suntem și elaborăm o hotărâre de guvern de înființare a acestui muzeu. Nimeni nu a spus «acolo se va face muzeul respectiv».

Ei, nu chiar toți spun că este necesară construirea unui astfel de muzeu.

Am avea rezultate surprinzătoare dacă construirea ar fi supusă unui referendum.

Ar fi mai util decât referendumul lui Iohannis pentru care s-au cheltuit milioane de euro, iar Curtea Constituțională a decis în unanimitate că nu se poate aplica.

Ce mai contează detaliile astea, important este că a dat o lovitură de imagine, și-a făcut sieși campanie electorală și a motivat baza lui electorală cu o victorie în procente.

După ce se va înființa muzeul, vom decide și, de comun acord, poate și cu o consultare publică, vom vedea unde vom înființa muzeul respectiv. Vom vedea după ce vom încheia toate aceste demersuri legate de hotărârea guvernamentală. Acolo unde ne permite legea, acolo unde ne permite PUZ-ul, PUD-ul municipiului București vom găsi o soluție astfel încât să putem înființa acest muzeu. Mă repet, locația nu a fost stabilită pe terenul dintre Muzeul Antipa și Muzeul Țăranului Român, ca să exclud din start orice speculație”.

Iulian Bulai, membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, susține că ideea anunțată de Ministerul Culturii este reluarea unei controversate inițiative din timpul guvernării Ponta și cere demisia ministrului Daniel Breaz.

Peste noapte, în miezul verii, fără consultare publică, fără analize de oportunitate, Ministerul Culturii din Guvernul Dăncilă reîncălzește o idee-«far» a Guvernului Ponta: comasarea Muzeului Țăranului Român (MȚR) cu Muzeul Satului și Muzeul Antipa, plus viitorul Muzeu al Istoriei Evreilor.

O idee la fel de nefericită în 2019 precum s-a dovedit și-n 2013, care va distruge practic un muzeu, MȚR, cu identitate distinctă de peste 100 de ani, fondat de Regele Carol I, și va aduna haotic merele unui muzeu de științe naturale cu perele unui muzeu antropologic și merele unui muzeu etnografic cu perele unui muzeu de rememorare istorică.

Abia aștept să aud cine este personalitatea complexă, multidisciplinară, care ar putea conduce această struțo-cămilă – nu-mi imaginez că PSD nu are deja pe cineva în minte.

Îi solicit ministrului Breaz – despre care sper că va înțelege odată și-odată că nu are nici minima înțelegere a domeniului cultural și trebuie să-și dea demisia – să organizeze consultări publice în privința acestei comasări și să facă publice rațiunile pentru care a reluat ideea din 2013, spectaculos eșuată, a lui Victor Ponta”.

Firește că este un plan de distrugere a identității și culturii românești, întrucât se implementează de vreme îndelungată și nimeni nu ia măsuri pentru a-l stopa, înafara câtorva voci curajoase.

Până într-o zi când vor merge prea departe.

2 comments

 1. NU a fost Holocaust.

  Pana si numele e o minciuna.

  Hitler ar fi putut ucide doar evreii din teritoriile ocupate de el.

  Erau millioane de evrei in SUA, Anglia, Rusia etc.
  Erau milioane de evrei raspanditi peste tot in lume.

  Deci nu a fost nici pe departe “genocid” sau “holocaust”.

  Iar dintre evreii din Polonia sau Germania, daca a fost “holocaust” — DE CE SUNT ATATIA SUPRAVIETUITORI?

 2. Faptul ca evreii intra in panica si baga la toata lumea pe gat farsa cu holocacealmaua — FACE PARTE din procesul de trezire al populatiei.

  Putem folosi muzeul holocaustului ca sa trezim mai multi oameni.

  Arata de fapt ce influenta au asupra politicienilor romani.

  Oricum Romania e ca pe vremea fanariotilor.

  Cine doreste tronul Romaniei, trebuie sa mearga in SUA si sa se milogeasca la evrei.

  Putem lansa pilule rosii in conversatie:

  – De ce a fost nevoie de crearea unui muzeu al holocaustului dupa 75 de ani? Verifica pe wikipedia, evreii conduc SUA.

  Ei conduc indirect politicienii romani, si de-aia ne-au bagat pe gat inca un “muzeu al holocaustului”.

  Personal cred ca oamenii o sa se sature de cat se vaieta evreii, si la un moment dat nu o sa mai functioneze trucul cu “simte mila pentru mine, goy, desi eu sunt cel mai bogat si am puterea politica sa iti bag pumnul in gura daca ma critici”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *