Home / Chestiunea Jidănească / Cum a apărut Liga Anti-Defăimare (ADL)?

Cum a apărut Liga Anti-Defăimare (ADL)?

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iunie 10, 2021

Varianta scurtă:

Cum a apărut Liga Anti-Defăimare (ADL)?

Totul a început de la Leo Frank, care era președintele lojei B’nai Brith din Atlanta și supraveghetor al Companiei Nationale de Creioane.  Mary Phagan, un copil (13 ani) care muncea la compania de creioane a fost violată și ucisă ritualicește de Leo Frank, cu ocazia sărbătorii jidănești Pesach Sheni, în Aprilie 26, 1913. În urma unui proces, Leo Frank a fost condamnat la moarte în unanimitate (toți jurații au fost de acord, erau și iudei printre ei). Apoi s-a intervenit pe lângă instanță și pedeapsa s-a comutat la închisoare pe viață. Acest lucru a generat revoltă populară și a apărut un grup de 28 de persoane supranumit Cavalerii lui Mary Phagan, care l-au scos pe Leo Frank cu forța din închisoare și l-au spânzurat la 282 de kilometri de localitate.

În urma execuției populare, un grup de jidani avocați au format Liga Anti-Defăimare (Anti-Defamation League) prin care să prevină orice critică la adresa practicilor barbare ale “poporului ales”. ADL a ajuns să influențeze discursul public prin cenzurarea și hărțuirea naționaliștilor. Pe site la ei au și o colecție de “simboluri de ură”, printre care apare si crucea Arhanghelului Mihail sau simbolul Gărzii de Fier. De asemenea, ADL a scris articole comemorative prin care îl scot pe Leo Frank nevinovat.

*

Varianta lungă (limba engleză):

11 comments

  1. BRAVO STERIE , PENTRU AFISEARE !
    ASTIA AU REINFLORIT AZI IN USA – FUSESERA MAI SCUTURATI DE LEGE LA UN MOMENT DAT – SI AM IMPRESIA CA SE LABARTEAZA DIN NOU, RAU SI DAU IN FOC PESTE TOT CA SA JEFUIASCA LUMEA DE BANI IN PRIMUL RAND SI APOI SA O BAGE LA INCHISOARE, DACA NU SI MAI RAU !
    ROMANII NU STIU MAI NIMIC DESPRE EI SI DECI ESTE FOARTE, FOARTE BINEVENITA ACEASTA INFORMARE PUBLICA
    MULTUMIM MULT !
    CU DUMNEZEU INAINTE !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *