Home / Actualitate / Copiii sunt ai statului, nu ai părinților! Ministerul Educației vrea să interzică accesul părinților în școli și grădinițe

Copiii sunt ai statului, nu ai părinților! Ministerul Educației vrea să interzică accesul părinților în școli și grădinițe

Incorect Politic
Ianuarie 17, 2022

Copiii sunt ai statului nu ai părinților! Ministerul Educației vrea să interzică accesul părinților în școli și grădinițe

Copiii sunt ai statului, nu ai părinților!

Ministerul Educației vrea să interzică accesul părinților în școli și grădinițe

Via R3Media:

Accesul părinților în incinta școlilor și grădinițelor va fi permis numai în situația în care aceștia sunt „invitați”, „convocați” precum și în situații de urgență, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, obținut pe surse de Edupedu.

Iată pasajele relevante din proiect, conform Edupedu:

„Accesul părinţilor/tutorilor/reprezentanţilor legali ai beneficiarilor primari este permis în incinta unităţilor de învăţământ numai în situaţia în care sunt invitaţi sau convocaţi, precum şi în situaţii de urgenţă prevăzute de Regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţii”, prevede art. 218 alin. (2)

La articolul 159, Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar stabilește în ce condiții are acces părintele în incinta unității de învățământ.

„Art. 159. — (1) Părintele sau reprezentantul legal al copilului/elevului are acces în incinta unității de învățământ în concordanță cu procedura de acces, dacă:

a) a fost solicitat/a fost programat pentru o discuție cu un cadru didactic sau cu directorul/directorul adjunct al unității de învățământ;
b) desfășoară activități în comun cu cadrele didactice;
c) depune o cerere/alt document la secretariatul unității de învățământ;
d) participă la întâlnirile programate cu educatorul puericultor/educatoarea/învățătorul/institutorul/profesorul pentru învățământ preșcolar/primar/profesorul diriginte;
e) participă la acțiuni organizate de asociația de părinți.

(2) Consiliul de administrație are obligația stabilirii procedurii de acces al părinților sau reprezentanților legali în unitățile de învățământ.”

Amintim că prevederea nu se regăsește în proiectului fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, și nici în Legea Educației Naționale 1/2011.

Pe 5 ianuarie, Ligia Deca a declarat, în cadrul unui conferințe de presă, că „recomandăm școlilor să limiteze accesul persoanelor care nu au legătură directă cu procesul educațional, pe perioada intensificării transmiterii virusului gripal”.

6 comments

 1. Cine i-a ales… sa devina stapani …. aceste slugi nemernice?
  Cine sustine minciuna co[hen]vid-iena SA STEA ACASA!

 2. Am un prieten profesor caruia i-a venit un parinte ieri sa-i cera sa-i puna 10 copilului sau si mai sa-l ia la bataie ca profesorul ii pusese deja un 8. Cred ca li s-a dat prea multa putere parintilor si acestia isi folosesc influenta in detrimentul scolii. Putem vedea ca si loazele nu mai vor examene si note si vin la scoala sa-si bata joc de profesori. Ii vad si ii aud si eu pe strada iar daca ati auzi fete zicand “sa-mi bag…” sau alte asemenea dragalasenii ati fi oripilati, Parintii actuali (im marea lor majoritate) doresc numai sa le fie copiilor lor usor si nu le pasa ca nu invata nimic la scoala (parerea prietenului meu si inclin sa il cred).

  • Da, hai sa generalizam si sa nu mai dam voie nici parintilor buni sa vina la scolile copiilor lor ca ti s-a intamplat tie un caz asa ceva. Esti ridicol domnule !

  • Dv aveți parțial dreptate, în sensul că trebuie întărită prin lege autoritatea profesorului, așa cum era înainte. Intezicerea accesului părinților în incinta școlii este doar o măsură insuficientă. Pe fondul vulnerabilității cadrelor didactice cu această lege cârpim doar anteriul lui Arvinte.

 3. Vă rog eu nu mai citați din fițuica mizerabilă regresist-neomarxistă edupatrupedu. Puteți găsi o sumedenie de surse conservatoare.

 4. ,, Liceu ,cimitir al tineretii mele,
  Pedanti profesori si examene grele !,,
  dixit Lucian Blaga ,cel mai mare filozof roman,daca ati auzit de el ,dragi elevi !
  Asa se cern valorile ! Cu severitate,corectitudine si disciplina !
  Daca vrei ,,tampiti pe banda rulanta ,,vorba lui Base ,pune-i pe profesori la cheremul elevilor,parintii repetenti in scoala sa-i spurce pe profesori pentru orice marsavie a odraslelor lor,orice prof sa fie linsat mediatic ,elevii sa stea la scoala cu iphone pe banca ,iar profesorii sa-i roage frumos daca au chef sa participe la lectie !
  Daca scoala nu este scoala ,proful nu este respectat ,succesul este garantat !Sunteti viitori capsunari !
  Asa se intelege democratia in Romania !Blaga nu ar fi ajuns la valoarea mondial recunoscuta ,daca ar fi avut iphone !
  Ce-ar fi daca si-n armata regulile le-ar stabili soldatii ????
  “Luati de la prietenul meu profesorul!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *