Home / Actualitate / 15 Martie Ziua Sfidării Naționale

15 Martie Ziua Sfidării Naționale

Radu G.
Incorect Politic
Martie 21, 2019

Articolul trebuia să apară pe 15 martie.

Ziua Sfidării Naționale

Au trecut 100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de atacuri continue atât din partea invadatorilor de la vest de Tisa, cât și din partea celor rămași încă în țară.

De peste 100 de ani se încearcă ruperea Ardealului de la Țara Mamă și alipirea lui Ungariei. Astfel, în aceste momente asistăm, dragii mei, la puternice metode de a realiza acest plan meschin al unui popor fals, care deține o istorie falsă și o dorință de a stăpâni ceea ce nu le aparține.

Ziua de 15 martie reprezintă pentru “poporul maghiar” o zi de sărbătoare datorită izbucnirii la 15 martie 1848 a așa-zisei “revoluții maghiare”, urmând ca pe 30 mai 1848, Dieta de la Cluj (majoritar compusa din maghiari) să voteze anexarea Ardealului la Ungaria.

Cu toții știm de lupta lui Avram Iancu și a moților săi în timpul acestei revoluții, și de curajoasa sa rezistență împotriva acestor năvălitori care se cred stăpâni peste pământurile noastre.

Ardealul și-a primit dreptatea binemeritată in 1918, la Marea Unire a poporului român, când prin alipirea Basarabiei, Bucovinei și Ardealului la Țara Mamă s-a realizat in sfarșit întregirea poporului român, scăpând pământurile noastre sfinte de dominația străinilor.

“Avem Ardealul sfânt, pământul răstignirii, 

Cu tunuri sfârtecat de cel viclean;

Avem ierarhii sfinţi, pe Iancu şi martirii, 

Pe Horia tras pe roată pentru neam. 

Azi iaraşi te-au suit vrăjmaşii tăi pe cruce, 

Ardeal cu trei culori împodobit;

Scriind deasupra vina ta cu sânge, 

Aceea că, ortodoxia ai iubit.”

– Avem o țară de Radu Gyr

Ziua Maghiarilor

Nu trebuie uitată nici tentativa Ungariei din 1919 de a reocupa Ardealul, pornit în aprilie 1919, urmând ca pe 4 august Armata Română să ocupe Budapesta.

De asemenea, țin să reamintesc și de opinca sergentului Iordache din vârful parlamentului ungar.

Ziua Sfidării Naționale

În ultimii ani, însă, au loc de 15 martie (și nu numai) manifestații din partea populatiilor maghiare, cerându-se drepturi, prin intermediul cărora vor să ajungă într-un final să stăpânească pentru încă o data pe nedrept pamânturi românești.

Se cer școli în care să se vorbească limba maghiară, în timp ce o mare parte din tineretul maghiar din România nu știe sa vorbească corect limba română, aceștia fiind învățați istoria falsă indusă de dușmanii neamului românesc.

Ziua Maghiarilor

În acest an au fost arborate in județele populate majoritar de maghiari numeroase steaguri ale ungariei, sfidându-se autoritatea românească pentru incă odată. Totodata, Kelemen Hunor, liderul UDMR, a cerut clemență Premierului, Guvernului și Ministrului de Interne pentru a nu sancționa primarii localităților in care au fost arborate steaguri ale ungariei:

„Raportul Consiliului European care analizează aplicarea prevederilor acordului cadru pentru protecţia minorităţilor a stabilit că România nu doar că nu este un stat model în garantarea drepturilor naţionale şi lingvistice ale minorităţilor, ci este mai degrabă un exemplu de regres în acest domeniu.

Astăzi, ar fi şi un act revoluţionar şi dacă instituţiile implicate nu ar prezenta într-o lumină ireală acest subiect, ci ar începe să aplice corecţiile necesare, aşa cum propune şi raportul nostru paralel. În schimb, ei continuă să deformeze realitatea, susţinând că au creat un stat model, exemplar, în timp ce prefecţii din Covasna şi Harghita pedepsesc primarii care decorează localităţile în culorile steagului maghiar cu ocazia sărbătorii noastre naţionale.

Cer pe această cale Guvernului, premierului şi ministrului de Interne să oprească acţiunile prefecţilor din Covasna şi Harghita, pentru a pune capăt acestei anomalii iresponsabile şi stresante” – Kelemen Hunor.

Cu toate acestea, au fost acordate sancțiuni primăriilor care nu au respectat legea, printre care și primăria orașului Sfântul Gheorghe, dupa ce a anunțat că simbolurile naționale aplasate cu ocazia zilei de 15 martie nu vor fi îndepărtate.

Nu se opresc, însă, nici surprizele!

Candidatului independent la alegerile europarlamentare, George Simion, i-a fost interzis accesul alături de un coleg de cauză la manifestația din Sfântul Gheorghe pe motivul ca ar fi purtat un steag tricolor la gât.

Aplauze Jandarmeriei Române.

Nicio televiziune nu a difuzat nimic legat de aceste manifestații antiromânești, ce au ca scop trasarea pentru încă o dată trasarea unei granițe în mijlocul țării.

Nu se vorbește de asemenea nici de românii uitați din regiunile populate de maghiari, tratați ca niște străini in propria lor țară.

Deci, vă întreb pe voi, frați români, până când vom decide să tăcem din gură?

Până când vom răbda existența acestor lipitori pe inima țării noastre?

A venit momentul “Să punem pumnul în pieptul furtunii, că de nu, pierim”!

https://youtu.be/mMgTlqPnb54

One comment

  1. Unul dintre cei care lupta cu legea in mana impotriva lor este Dan Tanasa : dantanasa.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *