Home / Actualitate / Știrea Săptămânii: Florin Cîțu îl demite, noaptea ca hoții, pe Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, pentru ‘reducerea dimensiunii holocaustului’

Știrea Săptămânii: Florin Cîțu îl demite, noaptea ca hoții, pe Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, pentru ‘reducerea dimensiunii holocaustului’

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 16, 2021

Octav Bjoza, Prședintele Asociației Foștilor Deținuți Politic din România

ȘTIREA SĂPTĂMÂNII

Știrea săptămânii este, fără îndoială, demiterea subsecretarului de stat Octav Bjoza din aparatul guvernamental, din poziția de reprezentare a deținuților politici din timpul comunismului, pentru “crima” de a fi cerut îndemnizații pentru urmașii partizanilor anticomuniști, mulți dintre aceștia fiind legionari. Alte motive includ “reducerea dimensiunii holocaustului”. Iată știrea în detaliu:

Via ActiveNews:

O PALMĂ PE OBRAZUL DEȚINUȚILOR POLITIC ȘI A ROMÂNIEI

Octavian Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politic din România, singurul deținut politic din Guvern, a fost dat afară în miezul nopții din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Octav Bjoza a fost decorat cu cele mai înalte distincții de Patriarhul României, Regele Mihai și Administrația Prezidențială.

Motivul invocat azi de premierul de paie al României, Florin Cîțu, este faptul că Octav Bjoza a intervenit în vederea îndreptării unor discriminări anticonstituționale dintr-o lege modificată de deputatul evreu Silviu Vexler, acuzându-l indirect pe venerabilul deținut politic de „antisemitism”. Despre aceste modificări în spiritul Constituției României s-a referit recent deputatul liberal Daniel Gheorghe, care a inițiat de altfel corectarea amendamentelor abuzive prin care unii deținuți politic și urmașii lor erau deposedați de mica reperație morală oficială față de jertfa, suferința și lupta lor anticomunistă, unică în întreg spațiul sovietic. Este vorba de o lege care „încalcă tratatele internaționale privind Drepturile Omului!”, după cum a afirmat deputatul liberal și a publicat ActiveNews , la începutul lunii.

În realitatea vorbim de o palmă dată pe obrazul deținuților politic, suferinței și memoriei anticomuniste a României, o lovitură de forță incitată cel mai probabil de Alexandru Florian, unul dintre vajnicii propagandiști ai regimului comunist, azi la rândul lui în Cabinetul Cîțu.

Mișcarea brutală se înscrie într-o operațiune de sorginte străină care se desfășoară de ceva vreme în spațiul public și politic pentru stârnirea antisemitismului în România.

Cine are interesul incitării antisemitismului în Românie?

Cine și ce interes? Nu este foarte dificil să aflăm.

Știm că în țara noastră activează instituții precum Institutul Pentru Studierea Holocaustului în România Elie Wiesel (I.N.S.H.R.E.W.), Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (C.N.C.D.), Centrul Pentru Monitorizare și Combaterea Antisemitismului în România și o sumedenie de ong-uri terțiare care primesc bani pentru a combate așa-zisul antisemitism.

Așadar există un interes direct, financiar; cu cât este mai prezent acest antisemitism, cu atât mai relevante sunt asociațiile care “îl combat”.

Spunem “așa-zisul antisemitism” pentru că este forțat prin provocări și insulte, prin acte de război psihologic, economic și social comise împotriva poporului român, având scop dublu. Pe de-o parte se dorește stârnirea unor reacții violente care să fie folosite ca muniție împotriva naționaliștilor și prezentate ca dovadă că există antisemitism în România. Pe de altă parte, cu sau fără reacții, se urmărește ștergerea istoriei, subminarea identității naționale și colonizarea totală a teritoriilor românești.

Este un clește în care ne-au prins, din care putem scăpa numai zdrobindu-i dinții.

Cum de regulă afacerile se rezumă la bani, este lesne de înțeles de ce jidanii țin atât de mult la implementarea draconică a legilor împotriva minimizării sau negării holocaustului, împotriva antisemitismului și a discriminării, cerând pedepsirea celor care emană opinii incorecte din punct de vedere politic, acest comportament de tip mafiot și metodele folosite servesc jidanilor la extorcarea de bani de holocaust, cum ne-a arătat colonelul Vasile Zărnescu, primul român condamnat pentru că a publicat studii despre holocaust.

Concret, se va afirma foarte simplu despre acest act samavolic semnat de cel mai prost premier al României, la propriu: EVREII L-AU DAT AFARĂ DIN GUVERN pe deținutul politic Octav Bjoza. Este adevărat? Da. O spune chiar Cîțu, în Comunicatul lui oficial. Și nu este singura provocare la adresa românilor.

Aproape nu trece o zi fără ca Katz, Vexler sau Feinstein-Florian să nu trântească provocator un scuipat pe obrazul României.

Asistăm, așadar, atragem atenția organelor abilitate, la o operațiune în cascadă, din care nu lipsește și afrontul nemaivăzut, de un tupeu incomensurabil, cum este atacul frontal la memoria filosofului-martir Mircea Vulcănescu, un simbol al României trecute, prezente și viitoare.

Poate cel mai cunoscut vector de antisemitism în România este Alexandru Florian, președintele I.N.S.H.R.E.W., fiu de bolșevic venit pe tancurile sovietice, autor de cărți comuniste, promotor al legii antilegionare 217/2015 și prigonitor al românismului.

Alexandru Florian, directorul Institutului “Elie Wiesel”, este autorul unei cărți intitulate “Cunoașterea științifică și apusul zeilor”, în care se face propagandă comunismului, informează Cotidianul. Cartea, apărută în colecția „Știința pentru toți” la Ed. Științifică și enciclopedică în 1975, a fost ștearsă însă, din CV-ul oficial al actualului angajat al Institului aflat în subordinea Guvernului României.

În volumul respectiv, Alexandru Florin a citat șase volume semnate de Nicolae Ceaușescu, dar și lucrările lui Marx, Engels sau Lenin, care sunt menționați cu 10 lucrări.

Tatăl lui Alexandru Florian a fost profesor de marxism-leninism în perioada 1949-1989. Alexandru Florian este principalul promotor al legii 217/2015, cunoscută ca legea antilegionară. Comunismul a fost condamnat, oficial, în România ca regim ilegitim și criminal. Nu și de Guvernul lui Cîțu, după cum se vede. Câteva pasaje pe care le scria propagandistul comunist, pe atunci, Alexandru Florian, AICI.

Totul este pe dos într-o țară care teoretic nu mai e comunistă: Alexandru Florian este de facto la conducere, iar românii care au luptat împotriva comunismului încă sunt condamnați. După cum vom vedea, Alexandru Florian consideră comunismul a fi “chintesența cunoașterii”.

Din puțul gândirii lui Alexandru Florian, conform Cotidianul:
Ce crede Alexandru Florian despre comunism:

“Întreaga construcție a civilizației socialiste se întemeiază pe marile cuceriri ale cunoașterii și științei;

Comunismul este dar chintesența cunoașterii, rodul marilor cuceriri ale științei și culturii, rezultatul acumulării și sintetizării a tot ceea ce a creat mai de preț mintea omului;

Concepția filozofică și construcția practică în socialism sînt profund științifice și revoluționare, angajate în lupta pentru transformarea lumii, pentru făurirea unei civilizații ateiste, în care omul este considerat și apreciat ca ființa suprem creatoare;

Ateismul marxist este dimensiune a concepției filozofice și acțiunii revoluționare a proletariatului;

Lupta împotriva religiei este concepută ca parte a procesului de înlăturare a puterii politice burgheze, a desființării relațiilor de exploatare, de instaurare a puterii politice a proletariatului;

Oamenii muncii se înarmează cu știința, dar construiesc practic un stat ateu. Ei nu se află numai într-o opoziție teoretică față de credința în dumnezeu, ci trăiesc și gândesc în lumea reală, sînt materialiști prin concepție și activitatea lor.”

Motivele demiterii lui Octav Bjoza

Florin Cîțu a justificat gestul prin faptul că Octav Bjoza ar fi pus în discuție dimensiunile holocaustului.

 

Premierul Florin Cîțu a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că l-a demis pe subsecretarul Octav Bjoza din funcție pentru că ar fi  pus „în discuție dimensiunile Holocaustului și a încerca să pui pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România”.

Mai mult, lui Bjoza i se impută faptul că ar fi fost împotriva prevederilor legii nr.232/2020, cea care împiedică pe urmașii legionarilor întemnițați să primească compensații din partea statului român.

Iată că ne apropiem de miezul problemei. Fiind strâns cu ușa de grupurile de lobby jidănesc, Cîțu s-a pripit și a comis o triplă greșeală. Prin afirmațiile despre dimensiunea holocaustului a pus reflectorul pe gogorița diabolică, prin denigrarea legionarilor a stârnit curiozitatea cu privire la Mișcarea Legionară (cine dorește s-o cunoască este invitat să consulte http://www.miscarea.net/ ) și prin demiterea lui Octav Bjoza a furnizat încă o dovadă că România este ocupată de urmașii bolșevicilor. Poate că ar trebui să-i mulțumim domnului Cîțu că a contribuit cu alte câteva picături în pocalul revoltei populare.

Comunicatul complet al lui Florin Cîțu:

„O societate democratică și civilizată, cum este România, rămâne ferm angajată în condamnarea Holocaustului și a oricărei forme de stigmatizare etnică, socială sau religioasă. Este angajamentul fără echivoc al statului român, iar în calitate de prim-ministru, îl voi apăra cu toată convingerea. A pune în discuție dimensiunile Holocaustului și a încerca să pui pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci și un gest periculos pentru valorile democratice.

Mai mult, încercarea de a justifica și de a aduce argumente pentru ca urmașii criminalilor de război, naziștilor sau fasciștilor, să beneficieze de drepturi din partea statului român (prevăzute de Legea nr.232/2020) este un afront și o mare nedreptate față de toți cei care au suferit din cauza ororilor comunismului și Holocaustului.

O asemenea atitudine a unui demnitar al statului român este extrem de periculoasă pentru valorile democratice câștigate și apărate cu multe sacrificii în ultimii zeci de ani. Este o abordare incompatibilă cu statutul de membru al echipei noastre guvernamentale și de înalt responsabil al Guvernului României.

Din aceste motive, am decis demiterea subsecretarului de stat Octav Bjoza, președinte al Asociației Foştilor Deţinuţi Politici și Victime ale Dictaturii din România”, a anunțat Guvernul într-un comunicat de presă.

Adevărul nu se teme de examinare, dar holocaustul se teme.

 

În acest rău este și mult bine, evoluția situatiei obligând redacțiile românești conservatoare, reticiente cu privire la abordarea problemei jidănești, să comenteze în sfârșit și să aleagă o tabără.  ActiveNews continuă:

Ticăloșia acestui comunicat este rară. După ce a transformat o bună parte din români, posibil cu mult peste 10.000.000, în „teroriști”, doar pentru că nu vor mască și vaccin cu forța, acum un bătrân cu ani de pușcărie sub comuniști este transformat în „antisemit” deși venerabilul conducător al deținuților politic a subliniat foarte clar în comunicatul incriminat că „AFDPR nu contestă existența Holocaustului în România „ciuntită”! Singurul lucru care poate fi discutat constă în dimensiunile Holocaustului, cu precizarea că o astfel de dezbatere nu ar scuza cu nimic ororile săvârșite asupra etniei evreilor – și nu numai.” Oricine citește comunicatul lui Octav Bjoza la care face referire aparatul de propagandă al Guvernului Roșu vede cu claritate că nu există nici un mesaj antisemit în el. Dimpotrivă.

Reamintim că Legea nr.232/2020 este un act normativ promovat de liderul Comunităților Evreiești din România, Silviu Vexler, prin care urmașii deținuților politici care au făcut parte din mișcarea legionară sunt excluși din categoria celor care primesc despăgubiri din partea statului român. Istoricul Marius Oprea a criticat această lege, considerând că consfințește abuzurile Securității, condamnate până și de Nicolae Ceaușescu.

Chiar pe 15 martie, Asociația Foștilor Deținuți Politici, condusă chiar de Octav Bjoza, a condamnat adoptarea acestei legi.

„Copiii noștri au fost solidari cu suferințele întregii familii, indiferent când s-au născut sau dacă erau majori în momentul începerii persecuției politice față de părinții lor, statul român nefiind capabil ca, în cei 31 de ani care au trecut de la evenimentele din decembrie 1989, să le ofere nici cea mai mică reparație!”, se arată în comunicatul AFDPR.

 

Comunicatul pentru care a fost demis Octav Bjoza

”ASOCIAȚIA FOȘTILOR DEȚINUȚI POLITICI
ȘI VICTIME ALE DICTATURII
DIN ROMÂNIA
A.F.D.P.R.
ASSOCIATION DES ANCIENS DETENUS POLITIQUES DE ROUMANIE
FORMER ROMANIAN POLITICAL PRISONERS ASSOCIATION
Str. Mântuleasa nr. 10, 030554, București, sector 3, ROMÂNIA, tel./ fax. 021-317.23.17

 

COMUNICAT

 

București, 12.03.2021: Asociația Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România – AFDPR este revoltată de faptul că a ajuns motiv de dispute între parlamentari. Mărul discordiei îl constituie Legea nr. 232/2020, care aduce unele reparații materiale copiilor foștilor deținuți politici, deportați, prizonieri etc., dar subliniem că toți copiii noștri, indiferent când s-au născut și indiferent de faptele părinților, au fost solidari cu suferințele întregii familii, iar timp de 31 de ani nu li s-a asigurat nicio reparație morală și materială.

Asociația Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România, intrată în istoria recentă sub denumirea prescurtată de AFDPR, nu este afiliată și nu se va alinia politic niciunui partid.
Ori ne vor, ori nu, suntem ai tuturor!

Individual, fiecare membru este liber să o facă după cum îi dictează propria conștiință.

Spicuind din statutul Asociației, constatăm:
– „continuarea luptei contra comunismului și a oricăror forme totalitare”;
– „restabilirea adevărului istoric cu privire la evenimentele din perioada 1945-1989…”;
– „formarea și cultivarea unor înalte conștiințe civice, în spiritul adevărului, binelui, frumosului, păcii sociale și renașterea morală a țării noastre”;
– „cinstirea memoriei celor care și-au jertfit viața în lupta contra comunismului…”.
Iată doar câteva precepte pentru care membrii AFDPR vor milita și veghea ca în această țară să nu mai apară partide politice sau mișcări extremiste, fie ele de stânga, fie de dreapta!

AFDPR nu contestă existența Holocaustului în România „ciuntită”! Singurul lucru care poate fi discutat constă în dimensiunile Holocaustului, cu precizarea că o astfel de dezbatere nu ar scuza cu nimic ororile săvârșite asupra etniei evreilor – și nu numai.

Odată subliniate aceste chestiuni, noi, toți beneficiarii Decretului-Lege nr. 118/1990, suntem nu doar uimiți, ci chiar revoltați de faptul că am ajuns motiv de dispute între parlamentari. Desigur, motivele sunt concrete!
Mărul discordiei îl constituie Legea nr. 232/2020, care aduce unele reparații materiale copiilor foștilor deținuți politici, deportați, prizonieri etc.

Copiii noștri au fost solidari cu suferințele întregii familii, indiferent când s-au născut sau dacă erau majori în momentul începerii persecuției politice față de părinții lor, statul român nefiind capabil ca, în cei 31 de ani care au trecut de la evenimentele din decembrie 1989, să le ofere nici cea mai mică reparație!

Cu o zi înainte de a fi supusă votului în plenul Parlamentului, la Comisia pentru muncă, trei deputați (Vexler Silviu, Ganț Ovidiu și Adnagi Slavoliub) au cerut membrilor acestei comisii introducerea a încă două articole, „13” – „Prevederile prezentei legi nu se aplică persoanelor condamnate pentru infracțiuni contra umanității sau celor în cazul cărora s-a dovedit că au desfășurat o activitate fascistă sau legionară în cadrul unei organizații sau mișcări de acest fel, PRECUM ȘI COPIILOR ACESTORA” și „14” în care se spune: „Agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv a Municipiului București, ÎN BAZA SESIZĂRILOR primite sau din proprie inițiativă, vor verifica legalitatea drepturilor acordate beneficiarilor acestei legi (…)”.

Spuneam că motivele disputei sunt concrete!
Depinde din care parte a baricadei privim lucrurile!
Noi dorim să fim imparțiali! Și de aceea încercăm să punem lucrurile la punct.

Nu acceptăm falsificarea încă o dată a istoriei recente a României (pentru prima, a se vedea Mihai Roller)! Mai ales că în ultimii 75 de ani am avut și noi o contribuție directă cât de mică!

Chiar ne-a lovit pe toți ignoranța, amnezia sau mai degrabă relele intenții, lăsând să treacă neobservat faptul că regimul comunist „ilegitim și criminal”, prin așa-zisele „Tribunale ale Poporului”, au trimis la moarte sau la ani grei de temniță și lagăre de exterminare, prin bătăi, înfometare și munci silnice, tot ce a avut acest popor mai demn, mai sfânt, mai bine pregătit profesional.

Chiar uităm că regimul comunist a făcut zeci de mii de victime și, dacă luăm în calcul soțiile și copiii rămași acasă, cifra celor care au avut de suferit se apropie cu certitudine de două milioane de cetățeni ai acestei țări?!?
Chiar vreți să vă amintim cine au fost primii trei șefi ai Securității Poporului, care au săvârșit cele mai abominabile crime din lumea comunistă europeană, lucru recunoscut și de marele disident rus Aleksandr Soljenițîn?!?
Poate că da: Alexandru Nicolschi, Mișu Dulgheru și Tudor Sepeanu!

Chiar vreți să vă spunem ce găsim în dosarele înaintașilor celor care au nerușinarea să ne dea astăzi lecții de morală și demnitate?!?
Iată doar câteva „perle”:
– „vechi militant al clasei muncitoare”;
– „vechi comunist ilegalist”;
– „activitate titoistă”;
– „înscris în organizația tineretului hitlerist”;
– „înscris voluntar în SS-ul german”.

Partidul comunist în România se spune că avea între 4 și 5 milioane de membri. Câți să fi fost vinovați de crimele săvârșite? Poate 4-5 mii sau nici atât!

PENTRU UNII, MUMĂ – PENTRU ALȚII, CIUMĂ!

Copiii noștri au suferit toată viața și este nedrept ca măcar acum, după 31 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, să nu li se facă unele reparații morale și materiale, indiferent de faptul că părinții lor au fost „criminali de război”, „naziști”, „legionari” sau comuniști.

Acum, după 80 de ani, să nu ne mai lăsăm bântuiți de stafiile acestora și împreună, indiferent de etnie, culte sau politici, să veghem ca astfel de fapte să nu se mai petreacă în această țară!

A răsuci la nesfârșit cuțitul într-o rană demult cicatrizată înseamnă că nu facem decât să întreținem o stare de tensiune nemeritată de nimeni!

Președinte al AFDPR și
Subsecretar de Stat
Octav BJOZA”

Reacția lui Octav Bjoza după demitere:

 

„Toţi aceia pe care eu îi reprezint sunt nu doar intrigaţi, revoltaţi, scârbiţi de faptul că lângă noi, în temniţele şi lagărele de exterminare, au murit înaintaşii celor care m-au demis. (…) Îmi pare foarte rău că domnul prim-ministru interpretează, ba chiar dă apă la moară unora cum că noi am avea ceva cu etnia evreiască. Această etnie a adus ştiinţei şi culturii mondiale personalități de mare calibru, pe care nimeni nu le poate contesta. A veni pentru o mână de nemernici să acuzi o etnie este o neghiobie. Este incredibil să întărâţi pe unii împotriva altora. Eu la acest secretariat de stat nu am fost numit politic. (…) Este cea mai urâtă pagină a Partidului Liberal din ultimii 31 de ani, pentru că se interpretează ceea ce am vrut noi să spunem, să cerem”, a declarat Octav Bjoza.

Fostul deţinut politic a subliniat că organizaţia pe care o reprezintă nu contestă Holocaustul, iar, în opinia sa, singurul aspect ce poate fi discutat ţine de „dimensiunile sale”.

Probabil la presiuni enorme, Octav Bjoza face un compromis aparent prin admiterea existenței holocaustului, aparent pentru că nu specifică exact care holocaust, ori, în sensul definiției lui (sacrificiu religios prin ardere completă), acesta cu siguranță a existat de-a lungul istoriei,  în cel de-al doilea război mondial (Hiroshima, Nagasaki, Drezda) și mai înainte, în Evul Mediu, unde arderile pe rug au fost un fel de holocaust și într-adevăr au murit oameni.

„Nu văd ce deranjează în treaba aceasta. Sub nicio formă nu voi accepta ca în ţara asta să fie conflicte interetnice. (…) Holocaustul nu trebuie acceptat, indiferent că au murit 10 persoane, 100 sau mii. El a existat fără dubii”, a adăugat Octav Bjoza.

„Prin comunicatul din 12 martie, AFDPR a vrut să transmită că ar trebui că toți copiii foștilor deţinuţi politici să primească o indemnizaţie. Ce vină puteau să aibă copiii fasciștilor, naziștilor, legionarilor, evreilor, comuniştilor, românilor? Ce vină puteau să aibă copilașii rămaşi acasă pentru faptele comise de părinţi? Aşa vedem noi problema”, a transmis Octav Bjoza.

Reacția cavalerului Daniel Gheorghe

Deputatul PNL Daniel Gheorghe în apărarea lui Octav Bjoza

„Am aflat cu uimire despre decizia luată de premierul Florin Citu privind destituirea dl. Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de Stat pentru recunoasterea meritelor luptătorilor impotriva regimului comunist instaurat in România in perioada 1945-1989, din cadrul Guvernului României.

Ma surprinde să văd o astfel de decizie intempestiva, luata de-a dreptul in toiul nopții împotriva unui erou al luptei anticomuniste din România, un OM de 82 de ani care si-a sacrificat tinerețea, viața și familia în numele idealurilor de libertate și democrație, în niște timpuri când alții turnau la securitate ori se ascundeau de lașitate!

Cer public dl. prim ministru Florin Citu să revină asupra acestei hotărâri neașteptate și neinspirate, cu atât mai surprinzătoare cu cât vine din partea unui Guvern care, prin PNL, se consideră urmașul celor care s-au jertfit în închisorile comuniste și al celor care au opus rezistență unui regim totalitar criminal și ilegitim.

D-le Florin Citu, este nedrept să fie îndepărtat din Guvernul României un om care reprezintă nu doar o persoană fizică, ci este el însuși un autentic simbol al rezistenței românești din calea marxism-leninismului impus prin crimă și brutalitate de tancurile sovietice!

Dl. Florin Citu, sunteți dator pentru opinia publică să explicați logica acestui gest care pentru mine, asemeni multor altor liberali și oameni interesați mai mult ori mai puțin de politică dar care prețuim memoria anticomunista din România, a lăsat gustul amar al unei stări de fapt în care la 30 de ani de la Revoluția din 1989, oamenii care au salvat demnitatea acestei națiuni sunt alungați din nou la marginea societății! In speranța că anii ’50 nu se vor mai întoarce niciodată iar regimul comunist odios va rămâne condamnat pentru totdeauna, cu tot cu anchetele bestiale, verdictele mincinoase și dosarele ticăloasei securități, vă rog să reveniți asupra acestei decizii de demitere a dl. Octav Bjoza.

Doresc să transmit pe aceasta cale publică toate urările mele de bine dl. Bjoza și încă un lucru: sunt mândru că vă sunt conațional, vă sunt recunoscător pentru tot ceea ați făcut pentru România și sunteți unul dintre Românii despre care urmașii sunt datori să știe că au stat drepți în cea mai cruntă clipa a istoriei noastre!”

Recent, deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a anunțat că a depus un proiect de lege prin care să îndrepte efectele legii 230/2020.

*

 

 

Reacția lui Sorin Lavric

Represaliile pe care masoreții marxiști le exercită asupra foștilor deținuți politici a căpătat un accent draconic: Octav Bjoza, subsecretar de stat pentru problemele luptătorilor anticomuniști, a fost demis de premierul Florin Cîțu.

Specialist în Finanțe, Florin Cîțu nu are nici în clin nici în mînecă cu tema luptătorilor anticomuniști, de care nu mă îndoiesc că îl leagă o mare indiferență. Asta înseamnă că un sfetnic bine intenționat i-a șoptit că Octav Bjoza, un caracter căruia nu-i poți pune căluș în gură, a devenit indezirabil.

Mai ales de cînd a declarat că fiii foștilor ilegaliști îi persecută pe fiii foștilor deținuți politici. Cu precădere alogeni, urmașii bolșevicilor plătesc polițe răzbunătoare la a treia generație.

Mai pe românește spus, în războiul dintre Octav Bjoza, de o parte, și Alexandru Florian și Silviu Vexler, de cealaltă parte, primul a pierdut o funcție în aparatul de stat. Dar nu și-a pierdut prestigiul și nici președenția AFDPR.

Ușurința cu care Florin Cîțu răspunde la sugestii cu tentă ideologică dovedește cîtă autonomie de gîndire are. Prin gestul premierului, PNL își arată potrivnicia vădită față de memoria deținuților politici. Nu te-ai fi așteptat de la un partid care se declara fățiș de orientare anticomunistă.

Abia în asemenea împrejurări îți dai seama cît de importantă e libertatea de exprimare a parlamentarului. Voi fi mereu alături de Octav Bjoza și de Asociația pe care o conduce. Iar supraveghetorilor ideologici li se va întoarce rolul de autori morali în decizia pe care finanțistul Cîțu a luat-o în cazul unei figuri atît de impresionante cum este Octav Bjoza.

*

 

Reacția lui George Simion

George Simion, co-președinte al formațiunii, s-a declarat stupefiat de această veste și a scris că Florin Cîțu l-a demis pe singurul anti-comunist din Guvern.

„Am aflat cu stupefacție despre decizia premierului Cîțu de a-l demite pe dl Octav Bjoza din funcția în care îi reprezenta, practic, pe deținuții politic anticomuniști în Guvern.

Gestul premierului PNL de a-l demite pe singurul anticomunist autentic din aparatul guvernamental arată care este adevărata culoare a partidului de guvernământ: este roșul aprins, al tancurilor sovietice, bolșevice.

Octav Bjoza este un adevărat erou al României, un om cu care orice Guvern al României ar trebui să se mândrească. Diferența esențială dintre Octav Bjoza și Cîțu este că în timp ce Octav Bjoza s-a jertfit pentru țară, actualii guvernanți sacrifică țara pentru interesele proprii.

Nu putem să nu remarcăm că în timp ce PNL s-a cocoțat pe valul „anti-comunismului”, nu a ezitat să decapiteze conducerea IICCMER, instituția care investiga crimele odiosului regim, iar acum să-l arunce la coș pe singurul reprezentant al demnității naționale din Guvern, pe Octav Bjoza.

AUR este și va fi alături de foștii deținuți politici, de cei care au luptat pentru demnitatea și întregirea Țării și va face totul pentru ca memoria lor să fie onorată de generațiile viitoare, pentru ca ei să știe: în România s-a luptat și s-a murit pentru Libertate!”, a scris Simion.

*

Reacția lui Claudiu Târziu

Co-președintele AUR a declarat că această decizie este una anti-românească.

Este un atac murdar asupra memoriei unei mari părți a luptătorilor anticomuniști și un act de răzbunare împotriva unui om vertical. Această hotărîre, inspirată de dușmanii a tot ce-i românesc, este nedemnă de un premier al României și încă de unul care reprezintă PNL – cum s-ar zice un ”partid istoric”, ”liberal” și ”anti comunist”. ”, a spus Târziu.

De asemenea, el i-a cerut lui Cîțu să revină asupra deciziei.

„Astă noapte, premierul Florin Cîțu l-a demis pe d-l Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat al Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist. D-l Bjoza plătește astfel intervenția sa în favoarea copiilor urmași ai foștilor deținuți politic nedreptățiți prin Legea 232/2020.

D-l Octav Bjoza (82 de ani), președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, este unul dintre cei mai reputați disidenți anticomuniști în viață, anchetat de fosta Securitate și închis vreme de patru ani în închisorile și lagărele de muncă din epoca Gheorghiu-Dej, multiplu decorat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, de președintele Klaus Iohannis și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Decizia prim-ministrului este un atac murdar asupra memoriei unei mari părți a luptătorilor anticomuniști și un act de răzbunare împotriva unui om vertical. Această hotărîre, inspirată de dușmanii a tot ce-i românesc, este nedemnă de un premier al României și încă de unul care reprezintă PNL – cum s-ar zice un ”partid istoric”, ”liberal” și ”antic omunist”.

Protestez vehement împotriva acestui fel de a face politică și îi cer prim-ministrului Cîțu să revină urgent asupra acestei decizii, care a fost luată la ceasurile cînd mintea nu judecă limpede”, a reacționat senatorul.

*

Reacția lui Florin Roman:

*

Reacția Asociației Neamunit

Asociația Neamunit a reacționat, declarându-se consternată de decizia premierului. Neamunit anunță că-l va sprijini pe Octav Bjoza în continuare.

„Ne declarăm consternați de această decizie a guvernului Cîțu, și ne arătam solidaritatea față de domnul Octavian Bjoza, care merită tot respectul, aprecierea și susținerea, atât pentru lupta pentru libertate și suferințele sale din timpul regimului comunist, cât și pentru toate luptele purtate pentru memorie si dreptate pentru foștii deținuți politic anticomuniști din țara noastră. Considerăm că nu există la ora actuală în România o persoană în viață, mai potrivită pentru a conduce Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea meritelor luptătorilor impotriva regimului comunist, decât domnul Octavian Bjoza”, arată comunicatul trimis pe adresa redacției R3media. 

*

Reacția Danei Budeanu

„Să ne fie rușine față de cei care au făcut ani grei de temniță pentru că au ales doar adevărul și conștiința. Să ne fie rușine față de copiii noștri care ne văd cât suntem de lași”.

NU MAI AVETI DUMNEZEU!
NIMIC FARA DUMNEZEU! CRIMINALILOR!!!!!!!

DOMNULE CÎTU, EU STIU CINE V A SUNAT SA L DATI AFARA PE BJOZA SI STIU CUM S A PUS PROBLEMA! LEGEA DATA IN DECEMBRIE, MARELE MAR AL DISCORDIEI AZI, DISCORDIE BAZATA PE FAPTUL CA NIMENI NU SE ASEAZA LA MASA ADEVARULUI ISTORIC SI NIMENI (CA ASA AM AJUNS IN 2021 SA TRATAM ISTORIA SI ADEVARUL) NU POATE ANALIZA SI DECIDE ECHILIBRAT DESPRE O MARE, MARE NEDREPTATE CARE INCEARCA SA SE FACA (SI SE FACE CA S A DAT LEGE) IMPOTRIVA FAMILIILOR CELOR INCHISI PE DREPT SAU NU!!!!!, ATENTIE!!!!: SAU NU! (AU FOST INCHISI OAMENI PENTRU CA AU AJUTAT PE NU STIU CINE CU DOUA PERECHI DE CIORAPI, CITITI CA SA INTELEGETI CE AU INSEMNAT ANII AIA!!!)!
ESTE UN SUBIECT FATA DE CARE DVS, PRIMUL MINISTRU CÎTU, EU CETATEAN (A CAREI FAMILIE A FOST INCERCATA GREU SI GRAV DE ACEA PERIOADA) SUNTEM DOAR NISTE MUCOSI!!!!! DOMNUL BJOZA NU ESTE! FATA DE EL SI DE FOARTE MULTI ALTII, FATA DE COMUNITATEA EVREIASCA, FATA DE VICTIMELE ACELOR ANI DE COSMAR, NOUA, TREBUIE SA NE FIE RUSINE SI SA STAM DEOPARTE! NU SUNTETI IN MASURA DE A LUA O ASTFEL DE DECIZIE…DIN PACATE ASTAZI NIMENI NU MAI ESTE!!!!!”, a tunat ea.

 

Concluzie

În loc de concluzie, reproducem un comentariu descoperit pe Telegram, în grupul redacției R3media:

Poate că ar trebui să vorbim deschis despre holocaust, în spațiul public și în cadrul unor dezbateri libere, dacă e un subiect atât de sensibil încât democrația se suspendă pentru a lasă loc liber și necontestat variantei oficiale, liniei partidului. Care partid? Partidul bolșevic, tot la comunism ne întoarcem. Și cum peștele de la cap se împute, să examinăm compoziția conducerii bolșevice, adică a Comitetului Central al Partidului Bolșevic din Rusia, de unde a început nenorocirea. 

Heretical:

The most detailed description of Jewish influence in the Bolshevik ‘revolution comes from Robert Wilton, the Russian correspondent of The Times. In 1920 he published a book in French, Les Derniers Jours des Romanofs, which gave the racial background of all the members of the Soviet government. (This does not appear in the later English translation, for some odd reason.) After the publication of this monumental work, Wilton was ostracised by the press, and he died in poverty in 1925. He reported that the Central Committee of the Bolshevik Party was made up as follows:

Central Committee of the Bolshevik Party was made up as follows:

NAME NATIONALITY
Bronstein (Trotsky) Jew
Apfelbaum (Zinovief) Jew
Lourie (Larine) Jew
Ouritski Jew
Volodarski Jew
Rosenfeldt (Kamanef) Jew
Smidovitch Jew
Sverdlof (Yankel) Jew
Nakhamkes (Steklof) Jew
Ulyanov (Lenin) Russian
Krylenko Russian
Lounatcharski Russian

“The Council of the People’s Commissars comprises the following:

MINISTRY NAME NATIONALITY
President Ulyanov (Lenin) Russian
Foreign Affairs Tchitcherine Russian
Nationalities Djugashvili (Stalin) Georgian
Agriculture Protian Armenian
Economic Council Lourie (Larine) Jew
Food Schlichter Jew
Army & Navy Bronstein (Trotsky) Jew
State Control Lander Jew
State Lands Kauffman Jew
Works V. Schmidt Jew
Social Relief E. Lelina (Knigissen) Jewess
Public Instruction Lounatcharsky Russian
Religions Spitzberg Jew
Interior Apfelbaum (Zinovief) Jew
Hygiene Anvelt Jew
Finance Isidore Goukovski Jew
Press Volodarski Jew
Elections Ouritski Jew
Justice I. Steinberg Jew
Refugees Fenigstein Jew
Refugees (assist.) Savitch Jew
Refugees (assist.) Zaslovski Jew

Notă: mama lui Lenin era jumătate jidancă.

“The following is the list of members of the Central Executive Committee:
NAME NATIONALITY
Sverdlov (president) Jew
Avanessof (sec.) Armenian
Bruno Lett
Babtchinski Jew
Bukharin Russian
Weinberg Jew
Gailiss Jew
Ganzburg Jew
Danichevski Jew
Starck German
Sachs Jew
Scheinmann Jew
Erdling Jew
Landauer Jew
Linder Jew
Wolach Czech
Dimanstein Jew
Encukidze Georgian
Ermann Jew
Joffe Jew
Karkline Jew
Knigissen Jew
Rosenfeldt (Kamenef) Jew
Apfelbaum (Zinovief) Jew
Krylenko Russian
KrassikofSachs Jew
Kaprik Jew
Kaoul Lett
Ulyanov (lenin) Russian
Latsis Jew
Lander Jew
Lounatcharski Russian
Peterson Lett
Peters Lett
Roudzoutas Jew
Rosine Jew
Smidovitch Jew
Stoutchka Lett
Nakhamkes (Steklof) Jew
Sosnovski Jew
Skrytnik Jew
Bronstein (Trotsky) Jew
Teodorovitch Jew
Terian Armenian
Ouritski Jew
Telechkine Russian
Feldmann Jew
Froumkine Jew
Souriupa Ukranian
Tchavtchevadze Georgian
Scheikmann Jew
Rosental Jew
Achkinazi Imeretian
Karakhane Karaim (Jew)
Rose Jew
Sobelson (Radek) Jew
Sclichter Jew
Schikolini Jew
Chklianski Jew
Levine (Pravdine) Jew

“The following is the list of members of the Extraordinary Commission of Moscow:

NAME NATIONALITY
Dzerjinski (president) Pole
Peters (vice-president) Lett
Chklovski Jew
Kheifiss Jew
Zeistine Jew
Razmirovitch Jew
Kronberg Jew
Khaikina Jewess
Karlson Lett
Schaumann Jew
Leontovitch Jew
Jacob Goldine Jew
Glaperstein Jew
Kniggisen Jew
Latzis Lett
Schillenkuss Jew
Janson Lett
Rivkine Jew
Antonof Russian
Delafabre Jew
Tsitkine Jew
Roskirovitch Jew
G. Sverdlof Jew
Biesenski Jew
Blioumkine Jew
Alexandrevitch Russian
I. Model Jew
Routenberg Jew
Pines Jew
Sachs Jew
Daybol Lett
Saissoune Armenian
Deylkenen Lett
Liebert Jew
Vogel German
Zakiss Lett

Cât despre holocaust, pentru o înțelegere cât mai completă, consultați https://holocaustdeprogrammingcourse.com/

21 comments

 1. Dacã existã anti romãn, anti rus, anti bulgar, anti sîrb, anti polonez, anti ungur, anti german, anti american, anti arab, anti tigan si anti pentru tot, dece sã nu existã si anti semit??? Avem aici o perfectã teroare de Dictaturã Holocau$ticã Globalã!

  • Anti-semit inseamna anti-coruptie, anti-camatarie, anti-furt, anti-minciuna.
   Si fara nici un dubiu, inseamna s fii demn, cinstit, corect, serios, bun cu ceilalti… CRESTIN.
   Asta e “nasol”: ADEVARUL este anti-semit, de fapt anti-talmudisti care …. nu sint semiti!!
   A fi “neutru” fata de asa ceva inseamna a fi toleramt, a lasa cancerul sa metastazieze sopcietatea.
   Ceea ce se vede deja…

 2. Ma bucur sa vad ca reactia de solidarizare a fost asa rapida

 3. CATU NU E DECAT UN EXECUTANT AL SECTEI-MASINA-DE-RAZBOI !
  ORDINUL E DAT ORBESTE UNUI LIMBRIC

  NU ARE NIMENI VIATA VESNICA !
  NICI MACAR SOCIOPATII SECTEI !

  ISTORIA A AVUT INTOTDEAUNA SI IMPREVIZIBILUL EI, PENTRU SOCIOPATI SI PENTRU SECTE !

 4. Lenin a fost o corcitură de etnii, dar în care au predominat jidanii și calmulcii. Se vede după fizionomie că Lenin trage către asiatici. De altfel, jidanii din Rusia erau descendenți ai (k)hazarilor, un neam de origine turco-mongolă, căruia i-a fost impus talmudismul de către șeful triburilor de atunci, unul Bulan, la anul 740.
  Și despre Buharin am serioase rezerve că ar fi rus autentic, mai ales că – cel puțin sub aspectul prieteniilor avute – s-a învîrtit printre jidani ca Ilya Ehrenburg (un mare denigrator al României) și Leon Troțky (cf. https://ro.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Ivanovici_Buharin).
  Este de notorietate universală că Marea Revoluție Socialistă din Octombrie (M.R.S.O.) a fost concepută, condusă și aplicată de jidani: proporția acestora era de 95 la sută. De asemenea, era finanțată de bancherii jidani și instrumentată prin intermediul agenților britanici – conducerea Imperiului Britanic fiind infestată de jidani încă de pe vremea lui Napoleon Bonaparte. Vedeți episodul Waterloo speculat fraudulos de Nathan Rothschild (cf. https://www.globalcapital.com/article/ry3hgfjfbv79/old-money-battle-of-waterloo-making-a-killing).
  Principalele cărți traduse în românește despre M.R.S.O. sunt:
  https://anticariat-doamnei.com/product/nikolai-starikov-1917-dezlegarea-enigmei-revolutiei-ruse/ și
  https://alor.org/Storage/Library/PDF/Sutton_AC_Wall_Street_and_the_bolshevik_revolution-5.pdf

  • “Nationalities Djugashvili (Stalin) Georgian”

   Djugasvili inseamna “fiul jidancii ” in limba georgiana ! Nu era georgian .

   Intr-adevar:
   Mama lui Lenin este nascuta Blank . Tinea sedinte secrete de colportare plina de ura contra tarului .
   Iar tatal lui era : Tatar, Kirgiz, Kalmyk, Chuvash si Mordvin. Crestinat .

   Mai sunt si altii in lista care nu sunt identificati cum trebuie .

 5. Uitati-va pe pagina infractorului/coruptului Maximilian Katz, acest individ îl apreciază pe Citu pentru că l-a demis pe Octav Bjoza. Acest individ continuă să denigreze românii și trebuie dat în judecată!

 6. Acum cativa ani, am citit ca ziarul Cotidianul.ro ar detine o inregistrare cu infractorul/spagarul Maximilian Katz, din anul 2002, cand voia sa dea mita Guvernului Nastase. Puteti face rost de ea sa o prezentati public?

 7. Un articol scris de Ion Coja:

  “Maximilian Marco Katz, omul lui Năstase, escrocul care inventează antisemitism și papă bani grei de la buget… Dacă găsește proști, de ce n-ar profita?!

  Maximilian Marco Katz a devenit, împreună cu ONG-ul lui, monitorizatori ai antisemitismului, în paralel cu cel finanțat de statul român, ca un paravan pentru dosarele penale din vremea lui „Năstase 4 case”, e vorba de niște ecrocherii economice cu magazinele duty free din aeroporturile din Timisoara, Constanța și Otopeni. Orice anchetă a statului, nu vă fi împotriva comisionarului vamal escroc Katz, va fi una antisemita împotriva unui vajnic luptator împotriva antisemitismului.

  Dosarul s-a musamalizat pentru că inregistrarile demonstrează clar că infractorul Katz a dat o șpagă de 2,5 milioane $ lui Năstase și PSD lui prin intermediul secretarul de stat Liliana Iacob. „Centrul de Monitorizare a Antisemitismului din România” a lui Katz e „umbrela” sub care acesta își desfasoara afacerile ilegale.”

  https://ioncoja.ro/maximilian-marco-katz-escrocul-care-inventeaza-antisemitism-si-papa-bani-grei-de-la-buget-daca-gaseste-prosti-de-ce-n-ar-profita/

 8. Ar trebui dat in judecata acest repetent , facuta plangere penala pentru abuz de putere si atitudine antiromaneasca!

  • Un proces ar fi normal : mai multe asociatii ar trebui sa-i faca proces mincinosului Catu care isi bate joc de romani, calomniindu-i ca schimba / reduc cifrele holocaustului , intrucat cifrele holocaustului au fost reduse chiar de “paznicii” de la Auschwitz care au schimbat placile de la intrare de trei ori, reducand numarul victimelor de la 4 milioane la un milion jumatate :

   A FACT IS A FACT IS A FACT !

   Ei le-au redus, nu bietii detinuti politici torturati si exterminati de comunisti, tinuti la secret de criminalii de sub capacul de plumb manipulat de bietul analfabet, Catu, si de “comisarii” care il dicteaza de la spate:

   DOVADA CLARA – AICI AVETI PLACA CU CIFRELE VICTIMELOR DE LA AUSCHWITZ REDUSE DE CONGENERII LUI CATU, NU DE ROMANI – CINE ESTE ACEST INDIVID SUBEDUCAT, SA-SI BATA JOC DE ROMANI IN HALUL ASTA ?

   PRIVITI DOCUMENTUL :

   File:Auschwitz-Birkenau memorial.JPG
   From Wikimedia Commons, the free media repository

   https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Auschwitz-Birkenau_memorial.JPG

 9. Azurana Mărgărit

  Întrebarea e: până când? Până când vom mai suporta cizma antiromânească pe gâtul nostru? Ce ar trebui să se mai întâmple ca să ne convingă pe toți să ne ridicăm împotriva RĂULUI?
  Dacă nu ne vom ridica la timp, va fi prea târziu sau va fi o victorie cu prea multe jertfe, adică o victorie,, a la Pirus”. Deja se fac dezvăluiri cutremurătoare iar reacțiile nu apar decât izolat.
  Să speram că totul va începe pe 20 martie.

 10. Azurana Mărgărit

  Domnule, Octavian Bjoza, pentru mine sunteți un exemplu, un monument de demnitate umană în fața căruia mă înclin. Dv. sunteți dovada vie a faptului că neamul acesta românesc, atât de chinuit de-a lungul istoriei, mai are o șansă de a se ridica și de a învinge. Suferința dv. și experința de viață inimaginabilă pentru unii dintre noi, contribuie la menținerea acelei ,,seve” care circulă pe dedesubt, sevă care ține trează conștiința de neam, de țară, de DUMNEZEU.

 11. Din tot articolul dumneavoastra domnule Ciumetti eu , omul simplu , am inteles doar un lucru : ceea ce nu si-au permis urmasii comunistilor adica , PSD-istii , au facut-o ” urmasii ” liberalilor adica , aia care doresc sa ne faca sa credem ca ei sant urmasii lui Bratianu . Mai vine si unul/una care pretinde ca , ” lui Catu ai sant date in plic aceste destituiri “. Noi oamenii simpli nu credem asta : Catu face ce-i dicteaza mintea lui de analfabet politic si-n plus vazand ca nimeni nu l-a tras vreodata de maneca pentru nimic , deja da in boala dictatorilor care s e cred…de neinlocuit si atotputernici . La ora asta , Mircea Ionescu Quintus s-a rasucit in groapa vazand ce face un… ” liberal ” . Catu trebuie demis urgent iar dl. Bjoza trebuie , la fel de urgent sa primeasca SCUZE UMILE din partea PRESEDINTELUI ROMANIEI INSA …. PERSONAL SI PUBLIC !

  • PSD-istii sint inter-NATIONALISTI, adica pastreaza un specific national… mic, pe ici, pe colo.
   PNL/USR/PLUS si alti pro-GAY-sisti sint GLOBALISTI, adica vor sa moara natiile prin stergerea memoriei, degeberare sexuala, metisaj genetic… si sa fie un guvern mondial, o politica…. a talmudistilor babilonieni.

 12. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Respect, domnule Octav Bjoza. Prin gestul domniei voastre, ați făcut să se bucure mii de suflete în ceruri. Martirii și mărturisitorii, care și-au dat viața în temnițele comuniste, pentru Dumnezeu și Neamul românesc, aduc slavă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.