Home / Actualitate / In Sfârșit a Murit Verestoy Atilla

In Sfârșit a Murit Verestoy Atilla

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Ianuarie 24, 2018

În ciuda unor insulte josnice din partea unei anumite minorități, anul 2018 a început extraordinar de bine!

Am avut manifestația tinerilor creștini de la Mănăstirea Putna, câteva evenimente culturale, comemorarea anuală de la Majadahonda,  iar acum un trădător abject, criminalul de păduri, Verestoy Atilla, în sfârșit a murit.

Digi24:

Informația a fost confirmată de colegii săi parlamentari. Senatorul a încetat din viață la Viena.

„Știam că este bolnav, dar speram să treacă peste această încercare. De câteva luni era bolnav, avea cancer”, spus fostul președinte al UDMR Marko Bela.

„A făcut parte din acea generație care a creat instituțiile democratice”, a adăugat el.

Verestoy Attila era membru al Parlamentului din 1990. Este unul dintre cei mai vechi membri ai Parlamentului.

Senatorul Verstoy Attila s-a născut la 1 martie 1954 în Odorheiu Secuiesc. În 1978 a absolvit facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii Bucureşti, iar în 1999 a devenit doctor în chimie anorganică şi protecţia mediului la Universitatea Politehnică, Bucureşti.

Existența lui a fost marcată de tupeu nemaipomenit, de crime împotriva mediului și de bogății acumulate, care însă nu i-au putut prelungi viața.

Iată un scurt istoric al acestui bozgor al cărui nume va rămâne blestemat, din neam în neam:

Cyd:

De altfel, în ultimii 15 ani, Verestoy se află mai mereu în topurile celor mai bogaţi politicieni. Considerat eminenţa cenuşie a UDMR, caracterizat de o duplicitate şi o ipocrizie crasă, dominat de un tupeu fără limite, acesta a reuşit să controleze toate conducerile UDMR, bucurându-se astfel de imunitate parlamentară şi protecţie politică la cel mai înalt nivel.

Începute in 1991, la un an dupa intrarea sa în politica, afacerile derulate de Verestoy au acoperit domenii largi precum industria prelucrării lemnului, agricultura, produse chimice, alcool, comunicaţii, transporturi, mass-media, investiţii financiare etc.

El şi-a administrat singur toate afacerile până când legea i-a interzis explicit acest lucru şi calitatea de senator a devenit incompatibilă cu aceea de administrator al unei firme.
Ulterior, aprope toate afacerile sale au fost preluate, spre administrare, de către sotia şi fiul sau (Attila Verestoy jr.).

Ajuns senator, Verestoy a debutat în afaceri împreună cu cumnatul sau Ferenczy Karoly, cu care a fondat firma “Ivo” SRL la Odorheiu-Secuiesc. Primele afaceri profitabile ale lui Attila Verestoy au fost făcute cu cherestea dar până la afacerile cu lemn Attila şi-a făcut mâna şi cu alte “mizilicuri”.

Senatorul UDMR este celebru pentru afacerile cu cherestea, însă a investit şi la bursă, obţinând astfel venituri nete de milioane de euro. La mijocul anilor 1990, numele său a fost legat de exploatarea pădurilor din Harghita şi Covasna.

De altfel, implicarea senatorului UDMR în defrişările masive din mai multe judeţe din ţară, face obiectul unui stufos dosar la care procurorii DNA lucrează, din păcate, de prea multă vreme. Procurorii verifică modul în care au fost tăiate păduri întregi din judeţele Harghita şi Covasna, în timpul guvernării PSD din perioada 2000 – 2004, dar si implicarea lui Verestoy în defrişările care au avut loc, în anii următori, în alte judeţe ale ţării precum Bacău, Neamţ, Suceava sau Botoşani. Este vorba despre afaceri cu multe zerouri în coadă derulate prin patru firme, aflate pe numele cumnatului lui Attila Verestoy, Ferenczy Karoly.

Verestoy Atilla

Mare luptător pentru drepturile minorităţilor maghiare, Verestoy, a tuns mii de hectare de păduri. Cu protecţie politică. Cu un tupeu biling, defrişatorul udemerist de păduri continuă să susţină, în dispreţul legii şi al realităţii, că el a respectat legea.

Articolul e mai vechi, acum nu mai continuă să susțină nimic, fiind prea ocupat să ardă în iad.

De altfel, prin 2010, şeful Administraţiei Bazinale Mureş, Teodor Giurgea, îl acuza pe senatorul Verestoy Attila că este „vinovatul numărul unu de despăduriri” în judeţul Harghita, apreciind că, din cauza acestora, au fost probleme mari în zonă, la inundaţiile din primăvara acelui an şi nu numai. „Din cauza acestor despăduriri masive care s-au făcut am avut probleme extraordinar de mari”, se plângea Giurgea. Dar, în ciuda acestor acuzaţii, udemeristul şi gaşca din jurul său au continuat să defrişeze pădurile României.

Valoarea totală a portofoliului pe care Verestoy Attila îl deţine pe BVB se ridică la 35,3 milioane de lei. Printre altele, senatorul are acţiuni la toate cele cinci societăţi de investiţii financiare, precum şi la Transgaz şi Banca Transilvania. De asemenea, Verestoy are plasamente de milioane de euro în societăţi străine, cum ar fi cel de 1,5 milioane de euro în compania elveţiană Eurorailway Holding sau în diverse companii din Ungaria.

Attila Verestoy duce o adevărată viaţă de nabab. Domeniul său din judeţul Ilfov, construit pe malul lacului Snagov, se întinde pe circa 13.000 de metri pătraţi, iar vila arată ca ieşită din filmele SF. Cu multe milioane de euro în conturi, Attila Verestoy îşi permite să cheltuie averi pe confortul propriu. Cel puţin asta poţi spune când vezi ce domeniu şi-a tras în Vlădiceasca, Ilfov.

Pe malul lacului Snagov, Verestoy şi-a ridicat o adevărată fortăreaţă. Pe un teren de peste 13.000 mp, cumpărat pe bucăţi în 2001, 2002 şi 2005, senatorul şi-a ridicat un „palat”, pe circa 1.000 m.Vila a răsărit probabil în locul celei trecute în declaraţia de avare, de 155 mp, cumpărată în 2002, o dată cu o bucată de teren de 4.900 mp.

Este aparent inexplicabil modul în care organelle de anchetă se bâlbâie în cazul dosarelor care îl vizează pe Attila Verestoy. Pârghiile politice create de acesta, cu ramificaţii la vârful tuturor centrelor de putere, politice sau non-politice, i-au oferit acestuia protecţia la care visează orice „escroc” de talia lui Verestoy.

Cu toate acestea, banii, protecţia politică şi influenţa senatorului udemerist nu ar trebui să reprezinte o piedică în calea unei Justiţii ce se pretinde independentă şi imună la influenţa decidenţilor zilei. Bătaia de joc la adresa României nu poate continua la nesfârşit!

Ar fi putut trăi până la 80 de ani cu pensii babane și afaceri în derulare, dar Domnul a decis să-l bage-n ghenă mai devreme.

Nu este o coincidență faptul că Atilla ne-a părăsit tocmai de Ziua Unirii!

Ar fi fost just să i se confiște averea și să fie folosită pentru re-împădurire, dar până se întâmpla asta, ma mulțumesc cu acest cadou de ziua noastră.

La mulți ani!

 

 

 

 

 

5 comments

  1. Despre morti numai de bine !

    Sunt foarte multi udemeristi despre care ar trebui sa vorbim numai de bine.

  2. Bine că am scăpat de el!

  3. Dacă ați pune un pic mai multe vești bune (cum a fost asta), site-ul ar deveni unul dintre cele mai bune! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *