Home / Actualitate / Program Național Pentru Aducerea Românilor Acasă

Program Național Pentru Aducerea Românilor Acasă

IncorectPolitic
Februarie 8, 2020

Preluat de pe Justițiarul:

După lovitura de stat din decembrie 1989, stăpânii străini ai României, împreună cu Regimurile politice vasale lor: au transformat țara noastră într-o colonie în Uniunea Europeană; au distrus cea mai mare bogăție a Poporului Român – munca – prin lichidarea unităților economice și a peste cinci milioane locuri de muncă; au jefuit și jefuiesc uriașele bogății naturale din Grădina Maicii Domnului; au alungat din Țara-Mamă peste șase milioane de români, mai ales pe tineri; au răstignit satul românesc; au acționat pentru ca Poporul Român să ajungă cel mai bolnav, cel mai sărac și cu cea mai scăzută natalitate din Europa; au declanșat și susțin Genocidul împotriva Poporului Român prin administrarea programată de aditivi alimentari cancerigeni; au redus speranța de viață a românilor cu cel puțin 10 ani. România a fost adusă pe locul întâi în lume în ceea ce privește ponderea emigranților din totalul locuitorilor ei.

Niciunul dintre Regimurile post-decembriste, conduse de Președinții-alogeni Iliescu, Constantinescu, Băsescu și Iohannis, susținute de toate partidele politice parlamentare și de actorii lor politici, mai ales de cei alogeni, nu a fost preocupat și nu a întreprins nimic concret pentru aducerea acasă, în Țara-Mamă, a milioanelor de români alungați în ultimii 30 de ani! Dimpotrivă. Toate Regimurile capitaliste post-decembriste au acționat diabolic pentru alungarea milioanelor de români din România! În același timp, Regimurile alogenilor Iliescu, Constantinescu, Băsescu și Iohannis au facilitat dobândirea cetățeniei române la peste două milioane de străini din etnia lor. Această migrație a milioane de alogeni din numeroase țări ale lumii spre România nu este întâmplătoare, ci face parte dintr-un program special denumit „Israel în România”.

Partidul România Noastră lansează spre dezbatere publică un „Program național pentru aducerea acasă a milioanelor de români alungați din România în ultimii 30 de ani”. Totodată, Partidul România Noastră cheamă partidele politice parlamentare și neparlamentare, toate organizațiile neguvernamentale care apără Neamul și Țara, precum și milioanele de români de pretutindeni să acționeze pentru îmbunătățirea acestui Program în Interes Național. Apoi, Președintele României și al tuturor românilor are dreptul și obligația să convoace Poporul Român la un referendum, cu participarea obligatorie, pentru a vota „Programul Național pentru aducerea acasă a milioanelor de români alungați din România în ultimii 30 de ani”.

În opinia Partidului România Noastră este necesar ca dezbaterea și adoptarea acestui Program Național să devină prioritatea numărul unu pentru românii din Țara-Mamă și milioanele de români de pretutindeni!

Pentru înfăptuirea acestui Program Național, Partidul România Noastră consideră că trebuie îndeplinite simultan, cel puțin, următoarele obiective:

-Valorificarea rezervei valutare a Poporului Român, aflată în administrarea Băncii Naționale a României, prin acordarea de credite de către CEC Bank, cu dobândă subvenționată de Guvern, pentru persoanele juridice române și persoanele fizice române, care realizează investiții în România și asigură noi locuri de muncă.

-Valorificarea în Interes Național a uriașelor bogății naturale ale Poporului Român prin introducerea, prin lege, a obligativității încheierii contractelor de împărțire a producției, care să prevadă că cel puțin 70% din valoarea producției obținute intră ca venit al Bugetului de Stat. Anularea tuturor contractelor de concesionare ori de închiriere a bogățiilor naturale ale Poporului Român și înlocuirea lor cu contracte de împărțire a producției. Anual, prin lege, se va împărți la toți cetățenii români jumătate din valoarea obținută din valorificarea bogățiilor naturale ale Poporului Român.

-Interzicerea vânzării terenurilor agricole și pădurilor la străini, până la aplicarea principiului reciprocității în toate statele membre ale Uniunii Europene.

-Răscumpărarea de către Guvernul României a terenurilor agricole și pădurilor care au fost vândute străinilor. Ulterior, acestea vor fi concesionate sau închiriate pentru exploatare numai cetățenilor români. Cetățenilor cu dublă cetățenie trebuie să le fie interzis, prin lege, dreptul de a deține în proprietate, în concesiune sau în chirie terenuri agricole și păduri în România.

-Anularea pe cale legislativă sau juridică a tuturor retrocedărilor ilegale de clădiri, terenuri agricole și păduri, concomitent cu sistarea plății chiriilor și subvențiilor către hoții de imobile.

-Elaborarea și aplicarea unui Program Național de reindustrializare a țării, de dezvoltare multilaterală a României și de asigurare a locurilor de muncă pentru toți cetățenii țării noastre. Acest Program Național poate fi realizat într-o perioadă de, cel mult, șapte ani, cu sprijinul Republicii Populare Chineze și al Marelui Popor Prieten Chinez.

-Încheierea unor contracte economice și de creditare pe termen lung cu Republica Populară Chineză în baza cărora China să devină cel mai mare exportator în România și principalul importator al produselor românești.

-Realizarea în parteneriat și cu sprijinul Republicii Populare Chineze, în maxim cinci ani, a autostrăzilor și drumurilor rapide din România, precum și introducerea unor trenuri de mare viteză pe principalele magistrale feroviare ale țării.

-Pentru românii de pretutindeni care se întorc în România și pentru românii din Țara-Mamă, Parlamentul și Guvernul le asigură, prin lege, următoarele avantaje:

a)Salarii la nivelul celor obținute în străinătate.

b)Alocații de stat pentru copiii egale cu salariul minim pe economie.

c)Facilități pentru cei care își stabilesc domiciliu și trăiesc în mediul rural și, mai ales, în zona de munte.

-Asigurarea creșterii salariilor la toți angajații din România până la media câștigurilor lunare din Uniunea Europeană.

-Majorarea pensiilor românilor pentru a ajunge la nivelul mediu al pensiilor din Uniunea Europeană.

-Acordarea gratuită a cardului de sănătate pentru toți cetățenii români și asigurarea gratuității în domeniul ocrotirii sănătății pentru cetățenii României.

-Stimularea creșterii natalității în România prin acordarea de facilități pentru părinți în funcție de numărul copiilor aflați în îngrijire.

-Crearea și susținerea de către Statul Român a unui sistem bancar românesc.

-Refacerea rețelei naționale de Institute de cercetare, stimularea cercetării științifice și tehnologice naționale.

-Interzicerea ocupării funcțiilor și demnităților publice, civile sau militare, de către cetățenii români care au dublă cetățenie.

-Stoparea genocidului împotriva Poporului Român provocat de administrarea aditivilor alimentari cancerigeni, care au determinat îmbolnăvirea cetățenilor cu boli incurabile. Ca urmare a otrăvirii populației cu aditivi alimentari cancerigeni, în ultimii 30 de ani, peste trei milioane de români au fost diagnosticați cu cancer, din care circa două milioane au decedat, iar ceilalți se luptă să supraviețuiască. Guvernele post-decembriste au neglijat cauza răspândirii cancerului și au acționat, aproape în zadar, pentru a combate consecințele administrării aditivilor alimentari cancerigeni.

Dr. Gheorghe Funar

Președintele Partidului România Noastră

  Cluj-Napoca, 5 februarie 2020

2 comments

 1. Mult ilustre Domnule Funar,

  Va rog mult cititi-o si ascultati-o pe Valerie Bugault .
  Trebuiesc schimbate legile in primul rand – fara salarii decente obligatorii nu prea vad cum sa revina romanii daca n-au ce manca.
  https://lesakerfrancophone.fr/valerie-bugault-et-jean-remy-du-nouvel-esprit-des-lois-et-de-la-monnaie

  Valérie Bugault et Jean Rémy – Du Nouvel Esprit des Lois et de la Monnaie
  Les moyens d’une véritable démocratie

  Par Hervé – Source le Saker Francophone

  Valérie Bugault și Jean Rémy – Despre noul spirit al legilor și al monedei
  Mijloacele unei adevărate democrații

  De Hervé – Source le Saker Francophone

  valerie_bugault
  Valerie Bugault
  Cititorii noștri îl cunosc deja pe Valérie Bugault. Ea a publicat pe site-ul nostru o serie lungă de geopolitică financiară și economică . Cu Jean Rémy, au publicat împreună un articol despre dispariția speciilor . Această carte preia ideea generală a acestor articole, dar cu o structură foarte diferită. Cartea propune un corpus complet de concepte pentru redefinirea statului prin suveranitățile sale articulate, printre altele, în jurul organizării legale a vieții în societate, în special a legilor sale și a monedei sale.

  Este un manifest pentru a defini un proiect a ceea ce ar putea fi o reformă a statului pentru a-l returna cetățenilor săi, departe de furculițele caudine ale prădătorilor actuali. Cartea își propune să redefinească ceea ce este statul în expresia sa de zi cu zi pentru a reveni la un drept „natural” .

  În ciuda acestei provocări, cartea poate fi citită cu mare ușurință. Există multe amintiri istorice sau semantice. Autorii își fac timp să ceară cuvintele, să le definească cu precizie, să deconstruiască sensul orwellian acolo unde sistemul actual le-a scufundat uneori.

  Fiecare capitol deconstruiește o secțiune a sistemului actual, redefinind bunul simț și propunând soluții „naturale” . Cele „Legile naturale“ sunt , de asemenea , baza fundamentală, firul roșu al acestei cărți. Pentru a-și susține demonstrațiile, cei doi autori arată o mare erudiție, jonglând cu flexibilitate cu istorie, filozofie, dar și cu înțelegerea fină a modernității noastre, fără a ezita să îndrepte degetul în derivă latentă ca transhumanismul .

  În mai puțin de 200 de pagini, ne fac să revizuim arhitectura actuală a societăților noastre, schimbările insidioase care o transformă zi de zi în toată opacitatea, precum faptul economic care are treptat prioritate asupra faptului politic, dispariția programată a statelor la profit dintr-un totalitarism comerciant asumat.

  Uneori ne-ar fi plăcut mai multe detalii despre anumite subiecte arzătoare, o descriere mai precisă a forțelor oculte care conduc proiectul globalist, dar cartea conține multe note care se referă în special la lucrările lui Valérie Bugault, precum și la multe conferințe disponibile pe video pe panza.

  Ieșim din această carte cu noi instrumente conceptuale, o nouă viziune a ceea ce ar putea fi statul, o viziune atractivă. Rămâne să convingem populația și o clasă politică foarte conformistă dacă este încă posibil.

  Interviu cu Valérie Bugault și Jean Rémy din 19 iunie 2017
  Valérie Bugault este doctor în drept de la Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne. în timpul tezei sale de drept al companiilor, a dezvoltat o teorie juridică unificată, numită „iconoclast” a companiei. A lucrat ca avocat fiscal în domeniul prețurilor de transfer, precum și în dreptul fiscal intern, înainte de a-și încheia cariera de avocat pentru a se dedica analizei problemelor de geopolitică economică. În 2016, ea a publicat în special o serie de studii pe site-ul Saker francez, intitulat „ decriptarea sistemului economic global ”.

  Jean Rémy , fost bancher internațional a cărui carieră bancară s-a desfășurat mereu în mod constant în băncile internaționale, specialist în sisteme informatice bancare, a creat în urmă cu treizeci de ani teoria structurală a banilor care are mulți aplicații. Acum pensionat, este conferențiar și face campanii pentru o moralizare a finanțelor și a băncilor.

  – Care este istoria acestei cărți? Cum a apărut ideea acestei colaborări?

  VB- Jean-Michel Vernochet mi-a trimis la mijlocul anului 2016 teoria structurală a banilor lui Jean Remy pentru opinie și corectură. Dincolo de limbajul tehnic folosit, această teorie mi s-a părut să dețină o promisiune incredibilă de schimbare. Deja eram interesat de bani și de rolul său de factor de dominare, dar nu știam sau prea puțin despre constrângerile tehnice ale acestora din urmă în manipulările sale zilnice de către bancheri și specialiști în sisteme de informații. Am înțeles imediat că această teorie, combinată cu propriile mele teorii și observații, a fost o promisiune a unei schimbări politice și democratice reale. Mi-a luat ceva timp să-mi dau seama cum să ne articulăm activitatea respectivă pentru a o îmbunătăți reciproc. Odată găsită articulația intelectuală, am început să scriu cadrul cărții pe care am trimis-o spre opinie și corectură lui Jean Remy. El a fost foarte receptiv și mulțumit de această inițiativă la care a participat activ completând unele dintre paragrafele mele cu considerații și cunoștințe istorice, tehnice și lingvistice fericite; eram de fapt perfect pe aceeași lungime de undă. Rezultatul acestei lucrări cu patru mâini ni s-a părut destul de susținut de sarcină și demn de publicat. tehnic și lingvistic; eram de fapt perfect pe aceeași lungime de undă. Rezultatul acestei lucrări cu patru mâini ni s-a părut destul de susținut de sarcină și demn de publicat. tehnic și lingvistic; eram de fapt perfect pe aceeași lungime de undă. Rezultatul acestei lucrări cu patru mâini ni s-a părut destul de susținut de sarcină și demn de publicat.

  JR – Am trimis la o duzină de editori tiparul unei cărți intitulată „Teoria structurală a banilor și aplicațiile sale” Această carte a fost scrisă de mult timp (primele mele articole publicate pe acest subiect datează de acolo. la treizeci de ani), dar o luasem înapoi datorită pensionării mele și dezvoltasem partea „aplicațiilor”. Am avut doar răspunsuri negative, dar într-o zi am primit un scurt mesaj de la domnul Vernochet care mi-a spus că l-a trimis unui specialist pentru sfaturi. Această specialistă, care s-a dovedit a fi Valérie, apoi m-a contactat spunând că cartea mea era prea specializată, dar că vrea să scrie o altă cu patru mâini. Am acceptat această ofertă generoasă și sunt complet încântat de rezultat, care are o forță mult superioară celor pe care ambele le-ar fi făcut separat.

  – Titlul vorbește despre un nou spirit al legilor și al monedei. Înseamnă asta că acest spirit nu a mai suflat nicăieri? Ce ar face condițiile îndeplinite aici și acum?

  VB – De-a lungul studiilor mele (pe care nu le-am terminat niciodată cu adevărat) și de-a lungul diferitelor mele experiențe profesionale, am fost complet lovit de schimbările radicale din perspectivele istorice, filozofice și politice impuse de ceea ce a fost înaintea noastră. prezentat ca o „modernizare a legii”. Această vastă mișcare a atins în adevăr toate ramurile dreptului și, dincolo, a modificat în mod apreciabil fundamentele istorice și filozofice pe care s-a sprijinit dreptul francez până în prezent. Această mișcare era în realitate asemănătoare cu modificările de natură tectonică (adică nedistinguibile la acea vreme, dar cu consecințe incalculabile) ale legii și ale componentelor sale: deloc mediatizate și, prin urmare, nu sunt luate în considerare în mod natural. de către populație, ea a impus totuși modificări drastice în modul de a lua în considerare viața comună care a avut și avea să aibă tot mai multe repercusiuni în viața de zi cu zi a fiecăruia. Aceste modificări pregătite lent au fost setate pe muzică prin (adică prin), prezentate ca fiind moderne și inofensive, de apariția instituțiilor europene. Mai precis, această mișcare a cunoscut o accelerare foarte singulară din integrarea politică a instituțiilor menționate impuse din Tratatul de la Maastricht, care a fost urmată relativ rapid de apariția euro, de Tratatul de la Lisabona și de multe alții dintre avatarul său; unele dintre aceste modificări, și nu în ultimul rând, au avut loc, de asemenea, prin intrarea în ordinea juridică (Lisabona, MES).

  În acest context al schimbărilor radicale impuse recent „spiritului legilor” așa cum a existat anterior, prin urmare , mi s-a părut necesară ideea titlării cărții noastre „De la noul spirit al legilor” : să se ridice împotriva acestei „noi ordine” impuse de forțele anonime externe popoarelor inconștiente. Am vrut, de acolo, să denunț impostura acestui nou ordin, care a declanșat de acum încolo arătând că ceea ce s-a schimbat în mod ascendent, atât de radical, recent, ar putea fi din nou modificat, la rândul său, într-un sens mult mai pozitiv și constructiv. pentru popoare și pentru viitorul umanității.

  JR – Această carte prezintă un punct de vedere foarte inovator și revoluționar asupra subiectului, ca reacție la multiple observații pe care Valérie și cu mine le-am făcut de-a lungul vieții noastre profesionale foarte diferite. Amândoi am fost înlăturați de practicile pe care le-am descoperit și, din partea mea, am fost respinsă de dereglarea continuă a problemelor monetare și financiare încă din anii 70 ai secolului trecut.

  Cred că acum, daunele noilor concepții de reglementare ale lumii finanțelor, importate direct fără practic nicio retușare din Statele Unite, încep să fie resimțite de oamenii de rând și că o conștientizare a pericolului practicilor care Drept urmare, (instrumente derivate, tranzacționare electronică în masă, paradisuri fiscale, securitizare, LBO, bail-in etc.) încep să apară în rândul publicului larg.

  – Dezvoltați în această carte o nouă idee despre dreptate și bani? Ce părere au avocații și economiștii din jurul tău?

  VB – Trebuie înțeles că toate aceste modificări au fost făcute cu participarea activă sau pasivă a avocaților; niciunul, în nici o ramură a dreptului, nu a fost într-adevăr împotriva acestui „nou ordin” .

  În ceea ce privește dreptul afacerilor, singurul avocat, altfel foarte strălucit, care, din câte știu eu, avea o concepție umanistă despre drept și comerț și care, în plus, începuse serios să vorbească împotriva a ceea ce simțea. fiind un „nou ordin” a murit foarte tânăr (prematur?) de cancer, l-am numit pe Bruno Oppetit. Toți ceilalți, activ pentru unii și pasiv pentru marea majoritate a celorlalți, au colaborat la dezvoltarea acestei „noi ordine juridice”a cărui natură anglo-saxonă este alcătuită din predație 100% economică, politică și socială. Legea, înțelesă în mod tradițional în Franța, nu mai există astăzi decât prin anumite relicve de articole la fel de neîncăpătoare în noua ordine, așa cum sunt explozate; pierzând toată coerența aceste articole-moaște și-au pierdut forța și legitimitatea. Această vastă farsă legală care a constat în modificarea ordinii juridice franceze și în impunerea (în Franța) a concepției prădătoare anglo-saxone a legii a fost în mod evident pregătită prin ceea ce se numește în mod obișnuit „teoria pură a dreptului” , inițiat de Hans Kelsenși care a predominat pe tot parcursul secolului XX. Consecința acestei imposturi intelectuale a fost separarea radicală a tehnicii (folosită de lege) de analiza scopurilor sale, relegată în exclusivitatea „filozofilor dreptului” . Este o impostură deoarece într-un mod radical, fundamental, dreptul de a fi și de a rămâne din „dreptul” nu poate disocia tehnica de la capetele ei: a decide altfel înseamnă a folosi termeni goi fără sens pentru a desemna totul și orice. Tocmai acest lucru asistăm în prezent: o lume orwelliană în care termenii nu mai au niciun sens și, prin urmare, nu mai servesc la comunicare, limbajul își pierde astfel utilitatea socială.

  În ceea ce privește economiștii, asistăm, mai mult sau mai puțin, la aceeași desincronizare între tehnici și scopuri: această disociere a fost realizată prin favorizarea abandonului politicii economice în favoarea așa-numitei „științe economice” . Este o întrebare aici, ca în chestiuni juridice și ca în toate domeniile societății, de „disociere” , de compartimentare a cunoștințelor.

  Această metodologie de compartimentare a cunoștințelor, urmată prea sistematic în toate țările occidentale pentru a putea fi considerată rezultatul unei „șanse nefericite” , induce o lipsă crudă de vedere general și, în final, o incapacitate intelectuală globală de a înțelege mediul său pentru toată lumea. Cei „savanți“ sunt transformate în „știind“ : ei stăpânesc toate detaliile și să ignorați esențialul, care este imaginea de ansamblu.

  Într-un cuvânt, experții din toate părțile sunt, din păcate, persoane care nu știu totul despre nimic. Trăim în prezent într-o epocă de păcat intelectual răspândit.

  JR – În lumea bancară, inconștiența ideologică este totală. Mințile bine formate sunt ignorate schimbărilor în paradigme în curs.

  – Cuvântul sclavie apare de mai multe ori. Îmi amintește de situația Romei în declin în care, pentru a supraviețui sau pentru a-și plăti datoriile, cetățenii romani au acceptat în cele din urmă situația unui sclav pentru a scăpa de mizerie. Suntem aproape acolo când vorbim despre RSA sau salariul universal?

  VB – Necunoscând destul de multe lucruri despre declinul Romei (știu doar locurile comune răspândite peste tot și este evident că istoria concretă este mult mai subtilă), nu mă voi aventura un studiu comparativ al politicii, dreptului și sociologiei dintre Roma antică și Vestul actual.

  Cu toate acestea, îmi pot da părerea cu privire la evenimentele actuale. Comparația pe care o faceți între sclavie și RSA sau salariul universal poate fi relevantă, cu condiția să conturați contururile acesteia. Întrebarea nu mi se pare atât de mare ca existența unui venit decent pentru toți, cât și a condițiilor de aplicare a acestui venit decent. Într-adevăr, un stat care impune un venit rău, abia suficient pentru a trăi demn, pe un grup sau o categorie de persoane considerate a doua rată, face, evident, o gândire la corupție: această metodă se ridică la cumpărare, la prețuri mici , demnitatea umană.

  Pornesc de la principiul că este absolut odios să impui într-o parte sărăcirea activă și radicală a categoriilor întregi de populație și, pe de altă parte, să te prezinți ca „salvator”, aruncând în „marele domn” câteva firimituri de bani abia necesari supraviețuirii aceleiași populații. Aici, ca în toate celelalte domenii, este o impostură generală.

  O impostură care amintește de cea care constă, pentru prădătorii financiari foarte mari, din crearea de „fundații” pentru a răspândi „caritatea”și să primească mulțumiri sociale. Suntem aici în aceeași logică ca aceea, organizată de către și pentru principalii proprietari ai băncilor comerciale internaționale, constând în organizarea pe de o parte a predației financiare a statelor prin mai multe paradisuri fiscale, iar pe de altă parte a prefacerii lupta împotriva evaziunii fiscale sau spălării banilor prin, pe de o parte, organizarea de tratate de schimb de informații, care se vor ciocni mecanic și conceptual cu opacitatea proprietarilor de capital (trusturi anonime) și prin, pe de altă parte, dispariția banilor în formă materială (dispariția numerarului), ceea ce va pune într-un mod la fel de mecanic și conceptual popoarele din mâna unică bună voință a băncilor.

  Suntem în adevăr cufundat colectiv într-o impostură sistematică intelectuală și morală, a unei ordini sistemice: o impostură prin impunerea altuia, ad vitam aeternam .

  JR – Situația degradărilor slabe, a angajaților și a șefilor mici este din ce în ce mai evidentă. Acesta va crește în continuare cu ordinele promise de guvernul Macron. Am văzut în timpul vieții mele profesionale că precaritatea s-a generalizat, alimentată de domnie în mintea individualismului delirant. Dar ceea ce este destul de grav este că instrumentele legale ale sclaviei reale individuale și colective urmează să fie implementate în țările noastre.

  – Populațiile sunt atât de naive cu privire la situația lor reală? Ce îi face încă pe bărbați să își dorească să fie liberi în secolul XXI?

  VB – Problema pe care o prezentați, cea a libertății, este dificilă. Fărâmă generalizată sub care trăim împiedică o bună parte a oamenilor să perceapă clar realitatea dominării căreia sunt victime; pe de altă parte, aceștia au o conștientizare difuză, ceea ce mi se pare mai clar zi de zi (notă de speranță).

  Mass-media impune tuturor un sentiment fals de libertate, dar această libertate este încadrată cu pricepere de principii riguroase care nu pot fi depășite, am putea numi acest cadru „un cadru de sticlă” , cu referire la „plafonul de sticlă” la care fiecare persoană nu aparține casta dominantă se ciocnește într-o zi sau alta. Apariția libertății este de a spune că toată lumea este liberă să se bucure de fotbal sau dans clasic, înghețată de vanilie sau ciocolată, să se uite la TV sau să citească ziarele, să meargă la emisiune sau să se uite sau nu, acesta de acasă …

  Dar adevărata libertate, aceea care constă în deciderea fiecăruia a condițiilor propriei vieți și a generațiilor viitoare, scapă într-un mod radical tuturor indivizilor, cu excepția celor aparținând castei dominante a chiriașilor economici planetari.

  JR – Oamenii acceptă totalitarismul ambiental, pentru că mulți cred că nu există altă cale de ieșire, iar această idee este distilată în opinie.

  – De asemenea, relaționezi bani și timp, bani și energie. Dacă scăderea perceptibilă a energiei în Occident se accelerează, nu va dispărea o mare parte din moneda curentă?

  VB – Cred că energia, care este cu siguranță esențială pentru societățile noastre, nu este un cadru de neegalat. Conceptul de energie nu se limitează la combustibili vulgari, deoarece include și energia creatoare care este chiar sursa de viață. Câți creatori ai geniului au fost suprimați și creațiile lor supuse ambalajelor datorită faptului că pun în pericol chiriașii economici planetari care și-au stabilit doar dominația sub controlul monedelor și resurselor biologice? În acest sens, întrebarea energetică mi se pare foarte prost pusă: există doar pentru că „cadrul de sticlă”amintit mai sus este încă de astăzi de neegalat. De altfel, monedele actuale (și nu cred că Jean Remy mă vor contrazice), nu sunt sprijinite cu adevărat de vreo avere tangibilă, sunt complet deasupra solului și trăiesc într-un mod autosuficient, fără control, altul decât cel impus de propriile lor condiții existenței.

  Pe scurt: a lega problemele monetare iremediabil de combustibilii fosili disponibili mi se pare unul mai fain, dar nu mai suntem aproape de asta …

  JR – Banii sunt energie, iar în toate domeniile științelor fizice, acest tip de realitate este reprezentat și măsurat de către vectori. Dacă „știința economică” a rămas în concepții scolastice, este din cauza ideologiei.

  – Există forțe politice care să preia și să-și ducă proiectul?

  VB – Aceste forțe politice, dacă există, în mod evident, nu sunt localizate în lumea occidentală. În general, cred că aceste forțe există, dar că ele sunt, în fiecare dintre state, foarte serios contestate de forțele inverse susținute de chiriași economici planetari: aceste din urmă forțe (obscure) sunt destul de dominante în Țările occidentale, dar încep să prezinte semne de epuizare într-o mulțime de alte țări care doresc să recupereze adevărata libertate, cea a autodeterminării. Mă gândesc în primul rând la Rusia.

  Nu pun, pe termen scurt, nicio speranță politică nici în Franța (care structural nu mai există), nici în nicio țară occidentală. Pe de altă parte, în ceea ce privește Franța, cred că mișcări precum „Civitas” poartă semințele unei reînnoiri reale. Dar calea este încă lungă de la fermentul la realitatea politică, această cale trece printr-un efort constant de instruire și pedagogie în fața publicului asupra realității dominației la care este supusă. Această cale implică, de asemenea, o reorganizare a organizării sociale și, prin urmare, politică: o viață politică eficientă nu poate trece structural din filtrul „partidelor politice” , acesta din urmă va trebui să dispară.

  JR – Sper că există încă suficiente minți libere și iluminate pentru a pune stăpânire pe proiect, de oriunde ar veni. Totuși, posibilitățile de realizare concretă mi se par în afara „lumii occidentale”.

  – Cartea tocmai a ieșit. Care sunt așteptările și speranțele tale?

  Speranțele noastre se referă la termen mediu și lung: sperăm, prin această carte sintetică desprinsă de orice ideologie, să înțeleagă că realitatea dominației este formată din (adică instrumentalizează) ideologii și instituții (în special concept de stat) pentru a-și atinge scopurile de dominare finală. Tocmai acesta este motivul pentru care nu vorbim niciodată (în orice caz, evităm cu atenție să vorbim despre) capitalism și alte mișcări în „ism” , fără a ne priva totuși de a vorbi de „capital” sau „mare capital” . Scopul acestei cărți este să nu „câștige bani” ci să încerce să rupă civilizația din impas și să deschidă un viitor real, sau cel puțin o speranță pentru viitor, generațiilor viitoare și diferitelor popoare ale lumii.

  Sperăm că această carte va avea cea mai mare distribuție posibilă în toate țările lumii. Ideea generală este de a găsi, aproape peste tot (adică în toate țările lumii), „aliați” care să permită munca colectivă și o diseminare masivă de idei sănătoase (adică propice dezvoltării civilizației), doar capabil să lupte împotriva forțelor teribile ale actualei dominații planetare, care nu mai are contra-puteri eficiente.

  Pe termen scurt, cea mai mare dorință a mea este ca această carte să fie distribuită cât mai larg în Rusia. Această țară este, după părerea noastră, singurul purtător al reînnoirii politice și sociale; ni se pare o forță puternică capabilă – atât din cauza caracteristicilor oamenilor curajoși, cât și ale experienței sale politice istorice – de a răsturna „cadrul de sticlă” menționat mai sus. Evident, nu se câștigă nimic, deoarece forțele de opoziție la reînnoirea istorică sunt și ele puternice în Rusia …

 2. “Mult ilustre domnule Funar”. Hai, zău așa.

  “marele popor chinez”. Aha, deci să schimbăm un stăpân cu altul. N-am nimic cu chinezii, dar autostrăzile alea n-ar veni fără concesii.

  “b)Alocații de stat pentru copiii egale cu salariul minim pe economie.

  c)Facilități pentru cei care își stabilesc domiciliu și trăiesc în mediul rural și, mai ales, în zona de munte.

  -Asigurarea creșterii salariilor la toți angajații din România până la media câștigurilor lunare din Uniunea Europeană.”

  Banii ăia pentru “alocații egale cu salariul minim pe economie” de unde o să-i scoată? Banii ăia nu vin din cer. O să tipărească bani sau cum (în care caz, mai citiți despre inflație, și despre cum a contribuit devalorizarea banilor la căđerea Imperiului Roman printre altele)? Sau o să mărească impozitele? Ca să nu mai spun că ho hanumită minoritate conhlocuitoare ar fi foarte încântată de ideea asta cu alocațiile,

  “…restricții pentru cei cu dublă cetățenie/sistem bancar românesc/creșterea natalității”. Idei bune, dar citind celelalte idei despre care am comentat mai sus, nu pot să nu mă gândesc că n-are habar cum să le implementeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *