Home / Educativ / Guvernarea Legionară – Înființarea Primului Teatru Evreiesc de Stat

Guvernarea Legionară – Înființarea Primului Teatru Evreiesc de Stat

IncorectPolitic
Februarie 8, 2020

În timpul scurtei guvernări legionare (doar 4 luni) corupţia a dispărut practic.

Deşi România era ciuntită şi existau în ţară un milion şi jumătate de refugiaţi cărora trebuiau să li se asigure toate cele necesare traiului, iar la începutul lunii noiembrie ţara a fost zguduită de un devastator cutremur, economia a prosperat.

Dintr-un buget deficitar, în numai 3 luni, acesta a devenit excedentar, caz unic în istoria contemporană a ţării. Multe miliarde de lei –aur au intrat in visteria României. Se măresc salariile muncitorilor. Producţia agricolă şi cea industrială cresc cu peste 30%.

De menţionat că în acea perioadă economistul legionar Constantin Papanace se afla în funcţia de subsecretar de stat la finanţe. „Ajutorul Legionar” condus strălucit de Ilie Gârneaţă aduce o contribuţie substanţială la rezolvarea situaţiei refugiaţilor.

Legionarii limitează legile antievreieşti impuse de Carol II în perioada 1938 – 1940. Se creează, unic în Europa acelei vremi, Teatrul Evreiesc de Stat, Baraşeum, care există şi în ziua de azi.

Cu toate că Antonescu a insistat, legionarii au refuzat să interneze în lagăre de detenţie pe evreii intraţi clandestin în România în urma persecuţiilor la care erau supuşi în ţările vecine.

În schimb, ML a înfiinţat tabere de antrenament armat pentru sioniştii evrei, care urmau să plece în Palestina să-şi creeze un stat propriu.

Între octombrie şi decembrie 1940 au plecat spre viitorul Israel peste 3000 de evrei sionişti evrei înarmaţi.

Totodată, ML desfiinţează, pentru prima oară în lume(!) puşcăriile politice. Nimeni nu mai era închis pentru delictul de opinie. Dar culmea, legionarii sunt consideraţi şi astăzi extremişti.

Sursa: https://www.miscarea-legionara.net/doc_scurtistoric.html

 

3 comments

  1. titlul corect ar fi : Primul Teatru Evreiesc de Stat ( nu primul Stat)

  2. Am spus-o si o s-o spun mereu: România va fi legionara sau nu va fi deloc!

    • Ati spus un mare adevar, d-le Balcu: ” Romania va fi legionara sau nu va fi deloc!” De aceea trebuie infiintata cat mai repede O NOUA MISCARE LEGIONARA, singura , dupa parerea mea, care poate pune stavila destramarii tarii, avand la baza conceptele vechii miscari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *