Home / Uncategorized / Parada poponarilor a fost interzisă în Serbia

Parada poponarilor a fost interzisă în Serbia

Incorect Politic
Septembrie 15, 2022

Parada poponarilor a fost interzisă în Serbia

Parada poponarilor a fost interzisă în Serbia

Via R3Media:

Ministerul Afacerilor Interne al Serbiei a decis marți, în baza legii privind demonstrațiile publice și în conformitate cu Constituția țării, să interzică marșul participanților la “Europride-2022” de la Belgrad, programat pentru 17 septembrie, informează postul sârb de televiziune RTS.

Oficialul de la Interne a anunțat că va fi interzisă și „contra-manifestația” care a fost programată împotriva marșului LGBT.

„Având în vedere că ambele evenimente ar fi urmat să aibă loc în proximitate, unul fiind Europride 2022 și celălalt al persoanelor cu vederi diferite de cele ale populației LGBT, s-a estimat că există un risc de atacuri și conflicte, de violență, de distrugere de proprietăți și alte forme de dezordine publică”, arată comunicatul Ministerului Interne de la Belgrad.

„În actuala situație geopolitică și a tensiunilor din regiune, conflicte pe străzile Belgradului ar pune țara noastră într-o poziție dificilă, ar pune în pericol participanții la marș dar și alți cetățeni”, a explicat Aleksandar Vulin.

Reamintim că președintele Vucici anunțase încă de pe 28 august că Europride va fi anulat. De câteva săptămâni, în fiecare duminică, pe străzile Belgradului mii de oameni participă la marșuri pentru valorile familiei. Sârbii au protestat, cu aceste ocazii, împotriva desfășurării Europride în capitala lor. Biserica Ortodoxă Sârbă a susținut direct aceste manifestații.

După ce inițial au anunțat că vor desfășura parada, cu orice preț, acum organizatorii spun că vor contesta decizia Guvernului prin mijloace legale.

„Poliţia sârbă a interzis marşul Europride anul acesta, oferind o notificare oficială organizatorilor. Belgrad Pride va folosi toate mijloacele legale pentru a anula această decizie”, a anunţat Belgrad Pride într-un comunicat postat pe reţelele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *