Home / Educativ / Numai prin FRICĂ, SCANDAL ȘI INTIMIDARE ne putem apăra drepturile

Numai prin FRICĂ, SCANDAL ȘI INTIMIDARE ne putem apăra drepturile

Vlad Voicu
Incorect Politic
Octombrie 26, 2020

Numai prin FRICĂ, SCANDAL ȘI INTIMIDARE ne putem apăra drepturile

Ca răspuns la articolul d-lui Balcu, Memoriu-Petiție pentru sprijinul jandarmilor acuzați de “zădărnicirea combaterii bolilor” , Decebal Marcusanu a scris următorul comentariu:

Eu nu sunt frate cu foste trupe de securitate care s-au transformat in asazisi jandarmi. De ce are nevoie statul dictatorial de jandarmi? Ca sa oprime poporul. “Fratii jandarmi” cum le ziceti voi, s-au temut pt propria piele si pe de alta parte au primit in ascuns dispozitia de retinere de la actiuni, altfel bateau cu pulanul si le dadeau cu sprayuri lacrimogene pe babele credincioase. Articolul e o diversiune ordinara. Fratii nu patesc nimic. Corb la corb nu-si scoate ochii.

Domnul Marcusanu are dreptate, jandarmii din Iași au permis accesul credincioșilor din cauză că s-au temut pentru propria piele. Pentru frica de care au dat dovadă, li s-au întocmit dosare penale și s-a pus presiune pe ei din partea celor care slujesc sistemul. Este o problemă pentru ATGOR atunci când jandarmilor le e mai frică de Popor decât de sistem, așa că se lucrează la intimidarea lor. Lor trebuie să le fie frică de ATGOR în primul rând, doar așa vor fi slujitori supuși. Ca să ne apărăm drepturile trebuie să le fie mai frică de Popor decât de sistem. Ca o concluzie logică, noi ca popor trebuie să băgăm spaima în autorități. Când jandarmilor le e mai frică de popor decât de guvern, am câștigat.

Frica nu dispare din ecuație, oriunde ai fi. Ea este, din păcate sau din fericire, prezentă permanent acolo unde sunt prezenți oamenii. Frica ia multe forme, frica de a fi respins, de a fi acuzat, de a fi tras la răspundere, de a greși, de a lua bătaie, etc. Dacă te plimbi singur prin pădure noaptea și te întâlnești cu alt om care face la fel, te temi tu sau se teme el, cineva se teme mai tare ca celălalt. Cine se teme mai puțin sau deloc ajunge să domine situația.

Cine crede în Dumnezeu și e pregătit să înfrunte moartea este de nebiruit. Așa netemător dacă ar fi Poporul, orice autoritate ar îngenunchia în fața lui.

6 comments

 1. De acord in principu. Dar cateodata rezolvi mai mult cu un gest bun.

  • Ma “autodenunt”: eu am fost cel care a avut initiativa si am scris cea mai mare parte a petitiei. Am fost ajutat de doamna Andreea Sarament, initiatoarea demersului si creatoarea grupului Telegram “Proces ccontra masti”. Domnul Decebal Marcusanu are fara indoiala dreptate in ceea ce scrie. La nivel personal insa: in aceasta perioada distopica, sigur ajutat de Duhul Sfant si Maica Domnului, am scapat mereu de amenda, atunci cand puteam fi sanctionat: asta pentru ca am intalnit si OAMENI printre politsiti si jandarmi. Luate la nivel de institutii da, lucraruile stau rau de tot. Dar in afara exemplului personal – pur si simplu Dumnezeu mi-a scos in cale, in momente care puteau fi tensionate – actiune umanitara in perioada de urgenta, mersul la biserica la 12 noaptea de Inviere, protestele neautorizate impotriva legii carantinarii fortate din iulie, chiar si de o amenda pentru radar am scapat pentru ca politistul, baiat tanar, intrebandu-ne de unde venim (eram cu niste Surori in masina) si vazand ca venim de la Manastirea Delta Neajlovului, mi-a dat doar advertisment iar pe procesul verbal a scris la mentiuni: “Vin de la Manastire” (am dovada, o sa pastrez toata viata aceasta hartie- este si indemnul parintelui Emanuel Ganciu, preotul prezent la toate actiunile, cel care face cinste versurilor “preoti cu Crucea-n frunte, caci oastea e crestina: Sa nu blamam tot timpul si cu manie parlamentarii de exemplu (toate partidele, aceeasi mizerie), sa ii incurajm, prin simpatia pe care le-o aratam, pe cei care vor sa iasa din rand: un Daniel Gheorghe de la PNL, Robert Cazanciuc care in calitate de presedinte al Senatului s-a opus promulgarii legii carantinarii fortate, etc. Sa incercam noi sa-i dezbinam pe ei, sa incercam sa spargem acest monolitism al Raului pe care il reprezeinta actuala clasa politica. In sfarsit, inchei tot cu experienta proprie: sambata trecuta am lucrat voluntar la Manastirea Delta Neajlovului alaturi de Fratele Lucian. Pompier pe ambulanta MAI. Sanctionat de exemplu pentru ca anul trecut a participat la Marsul pentru Normalitate din 22 iunie organizat de Noua Dreapta. Face parte dintr-o institutie din ce in ce mai blamata (sa ne intelegem, pe drept), dar care cu sufletul si cat poate si cu trupul alaturi de lupta noastra. I-am trimis si lui articolul din IC si a fost impresionat, ma bazez pe el macar in universul lui mic al colegilor sa raspandeasca ideile noastre.
   Doamne-ajuta!

   • Foarte adevărat, ambele puncte de vedere sunt corecte și ambele strategii trebuiesc folosite la momentul potrivit. Suntem răsplătiți în funcție de ce semănăm și semnele ne confirmă dacă suntem pe calea cea bună sau nu. În cazul dvs. semnele sunt clare, mă bucur să aflu că vă ocrotește Dumnezeu și vă doresc multă sănătate și vitalitate!

    • Cornel-Dan NICULAE

     Pe mine m-a mirat foarte tare când în iunie 2020 d-ul Mărcuşanu a scris la adresa web-site-ului contramundum.ro următoarele: „Nu inteleg de ce nu este suspendat acest site. Libertatea cuvantului scris si vorbit nu inseamna raspandirea de idei rasiste si fasciste.“ (aici: http://contramundum.ro/2020/06/12/pisalogeala-statistica/).
     Dacă statistica sau datele prezentate de contramundum sunt reale, să se interzică aflarea lor pentru că sunt „incorecte politic“?

   • Doresc sa va multumesc pentru cele ce faceti. Doamne miluieste. Am nadejde sa ne si vedem fata in fata.

 2. Multumesc, Doamne-ajuta! Domnul si Maica Domnului sa va ocroteasca, la fel si pe toti camarazii si cititorii site-ului dvs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *