Home / Educativ / Reforma Progresului – Înlocuirea Polițiștilor cu Roboți

Reforma Progresului – Înlocuirea Polițiștilor cu Roboți

Sterian David Bruckman Shekelsteinberg
InCorect Politic
Octombrie 26, 2020

Dragi conaționali față de care nu am nici un interes ascuns,

A venit timpul să abordăm un subiect de maximă importanță pentru siguranța publică, reforma Poliției prin digitalizare, automatizare și robotică.

Automatizarea Poliției poate rezolva micile imperfecțiuni care vin cu sistemul bazat pe oameni, personal uman de teren și de birou.

Acest personal poate cădea în nepotisme sau poate fi afectat emoțional de tot felul de infractori. Agenții de teren se pot înmuia la rugămintele unei bunicuțe care a încălcat legea, se pot gândi ei înșiși (în loc să aplice procedura) să nu pedepsească pe răufăcător dacă acesta le pare un “om bun”, “un amărât” , “sărman”, etc.

Exemplu orientativ: Comerț ilegal de mere, fără casă de marcat

Când vine vorba de aplicarea legii, de ce anume trebuie să țină cont? De sintagma “spiritul legii”, o expresie obscurantistă, retrogradă și invizibilă în lumea palpabilă? Sau de litera legii, așa cum scrie în Monitorul Oficial? Oamenii serioși știu deja răspunsul la întrebarea mea retorică. Nu putem avea o civilizație prosperă și nici progres real dacă ne agățăm de concepte depășite cum ar fi “spiritul legii”. Bunicul meu Schlomo Levi Shekelsteinberg, supraviețuitor al camerelor de gazare de la Dachau, mi-a povestit cum s-a rugat la Yehova în timpul calvarului nazist și n-a primit nici un răspuns la rugăciuni, mi-a spus cum își privea frații în timp ce erau duși la cuptoarele morții și tot ce putea gândi era “Aceasta-i lumea reală, restul sunt basme. Naziștii sunt reali, Dumnezeu e un concept“. Așa a ajuns bunicul Levi să adopte materialismul dialectic, arătându-mi că doar printr-un progres social, material, real, vom putea obține paradisul metaforic din cărțile noastre religioase. Dar deviez, să revenim la subiect:

Câte cazuri au existat în care unii țărani bătrâni au fost prinși făcând evaziune fiscală? Trântind o măsuță în fața gospodăriei și comercializând produse neverificate, fără a da bon fiscal, sunt mii de astfel de cazuri și Poliția închide un ochi pentru că este formată din oameni vulnerabili la tot felul de manipulări emoționale. Îl văd pe bătrân mai amărât, li se face “milă” și nu aplică legea. Inacceptabil! Ideal ar fi ca să existe o singură corporație avizată să comercializeze alimente, urmând un regulament strict, nu fiecare individ cum îl taie capul. Alimentele trebuie tratate cu substanțe speciale pentru dăunători, adoptând un standard global.

Însă cea mai evidentă problemă se vede acum în vremea pandemiei, când unii polițiști sunt reticienți în a-i amenda pe nealiniații care nu poartă mască pretutindeni. Domnilor polițiști, prin refuzul de a aplica legea, ne puneți părinții în pericol, ne puneți copiii în pericol și sabotați în mod activ sănătatea publică. Bunicul meu a supraviețuit camerelor de gazare, dar s-ar putea să moară de Covid-19 din cauza voastră, nenorociților!

Soluția la toate aceste probleme este înlocuirea polițiștilor cu roboți care să aplice legea fără excepție, în litera ei strictă, după modelul chinez:

Exemplu de robo-polițist din China, versiune timpurie

Alte probleme cu polițiștii: rasismul, xenofobia și homofobia, lucru observabil cel mai bine la intervențiile împotriva rromilor, abuzurile, excesul de forță și brutalitate fiind niște grave încălcări ale drepturilor omului. Ne amintim cum în timpul stării de urgență niște jandarmi au abuzat un rrom culcat la pământ, efectiv torturându-l în văzul lumii. Intolerabil!

Mai e și problema fricii, personalul uman uneori refuzând să aplice legea din frica represaliilor, așă cum a fost cazul la Iași la pelerinajul-focar de la SF. Parascheva.

Astfel de robo-polițist ar fi fost capabil să mențină ordinea la Iași.

 

Costurile și timpul reprezintă încă o problemă actuală, în condițiile unei crize economice tot mai pronunțate. Personalul uman trebuie plătit, iar puterea de procesare a omului este semnificativ redusă față de omologii săi tehnologici. Gândiți-vă la un scenariu în care personalul uman e înlocuit cu automatoni, procesul birocratic se accelerează, costurile se reduc, întregul sistem se eficientizează.

În concluzie, argumentele furnizate aici nu trebuie să provoace reacții copilărești “așa ceva nu e uman!” sau furioase “ești un monstru că sugerezi asta!”, ci să reprezinte un fundament al justificărilor pentru reforma completă a Poliției, pavând drumul spre o nouă era curajoasă în care egalitatea în fața legii devine realitate, iar infracționalitatea este redusă complet. Un sistem de supraveghere bazat pe recunoaștere facială, digitalizarea tranzacțiilor financiare (eventual printr-un implant cu microcip) și vaccinarea tuturor persoanelor va asigura ordinea de care avem atât de mare nevoie! Contra-argumentele pe care înapoiații le invocă sunt slabe și copilărești, încadrându-se fie la teoria conspirației ( vor să ne schimbe ADN-ul, pământul e plat!), fie la inepții religiotarde (semnul fiarei).

A trecut vremea superstițiilor, nu mai trăim în Evul Mediu, trebuie să ținem pasul cu evoluția tehnologică și să ne adaptăm vremurilor.

E timpul să înlocuim polițistul-om cu robo-polițaiul.

Trecut

Viitor

3 comments

  1. Ps
    iar o sa vina cititori care nu se prind..și dă-i și critica..😂

  2. Robotul viitorului are sani? Cum ramane cu teoria genului? De ce trebuie sa fie umanoid? Ar trebui sa arate ca un Alien sau, ca un pork (jew) cu urechi mari sau ca un urs (citeste tot jew) buzat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *