Home / Actualitate / Memoriu-Petiție pentru sprijinul jandarmilor acuzați de “zădărnicirea combaterii bolilor”

Memoriu-Petiție pentru sprijinul jandarmilor acuzați de “zădărnicirea combaterii bolilor”

Alexandru Balcu
Incorect Politic
Octombrie 22, 2020

[email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]

Subiect: Solidaritate cu Jandarmii acuzati de “zadarnicirea combaterii bolilor”

Cerere către:

Guvernul României
Administrația Prezidențială a României
Ministerul Afacerilor Interne,
Parchetul de langa Tribunalul Iași
Biserica Ortodoxă Română
Avocatul Poporului

Privind: Anularea dosarelor penale pentru jandarmii care au permis accesul credincioșilor la moaștele Sfintei Parascheva

Subsemnatul……………………., domiciliat în …………………………………….., prin prezenta îmi exprim solidaritatea cu frații români din jandarmeria Română, care au asigurat ordinea publică în zona Catedralei din Iași cu ocazia Hramului Cuvioasei Parascheva și care s-au dovedit a fi și buni creștini, permițând pelerinilor, veniți din toate colțurile țării, să pătrundă în incinta Catedralei și să se poată ruga la Sfintele moaște.

Solicit totodată insituțiilor mai sus menționate și în special Parchetului de pe lângă Tribunalul municipiului Iași să închidă și să anuleze dosarul penal deschis pe numele celor considerați vinovați de “zădărnicirea combaterii bolilor”, inclusiv sau mai ales persoane din cadrul Jamdarmeriei care au asigurat paza și protecția în zona Catedralei.

Aduc spre știință această solicitare și conducerii Bisericii Ortodoxe Române, Înalt Preasființei Sale Preafericitului Patriarh Daniel, să se alăture demersului nostru și să ia atitudine întru apărarea unor frați români și creștini care, nu numai că au acționat în Duh, dar și în spiritul și litera Constituției României, respectând atât legile românești cât și cele internaționale.

Solicitarea mea are la bază următoarele considerente:

– remarc tratamentul diferit al forțelor de ordine, respectiv față de cele care au fost “permisive” cu dorința oamenilor veniți și de la sute de kilometri depărtare,  care au așteptat ore în șir, în frigul nopții, să poată să se roage și să se închine la racla cu Sfintele Moaște, versus membrii acelorași forțe de ordine (Poliția, Jandarmeria), care au asigurat nu cu mult timp în urmă “buna desfășurare” a parastasului unui membru important al unui clan interlop; din câte cunosc până în prezent, nici un lucrător al Jandarmeriei sau Poliției prezent în dispozitiv la acel eveniment n-a fost sancționat în nici un fel, deși, după cum s-a văzut inclusiv din filmările obsesive ale televiziunilor, nici vorbă de respectarea regulilor sanitare impuse prin Starea de Alertă în vigoare, stare de alerta declarata oricum neconstitutionala de Curtea Constitutionala la punctul 68 a deciziei nr. 457/2020.

– însuși Ministrul de Interne, dl. Marcel Vela, referitor la evenimentele din ziua de miercuri, 14 octombrie 2020, prin declarațiile domniei sale a sărit practic în apărarea jandarmilor care au permis în cele din urmă credincioșilor să pătrundă în curtea Catedralei:

Pentru că situaţia era în punctul de a deveni conflictuală şi în altă zonă care nu era de dorit nici de către Minister, nici de către Biserică, dar în mod principal cred că de toată lumea conştientă că orice act de violenţă nu face bine nimănui, s-a luat această decizie operativă. Aşa că nu exista vină sau răspundere. A fost o decizie operativă care se ia conform legii. Activitatea MAI are şi această zonă care se ia în funcţie de situaţiile operative”, a declarat ministrul Vela.

– dreptul la libera practica si religie este un drept fundamental, garantat de Constitutie, Art. 29 si nu poate fi ingradit sub nicio forma, cu atat mai mult cu cat starea de alerta este neconstitutionala, iar pe teritoriul Romaniei nu a fost declarata epidemie nici pana in ziua de astazi.

– nu pot să nu remarc iar, dublul standard al autorităților, care și-au dorit să fie “fără milă” în cazul pelerinajului Ortodox de la Iași, dar care, cu trei-patru zile înainte (10-11 octombrie), cu ocazia competiției de raliuri “Trofeul Poiana Brașov”, au fost mai mult decât îngăduitoare, neîngrădind numeric participarea și nici (nu cred) condiționarea participării pe criteriul geografic. După cum observ, “autorităile pandemice” din țara noastră sunt deosebit de ostile manifestărilor religioase, mai ales a celor Creștin – Ortodoxe, dar foarte îngăduitoare cu manifestările de orice altă natură (politice, divertisment, dar și dedicate unor infractori notorii);

– pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva s-a facut prin incalcarea principiului non-discriminarii si insusi Consilul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat in acest caz;

– înțeleg că deschiderea dosarului penal s-a făcut la sesizarea unor “cetățeni vigilenți”, 20 sau 25 la numar (numărul diferă de la un site la altul); aceștia, în spiritul demonic al stării de delațiune din anii ’50, au solicitat tragerea la răspundere a celor considerați vinovați de zădărnicirea răspândirii bolilor contagioase, indicând și persoane din rândurile jandarmilor. Cum puteți deschide un dosar penal doar așa, la simpla sesizare a unor “oameni de bine”? Fără nici o cercetare prealabilă? Sau v-ati bazat pe raportările “milițienilor” îmbrăcați în civil, pe care autoritățile i-au strecurat printre pelerini, întocmai cum vechea Securitate comunistă inflitra agenți în rândurile oamenilor strânși la manifestații sau la cozile interminabile la alimente pentru a nota și eventual acționa împotriva acelora care criticau regimul și puterea comuniste?

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Cu sinceritate,

 

Data:                                                                                                     Semnatura

 

4 comments

  1. Multumesc !
    Am trimis.

  2. Decebal Marcusanu

    Eu nu sunt frate cu foste trupe de securitate care s-au transformat in asazisi jandarmi. De ce are nevoie statul dictatorial de jandarmi? Ca sa oprime poporul. “Fratii jandarmi” cum le ziceti voi, s-au temut pt propria piele si pe de alta parte au primit in ascuns dispozitia de retinere de la actiuni, altfel bateau cu pulanul si le dadeau cu sprayuri lacrimogene pe babele credincioase. Articolul e o diversiune ordinara. Fratii nu patesc nimic. Corb la corb nu-si scoate ochii.

  3. Evreii vor sa ne tina in frica, cine nu executa ordinele, inclusiv dintre jandarmi, va fi dat exemplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *