Home / Chestiunea Jidănească / Mărturii false despre Iași 1941

Mărturii false despre Iași 1941

Incorect Politic
Iulie 18, 2021

Mărturii false despre Iași 1941

Mărturii false despre Iași 1941

Via IonCoja:

Citeam postarile tovarasului Hodor si asa am ajuns la postarile Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din Romania Wilhelm Vilderman …. care descrie lichidarea unei familii de evrei. In primele randuri oricine poate vedeea ca masacrul a fost efectuat cu o mitraliera:

,,Diamant a declarat ca executia a fost facuta din ordinul unui locotenent de jandarmi , Constantin Vornicu , cu o rafala de mitraliera , probabil de pe tancheta .’”

In primul rand jandarmii nu aveau tanchete…. si in al doilea rand de cand jandarmii umblau jandarmii cu tanchete in Iasi ? Bizar. Nici cu armata sovietica in tara dupa 23 august 1944 jandarmii nu aveau tanchete….si dotarea jandarmilor in regimul maresalului Antonescu era la nivel de dezastru total….

Mai jos, e descrisa ,,crima” efectuata cu pusti ZB…..

,,Crima”

,,Dupa ce nimeni nu a venit sa raspunda , militarii au tras in incuietoare si au spart usa cu picioarele, i-au adunat pe toti evreii din casa , i-au jefuit si i-au scos in strada insirandu-i in fata pravaliei ,,Fratii Hirschensohn . Dupa care au tras in ei cu arme ZB.” Cu pusca sau cu mitraliera? Nici cu una si nici cu alta! Raspunsul il vad la final:

,,Nu stim de unde a avut fotografiile , dar e sigur ca le-a pastrat cu mare grija.”

Adica fotografiile au venit din …. Israel dupa un proces sovietic din 1948 pe o relatie sovieto-israeliana din 1948. Mai clar autorul expune clar ideea unei colectii de fotografii venite din Israel in care evreii impuscati fotografiau cum erau impuscati de jandarmii romani. Cum naiba? Falsul pune sub semnul intrebarii inteligenta falsificatorilor : daca evreii erau impuscati de jandarmi cum se face ca evreii ii fotografiau pe jandarmii care ii impuscau pe evrei cand nu exista Mosadul? Cum se face ca executia e descrisa in doua moduri prima cu mitraliera si a doua cu pustile ZB?

Autorul vorbeste de o colectie de fotografii din Odesa si din Iasi in care evreii ii fotografiau pe jandarmii care ii omora pe evrei si stiau ca sunt fotografiati. E noaptea mintii!

6 comments

 1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Precizări foarte folositoare. Când toate unitățile militare erau concentrate peste Prut pe linia frontului, de unde să fi avut tanchete niște prpădiți de jandarmi. Camioanele folosite la transportul morților la Cimitirul Israelit erau ale Serviciului de Salubritate Iași. Deci aramta nu avea nici camionae în zona orașului Iași.

  • Se vede ca ai pregatire… intai introduci “dubiul”, imprecizia, …. ap[oi lovesti talmudic – o afirmatie mincinoasa asociata disonant cu o minciuna si apoi o para-concluzie fara legatura cu faptele din realitate….

   Intai te prefaci compatimitor – rasucesti vorbele aducand falsa scuza a raboiului … jandarmii NU AU AVUT TANCHETE, NICI PE TIMP DE RAZBOI, NICI PE TIMP DE PACE! Tancheta nu e dotare de Jandarmerie ci – dupa cum ii sune si numele – e facuta pentru activiytati militare ale ARMATEI.
   (nu stiu cum nu iti e clara semnificatia… nu e Jandarmu ci Militaru numele cu care postezi!?!)
   Da’ o “bagi” ca sa pregatesti “capu’n gura” criminalilor de romani…. de-ai tai, ca ai mei nu au facut asa ceva.
   Tot cu “ei” o dai – ca mortii (dusi la cimitirul istraelit!) erau dusi cu camioanele…
   Motru se ducea si cu caruta, si cu camionu – tras de cai sau cu motor.
   DA LISTA MORTILOR – sa vedem daca erau jidani sau erau romani, ca de romanii omorati nu zici nimic! Niciodata.
   Inainte de a mai zice ceva rau fata de romani – si, ca de obicei MINCINOS – te somez sa postezi doar despre romanii omorati – ADEVARUL!
   Documentat, cum iti place sa te lauzi ca “sapi” adanc in arhive…
   Altfel, solicit Administratorului sa interzica interventiile tale pentru propganda anti-romaneasca!

   • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    @ gheorghe Am recepționat somația ta. De când aștept momentul să mă blocheze cei de la incorectpolitic! Așa o să am mai mult timp să-mi termin studiile începute. Gheorghe, să știi că ura nu-ți face bine. O să ai în curând probleme cu fierea sau cu ficatul. Acolo lovește ura nemăsurată și necontrolată. Oricum, ai dreptate cu romanii tăi. Românii sunt altceva decât romanii pe care-i invoci.

    • Nu intelegi romaneste: scrie despre suferintele neamului romanilor, daca esti roman.
     Lasa pe altii sa-si inventeze victime si suferinte.
     Faptul ca te prezinti doct invrnyand josnic, preluand propaganda anti-romaneasca, perorand doar impotriva romanilor dar tacand malc despre mortii si vietile distruse ale romanilor arata ca nu esti calificat moral spentru dificila munca de “dezvelire” a adevarului.
     …. nu sint “Gheorghe”, folosesti degeaba majuscula- chiar daca sugerezi o politete fomala – fiindca nu sint nici gheorghe – puteam posta ca 22dd55vvW … am vazut ca altcineva foloseste forma cu majuscula.

     Aspectele prezentate pot fi sau nu relevante – numele nu spune nimic; mai ales daca este “intarit” de titluri de scoli atee si/sau masonice.
     Chiar…. teologice – in ultimele decenii invatarea dogmelor protestante a inlocuit dogmatica ortodoxa aproape in totalitate.
     Asta stii dumneata mai bine da’ nu cred ca vei dezvalui vreo ceva pe-aici si nu cred ca am caderea sa-ti propun asa ceva…

     Cu “ura” nu ai ghicit – inversunarea textuala vine din nemultumirea insistentei de a lovi iun romani, de parca nu ar avea cine!
     De asta nu am dus lipsa vreodata!
     A-i apara si ajuta inclusiv prin prezentarea de realitati istorice e fapta buna, mare… da’ cercetarea pe care zici ca ai facut-o rimeaza doar contra romanilor si este – chiar pentru necunoscatori – lipsit de echilibru.
     Cand concluzia unei analize iti produce starea de respingere (deseori imediat si foarte puternic!) inseamna ca ceva nu e in regula – te abtii sa publici fiindca stii cumva, in sufletul tau ca nu poate fi asa…. nu poate fi chiar asa, …. ca trebuie sa mai fie ceva care nu a fost aflat…
     … Poate intelegi.

     • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

      Nu știam că ai veleități porfesorale, ca și caroline gunderode. Probabi, de pe vremea când erai un șefuleț de birou. Scriu ce vreau eu și despre cine vreau eu. Chair dacă ai încercat să te erijezi în cenzorul meu, nu ești. Vezi că ești doar obraznic și infatuat.

 2. in lipsa unor documente
  aia supusi verificarii de rutina ar putea fi asimilatzi
  doar prin prisma unui sterotip……
  (aici s-a ajuns).

Leave a Reply

Your email address will not be published.