Home / Internațional / Listă de „acțiuni revoluționare” ale trupelor neo-iacobine cunoscute sub numele de „Black Lives Matter”

Listă de „acțiuni revoluționare” ale trupelor neo-iacobine cunoscute sub numele de „Black Lives Matter”

Incorect Politic
Iunie 25, 2020

Listă de „acțiuni revoluționare” ale trupelor neo-iacobine cunoscute sub numele de „Black Lives Matter”

Via IonCoja:

Publicatia „National Review” a compilat o lungă listă de „acțiuni revoluționare” ale trupelor neo-iacobine cunoscute sub numele de „Black Lives Matter”. Printre „isprăvile” lor: dărîmarea statuii lui George Washington din Portland – între „mesajele” cu care a fost mîzgălită: “White fragility,” “Damn White Men” (la naiba cu barbatii albi), „Defund White Men”(lipsiti-i de fonduri pe bărbații albi), decapitarea statuii lui Cristofor Columb din Boston; statuia unui alt „părinte fondator”, Thomas Jefferson, a fost de asemenea vandalizată (tot în Portland), iar Consiliul Municipal din New York a anuntat că dorește să scoată o altă statuie a lui Thomas Jefferson din sediul Primăriei; a fost vandalizat si Monumentul Soldatului Necunoscut (mîzgîlit cu inscripția „committed genocide”) ,au fost vandalizate pana si statui ale lui Lincoln si gen.Grant ,cel care i-a infrant pe sudisti in razboiul civil !(Dar statuia lui Lenin din Seattle nu au daramat-o !)

Între timp o mulțime de oameni sunt dați afară pentru o vorbă, un gest sau un tweet, considerate „ofensatoare”. Un exemplu:

Grant Napear prezentator la un post de radio a fost dat afara pentru că a postat ceva incredibil de ofensator, “All Lives Matter…Every Single One!”(toate vietile conteaza; fiecare dintre ele !). Iar un canadian si-a cerut scuze că a susținut ceva extrem de grav, si anume că nu ar exista „rasism sistemic” în țara sa. Stockwell Day, un comentator al CBC News din Canada și fost ministru in guvernul lui Stephen Harper, și-a cerut scuze la începutul lunii iunie pentru comentarii „insensibile” care au negat existența „rasismului sistemic” în Canada. „Da, există câțiva idioți rasisti care se invart prin jur, dar Canada nu este o țară rasistă și majoritatea canadienilor nu sunt rasisti. Și sistemul nostru, care trebuie permanent îmbunătățit, nu este sistematic rasist ”, a spus Day în timpul unei discuții. Dar in ziua urmatoare a dat înapoi, scriind pe Twitter, „Îmi dau seama că comentariile mele în dezbaterea despre „Putere și Politică” erau insensibile și dureroase. Îmi cer iertare pentru că am echivalat greșit experiențele mele cu ale lor. Ma angajez in eforturi fără sfârșit spre a combate rasismul sub toate formele sale. ” Comisese ceva de nepermis, evident! Cred că nu e departe ziua în care chiar cuvântul white(„alb”) va deveni problematic.

Doua lucruri mă șochează:

1. Atmosfera de acolo(SUA,Canada,Occident) seamana cu cea din perioada stalinistă (nu cea din comunismul tîrziu), cind erau infierați virulent toți cei dusmănoși, cei care criticau ordinea socialistă (e adevarat, cei în cauză nu mai sunt trimisi în gulag). În aceste condiții libertatea de exprimare și dreptul la opinie devin o glumă. Dovadă, iată ce a pățit un profesor de economie de la Universitatea din Chicago care a îndrăznit să nu fie de acord cu de-bugetarea poliției, asa cum solicită gardienii purității morale de la Black Lives Matter.

„O serie de oameni de știință și economiști de seamă, printre care Paul Krugman (consilier economic al lui Obama) au solicitat Universității din Chicago să-l concedieze pe profesorul de economie Harald Uhlig pentru un tweet care critică Black Lives Matter: „Păcat, dar #blacklivesmatter tocmai s-a torpilat ea insasi prin sprijinul său complet pentru miscarea #defundthepolice”(de-bugetati politia) a scris Uhlig la 8 iunie. „Iata un alt bărbat alb privilegiat care, evident, nu-și poate controla pornirea de a deprecia preocupările celor mai puțin norocoși”, a scris Krugman despre Uhlig.

2.Cit de usor cedeaza oamenii: îsi cer scuze , îsi pun cenusa in cap, se umilesc (ca in China, unde disidentii isi marturisesc pacatele la televizor – în America o fac pe Twitter); ceea ce demonstrează că drumul către o dictatură de tip bolșevic nu e atît de dificil pe cît cred unii. Daca ai la dispozitie un activ determinat si armele potrivite (universitatile – pentru „instruire revolutionara”, mass media – pentru propagandă, plus un corp politic radicalizat si agresiv) poti să intimidezi și să-ti subordonezi majoritatea populatiei.

In final, iata un exemplu de prostitutie intelectuală de-a dreptul absurd. Care arată cît de jos se poate coborî pe scara abjectei renunțări la orice urmă de demnitate (amenințarea cu datul afară funcționează de minune): „Un profesor de la Școala de Medicină a Universității Indiana și-a cerut scuze studenților pentru că a inclus sintagma „ Nu pot respira ” într-o întrebare la un examen.
Daniel Corson-Knowles, profesor asistent de medicină clinică, le-a spus studentilor: „Înțeleg contextul în care a fost utilizată această frază a dus la un declanșator foarte dureros pentru mulți dintre voi.” Corson-Knowles a promis că va studia materiale privind antrenamentul anti-prejudecăți și microagresiunile.

Întrebarea de la examen, publicată de Reason,suna asa: „Un pacient care a ratat dializa devine brusc palid, diaforetic și țipă:„ Nu pot să respir! „. Aruncați o privire la monitor și observați următorul ritm. Nu sunteți în stare să palpați un puls și să inițiați RCP imediat. Cel mai potrivit pas în terapie este … ”

Alexandru Lazescu

*
Nota redacției IonCoja – În anii 1950 – 1964 erau ocolite cuvintele ROMÂN și ROMÂNIA. Țara noastrp se numea R.P.R., iar locuitorii erau REPERIȘTI. De asemenea erai suspect dacă aveai o cămașă verde. Eu, când am fost făcut UTCist în 1956, mi s-a reproșat că aveam o cămașă bleu cu epoleți! Era cea mai bună cămașă din casă, a vărului Titi Licoi Activistul respectiv, de la regiune, s-a uitat la mine și m-a întrebat: „Îi aștepți pe americani?!” Pe fereastra încăperii în care se făcea primirea noastră festivă se vedea portul M-am gândit că pe acolo vor veni americanii!

Sigur că îi așteptam, nu știam mare lucru despre ei! Iar acum ce aflu este, vorba nătărăilor care apar pe micul ecran, de noaptea minții. Li se potrivește întocmai americanilor de azi! Păcat!…
Încotro, planetă debusolată?!

4 comments

  1. Oy gevalt, păi sigur că jidanul Paul Krugman se bagă moț când e vorba să ceară darea afară a coleguiui său goy.

    “Sigur că îi așteptam, nu știam mare lucru despre ei! Iar acum ce aflu este, vorba nătărăilor care apar pe micul ecran, de noaptea minții. Li se potrivește întocmai americanilor de azi! Păcat!…Încotro, planetă debusolată?!”
    Lăsați, domnul Coja, nu-i problemă. Mai băgați placa aia cu “crimele naziștilor”. Sunt sigur că ce se întâmplă acuma n-are nici o legătură cu rezultatul războiului. Am învins dușmanul greșit. Generalul Patton, unul dintre conducătorul armatei americane în al doilea război mondial. Mort în condiții suspecte. tocmai când începuse să aibă “revelații”.

  2. Am uitat ghilimele la “Am învins dușmanul greșit”. Afirmația e făcută chiar de Patton. https://www.bitchute.com/video/UstbucWflPuC/

    “Operation De-Globalfication” Gen. Patton’s Damning Statements Before His Untimely Death in 1945

  3. Titlul potrivit ar fi mai degrabă cu referință la neoleninism. Nu ați remarcat că statuile se ridică în tot Occidentul în gloria etapei de după 1917, când Rusia a fost parazitată? Stalin nu este iubit și nici promovat de axa Nord-atlantică, deoarece acesta a măcelărit o bună parte din cei care conduc axa în acest moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *