Home / Educativ / La sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu s-au adunat urmași ai foștilor deținuți politici

La sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu s-au adunat urmași ai foștilor deținuți politici

Incorect Politic
Iunie 16, 2022

La sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu s-au adunat urmași ai foștilor deținuți politici

Via Ion Gavrilă Ogoranu:

Poate că seara memorială organizată miercuri 8 iunie 2022, la sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, în amintirea lui Gheorghe Jijie și Constantin Iulian, a fost doar o modestă floare pe mormântul celor doi mari luptători anticomuniști și repere de integritate morală, plecați în urmă cu 10 ani, la câte va zile diferență, din rândurile noastre. Oameni cu statura lor morală ar fi trebuit să fie omagiați la nivel de stat. Totuși, valoarea a ceea ce s-a întâmplat miercuri la sediul Fundației păstrează același spirit în care au continuat să lupte pentru Adevăr și Memorie, după 1990, cei doi, împreună cu ceilalți camarazi ai lor de generație.

S-au adunat la sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu tineri și mai puțin tineri, urmași ai foștilor deținuți politici, colaboratori ai celor doi luptători, într-un gest de recunoștință pentru ceea ce au însemnat cei doi în lupta pentru Memoria Rezistenței și pentru un proces al comunismului în România.

Au onorat manifestarea cu prezența lor două personalități ale culturii românești, actorul Dan Puric și filosoful Sorin Lavric, senator în Parlamentul României, ambii cunoscându-i și chiar colaborând cu cei comemorați. Ei au fost însoțiți de doamna Galina Raduleanu, fost deținut politic.

Publicul a putut viziona, în premieră, înregistrări video din 1993, de la primul demers important al foștilor deținuți politici pentru realizarea Muzeului Rezistenței, al cărui inițiator a fost Constantin Iulian: expoziția Cartea Prigonită.

Intervențiile invitaților, precum și inestimabila mărturie video din 1993 vor fi publicate pe canalul Youtube pe site-ul oficial și pe pagina Facebook a Fundației Ion Gavrilă Ogoranu.

Relatare: Florin Dobrescu

Biroul de presă al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *