Home / Educativ / Întrebarea Zilei: Cum vedeți  actuala situație din Ucraina prin prisma calității Federației Ruse de continuator al fostei URSS?

Întrebarea Zilei: Cum vedeți  actuala situație din Ucraina prin prisma calității Federației Ruse de continuator al fostei URSS?

Sterie Ciumetti & Corvin Lupu
Incorect Politic
Iunie 16, 2022

Întrebarea Zilei: Cum vedeți  actuala situație din Ucraina prin prisma calității Federației Ruse de continuator al fostei URSS?

Întrebarea Zilei: Cum vedeți  actuala situație din Ucraina prin prisma calității Federației Ruse de continuator al fostei URSS?

Actuala întrebare a fost sugerată de un cititor.

Sterie Ciumetti: Cum vedeți  actuala situație din Ucraina prin prisma calității Federației Ruse de continuator al fostei URSS?

Corvin Lupu: Federația Rusă este continuatoarea în dreptul internațional al fostei Uniuni Sovietice. Ea și-a asumat acest rol și la ONU. Rusia și-a asumat și datoria fostei URSS, mărită mult după moartea mareșalului Leonid Ilici Brejnev, mai ales în timpul experiențelor social-economice falimentare ale lui Mihail Gorbaciov. De altfel, Federația Rusă a și achitat integral datoria fostei Uniuni Sovietice și datoriile pe care le-a făcut Federația Rusă sub conducerea președintelui Boris Elțân.

SUA au susținut ca Rusiei să-i fie recunoscut acest rol de continuator al URSS, din interesul de a menține în vigoare tratatele internaționale pe care le semnaseră cele două supra-puteri și tratatele secrete încheiate de SUA cu URSS, prin care se delimitează sferele de influență pe Glob. Nerecunoașterea acestei continuități a fostei URSS ar fi stricat complet echilibrul mondial și s-ar fi creat un vid legislativ în dreptul internațional, care nu era dorit de nici una dintre părți și nici de terți.

Statele Unite nu au intuit că recunoscând Federației Ruse calitatea de urmaș al fostei Uniuni Sovietice și insistând pentru acest drept al ei, aceasta va revendica și sfera de influență pe care SUA și Marea Britanie i-au recunoscut-o pentru eternitate. Obiectivul Federației Ruse este acela de a-și recupera sfera de influență negociată la sfârșitul celui de al doilea război mondial. De altfel, președintele Vladimir Putin a declarat că prăbușirea Uniunii Sovietice a reprezentat cel mai mare dezastru geopolitic al secolului al XX-lea. Analizând conflictul mondial actual, în cadrul căruia 40 de state, inclusiv întregul NATO, luptă în potriva Federației Ruse, este obligatoriu de luat în calcul și punctul de vedere al Federației Ruse, punct de vedere susținut de o foarte mare parte a statelor de pe globul pământesc. Președintele actual al Rusiei a afirmat răspicat că intervenția în Ucraina este doar o etapă dintr-un proiect mult mai larg.

Motivația principală care catalizează Rusia în acest demers este faptul că angajamentele verbale luate de Occident că NATO nu se va extinde pe spațiul sferei de influență a fostei URSS au fost încălcate în mod repetat. SUA și supușii ei din NATO au pus Cortina de Fier pe roți și au tot împins-o către est, încercând să înconjoare Rusia și s-o sufoce. Reacția Rusiei a apărut în 2008, când Georgia, condusă de kazaro-evreul Miheil Saakașvili, a cerut oficial aderarea la NATO. Atunci Rusia a atacat Georgia, i-a distrus 90% din economie și din infrastructură și i-a smuls provinciile Abhazia și Osetia de Sud. Georgienilor le-a ieșit NATO pe nas. În anul 2014, a început lupta pentru autonomie a rușilor din bazinul Donbas, iar Federația Rusă a anexat Crimeea, teritoriu care a aparținut Rusiei și pe care Hrușciov, născut și crescut în Ucraina, fost prim-secretar al CC al PC Ucrainean, l-a făcut cadou Ucrainei, după moartea lui Stalin și după ce și-a asigurat puterea la Kremlin. Anterior, după războiul mondial și Stalin cadorisise Ucraina cu teritorii care nu-i aparțineau de drept: Maramureșul istoric, Ucraina Subcarpatică ungurească, nordul Bucovinei, Ținutul Herța, trei județe din sudul Basarabiei românești și întinsele teritorii pe care Uniunea Sovietică le-a smuls Poloniei, în septembrie 1939. Privitor la teritoriile românești alipite Ucrainei, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, unionistul Mircea Druc, spunea că tot ce ne-a făcut rău fosta Uniune Sovietică s-a datorat dorințelor ucrainene. Ucraina este un stat artificial, clădit de Lenin în 1920 și înzestrat cu numeroase teritorii smulse vecinilor ei, de care astăzi ține cu dinții, inclusiv de cele care au populație majoritar rusă.

În baza acestei recunoașteri a continuității URSS prin intermediul Federației Ruse, toate fostele republici ex sovietice deținătoare de arsenal nuclear au acceptat să-l restituie Rusiei. Rusia a și condiționat în ultimul deceniu al secolului trecut ajutorul economic și financiar către statele din Comunitatea Statelor Independente de renunțarea la armele nucleare.

Federația Rusă este continuatoarea Uniunii Sovietice din punct de vedere geopolitic, al stăpânirii spațiului cosmic și al dreptului internațional, dar ea nu și-a asumat regimul politic al fostei Uniuni Sovietice, pe care l-a eliminat complet și pe care îl dezavuează. Bolșevismul a fost integral creație pur evreiască. El a ajuns la putere în Rusia cu sprijinul decisiv al marilor bancheri kazaro-evrei din SUA. Ei au dat banii și ei l-au influențat decisiv pe împăratul Germaniei, Wilhelm al II-lea, să-l înarmeze și finanțeze pe Lenin, pentru a prelua puterea în Rusia. Unul din șefii cei mai importanți ai serviciilor secrete ale Germaniei, în primul război mondial, a fost colonelul Max Warburg, fratele bancherului evreu Paul Warburg de pe Wall Street, acesta din urmă fiind un sponsor important al lui Leon Davidovici Troțki. Max Warburg a fost cel care l-a convins pe împăratul Germaniei să îi finanțeze și să-i înarmeze pe bolșevici în schimbul promisiunii acestora că vor scoate Rusia din războiul împotriva Germaniei și vor ceda Germaniei importante teritorii din estul Europei. Regimul social-politic bolșevic a fost unul internaționalist proletar/globalist, „văr primar” cu regimul capitalist-globalist al etapei Războiului rece și cu neo-marxiștii de astăzi. De aceea, conflictul est-vest din etapa Războiului rece nu a condus la confruntări între taberele celor doi „copii” ai judeo-bancherilor de pe Wall Street. Confruntările lor au fost mai mult verbale, simulate și făcute adeseori la înțelegere. Conflictul internațional actual între național-suveraniști și globaliști este unul real, nesimulat și eu întrevăd că, pe măsură ce criza generală a regimului globalist euro-atlantic se va accentua, confruntarea va fi tot mai dură. Globaliștii nu se vor da duși cu ușurință. Câinele încolțit mușcă rău de tot. Deocamdată, armele principale ale globaliștilor rămân manipularea și propaganda agresivă, foarte adeseori mincinoasă, prin mass-media pe care le controlează cu autoritate. Cât timp va mai putea să fie acoperită criza generală a Occidentului cu vorbe frumoase, rămâne de văzut.

Federația Rusă a renunțat total la ideologia bolșevică păguboasă. Regimul a devenit unul naționalist rus, cu nuanțele lui tradiționale, cele din perioada țarilor. Siloviki („cei puternici”) care administrează puterea în Rusia sunt toți etnici ruși. Oligarhii evrei, „curelele de transmisie” între Rusia și Occident, cei care globalizaseră economia Rusiei, au fost eliminați din joc. Ateismul „științific” deosebit de păgubos promovat de judeo-bolșevici, ca să distrugă ființa națională a poporului rus, a fost de multă vreme abandonat. Biserica Ortodoxă Rusă se bucură de întregul sprijin al statului rus și a devenit, așa cum era și în timpul țarilor, liantul între toate forțele patriotice din Rusia. Biserica Ortodoxă Rusă contribuie mult la unitatea națiunii ruse în jurul conducătorilor ei și susține necondiționat cultura și civilizația tradițională rusă, cea care a făcut ca această națiune să fie una dintre cele mai importante și valoroase de pe pământ.

În știință și în tehnologiile de vârf, de cea mai mare importanță, respectiv în tehnologiile spațiale și în cele ale industriei militare, mai ales în domeniul nuclear, savanții ruși au fost în competiție cu întregul rest al lumii. Americanii au cules tot ceea ce a avut omenirea mai bun, i-au dus în SUA să lucreze pentru ei și totuși nu îi pot depăși pe ruși, cel puțin deocamdată. Într-un discurs, președintele Donald Trump a recunoscut că rachetele intercontinentale ale Federației Ruse nu pot fi oprite de scuturile antirachetă ale SUA, în timp ce scuturile antirachetă ale Rusiei pot opri rachetele americane. Din această cauză, spunea Donald Trump, SUA vor trebui să-și elaboreze alte scuturi antirachetă, bazate pe sateliții din Cosmos, cu ajutorul cărora să poată fi blocate rachetele rusești.

O parte a opiniei publice de sub control euro-atlantic nu vede aceste lucruri. Oamenii de rând cred că dacă autoturismele germane și japoneze sunt cele mai bune, iar Rusia nu face mașini de spălat rufe și vase atât de bune ca cele din Occident, Rusia este slabă. De asemenea, această parte a opiniei publice crede că dacă Rusia a cumpărat în trecut o serie de tehnologii din Occident și cipuri din Taiwan, înseamnă că Rusia este slabă. În cele din urmă, fiecare trebuie lăsat să creadă ce vrea el. În zilele noastre, mulți oameni formulează păreri în domeniul social-politic fără să fie de profesie, fiind și foarte siguri că părerile lor sunt cele corecte și nu au preocuparea să urmărească părerile unor specialiști nealiniați din domeniul social-politic. Părerile foarte multor oameni sunt formulate în funcție de propriile dorințe, interese, aspirații, pe care aceștia le-ar dori implementate. Foarte puțini sunt cei care au nivelul de obiectivitate suficient de dezvoltat încât să înțeleagă și să accepte și ceea ce nu le convine.

Revenind la problematica faptului că Federația Rusă este continuatoarea fostei Uniuni Sovietice, doresc să subliniez că în anul 2020, cu ocazia unor modificări aduse Constituției Rusiei, s-a precizat explicit în document că Rusia este continuatoarea URSS. Existența în Constituție a acestei prevederi impune și o obligație națională de refacere a influenței pe care URSS a avut-o asupra zonei de influență pe care ceilalți învingători în al doilea război mondial au recunoscut-o Rusiei pentru eternitate.

11 comments

 1. … dupa titlu, am crezut ca sint intrebati cititorii…

 2. Neculai, arhidiaconul stilist

  Întrebare cam sinucigașă. (Nu folosesc termenul ”suicidar”, cum spun astăzi milioanele de ok-iști intelectualoizi și alți paraziți ai limbii române).
  Afară de Domnul profesor Corvin Lupu și vreo câteva zeci sau sute de Incorecți Politic, nu văd cine ar mai putea admite că, prin prisma situației actuale, Federația Rusă aspiră să repare enorma eroare istorică a poporului rus, care, după ce s-a lăsat tăiat împrejur la creier, a devenit instrumentul orb destinului, în diabolica operă de decapitare a Europei, care a fost al II-lea Război mondial. Tăiat împrejur la creier, de rabinoizii emeriți Lenin, Stalin-Djugașvili, Trotzky, Zinoviev, Kamenev, Buharin, Beria și alții, poporul rus a fost carnea de tun a khazaro-jidovilor sau iudeilor sintetici, fără de care jidănimea mondială nu ar fi putut învinge ultima încercare a Europei, de a se elibera de sub jugul iudeo-creștino-obeliscal, ce s-a înstăpânit peste Europa, către sfârșitul celui de al IV-lea secol al erei actuale.
  După cincisprezece secole încheiate, către jumătatea celui de al șaisprezecelea, sub conducerea celui mai clarvăzător om politic european, de după împăratul roman Iulian, Bătrânul Continent a încercat să rupă sclavia avraamico-obeliscală în care căzuseră, rând pe rând, grecii, romanii și celelalte popoare de rasă albă, inclusiv germanii, într-un târziu, către sfârșitul primului mileniu.
  Marele păcat istoric al poporului rus este că s-a lăsat tăiat împrejur la creier, evanghelizat, bolșevizat, adică jidovit. În această tristă postură, poporul rus a devenit carnea de tun fără de care jidănimea mondială nu ar fi putut obelisca întâi poporul german, apoi popoarele Europei și, unul după altul, încă o serie de popoare ale lumii, ce obelesc cum pot, de zeci de ani…
  Poporul ”ucrainian” este un fel de mulțime vidă, cum spun matematicile. La rândul ei, Operațiunea militară din Ucraina este un război civil, în cadrul căruia locuitorii din fosta ”Margine sau Ukraină” a Imperiilor Țarist, apoi Iudeo-Sovietic sau Bolșevic, au devenit Calul Troian sau glandul Obeliscului khazaro-jidănimii, în încercarea ei de exterminare a poporului rus. Acesta, deși a distrus singurul socialism care a existat vreodată, astăzi nu vrea să se lase legebetizat, homosexualizat, lesbianizat sau trans-umanizat, cum se spune. Vom vedea, ce și cum. Popoarele Europei au de ales între a rămâne cum sunt, de bine de rău, ori a se legebetiza, schimbându-și sexul, obținând încă unul sau două, instalându-și un obelisc avraamic în frunte, pe buric, degetul mic sau chiar în fruntea bruxellofutăriei ce își zice uniune europeană… Așa spune și Biblia. Zise Domnul să fie tărie și futărie!
  Nu-i sigur că actuala conducere Federației Ruse realizează pe deplin cele ce se petrec. Pentru răscumpărarea păcatelor sale, comise între 22 iunie 1941 și sfârșitul lui 1991, poporul rus nu trebuie neapărat să priceapă cele ce s-au petrecut ori se petrec. După ce a fost un magnific inconștient, când a făcut rău, poporul rus poate rămâne la fel de inconștient și când este pe cale să facă bine. Istoria cunoaște și alte exemple asemănătoare.
  Popoarele Europei au fost inconștiente, când s-au lăsat tăiate împrejur la creier, părăsindu-și vechea credință strămoșească și metamorfozându-se, cât s-a putut, în jidănimea sintetică, de care vorbea împăratul Iulian, în textele pe care mafia bisericească s-a străduit să le distrugă, după ce a asasinat autorul lor (al doilea împărat-filosof pe tronul Romei).
  Actuala situație din așa numita Ucraină privește lumea întreagă. Pe unii mai mult, pe alții mai puțin… deocamdată!

  • Cum adică dacă s-a evanghelizat, poporul rus e „adică jidovit“ şi „tăiat împrejur la creier“, (hair)stilistule vechi? Ce vrei să spui?

 3. trebuie intrebat Ultimul Mohican.

 4. Rusia nu a achitat datoria fata de Romania. Vezi tezaurul.
  Rusnacii, ca si ucrainienii, nu stiu decat de forta.
  Noi trebuie sa ii fortam pe slavii din est sa ne returneze tot ce au furat de la noi, inclusiv nordul Bucovinei, Tinutul Herta, Basarabia si Bugeacul!

  • din cate am citit (nu știu dacă e și adevărat) “rusnacii” ne-au propus (daca păstrăm un statut neutru, înainte de aderarea la NATO..) sa ne restituie tezaurul integral+ teritoriile.

   • „Planul Belkovski“: Stanislav Belkovski ca emisar al Moscovei şi al lui Putin, după anul 2004 a venit la Bucureşti în vederea rezolvării conflictului transnistrean, Belkovski propunând statului român ca actualei Republici Transnistriene (care, oricum, nu a făcut parte din România Mare, în trecut) să i se acorde independența iar Republica Moldova (Basarabia) să se unească cu România. Îndrumaţi de tutorii lor occidentali, oficialii români nu au acceptat oferta Rusiei de a primi Moldova de est. jewUcraina spunea şi ea, tot atunci, că, la o adică, vrea ea Transnistria, adică să o desprindă de jure de Republica Moldova, unde fusese alipită de fapt de sovietici.

   • Domnul hussar: tezarul se restituie la fel cum restitui un obiect furat, si nu pui conditii victimei pentru a i-l restitui.
    Nu stiu daca sprijiniti sau nu aceasta “solutie” oferita de rusi, dar am vrut sa fac acest comentariu. Asta mai ales pentru ca si intervievatul din articol, domnul Lupu, pare sa arunce o vina fundamentala asupra statelor vecine Rusiei care indraznesc sa isi doreasca NATO, UE, etc. Au aceste state vreo datorie Rusiei pentru care sa nu-si hotarasca propriul destin? Au aceste state vreo vina pentru faptul ca Rusia e manjita cu sangele lor si vor isi traiasca viata, libera de amenintare? Are cineva vreo vina pentru ca Rusia azi, in ciuda uriaselor bogatii naturale pe care le are, este doar o mafie oligarhica in care o mana de oameni taie si spanzura in lung si in lat, singurul lucru pe care il poate aduce pe masa economica fiind risipirea bogatiilor cu care i-a inzestrat natura sub pamant?

  • Daca-l inapoiau dupa ’90 era “topit” de mult..
   Da’ ce stii de “aurul de la Londra”?
   Ala nu are nimic istoric, doar lingouri “anale”,. adica poansonate de slugile lui Rotschild…
   Ti s-a parut ca au dat ceva inapoi sau ca face Romania ceva cu el???

 5. _ @ (*Sterie Ciumetti: … -Întrebarea Zilei: Cum vedeți actuala situație din Ucraina …& …*): …

  -Aici, 1/2 din copia unui „mesaj / postare” din Blogul personal, …prin care „veți deveni mai bogați dacă aveți dantură de rumegător(oare)” _ Apocalipsa 3/1-3,14-2022, …(iată: Ziua / Subiectul): …

  vineri, 3 iunie 2022
  _ Daniel 9/24-26; 11/10-14; 12/4,7?,9; _ Ioan 14/29; 8/21-29,58_*Eu-Mesia* _ Isaia 53/1-11; 6/8-13; 9/1,2,(6),15-17; 21/11-16; 55/1-4,6-11; _ Ioan 1/1-5,14; 3/16-21; _ Fapte 3/16-2022; 17/23-25; _ Romania 5/14; 10/4,(14-?!),16-2022; _ 1 Timotei 2/(5),6,7; _ Ieșirea (Trimiterea _ Galateni 4/4) 4/(1,10),11-16.

  _ @ (* https://ioncoja.ro/razboiul-din-ucraina-din-perspectiva-ciocnirii-civilizatiilor-2/ *)

  -Copie „comentariu / mesaj”: …

  Gheorghe 1 iunie 2022 la 10:39 am – Raspunde

  -1) _ @(* „Ucraina este o țară divizată, cu două culturi distincte. De mai multe secole, linia de falie dintre Occident și Ortodoxie trece prin centrul Ucrainei.”*)

  _ În exprimarea / redactarea, presupusului „scriitor – Samuel Huntington /1996 – Ciocnirea Civilizațiilor”, …ceva, cumva „nu se învîrtește rotund”, ca fapt implicit în „compararea / comparația”, implicită în „substituirea netemeinică” dintre „noțiunile” privitoare la „arealul geografic când vorbește despre Apus” și „religie, când vorbește despre Răsărit” – *Occident și Ortodoxie*, …

  #(în contextul „presupunerii scriitorului, că lumea nu pricepe, încercarea de a dezinforma omenirea prin tragerea jarului pe turta Occidentului”, …aici implicită „evitarea” notificării / caracterizării *Occidentului*, de „sorginte mistico-superstițioasă, încorigibilă / rătăcitoare (vezi _ Matei 22/29; 15/14; _ Marcu 12/24; _ Luca 6/39)”, …„misticism, premeditat împrăștiat pe toată planeta, dar, fără tradiții autohtone în arealele infestate, care „să concorde / să ajute și să confirme / să se regăsească în / (prin), destăinuirile Tainei Dumnezeirii încă pecetluită” _ Daniel 8/26; 12/1,4,9,13; _ Apocalipsa 10/7; _ Daniel 12/7,8; _ Apocalipsa 5/1-9; 17/14; 22/13-2022)#, …

  în mod special referindu-Mă (vezi) _ Apocalipsa 3/1-3,(15,16),17,18,(19-2022), …la așa zisa religie *„fals creștină” -Religia Catolică / Iudeo-Creștină*, …schimuită /(născută / inventată), după multe mii de ani, din „Ortodoxie” /(adică), după nașterea „Ortodoxiei / Creștinismului Autentic – Ortodox” în arealul *Moesian / Traco-Dacic / Primordial / Latinesc / Românesc -prin devenire / Evoluție / Știință* (coroborează) _ Isaia 66/4; _ Proverbe 1/29; _ Osea 4/6-12; _ Maleahi 2/1-9; 3/1-9; _ Romania 10/4,(14-?!!!),16-2022, …

  ###(((inclusiv și implicit vorbind despre faptul că AREALUL „Moesian / Zamolxian / Primordial” în care s-a născut „Creștinismul Ortodox Autentic / Ortodoxia”, …cuprindea vaste teritorii la Sud și Nord de „Istru / Danubiu / Dunăre”, pînă în Grecia, Galiția și Volga – inclusiv munții Urali, adică „Ortodoxia Slavonă”, …(inclusiv „America Latină”), …ca „areale civilizaționale componente” din care /(de unde), „au rămas pecetluite” …

  neputînd fi falsificate de către cei interesați _ Ioan 10/8-16,35; _ Iuda 1/10-16; _ Mica 3/1-12, …„urmînd a fi destăinuite, enorm de multe noțiuni de „Origine SLAVONĂ” prin care va fi revelat ADEVĂRUL (coroborează): _ Isaia 29/10-14; _ Ioan 8/32; 16/25,33, … & …

  (aici, în continuare), iată elemente componente *Răsăritene* /(implicite în arealul „pînă la inclusiv munții Urali”), de redactare / originalitate / participare, la *Nașterea Scripturilor & Ortodoxia Slavonă*, despre care v-am vorbit, …așa cum au precizat și alții (vezi în postarea: … _ https://ioncoja.ro/mihai-eminescu-aici-ne-aflam-noi-romanii-limba-cumpenei-universului-2/ ), precizările de la aliniatele / (punctele), 37,36, 35, …(iată copia): …

  -37. Paul Mac Kendrick: „Burebista şi Decebal au creat în Dacia o cultură pe care numai cei cu vederi înguste ar putea-o califica drept barbară”. „Rumunii sunt membri ai unuia din cele mai remarcabile state creatoare ale antichităţii.” „Sus în Maramureş există un loc marcat drept centrul bătrânului continent” (Europa de la Atlantic la Urali).

  -36. Harald Haarman (specialist în istoria culturii): „Cea mai veche scriere din lume este cea de la Tărtăria (cu mult înainte de scrierea sumeriană;), iar Civilizaţia Danubiană este prima mare civilizaţie din IStorie /(„H-IStoriae”).

  -35. Carlo Troya (1784-1858, istoric italian): „Nici un popor din cele pe care grecii le numeau barbare nu au o istorie mai veche şi mai certă ca a geţilor sau goţilor. Scopul lucrării mele, Istorie Getică sau Gotică se împarte în două părţi şi una din ele arată că geţii lui Zamolxe şi ai lui Decebal au fost strămoşii goţilor lui Teodoric din neamul Amalilor.” )))### …

  nefiind vorba despre „Ciocnirea Civilizațiilor” ci despre „Începutul Noii Ere Astrale” (după Ziua a 6-a _ Facerea (Evoluția 1/1-4) 1/(24),25-Decembrie /( Nașterea) -31 Decembrie _*Aceasta a fost „Ziua a 6-a”, …implicită co-incidenţa cu *Sfîrșitul Calendarului Mayan _ 21.12.2012*, …*acum, în derulare (_ 2 Petru 1/19-2022)* … „Începutul / Dimineaţa – Zorii Zilei a 7-a” _ Facerea (Evoluția 1/1-4; 10/7) 2/1-3, …

  deci, *nefiind vorba despre „Ciocnirea Civilizațiilor”, …ci, fiind vorba *de-spre* _ Ioan 1/(1,2),5, …

  sau altfel zis (_ Luca 8/5-8,18): …-„Războiul Luminii Împotriva Întunericului” / „Războiul Răsăritului Împotriva Apusului”, …(_ Matei 6/10; _ Daniel 11/14), adică „necunoscute / necercetate (_ 1 Tesaloniceni 5/19-2022), dar …implicite „Influiențele Astrale” _ Facerea 1/(1-13),14-31 /(coroborează) _ Matei 6/10; _ Isaia 6/(8-12),13; 9/1,2,(6),15-2022; … & … _ Matei 24/34-39; _ Luca 17/24-30; 8/5-8,18; 18/7,8; … & …

  -2) _ Citește (viziuni / previziuni parabolice) _ Daniel 9/24-26: …

  -*24. Saptezeci de saptamani au fost hotarate asupra poporului tau si asupra cetatii tale celei sfinte, pana la incetarea faradelegilor, pana la ispasirea pacatelor, pana la ispasirea nelegiuirii, pana la aducerea neprihanirii vesnice, pana la pecetluirea vedeniei si prorociei si pana la ungerea Sfîntului Sfinților.

  25. Sa stii, dar, si sa intelegi ca de la darea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului pana la Unsul, la Carmuitorul, vor trece sapte saptamani, apoi timp de saizeci si doua de saptamani, pietele si gropile vor fi zidite din nou, si anume in vremuri de stramtorare.

  26. Dupa aceste saizeci si doua de saptamani, Unsul va fi starpit, si nu va avea nimic. Poporul unui domn care va veni va nimici cetatea si Sfantul Locas, si sfarsitul lui va fi ca printr-un potop;

  Este hotarat ca razboiul va tine pana la sfarsit, si impreuna cu el, si pustiirile. *;

  -3) _ Citiți cu mare ATENȚIE (dacă vreți să vedeți în viitor / războiul și pustiirile _ Daniel 11/14; _ Isaia 21/11-16): _ https://ioncoja.ro/previziuni-si-pronosticuri-privind-misiunea-spirituala-a-romaniei/

  -4) _ Citiți cu mare atenție postarea: _ https://ioncoja.ro/intre-ortodoxie-si-catolicism/ .

  = Cu stimă. -Mesia _„Cel dintîi din învierea morților” (_ Facerea 7/17-2022) …& … _ Fapte 26/23; _ Romania 5/14 – „Înțelegi?!!”; 10/4,16-2022; _ Ieșirea (Exodul / Trimiterea _ Galateni 4/4) 4/(1,10),11-16; _ Isaia 42/1-7,16-2022,(23); _ Matei 12/16-2021,(22-„parabolă”); _ Romania 10/14-?!!! _ Isaia 52/6 _„Iată-Mă!”; 53/1-11; 65/1 _ „Iată-Mă! Iată-Mă!”, … & … _ Matei 13/13-15,(16,17),34,35; _ Luca 18/8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *