Home / Chestiunea Jidănească / Israelul European a fost un proiect al comunităţii iudaice de a crea un stat al Jidanilor în Europa

Israelul European a fost un proiect al comunităţii iudaice de a crea un stat al Jidanilor în Europa

Incorect Politic
Mai 11, 2023

Israelul European a fost un proiect al comunităţii iudaice de a crea un stat al Jidanilor în Europa

Israelul European a fost un proiect al comunităţii iudaice de a crea un stat al Jidanilor în Europa

Via InfoBrașov:

Radu Mihai Crişan spune că ideea creării unui Israel european pe teritoriul românesc, data din timpul ministrului de interne francez (de origine jidovească!) Isaac Adolphe Cremieux (1796 – 1880) care a fost un mare susținător al acesteia!”

Despre acelasi lucru vorbeste şi Paul Goma, care arăta că la Conferința de Pace de la Paris (1919 – 1920), preşedintele american Woodrow Wilson a susținut un plan de formare a unui Israel european alcătuit din: „Galiția, Slovacia, Maramureş, Bucovina, Moldova, Basarabia, şi o parte a Ucrainei – capitala la Lemberg (Lvov)”Când, „la 23 martie 1924 începe la Curtea cu Juraţi din Bucureşti judecarea aşa-zisului complot al Studenţimii împotriva propriului guvern(;), are loc celebra depoziţie de martori din partea Istoriei şi Divinităţii a prof. dr. Nicolae Paulescu (;) din care cităm:„Cauza ajunsă înaintea domniilor d-voastră este conspiraţia Forţelor Oculte mondiale de a ni se lua dreptul nostru la suveranitate şi de a fonda aici în spaţiul Nicolae Paulescu Ncarpato-ponto-dunărean…un Israel european.Israelul european: stat bi-naţional cu jidanii, clasă conducătoare  în calitate de naţiune învingătoare şi cu noi, românii, clasă subordonată, în calitate de naţiune învinsă”.

În momentul în care a aparut la jidani ideea creerii unui stat jidovesc european, protocroniştii jidani au inventat o teorie care să le dea dreptul să solicite un astfel de lucru.

Astfel că, teoria unor protocronişti jidani susține că… iudeii ar fi colonizat Dacia cu câteva secole înaintea colonizării romane. Alţii sustineau şi susțin că jidanii(de sorginte maghiara!) erau în Dacia în numar mare încă înaintea formării poporului român!!

Dintre inventatorii şi susținătorii unor astfel de teorii trebuie amintiți: Schwartzfeld Elias, Johan Kaspar Bluntschli sau Bernard Stambler care în prezent sunt contrazişi de lucrarea „Izvoare şi mărturii referitoare la jidanii din România 1986, XXI-XXII” – Gyémánt 2004.

Ideea crearii unui Israel european pe teritoriul românesc şi-a facut simțită prezența atât la Conferința internatională de la Berlin din 1878 cât şi la cea de la Paris de după primul război mondial, prin presiunile făcute asupra României ca să „accepte încetățenirea neconditionată a oricarui jidan” care voia să se stabilească în România.

 

I.G. DUCA
De menționat este faptul că venirea Jidanilor în România dupa 1830 a facut ca în Moldova în principalele oraşe majoritatea populației să fie jidănească: Orhei=57,8%; Soroca=56,9%; Bălți=55,9%; Hotin=50%; Chişinău=45,9%  şi Fălticeni=57%; Dorohoi=53,6%; Iaşi=50,8%. Mai mult, în 1933 premierul liberal I.G. Duca a semnat un acord internațional prin care accepta intrarea în țară a încă 300.000 de jidani. Unul dintre instrumentele folosite pentru îndeplinirea planului a fost partidul comunist.

 De aceea, la izbucnirea revoluției comuniste din Rusia din 1917 când statutul Basarabiei începea să se schimbe, jidanii au încercat să se împotrivească.Ei militau pentru „caracterul unitar al Rusiei libere” şi au fost împotriva chemării armatei române de a opri haosul „revoluționar” care domnea. Mai trebuie evidențiat faptul că în perioada 1917 – 27 martie 1918, jidanii au cerut ca în comitetele revoluționare să se vorbească doar în rusă.

 

Poziția minorităților etnice în ceea ce priveşte statutul Basarabiei în perioada 1917-1918 ne este prezentată de istoricul Rodica Svetlicinâi, care afirmă că germanii, polonezii şi jidanii susțineau autonomia Basarabiei, iar bulgarii şi ucrainenii voiau unirea cu Ucraina.Acelasi istoric ne spune că: „pe parcursul anilor 1918-1924, estimarea pe nationalități arăta că germanii şi polonezii acceptau guvernarea românească, pe când ruşii, ucrainenii, găgăuzii, jidanii şi bulgarii doreau să se unească cu Uniunea Sovietică”.

Astfel ca unii dintre membrii Sfatului Țării, în prima lui configurație, doreau ramânerea Basarabiei în componența Rusiei şi s-au opus chemării armatei române pentru a restabili ordinea. Aceştia erau membrii Bundului: Grindfeld Nadejda, Grinfeld Veniamin, G. Grinberg, Grinstein, Lando Gutman, dar şi N. S. Rabei (Rabbei), A. Z. Rabinovici, Seinberg, dar mai ales Iakir Iona şi Levenzon Filip.Organizatia politică natională jidovească Bund, propaga doua idei de bază: autonomia national culturală jidovească şi mentinerea Basarabiei în componenta Imperiului Rus.Alexandru Şafran

După unirea Basarabiei cu România de la 27 martie 1918, jidanii au continuat să lupte şi să spere, şi datorită lobby-ului făcut au reuşit ca la Conferinta de Pace de la Paris (1919 – 1920), preşedintele american Woodrow Wilson să sustină un plan de formare a unui Israel european alcătuit din: „Galiția, Slovacia, Maramureş, Bucovina, Moldova, Basarabia, şi o parte a Ucrainei –cu capitala la Lemberg (Lvov)”. Cum planul lui W. Wilson nu a putut fi îndeplinit, toate energiile s-au canalizat spre varianta unei republici sovietice, astfel încât „începând cu 23 august 1939 – pactul Stalin-Hitler ! – printre jidani a început sa circule promisiunea fermă că în curând Tovarăşul  Stalin va preface Basarabia românească în Republica Socialistă Sovietică Evreiască.” De aceea, atunci când prin dictatul din 26 iunie 1940, Rusia sovietică (U.R.S.S.) a reocupat Basarabia, dar a furat şi Bucovina de Nord, jidovii din Chişinău îi întâmpinaseră pe sovietici cu lozinci ca: „Bine ati venit! V-am asteptat 22 ani!”.Mai mult, după 28 iunie 1940, jidanii cereau şi TransNistria (Ucraina dintre Nistru şi Bug)”

Unul dintre  liderii de seama ai jidovimii din Romania, Excelenta Sa Alexandru Şafran (remarcabil rabin şef în România), a recunoscut cam cu jumatate de gură cele întâmplate declarând în 1946:„Ultimatumul sovietic de la 26 iunie 1940 şi anexarea teritoriului dintre Prut şi Nistru la Uniunea Sovietică a fost întâmpinată cu bucurie de unii jidani din aripa stângă şi comunişti”.Ana Robinsohn Pauker

 Foto : Ana Pauker, lider comunist jidov trimis de Moscovala conducerea Romaniei ocupate

La 7 aprilie 1944, în timpul celui de-al doilea război mondial, în momentul intrării armatei sovietice în Botoşani, jidanii care controlau în acel moment oraşul şi care-şi formaseră o administraţie proprie au declarat Republica Autonomă Sovietică Evreiască.Mare parte din populaţie precum şi administraţia românească fuseseră evacuate în sudul ţării înainte de intrarea armatei sovietice în Botoşani, astfel că jidanii au preluat conducerea oraşului şi şi-au declarat propria republică sovietică jidovească.

Ulterior sovieticii au instaurat o altă administraţie comunistă conform cu politica pe care o aveau în vedere.Totuşi Stalin s-a tinut de cuvânt şi conform cu spiritul propriei politici a nationalitătilor pe care o promova, a fondat în 1928, în URSS la granita cu China, Regiunea Autonomă Evreiască, gândită ca un cămin national jidovesc. Anterior, „a existat proiectul creării pe teritoriul Crimeei a unei republici autonome pentru jidovimea sovietică, însă cum jidanii nu au dorit să-şi transforme tara într-un port-avion ne-imersionabil al URSS”, s-a ajuns la varianta enuntată mai sus, a unei regiuni autonome

Surse :–.Saptamana rosie, Paul Goma,  (Editia august 2006)
– .Secretul sabiei de foc, Radu Mihai Crisan,
– 5De unde ne vin jidanii ! http://bisericasecreta.wordpress.com/2007/08/23/de-unde-ne-vin-evreii/
– 6Izvoare si marturii referitoare la jidanii din Romania 1986, XXI-XXII
–  Activitatea social politica a minoritatilor nationale din Basarabia, Rodica Svetlicinai, p.16
–  Comunitatea Evreiasca din Romania, Emmanuel DYAN
–  “Clipa Siderala” a Ucrainei – Cirdasia sovieto-germana, A. Savi– FrontPress.ro

(Text primit de la dl Pastun Vitali)

In foto neinscriptionate : I.G. Duca si Alexandru Şafran

9 comments

 1. Cornel-Dan NICULAE

  Meritul deconspirării proiectului Israelului Est-European aparţine mişcării legionare, în general, şi, ca autor, în istorie, fostului comandant legionar Șerban Milcoveanu (1911-2011, care a trăit deci o sută de ani), autorul modern citat mai sus – R. M. Crişan – doar preluând informaţiile doctorului Milcoveanu, fără a indica şi sursa, se pare, din păcate, căci sursa – una foarte importantă – conferă şi foarte multă greutate şi credibilitate, ca la tot ceea ce a relatat Ş. Milcoveanu.
  Indic de aceea ca sursă primă şi autentică, scrierile dr. Șerban Milcoveanu, mai ales:
  dr. Şerban Milcoveanu, „Secretele Basarabiei“ (interviu),
  din care citez:
  „Şi asta nu se spune [în istorie]: Woodrow Wilson, preşedintele Americii, a venit ca un fel de Dumnezeu atotstăpânitor [la Conferinţa de Pace de la Paris, în 1919] şi a dictat planul de fondare a Israelului european cu capitala la Lemberg (care acum se numeşte Lvov) şi cu anexarea tuturor teritoriilor din jur: lua toată Galiţia, Slovacia, Maramureşul, Bucovina, Moldova, Basarabia şi o parte din Ucraina şi făcea un stat, Israelul european, cu capitala la Lvov…“ (urmează pe larg cele din acest articol).
  Deşi avea numai 8-9 ani în 1919, viitorul medic militar Şerban Milcoveanu a cunoscut istoria din relatările ulterioare, directe, ale participanţilor la ea, uneori chiar şi din discuţiile de la popota de pe front.
  Informaţiile provin deci de la comandantul legionar Șerban Milcoveanu, o altă parte fiind copiate, cuvânt cu cuvânt, dintr-o carte a mea, aşa cum le-am formulat eu.
  Astfel, deşi există indicaţia sursei “De unde ne vin evreii” la bibliografia articolului, acest material este, de fapt, primul capitol din cartea mea “Războiul nevăzut al erveilor sionişti cu românii” ediţia 2003, postată şi pe Incorect Politic:
  https://www.incorectpolitic.com/wp-content/uploads/2018/09/Cornel-Dan-Niculae-Razboiul-nevazut-al-evreilor-sionisti-cu-romanii.pdf
  Ca sursă a colonizării României cu evrei pentru crearea unui stat evreu, l-am mai indicat pe regretatul Şerban Milcoveanu şi în altă notă pe Incorect Politic, astfel:
  «Iată de ce a fost pedepsit I.G. Duca de către Legionari (poate mai sunt unii care nu stiu):
  La puţin timp după ce în noiembrie 1933 a fost numit prim-ministru de către regele fiilo-iudeu Carol II, premierul I.G. Duca ar fi întocmit o hotărâre pentru a aproba încetăţenirea în România a 300.000 de evrei din Germania, Austria şi Polonia (între 60.000 şi 150.000, după alte surse). Aceştia ar fi urmat să facă în Moldova şi Basarabia (Orhei, Soroca, Bălţi, Hotin, Chişinău, Fălticeni, Dorohoi şi Iaşi), împreună şi cu ceilalţi evrei, deja împământeniţi, un fel de stat evreiesc.
  Un şef legionar, generalul Zizi Cantacuzino-Grănicerul, l-a avertizat pe I.G. Duca că dacă, în virtutea unor obligaţii masonice, va semna actul, urmează să fie împuşcat. Aşa că după ce şi-a pus semnătura pe document, Duca i-ar fi mărturisit surorii sale: „Mi-am semnat condamnarea la moarte!“ (informaţiile privind încetăţenirea altor sute de mii de evrei provin mai ales din surse legionare, precum memoriile lui Șerban Milcoveanu, fost comandant legionar).
  În vara anului 1933, înainte de a fi numit premier, I.G. Duca a făcut o vizită la Paris, unde s-a angajat să termine cu „problema legionară“ din România dacă va ajunge prim ministru, legionarii spunând că „politica și economia României sunt guvernate de marea finanță iudeo-masonică“, iar vizita lui I.G. Duca în Franța având drept scop, printre altele, și negocierea unui nou împrumut la Banque de Paris et des Pays Bas (PARISBAS), reprezentată de Horace Finaly, bancher francez de origine evreiască, care și el a insistat pentru desființarea Gărzii de Fier (mişcarea legionară).»
  https://www.incorectpolitic.com/evreii-din-romania-extrasi-prin-operatiunile-clandestine-ale-crucii-rosii-au-fost-declarati-morti-ca-romania-sa-fie-pusa-sa-plateasca-despagubiri-pentru-pretinsa-ei-vinovatie/
  Regretul Paul Goma este corect citat, el fiind sursa ultimei părţi a articolului.

 2. Cornel-Dan NICULAE

  Deşi aproape nimeni nu o spune, şi istoricul Nicolae Iorga a vorbit de intenţia evreilor sionişti de a-şi face ţară peste noi. El a acuzat astfel, la începutul secolului 20, cu numai 10 ani înainte de proiectul lui Woodrow Wilson, preşedintele SUA, că sionismul nu se referă neapărat la o patrie evreiască la muntele Sion (în Palestina), ci că evreii ar fi fost mai interesaţi atunci să-şi facă un Israel în Europa de Est, vizând şi pământurile româneşti:
  „Sionismul… cultivă sentimentul naţional evreiesc, şi-l cultivă împotriva noastră…Evreii nesionişti nu ne urăsc uneori, pe cînd evreii sionişti ne urăsc totdeauna şi nu ne iartă niciodată pentru faptul că noi suntem unde suntem şi că, neputînd încăpea în toate laolaltă unii de alţii, nu ne ducem noi la Sion, pentru a-i lăsa pe d-lor dincoace“ (discurs parlamentar al lui Iorga, intitulat „În chestia manifestărilor studenţeşti: Ce Represintă Adevărul“, din 17 decembrie 1909).
  Iorga spusese aceasta deci în Parlament, unde a mai arătat şi că „evreii de pretutindenea, din jidovimea întreagă“ s-au aliniat împotriva României şi că acordarea acestor drepturi evreilor ar schimba atât de fundamental caracterul statului, încât „România nu ar mai fi România. Misiunea ei întreagă ar dispărea, chemarea ei pentru viitor nu ar mai putea să se menţie…“ (Nicolae Iorga, „Problema evreiască la Cameră“, Vălenii de Munte, Tipografia Neamul Românesc, 1910).

  Iar interviul cu bătrânul comandant legionar dr. Şerban Milcoveanu, „Secretele Basarabiei“, sursa principala a informatiilor, în care acesta reafirma existenţa la 1919 a proiectului Israelului European, poate fi citit la https://ioncoja.ro/secretele-basarabiei/
  Dar, cum afirmă în final, „După 1989 am ţinut o conferinţă la Asociaţia Juriştilor şi am relatat exact ce v-am relatat şi dvs. acum“. Şerban Milcoveanu a făcut-o şi în diverse cărţi, care şi acelea au fost evacuate de la librăria Mihai Eminescu din capitală, ca orice carte autentic naţionalistă şi patriotică românească (am luat eu – gratis – puţinele exemplare din cărţile micuţe ale doctorului Milcoveanu, ca să nu fie aruncate de librărie la „salubritate“, cum se exprima directoarea Geta Vodislav, dirijată de sionistul M. M. Katz).

 3. pericolul NU A TRECUT:
  -teshu/Herșcu solomonovici,
  “romania iudaica”,protocronism(Doamne iarta!),
  2 volume imense PE STIPENDIA STATULUI ROMAN,etc.
  -UKRANIA nu a fost denazificata,”elitele vestice” nu au fost indepartate!

 4. Slovacia??????
  “presedinta” slovaciei si nevasta lu zelenski,
  aparentzele se leaga!
  (aviz expertilor in politica STRAINA)

  https://www.thegatewaypundit.com/wp-content/uploads/FvcgKM9XgAAkg4t.jpg

 5. “Sion” in contexul LOR nu se refera la “muntele sion” ci la locul pe Pamant al Tronului lu D.zeu,blasfemie; au tot interesul-ca neo-protestantii- SA PROVOACE APOCALIPSA- pentru ca falsul mesia sa le vina in ajutor!

 6. @Admin : ar fi util ca articolele sa fie disponibile si in format PDF, pt. arhivare (distribuita)
  Probabil cel mai simplu mod ar fi ca pagina unui articol sa aiba si fisierul PDF cu articolul respectiv, fisier PDF descarcabil prin apasarea unui buton “DESCARCARE PDF”…

  De exemplu, articolul de la pagina web
  https://www.globalresearch.ca/shaping-future-agenda/5818974
  are un buton “PDF” si articolul este disponibil si in format PDF :
  https://www.globalresearch.ca/shaping-future-agenda/5818974?pdf=5818974

  Exista site-uri care pot face conversia HTML –> PDF, dar asta inseamna mai mult efort / timp din partea fiecarui utilizator care doreste sa salveze / arhiveze articolul (si pot fi zeci / sute de utilizatori)
  – va multumesc !

  • Petre Dan Farțade

   Firefox, Ctrl+p. Înțeleg că folosești Chrome.

   • Multumesc – nu stiam ca exista comanda asta …
    Merge si in Chrome, si in Brave. Nu folosesc Chrome. Brave si Firefox sunt cotate mult mai bine, de analisti ( Trackers & ads blocked, Bandwidth saved)…

   • Gabriela cristea

    Trimiteți mi tot ce e nou va rog
    Va mulțumesc
    Gabriela Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *