Home / Chestiunea Jidănească / Întrebarea zilei cu profesorul Corvin Lupu: Este Vladimir Putin omul globaliștilor?

Întrebarea zilei cu profesorul Corvin Lupu: Este Vladimir Putin omul globaliștilor?

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Octombrie 12, 2022

Întrebarea zilei cu profesorul Corvin Lupu: Este Vladimir Putin omul globaliștilor?

Întrebarea zilei cu profesorul Corvin Lupu: Este Vladimir Putin omul globaliștilor?

 

Sterie Ciumetti: Domnule profesor universitar Corvin Lupu, la propunerea unei cititoare, doamna Caroline Gunderode, vă adresăm o întrebare. În spațiul public din România au apărut unele păreri, este adevărat că exprimate timid și fără prea multe argumentații înafara câtorva poze, că președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi un globalist, omul globaliștilor și al jidănimii din SUA, cei care sunt mai marii Lumii Occidentale, lume de care am fost și noi agățați, după Acordul din Malta și lovitura de stat din decembrie 1989.

Cum comentați aceste păreri?

 

Corvin Lupu: Am auzit și eu la anumite persoane această părere. Formularea acestei păreri se justifică prin prisma unor pași pe care Vladimir Putin i-a făcut în perioada ascensiunii sale profesionale și politice și în prima parte a carierei lui, în timpul secretarului general al PCUS, Mihail Gorbaciov și al președintelui Federației Ruse, Boris Elțîn. Acești doi conducători s-au confruntat cu dificultăți politice, sociale și economice, datorită cărora au cedat mult din suveranitatea Uniunii Sovietice/Federației Ruse și au promovat o politică de apropiere exagerată față de Occident, care a permis acestuia să penetreze viața economică și apoi și pe cea politică din Rusia și să erodeze puterea acestei țări din interior. Mihail Gorbaciov a făcut o serie de experiențe social-economice falimentare, încercând să introducă în societatea sovietică modele de tip vest-european care nu sunt deloc potrivite mentalităților slavilor și nici popoarelor asiatice din componența fostei Uniuni Sovietice. Interzicerea consumului de alcool (care se dovedise total ineficientă și în SUA), glaznost și perestroica, precum și alte măsuri au agravat criza social-economică a țării.

Întrebarea zilei cu profesorul Corvin Lupu: Este Vladimir Putin omul globaliștilor?

În acest timp, al anilor 1985-1999, Rusia s-a globalizat într-o măsură destul de mare. Corupția a explodat și au apărut oligarhii economiei rusești, care s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie. Interesant este că, precum și în alte părți ale lumii, majoritatea lor zdrobitoare erau kazaro-evrei, sau persoane din anturajul acestora. Oligarhii au ajuns foarte influenți, încât au ajuns să controleze nu numai cea mai mare parte din economia Rusiei, ci și viața politică și administrația.

Președintele alcoolic Boris Elțîn a ajuns prizonierul din Kremlin al acestor oligarhi. Rusia a fost îndatorată cu sume uriașe și plătea dobânzi grele bancherilor kazaro-evrei din SUA. Cu cât îi era Uniunii Sovietice/Rusiei mai rău, cu atât era ea mai lăudată în mass-media din Occident, lăudați fiind mai ales cei doi conducători amintiți, pe care Vladimir Putin avea să-i numească, în anul 2014, ca fiind „doi trădători”.

În acest context social-politic, după revenirea din misiunea în Germania, în 1989, și-a început Vladimir Putin marea ascensiune în carieră: viceprimar al orașului-colos Sankt-Petersburg, șef al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, prim-ministru al Federației Ruse și apoi președinte al țării. Această ascensiune fulminantă a trebuit să se deruleze în condițiile concrete de atunci din Rusia. El a avut nevoie de sprijinul unui mare număr de oameni foarte influenți din conducerea politică a țării, din administrația centrală, din rândul marilor oligarhi kazaro-evrei, din armată și, mai ales, de la vârful serviciilor secrete ale Rusiei. Putin a trebuit să se facă „frate cu mulți draci”, până a ajuns la vârful conducerii Rusiei.

Ca urmare, Vladimir Putin a trebuit să obțină sprijinul la care m-am referit, acționând ca parte a sistemului oligarhic de model kazaro-evreesc occidental. Cu sprijinul unor colaboratori și naționaliști ruși din FSB, el a fost ajutat să obțină sprijinul la care ne referim, culminând cu influențarea inclusiv a fostului președinte Boris Elțîn de a-l sprijini. Pentru această perioadă de timp, se justifică afirmația că Putin a fost „omul oligarhiei globaliste evreiești”.

Imediat după ajungerea la putere, în paralel cu promovarea unei echipe proprii, Putin a început un lung drum de refacere a suveranității naționale și a autorității conducerii centrale a Federație Ruse, grav afectată în timpul lui Mihail Gorbaciov și a lui Boris Elțân. Occidentul și oligarhia kazaro-evreiască au simțit repede că Vladimir Putin este un adversar al supunerii Rusiei față de Occident, fapt pe care președintele Bill Clinton i l-a spus drept în față lui Boris Elțân, sub formă de reproș, încă din anul 2000, când președintele american a vizitat Rusia, în ultimul său an de mandat prezidențial.

Unii analiști foarte atenți la ceea ce s-a întâmplat, au considerat că nu a fost întâmplătoare nici escaladarea celui de al doilea război al cecenilor împotriva Rusiei, din primii ani în care Putin a condus Rusia. Cecenii au fost susținuți de state musulmane, inclusiv de Arabia Saudită, care pe atunci era un aliat al SUA. Cât timp Vladimir Putin a avut mari probleme cu cecenii, proiectele sale suveraniste, antiglobaliste și împotriva oligarhilor au avansat încet. În Cecenia, președintele Rusiei a acționat foarte dur pe front și, în paralel, cu multă diplomație și persuasiune, a reușit să-și apropie familia Kadîrov (tatăl și fiul), cea mai influentă familie din Cecenia, a pacificat Caucazul de Nord, a încheiat războiul, a dat drepturi cecenilor, a finanțat refacerea Ceceniei și a făcut din Cecenia și din Kadîrov fiul, actualul conducător al cecenilor, niște aliați fideli.

De 23 de ani, neîntrerupt, cu multă abilitate, președintele Vladimir Putin și colectivul de conducere colectivă al Rusiei, format din etnici ruși, a dus un război surd, dar dur, împotriva oligarhilor kazaro-evrei. El a început acest război și l-a continuat multă vreme dând impresia că el nu este împotriva sistemului oligarhic, pe care l-ar agrea de fapt, ci că el are niște dispute și conflicte personale cu unii oligarhi, care au ajuns în pușcării, „s-au sinucis”, au fugit din Rusia etc. Înlăturarea oligarhilor s-a făcut indifvidual, unul câte unul.

Multă vreme Vladimir Putin a jucat dublu, în drumul său perseverent pentru a deglobaliza Rusia și a o elibera de sub controlul economic și social-politic al oligarhilor kazaro-evrei.

Declanșarea operațiunilor militare ruse din Ucraina, în 24 februarie 2022, despre care Vladimir Putin a spus că sunt doar o etapă din cadrul unui proiect mult mai vast, a însemnat atacul final al statului rus asupra oligarhilor. Am mai arătat acest lucru. În prima săptămână de război, când valoarea rublei s-a înjumătățit, când bursa din Moscova s-a prăbușit și când valoarea acțiunilor companiilor oligarhilor ruși, listate la bursa din Moscova și la burse din întreaga lume, s-au prăbușit de asemenea, guvernul Rusiei, care a anticipat/premeditat/ conștientizat ceea ce se va întâmpla, s-a mișcat imediat și a cumpărat toate acțiunile prăbușite, deposedând oligarhii de o foarte mare parte din companiile lor, în ansamblu, sau parțial, din acțiunile companiilor lor.

În paralel, a fost declanșată o operațiune împotriva acestor oligarhi. Președintele Putin a ținut în luna martie 2022 un discurs foarte dur împotriva lor, de data aceasta împotriva tuturor oligarhilor și împotriva sistemului oligarhic în ansamblu. Concomitent, în Occident, unele guverne au profitat de situația grea a oligarhilor și le-au blocat/confiscat conturi, le-au confiscat iahturi, vile și alte proprietăți.

O serie de oligarhi, într-un mod greu de înțeles, „s-au îmbolnăvit de deces”. Dintre numeroșii oligarhi care au murit după începerea războiului din Ucraina, eu am reținut câteva cazuri, foarte suspecte, prezentate și de presa din România. Iată opt dintre ele.

 • Președintele Lukoil, Ravil Maganov, a murit la începutul lunii septembrie 2022, după ce a căzut pe fereastra unui spital din Moscova, potrivit agenției de știri de stat ruse TASS.
 • Un alt oligarh, manager de top Lukoil, Alexander Subbotin, a fost găsit mort în luna mai în pivnița casei unui șaman din Mîtişci, regiunea Moscovei. Proprietarul locuinței a declarat anchetatorilor că omul de afaceri a ajuns la el într-o stare severă de intoxicație cu alcool și droguri. Cadavrul fostului director al Lukoil a fost găsit într-o cameră folosită pentru ritualuri voodoo jamaicane.
 • În primul dintre decesele raportate anul acesta, un director executiv de la Gazprom, Leonid Shulman, a fost găsit mort în cabana sa din satul Leninsky, lângă Sankt-Petersburg, pe 30 ianuarie 2022, potrivit publicației de stat ruse RIA Novosti.
 • Alexander Tyulakov, director în cadrul Gazprom, a fost descoperit mort în garajul său pe 25 februarie, potrivit Novaya Gazeta, un ziar independent rus, care menționa că el s-ar fi sinucis.
 • Vladislav Avayev, fostul vicepreședinte al Gazprombank, a fost găsit mort împreună cu soția și fiica sa în apartamentul său din Moscova pe 18 aprilie 2022, potrivit TASS.
 • Doar o zi mai târziu, pe 19 aprilie, Serghei Protosenia, un fost director la producătorul de gaze Novatek, care este parțial deținut de Gazprom, a fost găsit mort la locuința sa din Lloret de Mar, o stațiune mediteraneană de lângă Barcelona. Cadavrele soției și ale fiicei sale, care prezentau semne că au suferit violențe, au fost găsite în locuința de lux a familiei, în timp ce cadavrul lui Protosenia a fost găsit spânzurat în grădină.
 • Mihail Watford, un miliardar rus de petrol și gaze născut în Ucraina, a fost găsit mort în casa sa din Surrey, Anglia, pe 28 februarie 2022.
 • Un alt om de afaceri rus, Vasily Melnikov, a fost găsit mort, alături de familia sa, la Nijni Novgorod, potrivit ziarului rus Kommersant. Melnikov deținea MedStom, o companie de consumabile medicale. Ei au fost găsiți înjunghiați mortal pe 23 martie.

În ultima vreme și cu deosebire după declanșarea operațiunilor militare, discursul lui Vladimir Putin este unul naționalist-suveranist, nedisimulat, iar Rusia a rupt-o cu globalismul, pe care nu mai vrea să-l accepte sub nici o formă. Acest pas uriaș nu putea fi făcut de la începutul domniei sale, din 1999. A fost nevoie de un drum lung și anevoios. Globaliștii au țesut o pânză de păianjen întinsă care a cuprins și Rusia. Războiul este acum unul cald, după care ne așteptăm la un război rece mai dur decât cel din perioada 1946-1989.

După cum este bine cunoscut, o parte a datoriei acumulată de Ucraina, în cea mai mare oparte după anul 2014, în timpul președinților kazaro-evrei Poroșenko și Zelensky, a fost preluată de Grupul de Investiții Financiare „Franklin Templeton”, care aparține familiei Rothschild, cea mai bogată și mai influentă familie kazaro-evreiască de pe Glob. În schimbul preluării acestei părți din datoria Ucrainei, familia Rotschild a primit TOATE activele statului ucrainean: fabrici, uzine, șantiere navale, companii de toate felurile, terenuri agricole foarte mănoase etc. Artileria rusă a bombardat o mare din ele și, se pare, continuă să distrugă active ale familiei Rothschild. Astfel, președintele Vladimir Putin este fără îndoială cel mai mare inamic al kazaro-evreimii din SUA. În aceste condiții, a-l suspecta pe Vladimir Putin de a fi „unealta” kazaro-evreimii globaliste este, fără îndoială, o eroare de fond.

Pe de altă parte, Putin este un om cerebral, care nu gândește cu sufletul, ci cu mintea. Indiferent de situație, de adversitatea lui cu globaliștii, de războiul actual per care îl poartă contra a 40 de țări, Rusia și Putin, iar după Putin următorul președinte de la Kremlin, trebuie să coopereze cu SUA și Marea Britanie, cu puterile învingătoare din al doilea război mondial, alături de care s-au semnat toate tratatele care sunt astăzi în vigoare și care stabilesc organizarea lumii de astăzi: tratatul de pace, tratatele secrete, sferele de influență, ONU, Consiliul de Securitate, Actul Final al OSCE din 1975, care le revalida pe precedentele.

Dacă aceste tratate nu mai sunt recunoscute de marile puteri, așa cum SUA și NATO nu au mai vrut să recunoască unele angajamente pe care și le-au luat față de Rusia, atunci toată arhitectura clădită după al doilea război mondial se năruiește și omenirea intră într-o mare anarhie, iar războiul actual, pe care Papa de la Roma l-a numit „Al Treilea Război Mondial”, se va extinde peste tot.

În acești 23 de ani de conducere a Rusiei, încet, încet, Vladimir Putin s-a înconjurat cu tot mai mulți etnici ruși, cărora le-a dat tot mai multă influență, în dauna influenței oligarhilor. Astăzi, conducerea colectivă a Rusiei, Siloviki („cei puternici”) cum este ea numită, cuprinde etnici ruși foarte influenți. Cei mai importanți sunt Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, Nikolai Patrușev, Serghei Narîșkin, Iuri Borisov, Serghei Shoigu, Dmitri Rogozin, Vitali Gherasimov, Alexander Borotnikov, Viaceslav Volodin, Mihail Vladimirovici Mișuștin, Serghei Lavrov. Deci, fără kazaro-evrei.

Desigur că au o influență importantă și alții, cum ar fi Patriarhul Chiril sau liderul Ceceniei, Ramzan Ahmatovici Kadîrov, sau guvernatori importanți ai provinciilor bogate. În guvern, administrația prezidențială și în Duma de stat mai sunt și alte persoane cu oarecare influență, de alte etnii, inclusiv evrei, dar decizia majoră este luată de etnicii ruși, în frunte cu Siloviki.

Astăzi, regimul politic din Federația Rusă este un regim politic naționalist-suveranist. Din această cauză, globaliștii kazaro-evrei de pe Wall Street luptă cu atâta înverșunare împotriva Rusiei, mobilizând în această direcție nu mai puțin de 40 de țări, toate implicate într-un fel sau altul în acest război, în ciuda faptului că au fost obligate să impună Rusiei o serie de sancțiuni, care s-au întors toate împotriva lor înșile.

Fiindcă am răspuns pe scurt la această întrebare, domnule Sterie Ciumetti, v-aș spune și o constatare și uimire în același timp, a mea personală. Am întâlnit oameni care sunt patrioți români, naționaliști, susținători ai modelului politic suveranist, chiar adversari ai politicii anti-naționale practicată de regimul euro-atlantic și de birocrații de la Bruxelles și slugile lor din România, în frunte cu președintele Johannis, care, legat de războiul din Ucraina, susțin tabăra kazaro-evreiască, sunt adversari ai naționaliștilor ruși, confundă Rusia naționalistă de astăzi cu Uniunea Sovietică judeo-bolșevică și și-ar dori ca Rusia să fie înfrântă. Acesta este semnul că încă o parte a opiniei publice românești nu a înțeles foarte bine evoluțiile politice internaționale și faptul că războiul actual între suveranism și globalism este unul real și „pe viață și pe moarte”.

În ceea ce mă privește, ca cercetător al istoriei, nu pot să fiu un susținător al kazaro-evreimii internaționale, cea care a făcut și face și astăzi poporului român foarte mult RĂU. Sufletește, nu pot să-i susțin pe kazaro-evrei în nici o situație. În ceea ce privește analiza, aceasta o fac la rece, fără să țin cont nici măcar de propriile mele sentimente personale, care nu au legătură cu știința politică, cu studiile de securitate sau cu relațiile internaționale.

Sterie Ciumetti: Vă mulțumesc și sper că aveți dreptate. Informațiile pe care le-ați oferit ne dau de gândit, în special seria de “accidente” pe care le-au suferit alogenii oligarhi din Rusia. Vă așteptăm la următoarea întrebare a zilei, Doamne ajută!

18 comments

 1. MULTUMIRI PRODIGIOASE ILUSTRULUI NOSTRU ISTORIC DE CEA MAI INALTA FACTURA, DOMNULUI PROFESOR CORVIN LUPU :

  FARA AL SAU “INSIDE LOOK” AL ISTORIEI PRIVITE SI DIN INTERIORUL RUSIEI (DOMNIA SA SE BAZEAZA PE INFORMATII FOARTE COMPLEXE ), NOI NU AM FI AVUT O ABORDARE STIINTIFICA A MEANDRELOR SI CONTRADICTIILOR MANEVRELOR LUI PUTIN – LA RAND CU MULTA LUME, EU L-AM CREZUT INITIAL EVREU SI NU MAI STIAM CE SA CRED DESPRE EL !

  ACEST INTERVIU ESTE PIATRA DE HOTAR IN FATA CAREIA, PROPAGANDA CONTRA LUI PUTIN SI CONTRA INTERESELOR ROMANIEI, CADE MOARTA !

  AMPLE MULTUMIRI SI LUI STERIE CARE A ACTIONAT PROMPT, SOLICITANDU-L PE DOMNUL PROFESOR SA NE INDREPTE BUSOLA CU VITEZA GLONTULUI !

  SPERAM IN DISEMINAREA CAT MAI EFICIENTA A ACESTUI EXPOZEU ISTORIC !

  FELICITARI SI MULTUMIRI INCA ODATA!

  FERESTE-NE DOAMNE DE RAZBOAIELE CAPUSELOR OTRAVITE CARE AU IMPANZIT PLANETA !

 2. But, a rămas neexplicată atitudinea lui Putin favorabilă plandemiei de covid şi vaxxinării experimentale, obligatorii în cazul recrutării. Păi, ce face? Nenoroceşte combatanții marii națiuni ruse?

 3. @
  Gheorghe Amfion. Nu ati citit – inca mai sunt khazaro evrei in jurul lui Putin iar acestia l-au determinat la vaccinare , el crezand conform spuselor acestora ca este bine sa vaccinezi. Mai este una Nabiulina la Banca Centrala a Rusiei – datorita ei Rusia a pierdut 300 miliarde de dollari pt ca maciuca nu i-a retras din bancile occidentale. Inca se lupta si in guvernul Rusiei. Putin este un fin si bun diplomat dar a fost “ajutat” sa inteleaga prost atitudinea ukranilor – a crutat infrastructura Ucrainei crezand ca mai poate sa se inteleaga cu ukrii daca ii cruta. Din pacate acestia se fac ca nu inteleg cat de milos si rabdator este liderul de la Kremlin cu ei. Ucrainenii nu vor capitula decat dupa ce rusii vor semana teroarea in stil Tamerlan. Timpul care trece insa nu mai curge in favoarea Rusiei pentru ca ar putea sa nu fie departe ziua in care ukranii sa primeasca “cadou” vre-o arma nucleara – si atunci sa te tii. In mod paradoxal – cu cat rusii ii fac mai repede sa capituleze pe ucrani cu atata vor fi mai putine victime. Riscam altfel sa ajungem la razboiul nuclear.

 4. greu de spus: Putin nu s-a mascat; daca se masca ne intrebam “de ce s-a mascat?” dar NU S-A MASCAT!(satanele sa tem sa trucheze Adevarul;mashina lu Truka nu e infailibila,stiu si ei asta)

 5. Ce repede uită lumea cum moldovenii au fost schingiuiți și violați și înhămați la plug și la căruță, asta de către Romanovii creștini și pravoslavnici, cu mult înainte de jidovii din urss.
  Ștergerea rossiei de pe fața pământului este dorința oricărui om normal.

  • Subscriu. Numai că Rusia a dispărut definitiv ca stat în 1917-1920, ultimul ei conducător fiind amiralul Alexandr Kolceak(tătar rusificat). Astăzi există doar RSSF Rusă în cadrul fostei și actualei URSS, condusă de khazarii care ca o ironie a istoriei uzurpă numele de ruși, numele vikingilor care au distrus Khazaria acum 11 secole. Iar oligarhii nu au apărut din nimic în marasmul anilor ’90 așa cum minte Corvin Lupu(Wolf?), ei sunt urmașii criminalilor bolșevici care vindeau grâu în occident și cumpărau arme, în timp ce milioane de oameni mâncau animale domestice moarte, rozătoare, rădăcini și coajă de copac; acești mari criminali în frunte cu clanul Kaganovici conduc RSSF Rusă. Putin la fel ca toți cripto-jidanii șefi de stat și/sau guvern din 1945 încoace(recent – Trump, Johnson, Macron, Merkel, Draghi, Orban, Xi, etc.) este doar un executant la nivel înalt, nu adevăratul stăpân.

   • “acești mari criminali în frunte cu clanul Kaganovici conduc RSSF Rusă”

    Și să nu confundăm țara cu conducătorii ei, deci mai ușor cu “ștergerea Rusiei de pe fața pământului”:

    “Doresc Eu moartea păcătosului – zice Domnul Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui şi să trăiască?” (Ezechiel 18:23)

    “Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui, şi să trăiască.” (Ezechiel 33:11)

    Sau dacă ești adeptul lui Iisus Hristos sau al lui Arsenie Boca:

    “Mai pe urmă, au venit şi celelalte fecioare şi au zis: ‘Doamne, Doamne, deschide-ne!’ Dar el, drept răspuns, le-a zis: ‘Adevărat vă spun că nu vă cunosc!'” (Matei 25:11-12)

    “Cât despre vrăjmaşii mei, care n-au vrut să împărăţesc eu peste ei, aduceţi-i încoace şi tăiaţi-i înaintea mea.” (Luca 19:27)

    “i-a lepădat Dumnezeu […] ca să ia osânda veşnică” (Arsenie Boca, cărarea împărăției)

    Dar din ce ai mai scris până acum, nu prea pari să ai credință în Dumnezeu.

 6. Mda, domnul profesor Corvin
  Lupu este mirat cum de atâția naționaliști, printre care mă număr și eu, nu îl agreează pe Putin. Așa cum s-a mirat doamna Galina Rădulean, fostă deținut politic, la Sâmbăta de Sus anul acesta, că la comemorarea făgărășenilor care au luptat împotriva fiarei roșii venite cu tancurile sovietice, cineva are tupeul să îl ridice în slăvi pe Putin. Ba chiar s-a enervat.

  • Nu e riscul ca asta sa te arate prost, ca nu pricepi situatia actuala, privind mai mult la trecut (unde nu era Putin pe tancurile sovietice, ci poate niste ucraineni)? Esti din aia care pun egal intre sovietici si rusi, ca si cand ucrainenii nu erau cei mai rai sovietici?

 7. Acel cineva era domnul profesor.

 8. @matei dispari de aici cu religia ta de perverși care vă bronzați fundurile păroase pe plăjile din Grecia.
  Dumnezeii strămoșilor noștri ne-au spus să nu iertăm pe cei care ne-au făcut rău.

 9. Tot vaccinuri, tot gandaci, tot CBDC.

  Istoria ca istoria, probleme dupa cum le vad eu sunt altele, alinierea la WEF dupa cum urmeaza:

  1. CBDC, Rusia va porni proiectul CBDC in 2023, dupa cum arata raportul bancii centrale din Rusia, disponibil pe site-ul propriu.
  2. Vaccinarea obligatorie pentru personalul armatei, medici, si alte categorii sociale specifice (inca). Cel putin la militari aceasta este obligatorie din 2021 dupa un ordin militar.
  3. Promovarea hranei bazate pe gandaci, vezi reclama facuta de vice prim ministrul Denis Manturov.

  Daca este necesar pot pune la dispozitie materiale de pe site-uri rusesti care sustin acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *