Home / Actualitate / Intoleranță! Artă Contemporană VANDALIZATĂ la Timișoara

Intoleranță! Artă Contemporană VANDALIZATĂ la Timișoara

Sterian David Bruckman Shekelsteinberg
InCorect Politic
September 26, 2019

Artă Contemporană VANDALIZATĂ la Timișoara

Dragi concetățeni față de care nu am nici un interes ascuns,

Cu mâhnire vă prezint un caz innaceptabil de intoleranță în România secolului XXI.

Adevărul:

Bienala Art Encounters 2019, cel mai aşteptat eveniment din România dedicat artei contemporane, a început vineri la Timişoara. Nici bine nu a fost inaugurat evenimentul care transformă oraşul într-o imensă galerie de artă, că una dintre lucrări a şi fost vandalizată. Este vorba de pictura artistului turc Ahmet Ogut, de pe strada Mărăşeşti.

Pe lucrarea în 3D de pe strada pietonală au fost desenate cu vopsea albă şase cruci, care acoperă simbolurile musulmane.

Artă Contemporană VANDALIZATĂ la Timișoara

…………………..

În sfârșit avem un eveniment multicultural de artă contemporană, iar noi ne comportam ca animalele!

Trebuie să ne întrebăm cu toții… dacă o bună parte a românilor sunt pregătiți pentru civilizație, ce facem cu restul care nici în ruptul capului nu vor să intre în rând cu lumea?

Ce facem cu aceia care deseneză zvastici pe sinagogi și vandalizează lucrările unor artiști?

Ce facem cu aceia care afișează mesaje antieuropene și antiamericane? Ce facem cu multitudinea de grupulețe neonaziste din România care se ascund în spatele conservatorismului și a naționalismului?

Aș propune colegilor mei de la Adevărul o campanie de denunțare a acestor români reacționari, pe oriunde se găsesc, cu scopul de a le face dosar penal pentru discriminare și rasism, în felul acesta limitându-le posibilitățile de angajare, ceea ce le va limita și capacitatea de acțiune, iar dacă avem noroc poate vor muri de foame și așa vom scăpa de cei ce încă gândesc ca în evul mediu.

UPDATE În urma sesizării făcute luni dimineaţa de redactorii “Adevărul”, Poliţia Locală din Timişoara a început verificările, în vederea indentificării celor care au vandalizat lucrarea artistului din Turcia. Deşi zona este împânzită de camere, poliţiştii spun că nu au reuşit să identifice făptaşii.

„Din verificările efectuate până acum nu există date sau indicii care să poată duce la identificarea autorului deteriorării la care faceţi referire. Nici de pe camerele video nu se poate distinge vreo persoană care să fi desenat peste lucrarea iniţială. În cazul în care va fi identificată vreo persoană vor fi luate măsurile legale care se impun”, a transmis Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara.

„Suntem extrem de surprinşi şi mâhniţi de vandalizarea lucrării artistului Ahmet Ogut, . Suntem de părere că atât subiectul ales de artist, cât şi amplasarea lucrării în spaţiul public sunt menite să creeze un dialog cu cetăţenii oraşului, iar refuzul acestui dialog şi atacul violent asupra unei lucrări de artă este extrem de trist, în special fiind a doua oară că această lucrare este atacată. Timişoara este un oraş în care libertatea de expresie şi dialogul sunt lucruri fireşti, iar intoleranţa şi prejudecăţile trebuie combătute şi o dezbatere reală asupra lor ar fi necesară”, au transmis cei de la Fundaţia Art Encounters, pentru „Adevărul.ro”.

Artă Contemporană VANDALIZATĂ la Timișoara

Sincer, vremea dezbaterilor a trecut.

Dacă în 2019 nu ești capabili să accepți globalismul, progresismul civilizațional și cultura diversității, ai o problemă mentală și trebuie să fi internat, arestat sau înlăturat fizic din această existență.

Nu este exclus să fie voba de acelaş grup de persoane care au vandalizat, vara aceasta, vitrina Centrului Multifuncţional de la Bastionul Theresia, unde a avut loc deschiderea festivalului Timişoara Refugee Art Festival. Pe geam se putea citit, tot cu vopsea albă, mesajul: “Azi palestinian, mâine terorist”.

În ceea ce privește acest mesaj, este cu totul adevărat.

Agresiunile palestiniene asupra cetațenilor israeliți le demonstrează latura teroristă. Cu palestinienii avem aceeași situație ca și cu românii reacționari.

Nu se pot adapta lumii multiculturale, refuzând să respecte dreptul celuilalt de a exista. Acești palestinieni trebuie înlăturați cu forța.

Pur și simplu nu există altă soluție pentru clădirea unei societăți tolerante și cu cât ne dăm mai repede seama de asta, cu atât mai devreme putem trece la acțiune directă.

Antisemitismul este o ciumă care se opune rolului civilizator al evreilor. Îmi amintesc cuvintele dragei mele prietene Barbara Lerner Spectre, Europa devine multiculturală, iar fără rolul principal al evreilor în transformarea ei, Europa nu va supraviețui.

Antisemitismul trebuie eradicat, fără excepție. Dacă programele școlare nu reușesc reeducarea copiilor naționaliști, ne rămâne soluția finală.

La fel cum au păţit cei din comunitatea LGBT, care a organizat la Timişoara evenimentul Săptămâna Pride. Un individ a măzgălit o cruce pe geamul Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, unde a avut loc o expoziţie organizată în cadrul festivalului.

Deşi tot centrul oraşului este împânzit de camere de supraveghere, poliţia nu a reuşit să dea de făptaşi în nici una din aceste cazuri.

Poliția Română și Jandarmeria Română nu iau măsuri împotriva neofasciștilor pentru că, din păcate, le împărtășesc convingerile.

O restructurare temeinică a acestor instituții va putea asigura respectarea legilor antirasism și antidiscriminare.

Doar așa vom putea avea o țară ca afară.

 

20 comments

 1. Inca un articol perfect si care nu ascunde nimic scris de venerabilul Sterian David Bruckman Shekelsteinberg.
  Este o incantare sa va citesc! Oare cand va inceta acest Ev Mediu, acest Al Doilea Holocaust comis de catre romani?

  • Asta-i terorism in sens unic, domnilor, odata ce camerele de filmare n-au inregistrat nimic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Adica romanii nu au facut nimic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! caci toata lumea sta cu ochii pe romani, nu ?
   Sau nu se vede cu ochiul cdeschisi, cine vrea razboi intr-una ???

   Adica este vorba de o miscare subterana, importata dinafara , care incearca prin teroare sa asmuta populatia din zona intr-un razboi civil !!!

   Arta musulmanilor nu a fost zmangalita de romani caci MUSULMANII SUNT MONITORIZATI/FOLOSITI SI MANIPULATI , PE TOT MAPAMONDUL, DE ALTE FORTE DECAT ROMANII !
   SPER CA ROMANII SA NU SE LASE ANTRENATI INTR-UN RAZBOI CIVIL, DE PRESA ASTA DE NECONFUNDAT, CU CARE SUNTEM BOMBARDATI !

 2. Sheckelsteinberg:)))
  You almost got me

 3. “Dacă în 2019 nu ești capabili să accepți globalismul, progresismul civilizațional și cultura diversității, ai o problemă mentală și trebuie să fi internat, arestat sau înlăturat fizic din această existență.”

  Stimabile, autor al emanatiri globaliste de mai sus, ceea traiesti in intunericul mintii tale! Este exact pe dos ceea ce ai spus: cei care in 2019 sunt militanti ai globalismului sunt cu adevarat bolnavi mintal si trebuie sa-si faca sepuku! Globalismul este o ciuma rosie care ne va inghiti pe nemestecate pe toti oamenii si ne va arunca in haos generalizat la scara intregii planete! Trezeste-te prietene, ca esti bun de bagat la Voila, Sapoca, Socola sau la oricare spital de nebuni de legat!!
  Du-te cu noaptea, pe care o propagi prin militantismul tau pentru ciuma rosie! Noi am trait ciuma rosie si nu ne mai trebuie, stim foarte bine de ce anume trebuie sa ne ferim! acum a venit si in occident ciuma rosie a globalismului si diversitaii, acest lup imbracat in piele de oaie, iar occidentalii il primesc cu bratele deschise si creierele spalate! Veti fi mancati ca o bunicuta, prea bolnava sa vada ca oaia e lup!

 4. Stimabile, autor al emanatiei globaliste de mai sus, care traiesti in intunericul mintii tale! Este exact pe dos ceea ce ai spus: cei care in 2019 sunt militanti ai globalismului sunt cu adevarat bolnavi mintal si trebuie sa-si faca sepuku! Globalismul este o ciuma rosie care ne va inghiti pe nemestecate pe toti oamenii si ne va arunca in haos generalizat la scara intregii planete! Trezeste-te prietene, ca esti bun de bagat la Voila, Sapoca, Socola sau la oricare spital de nebuni de legat!!
  Du-te cu noaptea, pe care o propagi prin militantismul tau pentru ciuma rosie! Noi am trait ciuma rosie si nu ne mai trebuie, stim foarte bine de ce anume trebuie sa ne ferim! acum a venit si in occident ciuma rosie a globalismului si diversitaii, acest lup imbracat in piele de oaie, iar occidentalii il primesc cu bratele deschise si creierele spalate! Veti fi mancati ca o bunicuta, prea bolnava sa vada ca oaia e lup!

 5. Acest individ Shekel si cum ii mai zice, este mason si
  a fost in stare de un astfel de text, care frizeaza schizofrenia:

  “Având în vedere latura antisemitistă a ortodoxiei, un centru ecumenic este de preferat unuia ortodox, noi trebuie să ne identificăm cu discursul sensibil al unui naționalist care se delimitează de formele de rasism, xenofobie și extremism.
  Francmasoneria oricum a ajutat mult națiunea românească în modernism, așa că putem să dormim liniștiți știind că ne veghează în continuare.”

  Duce-te-ai pe pustii drace!

 6. @hussar, vrei sa spui ca nu este adevarata intamplarea? Nici autorul, Shekel, si cum isi mai zice nu e real? Atunci cine l-a scris? Acest shekel i-am citit comentariul pe situl peromaneste.com sau ro… face propaganda masoneriei, manca-i-ar …

  • e un pseudonim al unui camarad ,stimata doamna. chiar nu sesizezi diferenta intre articole serioase si caterinci? si site ul daily stormer are o rubrica identica.

  • Bai nene eu inteleg ca sarcasmul e mai greu de perceput in scris pentru ca nu se pot observa infliexiunile vocii… Dar totusi… Ce mai, esti proasta… Daca ajungi sa insisti punand intrebari din astea gen “Vrei sa zici ca nu e adevarata intamplarea?” e clar ca n-ai inteles nimic. Vorba aia, “whoosh”. Si acuma o sa intrebi, ce-i aia “woosh”?

 7. Shekel e camaradul dumitale. Si articolul postat mai sus e o cacealma. Tot minciuni a zis shekel si in acest comentariu?

  “Având în vedere latura antisemitistă a ortodoxiei, un centru ecumenic este de preferat unuia ortodox, noi trebuie să ne identificăm cu discursul sensibil al unui naționalist care se delimitează de formele de rasism, xenofobie și extremism.
  Francmasoneria oricum a ajutat mult națiunea românească în modernism, așa că putem să dormim liniștiți știind că ne veghează în continuare.” ??

  Si daca shekel ridica in slavi masoneria, sa inteleg ca bantuie masonii si pe acest ziar, in persoana unora ca dumneata.

 8. Eu intru pe acest ziar cu gandul ca este serios si nu face “caterinci” cum spui dumneata. Prea putin imi pasa ca un ziar nazist ca daily stormer are rubrici de “caterinci”. Si daca ai comparat acest ziar cu ziarul nazist care face caterinci aidoma, sa inteleg ca acest ziar online este nazist?

  Eu aplic in viata porunca Domnului Hristos, care zice sa vorbim adevarul si ce este da, sa fie da si ce este nu, sa fie nu, iar ce e mai mult de atat este de la diavol.
  Se pare ca voi nu sunteti de acord cu aceasta porunca!

  Astept clarificari de la acest ziar.

  • Un bun creștin este dator să își cultive discernământul, care este călăuza sa în căutarea adevărului. Dacă urmăriți acest ziar în mod regulat poate ați avut curiozitatea să citiți secțiunea “Despre”, unde se menționează folosirea satirei în prezentarea contextului istoric. Dacă nu putem citi printre rânduri, ne scapa anumite subtilități și rămânem victime fără apărare în fața manipulării. Atenție la detalii; cine are ochi de văzut, să vadă!

   • Nu ma multumeste raspunsul dvs. Un articol de satira trebuie sa fie pe fata, nu mascat, ca sa-si atinga scopul. A citi printre randuri nu tine de scopul unui ziar dizident, asa cum spuneti ca este ziarul IncorectPolitic.

    Adevarul nu se strecoara printre randuri, doar minciuna are acest atribut viclean, pentru ca opereaza la subconstient. Adevarul se adreseaza intotdeauna constientului si constiintei omului.
    In concluzie, modul de satira folosit de dvs este de departe un mod gresit de abordare a satirei si pamfletului.

    Vorba aceea, satira, satira dar s-o stim si noi. Acest articol are toate ingredientele unui articol care produce confuzie. Numai diavolul este producatorul confuziei.

    Va rog sa-mi raspundeti dvs, care sunteti un ziar adresat tinerilor: Ce invata tinerii dintr-un articol ca acesta?

    Astept raspunsul dvs. la obiect.

    • 1. Îmi consider cititorii destul de inteligenți încât să nu trebuiască să le scriu “Acest articol este o satiră”, mai ales când vă puteți da seama foarte ușor dacă sunteți atentă începutul articolului, la cele cu shekel, mereu apare în stânga sus în loc de Incorect Politic, InCorect Politic.

     2. Dacă spunem că adevărul nu se strecoară printre rânduri și doar minciuna operează la subconsțient, cum ne raportăm la parabolele rostite de Mântuitor când vorbea mulțimii? În acele parabole Domnul a strecurat adevăruri profunde. Adevărul nu se adresează doar conștientului. De multe ori adevărul este ascuns, adică invizibil ochilor ce nu au învățat să vadă și de neauzit urechilor ce nu știu să audă, deși ascultă.

     3. Aceste satire apar pentru deliciul tinerilor ce recunosc în ele demența ideilor radicale de stânga, care duse până la capătul logic al lor, sfârșesc în fundătură și frizează schizofrenia de care dau dovadă (((cei aleși))). Shekelsteinberg le duce până la capăt și susține făra nici o rezervă ceea ce nu se menționează în spațiul public de către iubitorii diversității și a progresismului. Ironia face ca cei ce acuză pe alții de ură să fie principalii promotori ai ei. În fapt, “toleranții” ce susțin că naționaliștii gândesc ca în evul mediu implică, dar fără să spună public, ideea că ne-ar fi mai bine făra acești “retrograzi”. În mintea lor, lichidarea grupurilor de “retrograzi” este un bine făcut omenirii, pentru ca restul să se poată bucura de progres civilizațional. Unii membri USR s-au scăpat și au scris asta pe grupurile lor secrete. Tinerii învață cum gândește inamicul și se și amuză între timp, este o metodă ludică.

     Scopul lor nu e doar didactic, pentru cei ce nu se prind că e satiră articolele de acest gen produc reacții emoționale puternice. Lumea se enervează, dvs. v-ați enervat. Ați lansat o veritabilă cruciadă la comentarii împotriva domnului Shekelsteinberg. Foarte bine, vreau să vă enervați, să vă afecteze tupeul unui străin ce se declară concetățean cu dvs. și apoi încearcă să vă destrame identitatea, vă atacă modelele și vă acuză de crime fictive. Vreau ca oamenii să se enerveze pentru a-i determina să ia atitudine.

     • Va multumesc pentru raspunsul dvs. bine argumentat! Sa stiti ca am vazut de la inceput ca scria “corect politic” dar nu am stiut ce se intampla. Cand hussar a scris ca

      “e un pseudonim al unui camarad ,stimata doamna. chiar nu sesizezi diferenta intre articole serioase si caterinci? si site ul daily stormer are o rubrica identica.”

      atunci am devenit confuza….

      Ok, am inteles punctul dvs de vedere!

    • Intr adevar exista o tenta de derapaj pe acest site. Este vorba de odele elogioase scrise de poetul oficial care isi jigneste criticii. Foarte dau ca se intampla asa. Asta e atitudinea comuna a tuturor publicatiilor online saua partidelor nationaliste. NUMAI EI conteaza, numai ei CUNOSC TOT ADEVARUL iar restul sunt niste neica nimeni. De asta romanii de rand cu capul pe umeri nu au pe cine sa sprijine asa cum s a vazut zilele trcute cu listele se demnaturi pentru candidatii la presedentie. Acolo se vede clar cum functioneaza dezbinarea. Chiar functioneaza. Am mai scris si alta data comentarii aici, dar nu se afiseaza fiindca in ele e atacat “poetul” Grigor. nu i nimic. Macar administratorii sa citeasca.

     papatutu

 9. poti scrie “acest articol este o SATİRA” ref la cei mai incuiati.
  ptr doamna/domnisoara @Augusta ; daily stormer e “nazist”? personal il consider un site satiric İNCORECT POLİTİC, dar ERETİC din perspectiva Ortodoxa. cat despre zvastici (simbol antic) le gasiti in portul popular balcanic, ROMANESC, caucazian, iranian si pana in India..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *