Home / Chestiunea Jidănească / Guvernul German a declarat câteva orașe românești “Ghetto-uri deschise” – Toți cei care au locuit în ele obțin statut de victimă și pot primi pensii speciale

Guvernul German a declarat câteva orașe românești “Ghetto-uri deschise” – Toți cei care au locuit în ele obțin statut de victimă și pot primi pensii speciale

Dan Culcer & Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 23, 2023

Guvernul German a declarat câteva orașe românești "Ghetto-uri deschise"

Guvernul German a declarat câteva orașe românești “Ghetto-uri deschise”

Toți cei care au locuit în ele obțin statut de victimă și pot primi pensii speciale

Din 2019 până acum, se pare că trecut neobservată o decizie a guvernului german, pe care o puteți cerceta pe linkurile de mai jos.

https://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/decizie-istorica-statul-german-recunoaste-ghetourile-deschise-naziste-din-romania-despagubiri-holocaust/

https://www.jpost.com/Israel-News/Germany-recognizes-Romanian-Holocaust-survivors-to-receive-compensation-596166

Analiză de Dan Culcer:

De verificat dacă nu cumva există o lege română care să fi copiat deja legea germană.
 
Decizia are, după mine, câteva aspecte juridice interesante, derivate, indirecte, neprevăzute de legislatorul german.

Deduc, poate abuziv.

1. Prin ricoșeu, legea asta declară, pentru perioada 1941-1945, România țară ocupată de Germania nazistă, devreme ce locuirea unor evrei în orașele din lista stabilită în Germania, de pe teritoriul României, le dă statut de victime prin simplul fapt că au locuit în acest oraș în perioada războiului, și le dă dreptul la despăgubiri.

Astfel decizia germană, despre care nu știu să fi fost dublată de o decizie a Guvernului român actual, permite unor evrei să primească despăgubiri din partea guvernului german actual, care își asumă responsabilitatea unor fapte de natură criminală care au avut loc în perioada 1941 – 1945 pe teritoriul României. O astfel de responsabilitate nu poate fi asumată, în mod normal, pe teritoriul unui stat străin, decât dacă autoritatea germană ar fi fost autoritate ocupantă. Doar în acest caz statul german ar fi fost responsabil cu destinul unor cetățeni români pe teritoriul unei Românii ocupate. Altfel, un stat străin, Germania, nu se poate declara responsabil de soarta unor cetățeni care nu aparțin statului respectiv și de fapte care ar fi imputabile reprezentanților acestui stat german în România.

2. Conceptul de ghetou deschis este o inovație politică, terminologică, istorică și juridică.

Asta ar implica faptul că nu doar evreii ci toți locuitorii acelui oraș, indiferent de naționalitate, religie sau etnie, li s-ar fi impus să locuiască în acel oraș, ar fi fost stabiliți acolo cu domiciliu forțat, cu interdicție de a-l părăsi și ar fi fost supuși legislației statului german, conform căreia statul german a produs daune morale, fizice și materiale, în primul rând locuitorilor evrei, dar nu numai lor,

Nu se poate susține că legile respective discriminatorii nu se aplicau și românilor locuitori ai acelor orașe, devreme de orașul integral este declarat getou, devreme ce legile nu prevedeau excepții specifice etniei române în zona de ocupație și administrație germană.

3. «Cine poate să beneficieze de aceasta despagubire? Orice persoana care a fost mutată intr-un Ghetou Nazist, sau orice persoana care a locuit într-un asemenea ghetou chiar și pentru o perioada scurta de timp.» scriu avocații în pagina lor de prezentare.

În textul prezentării acestei oportunități de către cabinetul de avocați, nu se precizează etnia ca o condiție absolută care doar ea și numai ea ar beneficia de compensații.

https://www.wikiwand.com/ro/Ghetouri_naziste

Definiția ghetoului, general acceptată în versiunea franceză Wikipedia/Wikiwand.

Le terme ghettodésigne originellement un quartier imposé aux juifs par les autorités politiques de l’État, où ils doivent vivre séparés de la population non-juive. Ce dispositif de séparation va de pair avec l’autorisation qui leur est donnée par les autorités de l’État de pratiquer le judaïsme et de s’organiser pour leurs affaires internes, toujours sous le contrôle de l’État. Si l’institution du ghetto permet le maintien des spécificités culturelles des juifs, il ne signifie en aucun cas une situation d’autonomie.

Il apparaît dans la République de Venise, en 1516, après que le Conseil des Dix a décidé de regrouper les membres de la communauté juive à Cannaregio, sur le site d’une ancienne fonderie (ghetto de Venise). En vénitien getto ou ghetto signifie « fonderie ». Le mot a été rapproché, dès le XVIe siècle, de la racine hébraïque guet, qui signifie « séparation », « divorce », mais ce rapprochement n’est pas justifié. Rarement employé, le terme de « cancel » est aussi utilisé dès 1428 par le Conseil de Genève pour désigner ce genre de quartier.

Par extension, le terme ghetto s’emploie depuis le début du XXe siècle pour parler d’un quartier dans lequel se concentre une minorité ethnique, culturelle ou religieuse.

 

Definiția în limba română pe Wikipedia apare astfel:

Ghetou este un cartier al unui oraș în care locuiește o populație de o anumită rasă, naționalitate sau religie, ca urmare a unei politici de discriminare. În timpul celui de-al doilea război mondial, naziștii au creat ghetouri în diverse orașe din estul Europei, pe care le-au transformat în lagăre de exterminare. Este cunoscută rezistența unor ghetouri, mai ales a celui din Varșovia, împotriva armatei naziste.

În fine, vă propun să studiem consecințele acestei inovații pentru bugetul României, implicit pentru bugetul nostru de cetățeni români, dintre care unii au trăit în perioada respectivă în aceste orașe.

 

Precizări de Sterie Ciumetti:

Constat că în ambele link-uri (Jpost și InformăriJuridice) se vorbește cu precădere despre supravietuitori ai holocaustului și urmași de-ai lor care pot obține aceste pensii speciale. Jpost se referă la “Cetățeni români care trăiesc în Israel ca supraviețuitori” și “urmași legali ai imigranților născuți după 1910 și care au murit după întâi iunie 2002”, dar InformăriJuridice spune că “orice persoană care a fost mutată într-un ghetou nazist sau orice persoană care a locuit într-un asemenea ghetou chiar și pentru o perioadă scurtă de timp” poate beneficia de aceste noi pensii speciale.

Jpost:

The German government approved on Thursday the recognition of around 8,000 Romanian citizens living in Israel as Holocaust survivors, a decision that allows them to receive a monthly stipend and retroactive compensation, an amount that could reach into billions of shekels.

Legal heirs of Romanian immigrants born after 1910 and who died after June 1, 2002, will also be able to claim some form of compensation from the German government.

Informări Juridice:

Daca sunteti un supravietutor al Holocaustului sau daca sunteti o ruda a unui supravietuitor al Holocaustului puteti beneficia de despagubiri din partea Guvernului German si aplicatia se trimite de aici din Romania. Despagubiri Holocaust in Romania.

Cine poate sa beneficieze de aceasta despagubire?

Orice persoana care a fost mutata intr-un Ghetou Nazist, sau orice persoana care a locuit intr-un asemenea ghetou chiar si pentru o perioada scurta de timp.

Un sot supravietuitor sau sotie supravietuitoare poate de asemenea sa solicite aceasta compensatie chiar daca celalalt sot este decedat de mai multi ani de zile.

Solicitarea de plata a despagubirilor poate fi solicitata chiar daca sotul supravietuitor deja primeste o despagubire lunara de la Ministerul de Finante din Israel sau chiar de la Guvernul German BEG/ Wiedergutmachung  Despagubiri Holocaust.

Daca sunteti un mostenitor al unui supravietuitor al ghetourilor naziste si daca supravietuitorul sau sotul acestuia traia in Iunie 27 2002 , de asemenea puteti primi o despagubire sun forma unica a unei plati.

În ce măsură se poate abuza de anunțul guvernului german?

Ar fi interesant de văzut dacă un român etnic, fără legătură cu Israelul, care a trăit în orașele declarate “ghetto-uri deschise” în etapa respectivă poate beneficia de acești bani. Asta implică luatul legăturii cu asociația care se ocupă de întocmirea cererilor și urmatul procedurii pentru partea română si cea germană. Va apărea cineva care să își asume acest demers?

Părerea mea este că procesul pentru obținerea acestor bani va fi accelerat pentru cei de etnia potrivită și tergiversat în cazul unor români etnici ce s-ar încadra cerințelor prezentate în articol.

Cât despre formula propriu zisă, de “ghetto deschis”, aceasta este contradictorie, întrucât ghetto implică o izolare față de exterior. Contrar a ceea ce scrie pe Wikipedia, ghetto-ul nu a fost inventat de goyim pentru a-i izola și discrimina pe iudei, ci Ghettoul are o istorie interesantă, fiind o invenție rabinică impusă comunităților iudaice de către liderii religioși, cu scopul de a preveni amestecarea iudeilor cu populațiile gazdă.

Mitologia holocaustică este ca statuia din visul lui Daniel, picioarele-i sunt din lut și fier, aceasta începând să se clatine serios în secolul XXI. Cu toate progresele făcute în materie de discurs public, fereastra Overton și promovarea adevărului incorect politic, inerția mitologiei holocaustice este încă suficientă pentru a genera efecte nefaste asupra popoarelor europene, dovadă fiind zecile de arestări în “europa civilizată”, a unor intelectuali și profesori revizioniști pe motiv că “neagă” holocaustul. Pe lângă aceasta, Germania continuă să fie mulsă până la sânge, odată la câțiva ani apărând încă o lege care mai dă niște pensii speciale profitorilor holocaustului, cum este aceasta din 2019. Reeducarea la care sunt supuși copiii germani în școlile de stat, exploatarea financiară la care este supus întreg poporul german, interdicția examinării critice a holocaustului în mai multe țări “democratice”, cu legi aflate în vigoare care prevăd pedepse cu închisoarea pentru simple opinii, sunt semne care indică o stare de vasalitate, dând bătrânului continent statutul de continent cucerit. Dar neamurile nu au dispărut, așa abrutizate cum sunt, golemizate, îmbătate cu divertisment și distrase de ecrane, neamurile n-au pierit și atâta timp cât mai curge sânge hiperborean în venele Europenilor, soarele va răsări din nou.

5 comments

 1. Şi Bucurestiul a fost trecut pe listă, introdus ca “ghetou deschis” (un non-sens) în 2021, de Germania, ca să mai ia rente nemeritate şi alţi de evrei (pe lângă cei care deja primeau „indemnizaţiile lunare“ de la Germania şi de la România), care au fost în Bucureşti în timpul războiului, sau să ia pensia urmaşii lor. Ştire chiar de pe Incorect Politic:
  “Germania a declarat şi Bucureştiul „ghetou deschis“ în timpul războiul: urmează să dăm pensii speciale urmaşilor tuturor evreilor bucureşteni”
  https://www.incorectpolitic.com/germania-a-declarat-si-bucurestiul-ghetou-deschis-in-timpul-razboiul-urmeaza-sa-dam-pensii-speciale-urmasilor-tuturor-evreilor-bucuresteni/
  .
  La cererea unor delegați evrei ai departamentului de Stat al SUA, veniți la Bucureşti în urmă cu 7-8 ani, din 2016 statul român şi-a însuşit obligația ca, în urma faptului că şi Germania acordă necondiționat „despăgubiri“ evreilor care au trăit în “ghetourile deschise” din România în timpul războiului (evreii din România, în general), nici România să nu mai ceară dovezi ale „discriminărilor“ (ca aceea de a fi prestat muncă sau de a fi plătit o taxă în schimbul neparticipării la război) ce le-ar fi îndurat evreii care cer pensie de Holocaust („indemnizația lunară de discriminare“), şi nici ca evreii solicitanți să fie obligatoriu cetățeni români, ci doar să provină din România.

 2. ghetou = comunitate = loc in care “ei” au hotarat sa se adune, sa fie majoritari.
  Acolo au fost proprietari – statut care nu se obtine prin forta, nici prin lege.
  Au avut bani – si de-afara, de la sionistii declarati sau nu dar si din specula, coruptie, specula, viclenie si din santajul pe care le-au practicat in mod colectiv, programat si “bine tintit”!
  Sigur ca nimic nu era propritate legitima chiar daca aparent o pretind[eau] judtificata…. “cu acte”.

 3. Multumiri prodigioase Maestrului Dan Culcer pentru aceasta analiza foarte penetranta si lucida care ne constientizeaza asupra RABULISTICII KABALISTICE , DIN CE IN CE MAI PERFECTIONATE !

  Sterie maica, tu scrii:

  “Cât despre formula propriu zisă, de “ghetto deschis”, aceasta este contradictorie, întrucât ghetto implică o izolare față de exterior. Contrar a ceea ce scrie pe Wikipedia, ghetto-ul nu a fost inventat de goyim pentru a-i izola și discrimina pe iudei, ci Ghettoul are o istorie interesantă, fiind o invenție rabinică impusă comunităților iudaice de către liderii religioși, cu scopul de a preveni amestecarea iudeilor cu populațiile gazdă.”

  Bravo Sterie, stii carte, nu gluma !!!
  Jos palaria, Maestre !

  CHIAR NU VA DATI SEAMA CA TOTU-I O RABULISTICA CU SCOPURI LUCRATIVE ???

  VOI STITI CATI BATRANI SCORMONESC AZI IN GUNOAIE IN GERMANIA PENTRU CA N-AU CE MANCA ? I-AM VAZUT FILMATI PE NET !!!

  VENTRILOCII DIN CEAFA NEMTILOR SI A EUROPENILOR, ACUM FAC LEGI SA MAREASCA TAXELE CADASTRALE CA SA IA CASELE BIETILOR PENSIONARI CARE AU MUNCIT O VIATA INTREAGA CU SACRIFICII MARI, CA SA AIBA O BIATA CASUTA LA BATRANETE – EI BINE, NENOROCITII ASTIA VOR ATERIZA CURAND IN STRADA ,MASIV !!! ALATURI DE ALTII , DEJA VAGABONZI !

  ULTIMA CRIMA CONTRA NEMTILOR IN CURS DE JEFUIRE TOTALA : INTR-UN ORAS – imi scapa numele – AU GOLIT COMPLET, AZVARLIND IN STRADA , UN INTREG AZIL DE BATRANI: CA N-AVEAU UNDE SA GAZDUIASCA NOII IMIGRANTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  AM VAZUT FILMUL PE NET !!!
  VIN SI IN ROMANIA , just you wait ! CU ACEEASI RABULISTICA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  CACI TOATA ACTIVITATEA ASTA HOLOCAUSTICA DE ACTIVISM ETNIC, CU SCOPURI LUCRATIVE, INFINITA IN ASPIRATII MEREU NOI, SE BAZEAZA PE O MORALISTICA CU PRETENTII DE LEGIFERARE , FOARTE BINE UNSA DE KABALISTI :
  ACEASTA RABULISTICA ESTE STRUCTURATA ASA INCAT SA DEA CURS SCOPURILOR LUI KAUFMANN SI MORGENTHAU :

  “GERMANY SHALL PERISH !!!”

  DUPA CUM SE VEDE INSA , EI NU VOR SA DESFIINTEZE DOAR GERMANIA !

  BAZATA PE ACEEASI RABULISTICA, ESTE, IN OCHII FORTEI DE OCUPATIE A ROMANIEI ACTUALE, DATORIA ROMANILOR SA-SI UCIDA DELTA CA UCRAINA SA-SI EXPORTE GRANELE OTRAVITE SI NU NUMAI, PE DUNARE, SUB EGIDA UNEI NOI BAZE AMERICANE , CACI ZEVZENSKI VREA SA CONSTUIASCA NOUL ROTSCHILDISTAN – NOUL ISRAEL , CUM A DECLARAT-O PUBLIC, IN UCRAINA !

  ATUNCI , SI ROMANIA VA TREBUI SA DISPARA, ALATURI DE GERMANIA CEA DESFIINTATA LA IMPERATIVUL LUI KAUFMANN SI MORGENTHAU .

  Faptul ca ghettourile sunt inventia rabinatelor ,ilgasiti bine documentat de literatura iudaica insasi, nu in Wikipedia MOSSADULUI PLIN DE MINCIUNI “DIPLOMATICE”.

  CARE MAI DE CARE MAI LUCRATIVE.

  Sa stiti insa ca banii astia nu se duc in majoritate in buzunarele iudeilor obisnuiti !!!
  O explica in cartea “The Holocaust Industry”, parintii lui Norman Finkelstein, trecuti prin Auschwitz, care nu primesc mai nimic din pensiile astea mult fluturate !
  Banii se duc in alte buzunare principalmente !

 4. Pe când pensii speciale ptr.sutele de milioane ale victimelor comunismului ?! ?!?!? Comunismul fiind finantat de blestematii jidani, în trecut si în prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *