Home / Internațional / Franța și Folosirea Banilor Lichizi

Franța și Folosirea Banilor Lichizi

Radu Enache
Incorect Politic
Octombrie 1, 2019

Franța și Folosirea Banilor Lichizi

Este bine de stiut că în Franța, dacă dorești să scoți peste 1000 euro cash, pe lângă faptul că informația ajunge imediat la DGSI (Direcția generală pentru securitate internă), banca te pune în legătură cu un “mediator”, al cărui rol este să te convingă să folosești un cec (ordin de plată), viramemtul sau cardul de debit.

Orice, oricum, numai să eviți banii cash. De ce? Fiindcă banul cash îti garantează o fărâmă de libertate, este un mijloc de manevră necontrolat.

În Elveția, țara banilor cash, băncile au început să taxeze depozitele ce depășesc 100k CHF… Asta în condițiile în care procentele de interes (dobânda) sunt negative (sub zero).

Mai departe: în Franța, HSBC și-a scos la vânzare toate cele peste 11k de filiale… BNP ParisBas și Société General urmează să pună pe liber peste 15k de colaboratori. Plățile, mișcările cont-cont, viramentele, tragerile de numerar, verificările cotidiene etc., toate se efectuează de pe un Ipad instalat pe holul băncilor… Toate aceste semne trădează trecerea de la full-digital money și, prin extensie, un control al omului din ce în ce mai manifest.

Disidenții Sistemului e mult spus, pentru un simplu comentariu nepotrivit pe net, drept pedeapsă, sistemul te poate pune pe liber câteva zile, o săptămână sau o lună întreagă în care o să ai interzis la cont… La pâine. Facebook generalizat!

2 comments

  1. Voi pe ce lume traiti ?

    Care este noutatea ? Oricine Googaleste “conditii extragere bancomate bani” afla care este limita maxima la orice banca din Romania si ce trebuie sa faci pentru sume suplimentare. Iar asta nu este de ieri, ci de vreo 10 ani.

    • Nu e vorba de limita bancomatelor, ci de limita băncilor de a elibera clientului, de pe propriul cont, sume de bani lichizi ce depășesc 1000k, și nu se vorbește nici de România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *